αγορα ενισχυτη

Reaction score
0
καλησπερα, θα ηθελα τη βοηθεια σας για την αγορα ενισχυτη με budget μεχρι 1300 ευρω περιπου.με ενδιαφερει ο vincent sv 236, vincent sa 96+sp 996 προενισυτης με 2 μονομπλοκ, creek destiny, cambridge audio 840. ο χωρος μου ειναι 40τμ και τα ηχεια kef iq 9. ευχαριστω εκ των προτερων.

Reaction score
9
Απάντηση: αγορα ενισχυτη

Καλό θα ήταν να τους ακούσεις τους ενισχυτές για να αποφασίσεις μόνος σου, αν είναι δυνατόν με τα ηχεία σου. Τώρα για τους creek destiny & cambridge audio 840 ακούγονται πολλά καλά λόγια αλλά δυστυχώς δεν έχω προσωπική εμπειρία. Αν ψάξεις θα βρεις αρκετά review για τους ενισχυτές αυτούς απλά για να πάρεις μία ιδέα για την τεχνολογία τους και τα γενικότερα χαρακτηριστικά τους. Μην παίρνεις τα review τοις μετρητοίς. Ξεκίνα από εδώ http://www.techradar.com/reviews/au...udio/amplifiers/creek-destiny-2-926937/review και εδώ http://www.techradar.com/reviews/au...lifiers/cambridge-audio-840a-v2-275342/review

Reaction score
539

Vincent sv236 και Creek Destiny 2 τους είχα πάρει σπίτι μου για demo, και μεταξύ των 2 θα διάλεγα τον creek. Προτείνω να τους ακούσεις και εσύ σπίτι σου πριν αποφασίσεις.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

GROUP TEST: 11 Oλοκληρωμένοι Ενισχυτές

http://www.avmentor.gr/reviews/group_test_integrated_amps_2010_0.htm

Συμπεράσματα:

http://www.avmentor.gr/reviews/group_test_integrated_amps_2010_13.htm

...
Σε γενικές γραμμές μπορούμε να διακρίνουμε τρεις κατηγορίες με βάση το κόστος: Τις συσκευές που κινούνται κάτω από τα 1.000 ευρώ, τις συσκευές μεταξύ 1.000 και 1.500 ευρώ και τις συσκευές με τιμή πάνω από 1.500 ευρώ.

Στις δύο ακραίες κατηγορίες οι επιλογές δεν είναι τόσο δύσκολες:
Αν θέλετε το απολύτως φθηνότερο, ο Sony STR-DA1500ES είναι μια επιλογή που αξίζει κάθε ευρώ που θα δαπανήσετε, προσφέροντας μια καλή βάση για ένα αρχικό σύστημα, υπολείπεται όμως με audiophile κριτήρια από τον XTZ Class A 100 D3 ο οποίος προσφέρει πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής, σημαντικές δυνατότητες και σκανδαλωδώς χαμηλή τιμή η οποία μας επιτρέπει να τον θεωρήσουμε ως την αποκάλυψη της δοκιμής.

...

Αν αναζητάτε την καλύτερη δυνατή επένδυση των χρημάτων σας τότε θα πρέπει να διαλέξετε κάποιον μεταξύ του Cambridge Audio Azur 840A V2.0 και του NAD C 375ΒΕΕ. H διαφορά στην τιμή τους είναι μικρότερη ενός καφέ και προσφέρουν πραγματικά πολύ καλό ήχο, σημαντικές δυνατότητες οδήγησης και πλήρη πακέτα ευκολιών. Ηχητικά, μου άρεσε περισσότερο ο Cambridge Audio ως πιο ακριβής αλλά -για να είμαι ειλικρινής- θα γλυκοκοίταζα και τον NAD ο οποίος αποδίδει περισσότερη ισχύ. Θεωρώ, λοιπόν, ότι η σειρά είναι αυτή: Πρώτα ο 840A και, σε περίπτωση που τα ηχεία ή ο χώρος απαιτούν κάτι περισσότερο, ο C 375BEE.
Αν κινείστε σε αυτή την κατηγορία σκεφτείτε πολύ σοβαρά τον HK990 της Harman/Kardon. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή συσκευή τόσο από την άποψη των δυνατοτήτων οδήγησης (είναι, άλλωστε, ο ισχυρότερος) όσο και από την άποψη των παρεχομένων, με ένα καλοστημένο DSP το οποίο προσφέρει και διόρθωση της ακουστικής. Προσωπικά, θεωρώ ότι δεν φτάνει την ηχητική ποιότητα των Cambridge Audio και NAD αλλά σε έναν συγκεκριμένο χώρο και με δύο υπογούφερ ψηφιακά ελεγχόμενα, η ζυγαριά δεν αποκλείεται να γείρει υπέρ του. Αν έχετε τέτοιες φιλοδοξίες και δυνατότητες, τα 1.500 ευρώ φαντάζουν πραγματικά ως ευκαιρία!

Reaction score
209
Συμφωνω και εγω με τον Zarastro πρεπει να ακουσεις ο ιδιος. Και επειδη οι περισοτεροι εχουν ξοδεψει 'απειρα' χρηματα μεχρι να καταλειξουν τι τους 'καθεται' η δικη μου γνωμη ειναι ξεκινα με μεταχειρησμενα και δοκιμασμενα μηχανηματα (εδω η eBay). Παραδειγμα ενας μεταχειρισμενος Audiolab 8000S, Densen B-100 η Sugden A21a (απο 300 -600 Ε) ειναι πολυ πιθανο να σου αρεσει περισσοτερο απο τα μηχανηματα που ανεφερες.

Reaction score
28

Χαίρετε και από μένα.Φίλος οδηγεί τα συγκεκριμένα ηχεία με Yamaha S2000,με πολύ καλά αποτελέσματα τόσο σε ποιότητα ήχου οσο και σε ένταση,αν και μένει σε πολυκατοικία.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Πιστεύω ότι έχεις μια σοβαρή και αξιόπιστη βοήθεια μέσω του Δ. Σταματάκου avmentor, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω.
Το να προτείνω άκουσμα ναι μεν είναι καλή περίπτωση αλλά καλό θα ήταν να κρίνεις με τα ηχεία σου και να δείς ποιά φιλοσοφία ενισχυτή σου ταιριάζει.

Reaction score
0

για λαμπατο σε αυτα τα λεφτα αξιζει να παω ?, πχ tac 834,tac 34 dream,melody h 34 demo.

Reaction score
9

Για λαμπάτο ολοκληρομένο Primaluna. Αν δεν κάνω λάθος κάπου πήρε το μάτι μου ένα μεταχειρισμένο προς πώληση εδώ στο φόρουμ. Ειδικά ως μεταχειρισμένος είναι φοβερά συμφέρουσα αγορά, παίρνει ένα σωρό διαφορετικές power tubes για να φτιάξεις τον ήχο όπως σου ταιριάζει, δεν θέλει χειροκίνητο bias οπότε δεν έχεις τον μπελά με τα κατσαβίδια και είναι κατασκευασμένος για να αντέξει στο χρόνο.

Reaction score
0

vincent tac 834κατεληξα σε αυτον, ευχαριστω παντως.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Cayin A55T, ηχος με αποψη και ανελπιστα καλη δυνατοτητα οδηγησης

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Cayin A55T, ηχος με αποψη και ανελπιστα καλη δυνατοτητα οδηγησης