αντικατασταση dvd player

Reaction score
0
Καλησπερα,

Εχω το συγκεκριμενο home cinema και πριν λιγες μερες το dvd player απεβιωσε. :122:

Θα ηθελα τωρα για να μην πανε χαμενα τα ηχεια του να αγορασω ενα νεο dvd player. Επειδη δεν εχω ιδεα ομως, θα υπαρχει προβλημα με την συνδεση των ηχειων στο νεο player?

Εχω βρει δυο που με ενδιαφερουν και θελω να μου πειτε αν ταιριαζουν! Το Samsung BD-C5500 και το Samsung BD-D5500. Αν παρω αλλης εταιριας θα εχω προβλημα;
Εχετε κατι καλυτερο να μου προτεινετε;
(Σορρυ για τις πολλες ερωτησεις. :116:)

Reaction score
1.460
Απάντηση: αντικατασταση dvd player

Απ'ότι βλέπω έχει μόνο 2 εισόδους ήχου που μάλλον είναι coaxial.Θες ένα dvd player με έξοδο coaxial.Δεν είναι ανάγκη να είναι samsung.Οτιδήποτε.

Reaction score
0

ευχαριστω για την απαντηση καταρχην
και δευτερον αυτα τα 2 που εχω βαλει κανουν;
πως θα βρω τετοια dvd player; :108:

Reaction score
16

Αυτό που έχει το home cinema σου δεν είναι σκέτο DVD player, είναι μαζί και ενισχυτής, έχει και ραδιοφωνικό δέκτη κλπ. Γι' αυτό θα πρέπει αν αγοράσεις σκέτο DVD player να το συνδέσεις με την τηλεόραση με πχ. HDMI καλώδιο για εικόνα + επιπλέον να στείλεις τον ήχο του στο παλιό DVD player/ενισχυτή με ένα καλώδιο που να στέλνει τον ήχο ψηφιακά (οπτικό ή coaxial(χαλκός) όπως είπε και ο lesarros). Πρέπει λοιπόν να κοιτάξεις ότι είσοδο ήχου έχει το παλιό DVD Player/ενισχυτής, να έχει και αντίστοιχη τέτοια έξοδο το DVD Player που θέλεις να αγοράσεις.

Πάντως θα μπορούσες να το πας το μηχανάκι στο σέρβις να μάθεις το κόστος επισκευής και να αποφασίσεις. Όταν λες απεβίωσε τί εννοείς; Γιατί αν πχ κάηκε όλα όσα αναφέραμε δεν ισχύουν.

Reaction score
0

Χαλασε η κεφαλή (κάπως έτσι μου το είπε) που διαβάζει τα cd. Το πήγα σε service γνωστού μου κ μου είπε ότι θα κοστίσει πολύ ακριβά!

Πάντως με απογοητευσες λίγο με την απάντηση που μου έδωσες. Πίστευα πως θα εβρισκα κάποιο που θα ταιριάζει! Αν είναι να γίνει όλη αυτή η διαδικασία, μου φαίνεται πως καλύτερα να πάρω καινούριο.
Ευχαριστώ πάντως :)

Reaction score
51

Καλημέρα Γιάννη.
Δυστυχώς θα απογοητευτείς ακόμα περισσότερο..... :108:

Κατέβασα το manual του συστήματός σου για να δω λεπτομερώς την πλάτη του AV/DVDp σου, κυρίως για να ανακαλύψω τι τρόπους σύνδεσης σου προσφέρει!

Δυστυχώς δεν έχει ψηφιακή σύνδεση ήχου (coaxial ή toslink/οπτική) αλλά μόνο 2κάναλη αναλογική!
Αυτό σημαίνει πως μπορείς να βάλεις όποιο DVDp / BDp και να το συνδέσεις αφενός με hdmi στην τηλεόρασή σου (για εικόνα) αφετέρου με απλό δικάναλο audio L-R για ήχο.
Που σημαίνει πως αυτομάτως χάνεις το 5κάναλο ήχο αφού πλέον θα παίζουν μόνο τα εμπρός 2 ηχεία και ίσως και το sub!!
Αν είχε coaxial / toslink θα μπορούσες να συνδέσεις ψηφιακά και να είχες πολυκάναλο ήχο (θα δούλευαν και τα 5 ηχεία στις ταινίες) αλλά τώρα δυστυχώς δεν γίνεται!!

Συνεπώς είτε επισκευάζεις το laser του player σου (πόσα σου ζήτησαν?) είτε πας για νέο πακέτο HomeCinema (δυστυχώς θα φύγει όλο το πακέτο.....)
Αλλά να επιλέξεις κάποιο (έστω και οικονομικό) σύστημα που να έχει τουλάχιστον ψηφιακή είσοδο ήχου.
(προσωπικά θα έπαιζα με ξεχωριστά κομμάτια και όχι όλα σε 1)
Ή απλά το κρατάς αν πχ η κύρια χρήση του ήταν για αναπαραγωγή μουσικής και ταινιών χαμηλής ανάλυσης (*.avi, *.divx κοκ) μέσω flash usb

Υπάρχει άλλο ένα πιθανό σενάριο.
Συνδέεις το μηχάνημά σου με οποιοδήποτε DVDp / BDp αναλογικά (με απλό καλώδιο για audio L-R) και απλά παίζεις 2κάναλος ή πατάς το πλήκτρο PL II MODE στο τηλεχειριστήριο σου (κάτω από το κυκλικό πλήκτρο πλοήγησης στο menu, στο κέντρο του έχει το enter, υπάρχει ένα πλαίσιο με πολλά πλήκτρα: είναι το πάνω αριστερά καμπυλοειδές παραλληλόγραμμο). Δοκίμασε πoιο από τα Prologic ή Matrix σου ακούγεται καλύτερα στα αυτιά σου!
Δε θα είναι το ίδιο καλό με το καθαρό 5κάναλο αλλά αν σε ικανοποιεί θα γλυτώσεις την αγορά ενός νέου συστήματος.
Και χτύπησε κάποιο DVDp πολύ οικονομικό για αναπαραγωγή δίσκων!!

Reaction score
0

καλημερα σας.

Λοιπον Giovanni το πιασα το νοημα. Θα παω για καινουριο. :119:
Το συγκεκριμενο home cinema το ειχα παρει σε προσφορα καπου στα 130 με 140 ευρω και η επισκευη μου ειπαν μπορει να κοστισει περισσοτερο αποτι το αγορασα!

Αν γινεται ριξτε μια ματια σε αυτα εδω τα δυο που βρηκα για να αγορασω. Εχουν ψηφιακη εισοδο ηχου; Πως το βρισκω αυτο;

http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/RCS-55/index.html

http://www.samsung.com/hk_en/consumer/tv-av/home-theater/51-home-theatre-set/HT-C450/XSH/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification

ευχαριστω!!!

Reaction score
51

Το Pioneer δε θα το συζητούσα καν (παρά την δελεαστική τιμή του)
Αφενός δεν έχει HDMI αφετέρου είναι DVD recorder (χωρίς σκληρό δίσκο) και έχει αναλογικό δέκτη.
Πρακτικά θα έχεις κάποιες λειτουργίες που δεν χρειάζονται....

Ναι έχει εισόδους ψηφιακές (για το μέλλον, αν θέλεις να συνδέσεις κάτι ψηφιακά), στο λέει στη λίστα:
Digital Input Coaxial και Digital Input Optical και στα δύο Yes

Αλλά ξεχνάς upscale εικόνας και σήμα 1080p αφού δεν έχει HDMI

Το Samsung είναι σαφέστατα καλύτερη λύση στο θέμα συνδέσεων.
Έχει ψηφιακή είσοδο ήχου (optical) αλλά έχει και hdmi για upscale και ευκολία σύνδεσης.

Πιθανότατα το Pioneer να έχει καλύτερα ηχεία και sub
Όπως πιθανότατα θα έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία.
Αλλά ζούμε στο 2011 και χωρίς HDMI δεν πάει πουθενά.....

Reaction score
51

Με μια πρόχειρη αναζήτηση, με λίγα € χτύπα αυτό:

LG HX806PH 3D Set Home Cinema (5.1)

Είναι BluRay player και ενισχυτής που παίζει HD format ήχου και έχει και ψηφιακή σύνδεση ήχου (ΑΝ σου χρειαστεί αργότερα) και usb για να παίξεις ταινία/ φωτογραφίες/ μουσική......

Επομένως κάνεις τα πάντα και λόγω BluRay player είσαι μέσα στην τεχνολογία του σήμερα και του αύριο.
Παίζεις και δισκάκια DVD και BluRay και CD, έχεις και την USB.
Και πρόσβαση στο internet (μέσω ethernet) και βεβαίως 1080p....
Και η τιμή είναι special!!

Reaction score
0

οπα τωρα ειδα ολες τις απαντησεις!!! σε κατι πιο οικονομικο μεχρι 200 ευρω παιζει; (ειναι και δυσκολοι καιροι...)

Reaction score
51

οπα τωρα ειδα ολες τις απαντησεις!!! σε κατι πιο οικονομικο μεχρι 200 ευρω παιζει; (ειναι και δυσκολοι καιροι...)

Ξέρω πως είναι δύσκολοι οι καιροί!
Αλλά με ελάχιστη διαφορά (69€) παίρνεις κάτι καλύτερο σε όλα.
Και το κυριότερο παίρνεις BDp και αναπαραγωγή fullHD (1080p).
Σκέψου πως το οικονομικότερο BDp, χωρίς ενισχυτή/ραδιόφωνο/ηχεία παίζει στα 129€ (άντε να πετύχεις και καμιά προσφορά στα 100€)

Reaction score
51

ok λοιπον! για να επιμενεις κατι θα ξερεις! ;)

Δεν επιμένω βρε συνονόματε!!
Απλά, με τα ίδια χρήματα (και σε αρκετές περιπτώσεις και λιγότερα) αντί να πάρεις ένα all-in one σύστημα που παίζει dvd, παίρνεις BluRay player!
Στην πρώτη ταινία και μόνο, θα δεις πόσο τεράστια διαφορά εικόνας θα δεις!!

Ποια lcd Sony έχεις?
Αν είναι fullHD θα πάθεις πλάκα με όποιο bluray παίξεις.
Ακόμα και 720p να είναι πάλι θα πάθεις πλάκα.....

Reaction score
0

Είναι η Sony klv-v32a , αρκετά παλιό μοντέλο... :105:

Reaction score
51

Είναι η Sony klv-v32a , αρκετά παλιό μοντέλο... :105:

Τσίμπα το manual της TV σου να το έχεις και στο pc :107:

Είναι 720p ουσιαστικά, έχει και είσοδο HDMI, οπότε δε θα έχεις πρόβλημα (κατά 99%, αφήνω και 1% γιατί τα ψηφιακά κάνουν και μερικά κουλά που και που)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.600
Members
38.721
Νεότερο μέλος
gagakostas