απορία τηλεόραση samsung led b 7000 και dvd player samsung

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους. Έχω τη συγκεκριμένη τηλεόραση συνδεδεμένη μέσω hdmi α) με ένα dvd player επίσης samsung σχετικά καινούριο που κάνει και upscaling 1080p, και β) με ps3. Όμως τόσο στο menu του player που εμφανίζεται στην οθόνη, όσο και κατά την αναπαραγωγή κάποιου dvd και από τις δύο πηγές (dvd, ps3) δεν έχω την τέλεια εικόνα που περιμένω, για παράδειγμα οι υπότιτλοι δεν φαίνονται καθαρά ή βλέπω ''θόρυβο'' στην οθόνη, ενώ αντίθετα όταν συνδέω το player με παλιά τηλεόραση crt δείχνει τζάμι. Τί λέτε να συμβαίνει; Έχω προσπαθήσει διάφορες ρυθμίσεις στην tv και στο player αλλά τσίφος.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: απορία τηλεόραση samsung led b 7000 και dvd player samsung

Bάλτε κάποιο blu ray στο ps3 και πείτε μας τις εντυπώσεις σας.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
εχετε κανει τις ρυθμισεις σε ολα τα players απο το μενου τους, να εχουν εξοδο 1080 p ?

Reaction score
0

Bάλτε κάποιο blu ray στο ps3 και πείτε μας τις εντυπώσεις σας.
Δεν έχω κάποια ταινία σε bluray για να δοκιμάσω, τα παιχνίδια όμως του ps3 που είναι bluray έχουν τέλεια εικόνα, όπως επίσης και το menu του ps3.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Άρα το θέμα είναι στο upscalling κάποιας εκ των 2 συσκευών.
Δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το upscalle του dvd player και να γίνεται μέσω της τηλεόρασης.

Πάντως το upscalle έχει γενικά τα θεματάκια του(που μοιάζουν πολύ με αυτά που περιγράφετε).

Reaction score
0
Απάντηση: Re: απορία τηλεόραση samsung led b 7000 και dvd player samsung

Ναι τα έχω ρυθμίσει, έψαξα μήπως φταίει το μέγεθος αλλάζοντας την εικόνα από 16:9 σε 4:3 , zoom, wide screen κλπ. άλλα τίποτα. Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι στην 14'' crt η εικόνα δεν έχει ψεγάθι και οι υπότιτλοι είναι καμπάνα. Σημειώνω ότι το πρόβλημα αυτό το έχω παρατηρήσει με το ίδιο dvd player, αλλά και ένα άλλο πιο παλιό και στην samsung d8000 του αδερφού μου. Άρα σίγουρα κάτι τρέχει με τις τέτοιου τύπου τηλεοράσεις.

Reaction score
0

Άρα το θέμα είναι στο upscalling κάποιας εκ των 2 συσκευών.
Δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το upscalle του dvd player και να γίνεται μέσω της τηλεόρασης.

Πάντως το upscalle έχει γενικά τα θεματάκια του(που μοιάζουν πολύ με αυτά που περιγράφετε).
Δηλαδή τα κατεβάσω την ανάλυση σε 576 παρόλο που το player είναι συνδεδεμένο με την hdmi.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Απ την στιγμή που γίνεται upscalle πάντα υπάρχει θέμα με τις γραμματοσειρές(πιξέλιασμα).
Εξάλλου οι h-d τηλεοράσεις βγήκαν με σκοπό την ποιοτική απεικόνηση σε h-d υλικό και όχι σε s-d υλικό.
Δοκιμάστε πάντως να παίξετε τα dvd και με το ps3.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: απορία τηλεόραση samsung led b 7000 και dvd player samsung

Ναι τα έχω ρυθμίσει, έψαξα μήπως φταίει το μέγεθος αλλάζοντας την εικόνα από 16:9 σε 4:3 , zoom, wide screen κλπ. άλλα τίποτα. Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι στην 14'' crt η εικόνα δεν έχει ψεγάθι και οι υπότιτλοι είναι καμπάνα. Σημειώνω ότι το πρόβλημα αυτό το έχω παρατηρήσει με το ίδιο dvd player, αλλά και ένα άλλο πιο παλιό και στην samsung d8000 του αδερφού μου. Άρα σίγουρα κάτι τρέχει με τις τέτοιου τύπου τηλεοράσεις.
εχετε κανει τις ρυθμισεις σε ολα τα players απο το μενου τους, να εχουν εξοδο 1080 p ?

Reaction score
0

Απ την στιγμή που γίνεται upscalle πάντα υπάρχει θέμα με τις γραμματοσειρές(πιξέλιασμα).
Εξάλλου οι h-d τηλεοράσεις βγήκαν με σκοπό την ποιοτική απεικόνηση σε h-d υλικό και όχι σε s-d υλικό.
Δοκιμάστε πάντως να παίξετε τα dvd και με το ps3.
Το έχω κάνει και αυτό και πάλι γίνεται αυτό το πιξελιάρισμα, οπότε βεβαιώθηκα ότι φταίει η τηλεόραση ή σκέφτηκα μήπως τα δισκάκια dvd είναι κλικ παρακάτω σε τεχνολογία από της hd τηλεοράσεις.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Εννοείτε ότι είναι μια γενιά πίσω.Το υλικό τους είναι σε standard definition(480 ή 576p) αντί για high definition (1080p).

Reaction score
0

Αυτό εννοώ, αλλά όπως ανέφερα και παραπάνω πιξελάρισμα υπάρχει και στο αρχικό menu του player, χωρίς δισκάκι δηλ. μέσα, το οποίο εξαφανίζεται σε τηλεόραση crt.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Μα και εκεί upscalle κάνει.

Reaction score
4.485

όσο μεγαλώνουν οι ίντσες , τόσο πιξελιάζει η εικόνα από sd υλικό, όσο καλό και να είναι το upscale.

Στις τηλεοράσεις σαν την 7000 , αυστηρά μόνο hd υλικό , (mkv,ts,bdrips,blue ray discs,etc)

Reaction score
0

Συμφωνώ και εγώ τελικά αυτό κατάλαβα ότι το sd υλικό δεν παίζει όπως πρέπει.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas