αναβάθμιση ήχου σε 5.1 + 2 με budget 350€

Reaction score
4
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!
έχω τις εξείς συσκευές ...

tv Samsung LE-37S86BDX με δέκτη MPEG4 τον DigitalWorld HDT-150 ,
game console PS3 CECH-4204A (από τον οποίο βλέπω και dvd) ,
smartphone 1Xmicrosoft & 1xASUS (που θέλω να δίνουν ήχο με rca/jack ή bluetooth) ,
ipad air2 (που θέλω να δίνει ήχο με rca/jack ή bluetooth) ,
μικρόφωνο ασύρματο/ενσύρματο για καραοκε ,
usb mp3 ,
ακουστικά

...και θέλω να συνδεθούν σε ένα καινούριο σύστημα 5.1 με ραδιόφωνο, κρεμαστά ηχεία και με έξοδο audio out ή εναλλαγή ζευγαριού έμπροσθεν ηχείων (διακόπτη επιλογής Α/Β) για να εχω άλλα 2 ηχεία στο σαλόνι.

θέλω δηλαδή να αναβαθμιστώ και να ακούω καλό ήχο από ραδιόφωνο, cd, dvd, mp3, smartphone & μικρόφωνο.

τώρα τα έχω συνδεδεμένα στο stereo Sony RX88 με ηχεία 4.0 (2x8Ω, 2x6Ω) και λόγο του ότι έχουν χαλάσει cd player,κασέτα, ρύθμιση φωνής, τηλεχειρηστήριο και πιάνει χώρο κάτω από την tv δεν το ευχαριστιέμαι.

ήμουν διευθετημένος ως άσχετος με 280€ να πάρω αυτό... http://www.mediamarkt.gr/el/product/_pioneer-htp-073-1134743.html αλλά με την βοήθεια του ''συνφορουμίστα'' Σπύρου ψάχνω για μεταχειρισμένο AV receiver ενισχυτή για να τον πλαισιώσω με ηχεία.

ευχαριστώ για κάθε πρόταση

Reaction score
4
Αυτός είναι ο χώρος μου (κουζίνα-καθιστικό 6,00Χ3,50) ...

[/URL]

(όπου συσκευή 6 .... τα 2 κυρία ηχεία που αναγράφονται ως great speakers στις θέσεις 9,10,11. όπου 9,10,11 .... οι πρίζες που υπάρχουν ως αναμονή για την τοποθέτηση 2 ηχείων)

ο μεταχειρισμένος ενισχυτής που με ενδιαφέρει και νομίζω ότι με καλύπτει είναι αυτός ... http://hometheaterhifi.com/volume_13_3/harman-kardon-avr-340-receiver-8-2006-part-1.html

Last edited:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Αν δεν ενδιαφέρεσαι για χρήση surround στο σαλόνι, όλοι οι ολοκληρωμένοι AV ενισχυτές με Zone 2 κάνουν.

Reaction score
4
αναθεώρησα το σχέδιο γιατί είχε λαθάκια ....

Ζizik δεν με ενδιαφέρει το surround στο σαλόνι αλλά με 2 ζώνες θα ανεβεί πολύ το μπατζετ και γιαυτο τον λόγο ο ραδιοενισχυτής που θα πάρω πρέπει να κοστίζει 100-120€ μεταχειρισμένος.
Γιαυτο αναφέρω ότι θα ήθελα διακόπτη επιλογής ηχείων Α/Β για να επιλέγω χώρο.

ο μεταχειρισμένος Η/Κ που βρήκα κοστιζει 100€ και είναι 7.1 οπότε και σε αυτή την περίπτωση κάνω την δουλειά μου εκτός από το να συνδέω μικρόφωνο.

υπάρχει καλύτερη πρόταση από αυτή που βρήκα;

Last edited:

Reaction score
2.288
Ουσιαστικα αυτο που θες ειναι εναν ενισχυτη 5.1 που θα παιζει το surround στον μικρο χωρο του καθιστικου-κουζινα, 3 μικρα ηχεια για τα 3 εμπρος καναλια του 5.1 και ενα subwoofer.
Και θα βαλεις το ενα ζευγαρι ηχεια του sony ως surround στο 5.1 και το αλλο ως στερεο στο σαλονι, σωστα?
Ο χωρος που θα μπει το 5.1 τι διαστασεις εχει? ποσα Τ.Μ ειναι?
ομοιως ποσα Τ.Μ. ειναι το σαλονι?
Ο Η/Κ δεν εχει επιλογη ηχειων Α/Β αλλα εχει 7 καναλια και τα 2 απο αυτα τα αναφερει ως surround back/multi που λογικα σημαινει οτι μπορεις να τα ορισεις να παιζουν σε αλλο δωματιο στερεο (multi room). Kαλο θα ηταν ομως να το επιβεβαιωσεις διαβαζοντας το manual του ενισχυτη.

Reaction score
4
Ακριβώς έτσι SpZach...
θα αγοράσω ραδιοενισχυτή 5.1 με Α/Β ή 7.1 με multi room, 3 ηχεία για front και ένα sub.
από αυτά που έχω είδη τα δυο μικρά 6Ω θα τα κρατησω ως έχουν για rear/surround και τα δυο front 8Ω θα τα βάλω στο σαλόνι.

Το καθιστικό-κουζίνα είναι 16,35m2 ενιαίο.
Δηλαδη είναι 8,25m2 (καθιστικό μέχρι το σπάσιμο) + 8,10m2 το υπόλοιπο (κουζίνα).
Το σαλόνι είναι 19m2 + το χωλ 6,10m2 (αν πρέπει να υπολογιστεί).
Ύψος είναι παντού 2,85m.

θα ψάξω για το multi room να σιγουρευτώ .
σαν ενισχυτής πάντως τι λέει αξιόλογος;

Reaction score
2.288
Για τους χωρους που πρεπει να καλυψεις ειναι μια χαρα ο ενισχυτης.
Το multiroom ειναι επισης προτιμοτερο απο την επιλογη Α/Β ζευγους ηχειων μια που θα μπορεις να τα χρησημοποιεις ανεξαρτητα το ενα με το αλλο.

Reaction score
4
Μετά από 3 μήνες το σύστημα ολοκληρώθηκε...
Ενισχυτής HK AVR340
Front magnat 102
Center magnat 252
Surround κράτησα τα sony ss-sr115
Subwoofer pure acoustic xp 10-150
Ηχεία multi room κράτησα τα sonny ss- rx88

Το μόνο που με ανησυχεί είναι θερμοκρασία πάνω από τον ενισχυτη... 45°C !!!
Είναι φυσιολογικό;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Έχει αρκετό αέρα απο πάνω ή τον έχεις στριμωγμένο;

Reaction score
4
Μιά χαρά, πέτα το θερμόμετρο. :D
έβαλα θερμόμετρο γιατί τοποθέτησα ακριβώς από πάνω του την συσκευή dvd με αποστάτες 10εκ στα σημεια που παταει (ποδαρακια) και σταμάτησε να παιζει. Υποθέτω λόγο θερμοκρασίας. Πριν μεσολαβούσε ξύλινο ράφι και δεν το είχα ξαναπαθει

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.511
Νεότερο μέλος
ztv