καλημερα σε ολους. σκοπευω να προχωρησω στην μεταμορθωση ενως χωρου 30 περιπου τετραγωνικων σε αιθουσα home cinema. σκεφτομαι την υπαρξη σιγουρα 7 ηχειων και ισως + 2 σαν presence (αν τελικα παρω yamaha av). οι αποριες μου ειναι οι εξης:
α. τα back τα ηχεια πρεπει να ειναι δαπεδου ή ειναι περιτο και απλως μπορω να βαλω bookshelf;
β. σαν surround τι ηχεια θα ηταν ιδανικα; εχω ακουσει οτι ιδανικα ειναι να μπουν διπολα ηχεια ή πανκαντευθηντικα και οχι προβολικα. ειναι σωστο αυτο ή οχι; η δικη μου εμπειρια ειναι μονο σε προβολικα ηχεια οποτε δεν γνωριζω.
γ. τα διπολα και τα πανκαντευθηντικα ειναι μονο για surround ή και για back;
δ. ειναι σωστο να υπαρχει 1 sub ή μπορει να μπει και 2ο (1 μπρος και ενα πισω);
τελος θα ηθελα να μαθω αν θα κερδιζα κατι με την υπαρξη 2ου κεντρικου. το 1 ψηλα και το αλλο χαμηλα. βεβαια αυτο ισως να ειναι περιτο με την υπαρξη των precense ηχειων.
υπαρχει καποιος να δωσει καποια συμβουλη;
α. τα back τα ηχεια πρεπει να ειναι δαπεδου ή ειναι περιτο και απλως μπορω να βαλω bookshelf;
β. σαν surround τι ηχεια θα ηταν ιδανικα; εχω ακουσει οτι ιδανικα ειναι να μπουν διπολα ηχεια ή πανκαντευθηντικα και οχι προβολικα. ειναι σωστο αυτο ή οχι; η δικη μου εμπειρια ειναι μονο σε προβολικα ηχεια οποτε δεν γνωριζω.
γ. τα διπολα και τα πανκαντευθηντικα ειναι μονο για surround ή και για back;
δ. ειναι σωστο να υπαρχει 1 sub ή μπορει να μπει και 2ο (1 μπρος και ενα πισω);
τελος θα ηθελα να μαθω αν θα κερδιζα κατι με την υπαρξη 2ου κεντρικου. το 1 ψηλα και το αλλο χαμηλα. βεβαια αυτο ισως να ειναι περιτο με την υπαρξη των precense ηχειων.
υπαρχει καποιος να δωσει καποια συμβουλη;