Ψιλο-αποριουλα

Reaction score
1.214
Nαι...το ξερω οτι εχει απαντηθει , εχω διαβασει σχετικα..αλλα θελω να τα ξανακουσω για να αποφασισω...

... τι επιπλο να αγορασω...:142: (προς το παρον )

Ποιο ειναι το ιδανικο υψος απο το δαπεδο οπου θα τοποθετησουμε μια οθονη προβολης.

Θα πρεπει τα ματια μας να πεφτουν στο κεντρο της οθονης , στους υποτιτλους , στο κατω μερος της οθονης ? Που ακριβως (σε cm please..:137: ) ?

Αν χρειαζονται περισσοτερα στοιχεια εχουμε αυτα :

Kαναπες (αρα θα γερνουμε το κεφαλι και ελαφρως πισω ..αποσταση δαπεδου-ματιων 1.10 μ ) , αποσταση θεασης 4,10-4,30 μ.Οθονη 92'' μαλλον (δεν ξερουμε ακομα ποια ) , προβολεας (δεν ξερουμε ακομα ποιον ).

Απαντηξτε γιατι εχω και αλλη αποριουλα..:138:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.778
Απάντηση: Ψιλο-αποριουλα

Οι υπότιτλοι να είναι 20,53 cm πιο κάτω από την ευθεία των ματιών σου.:105:

Μην αγχώνεσαι βρε. Περίπου το 1/3 την οθόνης να είναι πιο κάτω από το ύψος των ματιών, αν μπορείς!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.230

Σύμφωνα μ' ένα -μάλλον εμπειρικό κανόνα- η οθόνη πρέπει να τοποθετείται έτσι ώστε η ευθεία των ματιών του θεατή, να βρίσκεται στο 1/3 του ύψους της.
Σύμφωνα με τα παραπάνω (και δεδομένου ότι το ύψος μιας οθόνης 92" 16:9 είναι 115 εκ.), για τα 110 εκ. που αναφέρεις, χρειάζεσαι απόσταση 72 εκ. από το έδαφος μέχρι το σημείο που αρχίζει το πανί.

Edit: Σωστός ο abcd.

Reaction score
152

Meletov, επειδη ενα διδυμο επιπλων που εχω (neoset) με την καινουργια εγκατασταση μαλλον θα μου ειναι ψηλο(!),μπορεις να δωσεις λεπτομερειες;

τα δικα μου ειναι 135μ Χ 57υ Χ 50β εκαστο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.414
Members
38.696
Νεότερο μέλος
Spiromag