Ωρα για αναβάθμιση- Καμιά πρόταση? Part II

Reaction score
33
Μετά την επιτυχία του αντίστοιχου Thread στην κατηγορία audio (0 απαντήσεις) είπα να δοκιμάσω και εδώ:

Ενδιαφέρομαι για cd player στην κατηγορία γύρω απο τα 3.000 ευρώ. Αν με κάποια χρήματα παραπάνω νομίζετε ότι μπορώ να πάρω κάτι σαφώς καλύτερο, προτείνετέ το και αυτό. Επιθυμητό το cd player να είναι Balanced.
Επίσης ενδιαφέρομαι για καλώδιο ηχείων τι να δοκιμάσω/ακούσω/σκεφτώ? (kimber-4tc/8tc? bifocal X? Nordost heidall, audioquest?) Τα ηχεία μου αποδώσαν καλύτερα με διπλοκαλωδίωση χρησιμοποιόντας proel (awg 12 bare wire).

Το σύστημα στο οποίο θα ενταχθούν τα παραπάνω αποτελείται απο
προ: classe cp-500
τελικό: classe ca-2200
ηχεία: B&W 804S
IC μεταξύ προ και τελικού: Cardas golden ref balanced.

Ευχαριστώ Χρήστος

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Χρήστο καλησπέρα.
Απαντήσεις δεν παίρνεις γιατί η κατηγορία τιμής που θέλεις να κινηθείς, όπως και το ίδιο το αντικείμενο είναι χαοτικά. Είναι λίγο περίεργες εποχές για επένδυση σε μια καλή πηγή. Όταν βλέπεις δεξιά και αριστερά να βγαίνουν συνεχώς music servers, γίνεται πλέον κατανοητό ότι η ψηφιακή πηγή σύντομα δεν θα είναι αυτό που τώρα φανταζόμαστε. Εγώ στη θέση σου θα έκανα την δουλειά μου προσωρινά με κάτι σχετικά φθηνό, ήτοι ένα οποιοδήποτε cd ή transport (προτείνω ανεπιφύλακτα το tascam 01U PRO) και ένα benchmark dac. Σε περισσότερα χρήματα, μεταξύ άλλων και επειδή είσαι ήδη κάτοχος μηχανών της εν λόγω εταιρίας, καλά θα κάνεις να ακούσεις και το εξαιρετικό classe CDP100, το οποίο μπορείς να βρεις στα λεφτά που συζητάς.

...

Reaction score
33
Νίκο σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου.
Το Benchmark θα είναι οπωσδήποτε μέσα σε αυτά που θα προσπαθήσω να ακούσω :444:

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Μετά την επιτυχία του αντίστοιχου Thread στην κατηγορία audio (0 απαντήσεις) είπα να δοκιμάσω και εδώ:

Ενδιαφέρομαι για cd player στην κατηγορία γύρω απο τα 3.000 ευρώ. Αν με κάποια χρήματα παραπάνω νομίζετε ότι μπορώ να πάρω κάτι σαφώς καλύτερο, προτείνετέ το και αυτό. Επιθυμητό το cd player να είναι Balanced.
Επίσης ενδιαφέρομαι για καλώδιο ηχείων τι να δοκιμάσω/ακούσω/σκεφτώ? (kimber-4tc/8tc? bifocal X? Nordost heidall, audioquest?) Τα ηχεία μου αποδώσαν καλύτερα με διπλοκαλωδίωση χρησιμοποιόντας proel (awg 12 bare wire).

Το σύστημα στο οποίο θα ενταχθούν τα παραπάνω αποτελείται απο
προ: classe cp-500
τελικό: classe ca-2200
ηχεία: B&W 804S
IC μεταξύ προ και τελικού: Cardas golden ref balanced.

Ευχαριστώ Χρήστος
Χρήστο κάποιο μεταχειρισμένο classé ή με πολύ λίγο πάνω από 3000ε esoteric dv-60

Reaction score
33
Λοιπόν μια ενημέρωση……
Το ταξίδι στην Αθήνα έγινε…άκουσα πολλά cd-players κατηγορία 3.000 με 4.000 ευρώ. Όλα παίξανε καλύτερα από το Philips 963sa που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα. Μερικά από αυτά μου αρέσανε πολύ…..όμως……μετά από την υπόδειξη του Ν. Τσαρουχά πήγα και άκουσα και το benchmark dac1 usb….
Είμαι σίγουρος ότι «εκεί έξω» υπάρχουν και cd-players και dacs τα οποία παίζουν καλύτερα… όμως στα λεφτά του (και όχι μόνο) το benchmark ζωγραφίζει….
Δεν είχε να ζηλέψει τίποτε…. Το αγόρασα λοιπόν! και έμεινα ΠΟΛΥ ευχαριστημένος!
Στο σύστημα και στον χώρο μου παίζει πάρα πολύ καλά … σε όλους τους τομείς…
Τέλος είναι σωστό να πω ένα ευχαριστώ στο Νίκο για την πολύ καλή του υπόδειξη.

Reaction score
0
Καλή διασκέδαση!

Το Benchmark είναι όντος ένα πολύ καλό reference point. Σίγουρα με τον καιρό θα σε βάλει και σε άλλα μονοπάτια. Αλλά και μόνο σαν σημείο αναφοράς αξίζει τα $$$$ του με το παραπάνω.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός