απο creative σε m audio,κερδιζω σε ποιοτητα;

ciu

Reaction score
0
χαιρετω ολους τους φιλους του φορουμ.
κανω την ερωτηση μου εδω γιατι αν και το θεμα ειναι πολυσυζητημενο δεν βρισκω ακρη και σας παρακαλω λιγη βοηθεια:133:
ακουω μουσικη απο το pc εδω κι ενα χρονο πλεον.
στην αρχη ακουγα με την on board καρτα ηχου (vinyl ac 97),αλλα γρηγορα παρολο που μου ελεγαν διαφοροι κομπιουτεραδες πως δεν εχουν διαφορες οι καρτες ηχου μεταξυ τους πηρα μια creative soundblaster audigy 4 και στα δικα μου αυτια η αλλαγη ηταν εμφανης στην αποδοση και ετσι αρχισε παλι η ακουστικη ποιοτητα να επανερχεται στη ζωη μου.
το συστημα αποτελειται απο ηχεια audiovector c2,ενισχυτη sugden audition-t,καλωδια ηχειων esoteric audio,interconnect van den hul.
σκεφτομαι λοιπον τωρα να παρω μια καλυτερη καρτα ηχου....
εχω δει τις m audio και σκεφτομαι να αγορασω την audiophile 24/96 η την 24/192,που εχω μια αισθηση οτι θα ειναι καλυτερη ακομα απο την creative γιατι την ηξερα την εταιρια απο τοτε που ασχολουμουν πολυ με τον ηχο .
επισης το pc το χρησιμοποιω περιπου δυο ωρες την ημερα μονο για μουσικες ακροασεις γιατι δυστυχως βολευει πιο πολυ απο το cd player.
ισως να κουρασα αλλα σας παρακαλω πειτε μου αν σκεφτομαι σωστα,η αν εχετε οποιαδηποτε αλλην προταση για ανβαθμιση του ηχου μου θα ηταν πολυ ευπροσδεκτη!:119:

D

deleted user 10898

Guest
2ωρες την ημερα για μουσικες ακροασεις? παρε ενα εξωτερικο dac. θα δεις μεγαλη διαφορα.
το ντακ της καρτας ηχου ειναι γενικα χαμηλου επιπεδου. η m-audio ειναι καλη καρτα αλλα κυριως χρησιμοποιηται η ψηφιακη της εξοδος για να οδηγησει καλα εξωτερικα ντακ.
καλο ψαξιμο
Νικος

ciu

Reaction score
0
νικο,εχεις να προτεινεις καποιο dac(μιλας για usb dac φανταζομαι) που θακανει καλυτερη δουλεια και σε τιμη κοντα στις m audio;
ευχαριστω και για την απαντηση!

D

deleted user 10898

Guest
η 24/192 κανει κατω απο 200ε. στα ιδια και λιγοτερα υπαρχει το src2496 της behringer που αρκετοι σε αυτο το φορουμ το ξερουν καλα. εχει οπτικη εισοδο αλλα η soundblaster σου πρεπει να εχει αντιστοιχη εξοδο.
Νικος

ciu

Reaction score
0
δεν εχει οπτικη εξοδο,αλλα απ οτι θυμαμαι μπορει να παρει εξτρα..
πιστευεις οτι ειναι καλυτερα να παρω το dac αυτο παρα να αλλαξω καρτα ; thanks για την προταση

D

deleted user 10898

Guest
δεν ξερω ακριβως την ποιοτητα του dac καθε καρτας αλλα σε γενικες γραμμες μια εξωτερικη συσκευη αφιερωμενη σε αυτο και μονο τον σκοπο (ψηφιοαναλογικη μετατροπη) ειναι λογικο να εχει καλυτερα αποτελεσματα. ξερω επισης πως οι καλες audiοphile καρτες της lynx ειναι αρκετα ακριβες σε σχεση με τα παραπανω ποσα. για το behringer ας γραψει καποιος που το ξερει.

ciu

Reaction score
0
μιλαμε γι αυτο που βλεπω σε αυτην τη διευθυνση http://search.conduit.com/Search.as...utz&q=src2496 behringer&SearchSourceOrigin=3
κανει 140 και 15 η οπτικη και ομοαξονικη εξοδος της creative.
πειτε τη γνωμη σας παιδια,ειμαι ετοιμος να το παραγγειλω αυριο το πρωι...
(διψαω για λιγη καλυτερη ποιοτητα)

Reaction score
1.213
Σιγουρα παντως η prodigy HD2 (100 ε)που αγορασα ειναι πολυ πολυ καλυτερη απο την audigy 4 (και απο την x-fi κατα την ταπεινη μου γνωμη που επισης ειχα..για λιγο ) που ειχα.

Ειπα να κανω ενα σχολιο για να αποσυντονισω την κουβεντα...:138:

Αν δεν επαιρνα αυτη θα επαιρνα και εγω μαλλον m-audio .. η emu

ciu

Reaction score
0
ευπροσδεκτη η γνωμη σου και ενδιαφερουσα meletov ,εσυ πουλησες τη δικια σου απο οτι ειδα.βρηκες κατι καλυτερο;
(φιλικα παντα ρωταω)

Reaction score
1.213
ευπροσδεκτη η γνωμη σου και ενδιαφερουσα meletov ,εσυ πουλησες τη δικια σου απο οτι ειδα.βρηκες κατι καλυτερο;
(φιλικα παντα ρωταω)

Oχι την κρατησα τελικα (την prodigy ) .Mε ειχε πιασει μια μανια να παρω την prelude αλλα αντισταθηκα.:137: .Τελικα θεωρησα πολλα τα λεφτα και δεν ξερω ποσο και αν κερδιζα στον ηχο (εχει εξαιρετικες κριτικες βεβαια αλλα ...).Βεβαια η prelude(200+) εχει αλλα κολπα , eax κλπ κλπ αλλα αν την θελεις τελικα μονο για μουσικη...την να την κανεις ? Και προς το παρον μονο για αυτο την θελω.

Reaction score
1.213
Tωρα για το behringer δεν ξερω...διαβασε αυτο

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?p=548015 και αλλα αναλογα που εχουν γραφτει και ρωτα και τον Κωστα που φαινεται να το κατεχει αν κανει για την δουλεια σου και ποσο (και αν )βελτιωση πιθανοτατα θα εχεις εναντι μιας αλλης καρτας ηχου.

Και φυσικα σιγουρα υπαρχουν και καρτες καλυτερες απο την prodigy η την audiophile.Aλλα αμφιβαλλω αν υπαρχουν μεχρι τα 100 Ε..

Στην prodigy αλλαζουν και οι opamps http://thelab.gr/showthread.php?t=48857 (βλεπετε κανα γνωστο εκει ?? :137:) ...θα το κοιταξω πολυ προσεχως και εγω..

Ωραια την διαφημισα παλι την καρτουλα μου...:138: :138:

ciu

Reaction score
0
meletov,ευχαριστω για την προταση φιλε μου.
μετα απο αυτα που διαβασα καλυτερη λυση μου ακουγεται το εξωτερικο dac behringer αλλα και γι αυτο εχω δυο κολληματα:
1)αν πουμε οτι το σημα φευγει απο την καρτα ηχου με ψηφιακο σημα(πολυ καλα ως εδω),μετα το παιρνει το dac και το μετατρεπει σε αναλογικο και αναλογικα παει στον ενισχυτη(sugden audition t),
και εκει το παλι κανει μετατροπη ο sugden σε αναλογικο;;
2)δεν βρισκω το dac 2496 της behringer,μου απαντανε οτι εχει αποσυρθει.....
θελω να το παλεψω για dac αλλα δεν ξερω αν θα βρω ενα εξισου καλο σε αυτα τα λεφτα,αλλιως μαλλον ψηνομαι για prodigy και εγω και αργοτερα βλεπουμε...(τωρα περιμενω δυο παιδια,πρωτα ο θεος).
βοηθατε παιδες ,πειτε καμμια γνωμη μηπως και ξαναφερω τον ηχο οσο πιο κοντα στα επιπεδα που ημουν παλια(cd player xb 770 sony)....:120:
[/COLOR]

ciu

Reaction score
0
τελικα παρηγγειλα την prodigy HD2 απο e-shop,αυριο θα την εχω και θα γραψω και εντυπωσεις.
να στε καλα παιδες για την βοηθεια σας!

ciu

Reaction score
0
δυσκολιες βλεπω-βοηθεια...
εβαλα την prodigy,αλλα αφησα πανω τη soundblaster και το κυριοτερο δεν απεγκατεστησα την onboard καρτα.
λοιπον η prodigy δουλευει μονο απο την 2η εξοδο η οποια ειναι για τα ακουστικα...λογικα θα επρεπε να παιζει απο την 3η(line in),σωστα;

ψαχνω στο bios να απενεργοποιησω την onboard αλλα δεν τη βλεπω πουθενα....
παω στη διαχειριση συσκευων και δεν μπορω να τη καταργησω....
αν μπορει καποιος να βοηθησει,ευχαριστω προκαταβολικα!

ciu

Reaction score
0
εκανα πατατα στη συνδεση απο τη βιασυνη μου!
δεν πηρα εξοδο απο τα rca βυσματα αλλα προσπαθουσα να παρω εξοδο στα ηχεια λαθος.
ακουστικα τωρα ελαχιστα που ακουσα μου φαινεται τεραστια,γιγαντια θα ελεγα,νομιζω οτι μεγαλωνει η σκηνη,εφυγε απο μπροστα μου ενα πεπλο.
νομιζω οτι σε ολες τις συχνοτητες αποδιδει καλυτερα απο τη soundblaster η οποια ειναι μεν καλη αλλα μπροστα σε αυτην μοιαζει να αποδιδει τα πραγματα με τον δικο της ,συμβιβαστικο τεχνολογικο τροπο,δηλαδη οπως το αντιλαμβανομαι να καλυπτει τους παντες.
η prodigy δειχνει οτι ειναι προσανατολισμενη στη μουσικη μονο και το δειχνει πολυ καλα!
αυτα απο τα ταπεινα αυτια μου,θα τη ξανατσεκαρω και θα ξαναποσταρω και ξανα ευχαριστω guys για την βοηθεια σας!

ciu

Reaction score
0
προχωρω και ακουω κι οσο ακουω τοσο πιο κοντα παω στο γκρουπακι που παιζει....:116:

D

deleted user 10898

Guest
προχωρω και ακουω κι οσο ακουω τοσο πιο κοντα παω στο γκρουπακι που παιζει....:116:
καλως ηρθες στο στερεοφωνικο hifi ηχο.
ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΟΥ ΜΠΛΕΚΕΙΣ :137::137:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.008
Members
38.524
Νεότερο μέλος
seos