αναβαθμιση phono stage

Reaction score
321
καλησπεριζω την παρεα.
λοιπον εδω και πολυ καιρο σκέφτομαι να αναβαθμισω το fhono stage μου.
καταρχας να τα παρουμε λιγο απο την αρχη το σύστημα που διαθετω ειναι ενας ενισχυτής Creek evolution 2 πικαπ project experience 2 με βελονα κεφαλη orthofon 2 bronze phono stage project box s και ηχεια focal aria 926.

λοιπον απο τι εχω καταλαβει το phono stage αδυνατει να μου βγαλει λεπτομερεια εχω καλο ηχο αλλα ειναι θαμπος δεν πιστευω να είναι τα ηχεια παρολου που ειναι μπασατα σαν ηχεια, αλλα οταν ακους κλασικό ροκ μεταλ το χρειάζεσαι το μπασο. εξάλλου οταν βαζω cd να ακουσω ακούγεται πολυ καθαρος ηχος, αρα το phono stage αδυνατει πιστευω να βγαλει λεπτομέρεια και ποιο καθαρο ηχο.

λοιπον την γνώμη σας θελω μια καθοδηγηση δηλαδη αυτο που ζηταω λεπτομέρεια ποιο καθαρο ηχο αλλα ταυτόχρονα να είναι και δυναμικος και γρηγορη ανταπόκριση π. χ σε τιποτα κλασική μουσική.

σε χρημα πιστευω ενα των 400ευρω μέγιστο 500ευρω μεγιστο.

αυτα ευχαριστώ για το χρόνο σας οποιος απαντησει.
υ. γ ενοοειτε το fhono stage να παιζει mm αλλα και mc αλλα χαμηλής συχνοτητας γιατι καποια στιγμη θα παω σε τετοια κεφαλη.

Reaction score
569
Αφού έχεις creek και είσαι ευχαρισημένος κοίτα το ομόσταυλο obh 15 mkii που έχει και ρυθμίσεις για κεφαλές mc.

Reaction score
321
Καλήμερα! Εγω προτείνω (σε μεταχειρισμένο)
AQVOX Phono 2 Ci και
Sonneteer Sedley Phono !
πωπω το sonneteer sedley τι ειναι αυτο?αμαν πρεπει να παω να το ακουσω απο τι διαβασα και σε ξενα σαιτς πολυ καλες κριτικες του δινει.λεπτομερια ζεστασια αυτο που θελω και πολυ αρμονικες

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
καλησπεριζω την παρεα.
λοιπον εδω και πολυ καιρο σκέφτομαι να αναβαθμισω το fhono stage μου.
καταρχας να τα παρουμε λιγο απο την αρχη το σύστημα που διαθετω ειναι ενας ενισχυτής Creek evolution 2 πικαπ project experience 2 με βελονα κεφαλη orthofon 2 bronze phono stage project box s και ηχεια focal aria 926.
Από τη στιγμή που με ψηφιακή πηγή αλλάζει προς το καλύτερο το αποτέλεσμα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να ψαχτείς προς τον προενισχυτή κεφαλής σου.

Από την άλλη...
Ο ενισχυτής σου, που είναι αξιοπρεπέστατος για τη κατηγορία του, αλλά και όλοι οι ενισχυτές της χαμηλής κατηγορίας τιμής, δεν συμπαθεί τα δύσκολα φορτία.
Τα ηχεία σου, αν και δηλώνουν 8 Ωμ, αφού σε μεγάλο μέρος του φάσματος είναι κοντά, πέφτουν σε πολύ χαμηλή αντίσταση στις χαμηλές συχνότητες εξαντλώντας των ενισχυτή σου και κάνοντας τον να ακούγεται ασθενικός, ιδίως όταν ανέβουν οι στάθμες.
Σε δεύτερο χρόνο, ή και πρώτο θα έλεγα, θα πρέπει να το κοιτάξεις και αυτό το θέμα.
Δοκίμασε έναν πραγματικά <<τσαμπουκαλή>> ενισχυτή και θα εκπλαγείς.

Reaction score
321
Τις ρυθμίσεις κεφαλής τις έχεις ελέγξει;
δεν εχω φτασει σε αυτο το επιπεδο τοσο πολυ.
τις ρυθμισει το μονο που εχει το χαρτι της orthofon ειναι που γραφει για το βαριδιο του βραχιονα ποσο να το ρυθμισεις και για το fhono stage τι ρυθμιση να κανεις αυτα εχει δεν ξερω αμα εχει κατι αλλο.
[DOUBLEPOST=1450686010][/DOUBLEPOST]
Από τη στιγμή που με ψηφιακή πηγή αλλάζει προς το καλύτερο το αποτέλεσμα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να ψαχτείς προς τον προενισχυτή κεφαλής σου.

Από την άλλη...
Ο ενισχυτής σου, που είναι αξιοπρεπέστατος για τη κατηγορία του, αλλά και όλοι οι ενισχυτές της χαμηλής κατηγορίας τιμής, δεν συμπαθεί τα δύσκολα φορτία.
Τα ηχεία σου, αν και δηλώνουν 8 Ωμ, αφού σε μεγάλο μέρος του φάσματος είναι κοντά, πέφτουν σε πολύ χαμηλή αντίσταση στις χαμηλές συχνότητες εξαντλώντας των ενισχυτή σου και κάνοντας τον να ακούγεται ασθενικός, ιδίως όταν ανέβουν οι στάθμες.
Σε δεύτερο χρόνο, ή και πρώτο θα έλεγα, θα πρέπει να το κοιτάξεις και αυτό το θέμα.
Δοκίμασε έναν πραγματικά <<τσαμπουκαλή>> ενισχυτή και θα εκπλαγείς.
δηλαδη στα 900ευρω θεωρειτε χαμηλης κατηγοριας ενισχυτης ε?πωπω,για τα ηχεια ναι ξερω πεφτουν στα χαμηλα στα 4ΩΜ αλλα δεν μου εχει δειξει ο ενισχυτης οτι δεν τραβαει να το πω ετσι.
[DOUBLEPOST=1450686088][/DOUBLEPOST]ενα περιεργο πραγμα βρε παιδια.λοιπον το πικαπ δεν εχει το λεγομενο βαριδιο για τον βραχιωνα?για την βελονα μου 2 mm browse orthofon γραφει οτι πρεπει να ρυθμιστει στα 1,5 το βαριδιο.
διαβαζοντας το μανιουαλ του πικαπ ειχε διαφορες κεφαλες για ρυθμιση του βαριδιου,την δικια μου κεφαλη δεν την ειχε ειχε.
ειχε μια παρομοια 5mm που βαζεις στα 1,7 το βαριδιο,λεω δεν το δοκιμαζω?
το ρυθμισα το εβαλα εκει,βρε παιδια εκτος αμα ειναι η ιδεα μου ακουσα ποιο καθαρο ηχο σαν να εφυγε η θαμπαδα ακουσα ποιο καλα τα πισω οργανα.
ειναι δυνατον να ειναι εφικτο αυτο?η απλα το μυαλο μου δημιουργησε οργανα?τι να πω.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.531
@mparaxir: Καλημέρα, γίνεται να σταματήσεις να γράφεις το phono stage ως "fhono" stage. Στον τίτλο του θέματος το έγραψες σωστά, μετά τι άλλαξε; Φιλικά.:)

Reaction score
321
@mparaxir: Καλημέρα, γίνεται να σταματήσεις να γράφεις το phono stage ως "fhono" stage. Στον τίτλο του θέματος το έγραψες σωστά, μετά τι άλλαξε; Φιλικά.:)
ναι εχεις δικιο ελα μου ντε χεχε,τα κοληματα που τρωει το μυαλο ωρες ωρες

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
δηλαδη στα 900ευρω θεωρειτε χαμηλης κατηγοριας ενισχυτης ε?πωπω,για τα ηχεια ναι ξερω πεφτουν στα χαμηλα στα 4ΩΜ αλλα δεν μου εχει δειξει ο ενισχυτης οτι δεν τραβαει να το πω ετσι.
Δυστυχώς όλοι οι ενισχυτές κάτω των 1500 ευρώ έχουν αρκετούς συμβιβασμούς.
Τα ηχεία σου δεν πέφτουν μόνο στα 4 Ωμ χαμηλά αλλά και στα 2,9 Ωμ.
http://www.focal.com/en/aria-900/445-aria-926-3544051691307.html

Χρειάζονται πολύ στιβαρό ενισχυτή πολύ πάνω από τη κατηγορία τιμής τους.
Για να καταλάβεις αν τραβάει ή όχι ο ενισχυτής σου πρέπει να τον βάλεις Α-Β με κάποιον πραγματικά ισχυρό ενισχυτή.

Reaction score
321
χρόνια πολλά καλή χρονιά με πολλά όμορφα ακούσματα. εντιτ επανέρχομαι τελικα παιδια θεμα ρύθμισης ηταν. οταν ειχα αγοράσει το πικάπ το μαγαζι μου το ρυθμισε. μετα ειχα ακουσει για το βυνιλιο της clear audio οι περισσότεροι πρέπει να το έχετε. εγω μετα δεν ρυθμισα εκ νέου το πικαπ και την βελονα με αυτό πάνω. λοιπον σημερα που ημουν αραχτός λεω ας κανω πειράματα κάθομαι αφαιρώ το clear audio και βαζω κανονικο δίσκο και ακουω. λοιπον παιδια ανεβηκαν τα πριμα και καθαρισε ο ήχος ακουστηκανε ποιο καθαρα τα οργανα π. χ τα πιατινια. ξαναβαζω το clear audio και απο πανω τον δισκο κανονικά λοιπόν ανεβηκε το μπασο γέμισε ο ηχος αλλα βρωμισε και χαθηκαν π. χ τα πιατινια.

αρα θελει ρυθμισμα εκ νεου το πικάπ και η βελονα αμα θελω να κρατήσω το βυνιλιο της clear audio. πρέπει να το παω στο μαγαζι γιατι εγω δεν ξερω και δεν εχω τα εργαλεία

Reaction score
15.469
Χρειάζονται πολύ στιβαρό ενισχυτή πολύ πάνω από τη κατηγορία τιμής τους.
Καλημερα petermeni , θα μπορουσες να μας δωσεις ενα παραδειγμα ενισχυτη που ανταποκρινεται σ' αυτην την απαιτηση ?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Καλημερα petermeni , θα μπορουσες να μας δωσεις ενα παραδειγμα ενισχυτη που ανταποκρινεται σ' αυτην την απαιτηση ?
Θα μπορούσα εύκολα να σου αραδιάσω μερικά τέρατα ισχύος και τιμής ανάλογης ενός διαμερίσματος.
Δεν θα το κάνω αλλά θα περιορίσω το όριο σε, σχετικά, χαμηλά επίπεδα.

Στην τελευταία έκθεση μου έκανε τρομερή εντύπωση ο παρακάτω τελικός.
Αν με ρωτούσαν ποιος ήταν ο καλύτερος ενισχυτής της έκθεσης, ανεξαρτήτως τιμής, θα τον διάλεγα.
http://benchmarkmedia.com/products/benchmark-ahb2-power-amplifier

Μετά υπάρχει, ή καλύτερα υπήρχε, αυτός...
http://www.musicalfidelity.com/support/discontinued-products/m6prx

Ανεβαίνοντας σε κόστος αυτός...
http://www.audioemotion.co.uk/xindak-pa-power-amplifier-1877-p.asp

Και μία εξαίρεση, λόγο καταγωγής και ονόματος, των ανωτέρω ορίων που έθεσα...
http://www.audio-gd.com/Pro/amp/CIA/CIA400EN.htm

Για να μην παρεξηγηθώ...
Οι επιλογές είναι ενδεικτικές και σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμα αξιόλογα μηχανάκια.

Reaction score
321
εντιτ επανερχομε.λοιπον δυστχηχως ευτηχως βρεθηκε η λυση για το λεγομενο βρωμικο ηχο.
ολα φωναζανε ρυθμισεις πικαπ,σημερα το πηγα στον ορφεα κατσανε τα παιδια και το ρυθμισανε το πικαπ παιζει μια χαρα ηταν λαθος οι ρυθμισεις ουτε αλλο phono stage χρειαζοταν ουτε τιποτα.
ηταν θεμα ρυθμισης βραχιονα κεφαλης.ενα μεγαλο ευχαριστω στον τεχνιτη τηλεμαχο που μου ρυθμισε το πικαπ και επιτελους ακουω σωστο ηχο.
ευχαριστω και τα παιδια ομως απο εδω με την καθοδηγηση σας και τις αποψεις σας περι Phono stage εχω καποια στο μυαλο μου για μελλοντικη αναβαθμιση.

Reaction score
321
εντιτ επανερχομε.λοιπον δυστχηχως ευτηχως βρεθηκε η λυση για το λεγομενο βρωμικο ηχο.
ολα φωναζανε ρυθμισεις πικαπ,σημερα το πηγα στον ορφεα κατσανε τα παιδια και το ρυθμισανε το πικαπ παιζει μια χαρα ηταν λαθος οι ρυθμισεις ουτε αλλο phono stage χρειαζοταν ουτε τιποτα.
ηταν θεμα ρυθμισης βραχιονα κεφαλης.ενα μεγαλο ευχαριστω στον τεχνιτη τηλεμαχο που μου ρυθμισε το πικαπ και επιτελους ακουω σωστο ηχο.
ευχαριστω και τα παιδια ομως απο εδω με την καθοδηγηση σας και τις αποψεις σας περι Phono stage εχω καποια στο μυαλο μου για μελλοντικη αναβαθμιση.

Reaction score
42
Αφού έχεις creek και είσαι ευχαρισημένος κοίτα το ομόσταυλο obh 15 mkii που έχει και ρυθμίσεις για κεφαλές mc.
Καλήμερα! Εγω προτείνω (σε μεταχειρισμένο)
AQVOX Phono 2 Ci και
Sonneteer Sedley Phono !
Καλύτερο από το EAR 834P;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll