αγορα ηχοσυστηματος -πικαπ,ενισχυτης,ηχεια-

Reaction score
0
Γεια σε ολους,καλως σας βρηκα.
Θελω να αγορασω ενα ηχοσυστημα.Δλδ πικαπ,ενισχυτη,ηχεια (εσεις θα μου πειτε αν χρειαζεται κατι αλλο).Διαβαζω κατι μερες τωρα τα θεματα για αγορες καινουργιων πικαπ αλλα δν πολυβρισκω ακρη.Και θα ηθελα λιγη βοηθεια για να αποφασισω.
Κατ'αρχας να πω οτι εχω παθει πλακα με τον ηχο του πικαπ απο 15 χρονων.Τοτε ξεκινησε ο πατερας του κολλητου μου να μας βαζει δισκους απο Yes,Genesis,VDGG,ELP,Kethro Tull,Pink Floyd,King Crimson κτλ αγορασμενους καπου το 73 απο την Αγγλια.Ακουω 5-6 χρονια progressive rock (ειμαι 21) και τοσα χρονια μαζευω λιγα λιγα τα λεφτα για να παρω ενα καλο ηχοσυστημα για να ακουω βινυλια.Αυτη την στιγμη εχω 2000 Ε.Και θελω να που πειτε:
1)τι χρειαζομαι εκτος απο πικαπ,ενισχυτη,ηχεια.
(phono stage,ολοκληρωμενοι ενισχυτες,προ-ενισχυτες,κεφαλες mc,mm, αυτοματα - ημιαυτοματα πικαπ κτλ δεν ξερω τι ειναι ουτε καταλαβα διαβαζοντας το site,και γι'αυτο αν καποιος δεν βαριεται να τα εξηγει για τους καινουργιους ας γραψει 2 λογια)
2)πως να μοιρασω τα λεφτα και που (δλδ ποσα περιπου για ενισχυτη,ηχεια κτλ)
2)προτασεις για καθενα απο τα κομματια
4)οτι αλλο νομιζετε

Δεν με ενδιαφερει καθολου η σχεδιαση του πικαπ -ισα ισα που ισως με κανει να αποκλεισω ενα με τρελο design- μου αρεσουν τα λιτα,60's/70's πικαπ οπως τα Thorens TD160/166.Θελω να απολαμβανω τους δισκους μου στο τερμα με οσο το δυνατον πιο τελειο ηχο και κανενα απογευματακι να σηκωνω τη γειτονια στο ποδι με θειο Zappa αν ειναι δυνατον.
Ευχαριστω και περιμενω απαντησεις!

Reaction score
8
Μου αρέσουν αυτά τα ποστ...

Λοιπόν,

Θα έλεγα να προτιμήσεις καινούργια πικάπ και ηχεία και μεταχειρισμένα phono stage και ολοκληρωμένο ενισχυτή.

Μου έρχονται στο μυαλό τα εξής:

- Πλατό-βραχίονας Technics SL-1200 mkii + κεφάλι Denon DL-110 ή DL-160 = περίπου 650

- Προενισχυτής phono της επιλογής σου, εδώ βρήκα αρκετούς στα γρήγορα, αλλά δεν ξέρω το μαγαζί ούτε έχω ψωνίσει ποτέ: http://www.audiodestination.co.uk/index.php?main_page=index&cPath=1_55&page=1&sort=3a

Kατά προτίμηση κοίτα solid state (δηλαδή όχι με λυχνίες), π.χ., Creek OBH-15.

Αλλιώς, μέχρι να βρεις έναν καλό, καινούργιο ή όχι, περί τα 200, παίξε με κάποιο από αυτά τα δύο http://www.hagtech.com/bugle.html ή αν βαριέσαι να αλλάζεις μπαταρίες http://www.phonopreamps.com/tc760pp.html.

- Ολοκληρωμένος Sophia Electric Baby στα 10 βατ (!) -είναι πάνω από αρκετά, δες παρακάτω- εφόσον προκύψει κανένας μέχρι 500. Βάλε και 100 το πολύ για σοβιετικές στρατιωτικές λυχνίες από eBay = βία 600 για όλα.

- Ηχεία Klipsch Synergy F2 δαπέδου με 95,5 db ευαισθησία, για να τα οδηγείς σε συμπαθητικές εντάσεις (μέχρι, ας πούμε, 105 db), ακόμα και με 5 βατ = κάτω από 700.

Ο λόγος που προτείνω καινούργιο πικάπ είναι διότι το συγκεκριμένο, καθότι συνήθως ανήκει σε dj's, υφίσταται τρελή κακομεταχείριση και κυκλοφορούν πολλά τέτοια σε αγγελία. Για ηχεία, όμως, μπορείς κάλλιστα να το ψάξεις.

- Καλώδια, τέλος, Mogami 2965 interconnects και DNM ηχείων.

Α, θέλει ένα σχετικό ψάξιμο και θα πρέπει να ψωνίσεις κι από εξωτερικό, ελπίζω να είναι οκ.

Μία πρόταση από εμένα, με max 2.000 - 2.300, συστηματάκι που ενδεχομένως και να σκοτώνει!

Cheers!

Reaction score
0
Απάντηση: αγορα ηχοσυστηματος -πικαπ,ενισχυτης,ηχεια-

Δεν υπαρχει καμια αλλη απαντηση;;;

Reaction score
1

....δίσκους για να ακούς που θα βρεις? Φαντάζομαι, κρίνοντας από την ηλικία σου, πως δεν έχεις και θα αγοράσεις...

Reaction score
0

Δυστυχως η αγορα δεν εγινε ακομα. Λογω ενος οικονομικου προβληματος ενα μερος των χρηματων λειπει αυτη την στιγμη αλλα ακουω ακομα προτασεις. Σιγα σιγα τα ξαναμαζευω ; )

@Ευχαριστω Kyriarxos. Το μελεταω το θεμα.

@Nicholas: Δεν εχω ακομα δισκους...

Reaction score
249

Υπολογισε οτι οι απλοι δισκοι, ακομη και μεταχειρισμενοι, μπορει να ειναι ακριβοτεροι απο cd.

Εγω θα προτεινα να σκεφτεις την κεφαλη που θελεις, γιατι κατα τη γνωμη μου, αυτη δινει τον χαρακτηρα του ηχου. Να παρεις την καλυτερη που μπορεις (με την καλυτερη αποδοση προς τιμη) και μετα να βρεις βραχιονα και πλατω να την υποστηριξει μαζι με το φονο (βεβαια καλο θα ηταν και το ολο συστημα να εχει καλη αποδοση προς τιμη).
Πρεπει να ρυθμισεις και σωστα την κεφαλη -βραχιονα-πλατω για να παρεις τα μεγιστα.

Το ιδιο και με τα ηχεια, ωστε να βρεις ενισχυτη να τα οδηγησει. Δεν ξερω αν μεταχειρισμενος ενισχυτης-ηχεια θα εχουν καλυτερο ηχο απο ενα ενεργο ηχειο (και το αναποδο) στην κατηγορια τιμης που θα κινηθεις.

Εν τω μεταξυ αν μπορεις μεχρι να μαζεψεις τα χρηματα να ακουσεις συνδυασμους μηχανηματων κυριως διαφορετικες κεφαλες θα ηταν το καλυτερο.
Πιστευω πως πολλοι εδω θα βοηθουσαν

Υγ Δεν κανω τον εξυπνο. Εχω κανει πολλα λαθη και εχω δωσει λεφτα τζαμπα για αναβαθμισεις που μπορεις να αποφυγεις.

Reaction score
3.967

Σε ενδιαφέρει ηχείο βάσης ή δαπέδου?

Επειδή το hi fi δέν αγοράζεται κάθε μέρα κ με τις ανταλλαγές χάνονται πολλά χρήματα, σκέψου κ λίγο προοπτικά.

Π.χ. πιθανή επέκταση σε home cinema, αλλαγή χώρου ακρόασης, δυνατότητα καλού στησίματος (το κύριο) στον χώρο σου, κ.λ.π.

Reaction score
1.127

Καλησπέρα και από μένα.Πρίν πάρεις πικάπ σκέψου αν θέλεις να μπεις στη διαδικασία των αναβαθμίσεων και των αλλαγών.Αν όχι πάρε ένα πικάπ με τη κεφαλή από το εργοστάσιο τοποθετημένη και ρυθμισμένη και καθάρισες π.χ. dual(εγώ αυτό πηρα) η project.Αν πάλι θέλεις να αρχίσεις τις βελτιώσεις με αλλαγές κεφαλών κλπ καλό κουράγιο!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.812
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos