ακίδα κεφαλής με διάρκεια ζωής 150-200 ώρες

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.546
. . . είναι δυνατόν , την αγόρασε συνφορουμίτης ,μου το είπε και δεν μπορώ να το πιστέψω . . .

Reaction score
715
Δεν είναι και φθηνή εν το μεταξύ. Όλα τα μοντέλα τους άραγε σε αυτή τη διάρκεια να κινούνται; Ήθελα να δοκιμάσω μια και μου κόπηκε η φόρα τώρα.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.546
- εμένα μου φαίνεται αδιανόητο , από τι είναι φτιαγμένη ; και όχι τίποτα άλλο , αλλά την έχω συστήσει και σε άλλους :(

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
Για να πω την αλήθεια είναι ο λόγος που δεν αγόρασα ποτέ κεφαλή της συγκεκριμένης εταιρείας αν και ηχητικά είναι πολύ καλές!

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.546
- και εάν τελικά ισχύει αυτή η πολύ μικρή διάρκεια ζωής , πως εξηγείται ; . . . έχετε ξανακούσει-διαβάσει-διαπιστώσει κάτι ανάλογο σε άλλη ακίδα ;

Reaction score
446
Nagaoka and Jico mention the amount of hours during which the stylus will perform to "as new" specification, for the lowest quality stylus that passes through their QA system.... an Average quality stylus would do better and a high quality outlier would do much better.

They are not saying it will sound "bad" after 150 hours, just that at that point the performance might start to dip below the new specification....

"Lifetime" based on this measure tends to be (according to Jico)
Conical/Spherical 250hrs
Eliptical 150hrs
Line contact basic 400hrs (Shibata, HE)
Line contact exotic 500hrs (MicroLine, MicroRidge, VdH, FG)

Other parameters that affect lifetime:
Use of lubricants (Stylast, GruvGlide)
Cleaning of records (cleaner means stylus lasts longer!)

Meticulous users have reported lifetimes of over 3000hrs during which they are still satisfied with performance.

Others have reported that they had not realised how much performance has degraded until they heard a new stylus - the slow degradation over 00's of hours leads to gradual dissatisfaction without realising that it is stylus wear...

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.370
...δεχεται (το) επομενο ανταλακτικο...jp-150?
Αξιοπρεπεστατη κεφαλη παντως :)

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
They are not saying it will sound "bad" after 150 hours, just that at that point the performance might start to dip below the new specification....
Ακριβως αυτο ειναι το νοημα του σχολιου.ΟΛΕΣ αρχιζουν απο ενα χρονικο διαστημα και μετα να φθειρονται σε σχεση με μια καινουργια.Η nagaoka και η jico φαινεται να ειναι απο τους λιγους που δινουν αυτη την πληροφορια?Ποιος ξερει.Μια jico sas που χρησιμοποιω ακομη και δεν αλλαξα,θα εχει ισως πανω απο 1000 ωρες.Μια nagaoka MΡ-200 που εδωσα με ενα πικαπ σε φιλο και ειχε περιπου 600 ωρες πριν περιπου εναμισι χρονο,ακομη δουλευει ενταξει.Αληη μια εταιρεια που δινει χρονο ζωης στις ακιδες της ειναι η ΖΥΧ περιπου 2000 ωρες.Αναλογα με το κοστος , η εικονα ειναι η ιδια θα ελεγα για ολες.Εν ολιγοις καμια ακιδα δεν προκειται να μην αρχισει να φθειρεται μετα απο καποιες ωρες ειτε το λεει ο κατασκευαστης ειτε οχι.
[DOUBLEPOST=1481793530][/DOUBLEPOST]
...δεχεται (το) επομενο ανταλακτικο...jp-150?
Ναι

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
- και εάν τελικά ισχύει αυτή η πολύ μικρή διάρκεια ζωής , πως εξηγείται ; . . . έχετε ξανακούσει-διαβάσει-διαπιστώσει κάτι ανάλογο σε άλλη ακίδα ;
Αν οντως ισχυει για μια εταιρεια σε αυτες τις τιμες ισχυει για ολες . Π.χ γιατι να μην ισχυει για μια ΑΤ-95Ε η μια ΟΜ10?Kαι αν η κεφαλη δεν ειναι ρυθμισμενη σωστα απο την αρχη,θα αρχισει να φθειρεται ισως και πιο νωρις και ανομοιομορφα,οπως ενδεχομενως και οι δισκοι.

Last edited:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.546
- σωστά , τελικά όπως είπες PURETONE πρόκειται για την εντιμότητα κάποιον εταιρειών να μιλάνε με αλήθειες , και το ότι είναι Ιάπωνες δεν είναι τυχαίο . . . μεγαλώνοντας όλο και τους εκτιμώ περισσότερο

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.370
εδω φθειρομαστε εμεις..
http://forums.linn.co.uk/bb/showthread.php?tid=29073
http://www.vinylengine.com/turntable_forum/viewtopic.php?t=27421
εχω μια γιαπονεζα και γω, στο 1,4 την εχω (πλαισιο : 0.75-1.75 g), λεω να την παω 1,6 ... 1,55... ποσο θα αυξηθει η θερμοκρασια.. :S
... και νταξ' εμενα ειναι γιαπονεζα αλλη χαρη...αλλο ταπεραμαν .... ο αλλος που παιζει με 2g ... "Θε μου!"
κ'μερες! φαρσα ολα...φαρσα ολέ!

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.546
- το εντυπωσιακό της υπόθεσης , είναι πως τόσα χρόνια ακούγοντας κεφαλές δεν έχω εντοπίσει διαφορές ( υποβάθμιση ποιότητας ) , μέχρι και 1.500 + ώρες , και αυτά με a to b συγκρίσεις ( cd γραμμένα με 100 περίπου ώρες vs 1.200 περίπου ώρες εκείνη την χρονική στιγμή )

- τι να πω , θα τα επαναλάβω επισταμένως το Σ/Κ , και θα επανέλθω

. . . και όταν λέω διάφορες κεφαλές , εννοώ και διάφορες τεχνικές κοψίματος διαμαντιών

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
κ'μερες! φαρσα ολα...φαρσα ολέ!
Αν υπολογισεις για ποσο χρονο η ακιδα βρισκεται σε ενα σημειο του δισκου ενω ο δισκος περιστρεφεται, τοτε θα δεις ποσο εφικτο ειναι το σημειο αυτο να υποστει σοβαρη ζημια η ........... καψιμο !!!!!!!Αν ηταν οπως πολλοι φοβουνται για την φθορα του δισκου (κατω απο ιδανικες συνθηκες) , σημερα κανεις μας δεν θα ειχε δισκους να ακουει :)

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.546
- γμτ , αυτό είναι το πρόβλημα με τα αναλογικά , μπορεί να παίζουν από 99,5% μέχρι 96% ( της απόδοσής των ) και να μην το παίρνεις χαμπάρι , ενώ το cd παίζει ή δεν παίζει . . . :thumbsdown:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.370
Αν υπολογισεις για ποσο χρονο η ακιδα βρισκεται σε ενα σημειο του δισκου ενω ο δισκος περιστρεφεται, τοτε θα δεις ποσο εφικτο ειναι το σημειο αυτο να υποστει σοβαρη ζημια η ........... καψιμο !!!!!!!Αν ηταν οπως πολλοι φοβουνται για την φθορα του δισκου (κατω απο ιδανικες συνθηκες) , σημερα κανεις μας δεν θα ειχε δισκους να ακουει :)
... ε σιγουρα... οι κακες βελονες (και λιγο το κακο στησιμο) χαλανε/αλ-λοιωνουν τους δισκους.. η ουσια τους ομως θα ειναι εκει.. :)
Ευτυχως...υπαρχουν κεφαλες που διαβαζουν εκει που δεν εχουν διαβασει αλλες..
Οπως ο δρομος, οσο και να φθειρεται και να φθηρει τα λαστιχα του οχηματος.. ειναι καθε μερα εκει..

To φαρσα...ειναι.. (c)opyright ...παω να φτιαξω αλλο ενα καφεδακι...να καπνισω στο κρυο...

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
... ε σιγουρα... οι κακες βελονες (και λιγο το κακο στησιμο) χαλανε/αλ-λοιωνουν τους δισκους.. η ουσια τους ομως θα ειναι εκει.. :)
Ευτυχως...υπαρχουν κεφαλες που διαβαζουν εκει που δεν εχουν διαβασει αλλες..
Οπως ο δρομος, οσο και να φθειρεται και να φθηρει τα λαστιχα του οχηματος.. ειναι καθε μερα εκει..

To φαρσα...ειναι.. (c)opyright ...παω να φτιαξω αλλο ενα καφεδακι...να καπνισω στο κρυο...
Ετσι ειναι,οι καλες ακιδες "διαβαζουν" αλλου.:smoke: :smile:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.913
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv