απόσταση ασφαλείας από υποσταθμούς υψηλής τάσης

Reaction score
0
Επειδή έχω αντιληφθεί ότι αρκετοί μέσα από το φόρουμ αυτό έχετε σχετικές γνώσεις, θέλω να ρωτήσω το παρακάτω:

σε ποιά απόσταση από έναν υποσταθμό υψηλής τάσης της ΔΕΗ (όπως αυτός που βρίσκεται πίσω από τον ΑΒ Βασιλόπουλο στα Γλυκά Νερά για όσους γνωρίζουν) θεωρείται ότι βρίσκεται κάποιος σε απόσταση ασφαλείας για μόνιμη κατοικία?

Προφανώς είμαι σε αναζήτηση κατοικίας και προφανώς θέλω να ξέρω αν πεντακόσια μέτρα ή χίλια μέτρα ή δυο χιλιόμετρα είναι μια απόσταση που θα μου παρέχει σχετική ασφάλεια.

Σε αναμονή των απόψεών όσων γνωρίζουν λοιπόν...

VG

Reaction score
0
Ειναι ενα θεμα για το οποιο δεν υπαρχει ακομα οριστικη απαντηση.
Καποιοι λενε οτι τα καλωδια απο τα οποία διερχεται η υψηλη ταση ειναι βλαπτικα,καποιοι αλλοι λενε οτι αυτα ειναι αστηρικτες αηδιες.
Παντως το σιγουρο ειναι οτι στον υποσταθμο υποβιβαζεται πολλες φορες η ταση,αρα δεν κινδυνευεις οσο μικρη και αν ειναι η αποσταση απο αυτον.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.721

Reaction score
51
Σε αναμονή των απόψεών όσων γνωρίζουν λοιπόν...

Θοδωρή δεν έχω διαβάσει κάτι πάνω στο θέμα (ίσως θα έπρεπε).
Όπως επίσης δεν είμαι γιατρός για να έχω στατιστικά δείγματα ασθενειών που ίσως να έχουν δημιουργηθεί από την γειτνίαση με υποσταθμούς υψηλής τάσης.
Είμαι όμως (τόσο εγώ όσο και συγγενείς μου) στατιστικά δείγματα μιας τέτοια έρευνας. Όχι σε επίσημες μελέτες, αλλά σε ενδοοικογενειακές......

Τα τελευταία 33+ χρόνια ζω δίπλα σε υποσταθμό της ΔΕΗ με πυλώνες υψηλής τάσης. Η απόσταση του σπιτιού μου, πατρικό και νέο, και στις δύο περιπτώσεις, δεν ξεπερνούσε τα 100 μέτρα (ίσως και μικρότερη).

Οι γονείς μου "ζουν" με τη ΔΕΗ πάνω από 40 χρόνια.
Αντίστοιχα και οι περισσότεροι γείτονες εδώ γύρω.

Όχι.....
Στατιστικά δεν υπάρχουν αυξημένες περιπτώσεις χρόνιων ασθενειών ή δυσλειτουργιών. Θα έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια να έχει εμφανιστεί κάποιο "περίεργο" φαινόμενο......
Όλα όμως είναι ήσυχα...... :bravo: :cool_4:

Θεωρώ ότι δεν πρέπει να σε ανησυχεί κάτι τέτοιο σε θέμα υγείας.
Μπορείς βέβαια να εκφράσεις τις "ανησυχίες" σου στον πωλητή του σπιτιού για να πετύχεις καλύτερη τιμή στην φάση της αγοράς...:smoking: :happy_6: ....

Υ.Γ. Βέβαια (για να προλάβω μερικά καθίκια εδώ μέσα) εγώ δεν αποτελώ και το καλύτερο στατιστικό δείγμα για να πειστείς......Και μόνο το γεγονός ότι γράφω στο AVsite και κάνω παρέα με αρκετούς "καμένους" εδώ μήπως θα έπρεπε να σε ανησυχεί?? Μήπως είναι μία από τις επιπτώσεις??? :happy_9: :happy_9: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8:

Reaction score
6
Απάντηση: Re: απόσταση ασφαλείας από υποσταθμούς υψηλής τάσης

Υ.Γ. Βέβαια (για να προλάβω μερικά καθίκια εδώ μέσα) εγώ δεν αποτελώ και το καλύτερο στατιστικό δείγμα για να πειστείς......Και μόνο το γεγονός ότι γράφω στο AVsite και κάνω παρέα με αρκετούς "καμένους" εδώ μήπως θα έπρεπε να σε ανησυχεί?? Μήπως είναι μία από τις επιπτώσεις??? :happy_9: :happy_9: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8:
Δεν ξερω τι εννοείς.
Εγω παντως δεν θα έλεγα τιποτα
:crazy_3:

Reaction score
7
(όπως αυτός που βρίσκεται πίσω από τον ΑΒ Βασιλόπουλο στα Γλυκά Νερά για όσους γνωρίζουν)
Εχω γνωρίσει έναν τύπο που μένει χρόνια στα Γλυκά Νερά και υποστηρίζει ότι είναι η μετεμψύχωση του Μεγάλου Αλεξάνδρου...

Και μερικούς άλλους από κει που λένε κάτι περίεργα πράγματα συνήθως...

Reaction score
0
Eγω ξερω εναν τυπο στην Πατρα που νομιζει οτι ειναι η μετεμψυχωση του Willy Wonka !!:happy_8:

Reaction score
6
Απάντηση: απόσταση ασφαλείας από υποσταθμούς υψηλής τάσης

Εγω παντως δεν θα έλεγα τιποτα

Δεν χρειάζεται

Τα γεγονότα αλλωστε…

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.443
Κοιτάξτε, όσοι άτυχοι, τον καρκίνο τον έχουμε εξασφαλισμένο. Δεν μας πειράζουν τα 2,5GHz με πολύ μικρή ισχύ, αλλά κολλημένα στον κρόταφο, και μας πείραξαν τα 50Hz στα 200 μέτρα, έστω και με διαφορά δυναμικού 400KV.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.926
Απάντηση: Re: απόσταση ασφαλείας από υποσταθμούς υψηλής τάσης

Κοιτάξτε, όσοι άτυχοι, τον καρκίνο τον έχουμε εξασφαλισμένο. Δεν μας πειράζουν τα 2,5GHz με πολύ μικρή ισχύ, αλλά κολλημένα στον κρόταφο, και μας πείραξαν τα 50Hz στα 200 μέτρα, έστω και με διαφορά δυναμικού 400KV.
Πες τα ρε Κώστα να τα ακούν μερικοί που έχουν όλη μέρα το ρημάδι στο αυτί τους.
Ο γείτονάς μου έπαθε αγκύλωση στο χέρι του και δεν μπορεί πια να το ξεδιπλώσει.
Όλη μέρα είναι διπλωμένο τέρμα.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Τεχνικές γνώσεις δεν έχω. Αλλά ούτε και καρκινοφοβία, θέλω να πιστεύω. Ωστόσο, για ένα θέμα τόσο σοβαρό και μόνιμο όσο είναι ο χώρος που θα ζει κανείς, θα κοιμάται, θα περνάει μεγάλο μέρος του 24ώρου και, το σπουδαιότερο, ενδέχεται να στεγάσει και τα παιδιά του, αν έχει ή αν αποκτήσει, για μένα μόνο η απόλυτη βεβαιότητα για το ακίνδυνο του πράγματος θα ήταν αρκετή.

Όχι ότι η ακτινοβολία του κινητού είναι αμελητέα. Αλλά κανείς μπορεί να κάνει "λελογισμένη" χρήση του τηλεφώνου, ενώ δεν μπορεί να έχει μέτρο στη χρήση του σπιτιού...

Reaction score
26.122
ποιοτικα εμπειρικα και μπακαλιστικα 100 μετρα αποσταση απο εναν συνηθη υποσταθμο απο αυτους που βρισκουμε εντος πολεως (δε μιλαω για κατι κτηνη οπως πχ αυτος που τροφοδοτει το αεροδρομιο) ειναι τουλαχιστον ασφαλης αποσταση. οπωσδηποτε στα 20 μετρα εγω προσωπικα γαι ψυχολογικους λογους θα το απεφευγα ,οπως το ιδιο θα εκανα για καλωδια χαμηλης τασης στα 2 μετρα απο το κρεβατι μου (βλεπε εναερια που περνανε διπλα απο πολυκατοικιες σε ορισμενες περιοχες)

Reaction score
6

Στο κεντρο της πολης στην Αγ Δημητριου υπαρχει ένας τετοιος υποσταθμός όπως επισης και στην περιοχή του σταδιου Καφτατζογλείου. (Επίσης κατοικημένη περιοχή )
Παρόλα αυτά ποτε δεν εχω ακούσει ότι σε αυτές τις περιοχες μαστίζονται από κάθε ειδους καρκίνου.

Παρόλα αυτά με την περίπτωση του Δημητροπουλου εχω προβληματιστεί:crazy_3:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Στο κεντρο της πολης στην Αγ Δημητριου υπαρχει ένας τετοιος υποσταθμός όπως επισης και στην περιοχή του σταδιου Καφτατζογλείου. (Επίσης κατοικημένη περιοχή )
Παρόλα αυτά ποτε δεν εχω ακούσει ότι σε αυτές τις περιοχες μαστίζονται από κάθε ειδους καρκίνου.
Ζούσα επί 4 χρόνια δίπλα στον υποσταθμό της ΔΕΗ στο Καυταντζόγλειο. Δεν άκουσα ποτέ και από κανέναν το παραμικρό. Τελικά ορισμένα πράγματα είναι πιο ακίνδυνα απ' ότι φαίνονται...

Reaction score
0
:bravo::bravo::bravo:

Ο Δημογεροντας Κογιας εχει δικιο .
+ 666

Reaction score
17.818
Εγω ζω κοντα ----πολυ κοντα σε πυρηνικο αντιδραστηρα!Πυρηνικο εργοστασιο παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας.Ειμαι ηδη ξεγραμμενη απο τους ζωντανους....?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Εγω ζω κοντα ----πολυ κοντα σε πυρηνικο αντιδραστηρα!Πυρηνικο εργοστασιο παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας.Ειμαι ηδη ξεγραμμενη απο τους ζωντανους....?
ΟΧΙ!!!

Είσαι μιά γυναίκα με ακτινοβολία...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Νομίζω ότι οι σταθμοί αυτοί δεν επιβαρύνουν ιδιαίτερα το περιβάλλον αν δεν υπάρχει κακή λειτουργία, πλημμελής συντήρηση ή διαρροή... επικίνδυνοι θεωρούνται λόγω των τεράστιων επιπτώσεων σε περίπτωση προβλήματος. Ή κάνω λάθος?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.776
Members
38.608
Νεότερο μέλος
Quantic