αυτοκινητο με 6-7500 ΕΥΡΩ

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους,
Εδώ και αρκετό καιρό ψάχνω για κάποιο 3θυρο αμάξι στην κατηγορία 6-7500 ευρώ ,είμαι ενδιάμεσα σε :

Ford focus 1.4 μοντέλο 2002 3θυρο
Renault Megane Coupe 1.4 μοντέλο 2002
Peugeot 307 1.4 μοντέλο 2002 3θυρο
Seat Leon 1.6 μοντέλο 2001

Ποιο από αυτά θα μου προτείνατε να πάρω εμένα μου αρέσει περισσότερο το focus αλλά είναι αρκετά ακριβό και από ιδιώτες.Η όποια άποψη δεκτή και ευπρόσδεκτη:cool_4:

Ευχαριστώ,

VG

Reaction score
0
Δεν ειμαστε ακριβως το ιδανικο forum για τετοιου ειδους ερωτησεις.
Πιστευω παντως οτι το πρωτο ζητουμενο για σενα πρεπει να ειναι η κατασταση του εκαστοτε αυτοκινητου.

Reaction score
10
Mακρια απο το ford.Απειρα προβληματα και γελεια.Ξεκολλανε πλαστικα, σπανε ψυγεια, κλπ κλπ.Δυο φιλοι μου με το συγκεκριμενο ειναι συνεχεια στο συνεργειο.

Reaction score
164
Έχω ένα Leon 1.6 '00. Αν το βρεις σε αυτά τα χρήματα θα σε συμβούλευα να το αγοράσεις έχοντας υπ' όψιν σου ότι:
-Έχει συχνή συντήρηση, κάθε 7500km, με εναλλάξ λιπαντική συντήρηση και πλήρες σέρβις. Αν τα κάνεις σε κάθετη μονάδα της αντιπροσωπείας "τσούζει". Προσωπικά, εκεί κάνω σέρβις.
-Στα 65000km περίπου έχει αλλαγή ιμάντα χρονισμού. Πρόσθεσε, χοντρικά άλλα 300€ στο σέρβις. Στο λέω γιατί μπορεί να χρειαστεί να τον αλλάξεις εσύ.
-Δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο αλλά είναι σβέλτο, έχει πολύ καλή αίσθηση. Δεν είναι Rallye στις στροφές, αλλά είναι προβλέψιμο και ασφαλές.
-Από βλάβες μου έχει βγάλει μία φορά αισθητήρα λ, γύρω στα 150€ και κάμποσες φορές (νομίζω 3) γρύλλους στα παράθυρα. Αυτό είναι μόνιμο πρόβλημα στα αυτοκίνητα του γκρουπ, χοντρικά έχει κανένα 120€, αλλά επειδή χαλάνε συχνά, ο επόμενος είναι στη εγγύηση.
-Τα ανταλλακτικά του είναι ακριβά έως πολύ ακριβά. Πχ ο εξωτερικός καθρεύτης πάει γύρω στα 300€.
Αν θέλεις κάτι άλλο, πμ

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.101
Δυστυχώς το πρόβλημα των γρύλων έχει ξεφύγει εκτός ορίων VAG πλέον, Βασίλη... Σχεδόν όλες οι εταιρείες παρουσιάζουν τέτοια θέματα.

Reaction score
5
Από τα 4 το πιο αξιόπιστο by far είναι το Focus. Κινητήρας δοκιμασμένος (αν και θα πήγαινα στα 1.6) και κορυφαία οδική συμπεριφορά. Όταν βγήκε ήταν μια κλάση πάνω από τα άλλα στην κατηγορία του.

GTX

Reaction score
39
Από τα 4 το πιο αξιόπιστο by far είναι το Focus. Κινητήρας δοκιμασμένος (αν και θα πήγαινα στα 1.6) και κορυφαία οδική συμπεριφορά. Όταν βγήκε ήταν μια κλάση πάνω από τα άλλα στην κατηγορία του.
+1
Έχω το 1.6 εδώ και 6 χρόνια και δεν έχει χρειαστεί να δώσω τίποτα παραπάνω πέρα από service τακάκια κτλ.

Reaction score
14
Ford και για εμένα.

To 307 δεν είναι ότι πιο αξιόπιστο κυκλοφορεί.
Το Renault έχει πανάκριβα ανταλλακτικά.

Για το Seat δεν έχω άποψη.

Reaction score
1
Απάντηση: αυτοκινητο με 6-7500 ΕΥΡΩ

το ford δεν το έχω εμπιστοσύνη, πρέπει να του φέρεσαι σαν γυναίκα για να μην σου κάνει κάτι ...
το peugeot βγάζει προβλήματα στα ηλεκτρονικά του αρκετά τακτικά
το seat είναι καλούτσικο
το renault πανάκριβο στην συντήρηση ...

το xsara από την άλλη ίσως είναι το καλύτερο μοντέλο σε όλους τους τομείς ... Επίσης το VW polo έχει μεγάλους χώρους .

GTX

Reaction score
39
Re: Απάντηση: αυτοκινητο με 6-7500 ΕΥΡΩ

το ford δεν το έχω εμπιστοσύνη, πρέπει να του φέρεσαι σαν γυναίκα για να μην σου κάνει κάτι ...
το peugeot βγάζει προβλήματα στα ηλεκτρονικά του αρκετά τακτικά
το seat είναι καλούτσικο
το renault πανάκριβο στην συντήρηση ...

το xsara από την άλλη ίσως είναι το καλύτερο μοντέλο σε όλους τους τομείς ... Επίσης το VW polo έχει μεγάλους χώρους .
Κάτι μου λέει οτι δεν έχεις μπεί ποτέ σε focus και έχεις Xsara :crazy_3::crazy_3::crazy_3::happy_8:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.101
Ειλικρινά, θέλω να μάθω ΑΠΟ ΠΟΎ παίρνετε την πληροφόρησή σας.

Γιατί πχ το 307 να βγάζει προβλήματα στα ηλεκτρονικά του ενώ η Xsara όχι? Αφού ίδια είναι. Η Ford γενικώς είναι προβληματική? Ενα ολόκληρο club κατόχων και χρηστών άλλα λέει (σε σχέση με άλλες εταιρείες).

Επίσης, βρείτε μου ποιο είναι το πιο αξιόπιστο εκεί έξω (pun intended Νίκο :happy_4: ). Μήπως να το κάνουμε τεστ κι αυτό, όπως με τα mp3? "happy_1"

Εγώ βεβαίως θα συμφωνήσω πως η Xsara είναι καλύτερη σε όλους τους τομείς, αλλά έχω τους λόγους μου. :crazy_3:

Ρεαλιστικά, από τις 4 επιλογές το Leon είναι η καλύτερη, λόγω κυρίως α) χώρων και β) μεγαλύτερου κυβισμού κινητήρα. Η διαφορά δεν είναι τόσο στην ιπποδύναμη (εξάλλου είναι και πιο βαρύ) αλλά στη ροπή. Εξάλλου σε σχέση με τον 1.4 του Megane, ο 8βάλβιδος 1.6 του Leon τα βρίσκει μάλλον σκούρα σε απόδοση (στα νούμερα).

ΥΓ: Το Polo είναι μία (τουλάχιστον) κατηγορία κάτω σε χώρους από το μικρότερο στο equation (δηλαδή το Megane Coupe).

Reaction score
164
Εξάλλου σε σχέση με τον 1.4 του Megane, ο 8βάλβιδος 1.6 του Leon τα βρίσκει μάλλον σκούρα σε απόδοση (στα νούμερα).
Αν μιλάμε για Leon '01, τότε είναι σίγουρα 16βάλβιδο με 105 ίππους, σε αντιδιαστολή με τους 101 του 8βάλβιδου. Στην πράξη η διαφορά στην απόδοση είναι αρκετά μεγαλύτερη.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: αυτοκινητο με 6-7500 ΕΥΡΩ

Κάτι μου λέει οτι δεν έχεις μπεί ποτέ σε focus και έχεις Xsara :crazy_3::crazy_3::crazy_3::happy_8:
Εχω οδηγήσει το ST , έχω μπει στο 1.4 ( στο προηγούμενο μοντέλο , με το καινούριο είμαστε από 2 χωριά χωριάτες ... ο λόγος; ενώ η ford είχε κάνει φοβερό σχέδιο , γύρισε πάλι στην συντηριτικούρα ... )
Σε xsara έχω μπει , 1.6 , και ενθουσιάστηκα με το εσωτερικό , και όλος περιέργως δεν έχω ακούσει για πρόβλημα στον εγκέφαλο ( αυτό εννοώ περί ηλεκτρωνικών ) και έχει και ωραίο εξωτερικό.

Ντεν έχω αυτοκίνητο καρντιά μου , μόνο μηχανή του καφέ

Οδηγώ τακτικά ibiza και lacetti

Είναι στα πλάνα μου αγορά αυτοκινήτου , και δεν σκοπεύω να ρωτήσω κανέναν

Impreza 5d AT AW 1.5

Reaction score
5
Πιο άσχημο Γιαπωνέζικο αυτοκίνητο δεν υπάρχει. Αυτή η Subaru είναι ανεκδιήγητη. Από το κακό στο χειρότερο, κάθε Ιmpreza. Εδώ τους έχει ξεπεράσει η Kia και η Hyundai σε design.
Ευτυχώς που το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό στους τομείς που πρέπει, γιατί αλλιώς θα πούλαγε λιγότερο από το Smart Forfour...:happy_8:
Μα γιατί δεν προσλαμβάνουν ένα design studio στην Ευρώπη να τους φτιάξει κάτι καλό; Δεν θέλουν τις extra πωλήσεις μάλλον...:crazy_1:

Reaction score
14
Πιο άσχημο Γιαπωνέζικο αυτοκίνητο δεν υπάρχει. Αυτή η Subaru είναι ανεκδιήγητη. Από το κακό στο χειρότερο, κάθε Ιmpreza. Εδώ τους έχει ξεπεράσει η Kia και η Hyundai σε design.
:cool_4:

)( )( )(

Reaction score
7
Ευτυχώς που το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό στους τομείς που πρέπει, γιατί αλλιώς θα πούλαγε λιγότερο από το Smart Forfour...:happy_8:
Μα γιατί δεν προσλαμβάνουν ένα design studio στην Ευρώπη να τους φτιάξει κάτι καλό; Δεν θέλουν τις extra πωλήσεις μάλλον...:crazy_1:
Δεν είναι και τόσο άσχημο όσο το παρουσιάζεις...το προηγούμενο ήταν χάλι μαύρο.... Αυτό να σου πώ σε κάποια σημεία θυμίζει BMW σειρά 1. Πάντως προσωπικά δεν το θεωρώ χάλια απλά δεν με εντυπωσιάζει.

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους,
Εδώ και αρκετό καιρό ψάχνω για κάποιο 3θυρο αμάξι στην κατηγορία 6-7500 ευρώ ,είμαι ενδιάμεσα σε :

Ford focus 1.4 μοντέλο 2002 3θυρο
Renault Megane Coupe 1.4 μοντέλο 2002
Peugeot 307 1.4 μοντέλο 2002 3θυρο
Seat Leon 1.6 μοντέλο 2001

Ποιο από αυτά θα μου προτείνατε να πάρω εμένα μου αρέσει περισσότερο το focusαλλά είναι αρκετά ακριβό και από ιδιώτες.Η όποια άποψη δεκτή και ευπρόσδεκτη:cool_4:

Ευχαριστώ,
Παρε ενα Yaris,1.3 μοντ.2002 περιπου-αν το βρεις κατω απο 7.000 ειναι ευκαιρια -και θα με θυμηθεις.Γρηγορο,οικονομικο,ανετο,ιδανικο για μεσα στην πολη,αξιοπιστο,και με το σωστο λαστιχο θαχεις και μεγαλυτερη ταχυτητα και ασφαλεια.Πριν ειχα το GOLF το IV,1.6,για να καταλαβεις..
Το focus 1.4 ειναι πολυ αδυναμο για τα κιλα του.
Seat και τα γαλλικα ξαδερφια γενικα
μπορει να βρεις σε καλη τιμη,ομως ειδικα σε μεταχειρισμενο ομως δε θα επαιρνα ακομα και μισοτιμης.
Κι επειδη ειπωθηκε για χωρους κατι,εξαρταται για τι το θες,ετσι?Αν πας συχνα ταξιδια ή εχεις μεγαλη οικογενεια,τοτε οκ.Αλλιως μια χαρα θα σε βολεψει κιενα πιο μικρο(ειδικα αν δεν εχεις και παιδια)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.875
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain