βαριδιο ROKSAN RADIUS 5

Reaction score
4.250
Εχασα το βαριδιο απο το πικαπ, πως και γιατι μην ρωτατε. Κρεμεται απο μια πλαστικη κλωστη σαν πετονια (φυσικα χαθηκε κι αυτη) Κατι αυτοσχεδιο μπορει να γινει? Ειμαι και αγχωμενος, την αλλη βδομαδα ερχεται φιλος απο Αθηνα φανατικος λατρης του βινυλιου και δεν γινεται να μην παιζει το πικαπ.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.509
Καλημέρα.

Εάν κατάλαβα καλά, χάθηκε το βαρίδιο του anti-skating κι όχι αυτό που εφαρμόζει βάρος στον βραχίονα. Για custom λύσεις, μπορείς να δεις αυτό το thread.

Reaction score
4.250
το βαρος του βαριδιου εχει σημασια? Γιατι δεν μπορω να βρω ποσο γυγιζε το οριτζιναλ. Τετοιο βαρυδιακι να παω στα ειδη ψαρεματος για να βρω? Η θα με κοιταζουν παραξενα?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Το βάρος του είναι το παν.
Ξεκίνα ρωτώντας στην αντιπροσωπεία αν το έχουν σαν ανταλλακτικό και βλέπεις.

Reaction score
4.250
το δικο μου μοντελο ειναι το radius 5 MKI, εδω και καποια χρονια βγαζουν το ΜΚΙΙ, σχετικα προσφατα πηρε την αντιπροσωπεια το aphrodites (Κεκεμενης). Αλλα φυσικα στο παλιο μοντελο δεν εχει ανταλλακτικα.

Reaction score
325
Tο ίδιο πρέπει να είναι. Εχω και εγώ αυτό το πικάπ και οι μόνες διαφορές με το προηγούμενο μοντέλο είναι στο μοτέρ του που είναι ποιο αθόρυβο Βραχίονας κτλ είναι παρόμοια.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
το δικο μου μοντελο ειναι το radius 5 MKI, εδω και καποια χρονια βγαζουν το ΜΚΙΙ, σχετικα προσφατα πηρε την αντιπροσωπεια το aphrodites (Κεκεμενης). Αλλα φυσικα στο παλιο μοντελο δεν εχει ανταλλακτικα.
Τι μου θύμησες τώρα... Το πρώτο σοβαρό πικάπ που αγόρασα. Τότε ήταν σκέτο Radius! Με τον πολύ καλό βραχίονα Tabritz που αφήνει μίλια πίσω κάτι Rega 300!

Κανείς δεν είπε να έχει παλαιά ανταλλακτικά. Αλλά είναι υποχρέωση του να φέρει αν το ζητήσει παλιός πελάτης.

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
4.250
Σας ευχαριστω πολυ, θα κανω τα δεοντα, ελπιζω να βρεθει. Ετσι πληροφοριακα, χρειαστηκε να παρω καινουριο ιμαντα, ενα κορδονι πλαστικο ειναι (μαλλλον σιλικονουχο), που περιστρεφει το υποπλατω. Φανταζομουν οτι θα εκανε 2-3 ευρω. Εκατον δεκα ευρω στο ιντερνετ το πουλουσαν!! Τελικα το πηρα στην σουπερ τιμη των 90 ευρω. Δηλαδη το βαριδιακι δεν αποκλειεται να ακουσω και καμμια τιμη στα 200 ευρω.

Reaction score
325
εδώ που τα λέμε βαρίδια μπορεί να βάλεις ότι θέλεις αρκεί να έχουν το ίδιο βάρος με αυτό που έρχεται ο βραχίωνας η με αυτό που δέχεται ο βραχίωνας.Αν δεν έχει το manula του nima μπορώ να το κοιτάξω εγώ.

Reaction score
1.537
Αγαπητέ vastsar relax! Το βαρίδι του anti skating είναι 1,5 gr (ζυγαριά μέτρησης Shure sfg-2 - 1/10 gr accuracy). Το μήκος του νήματος από τη βάση του βαριδιού μέχρι το τέλος του βρόγχου 5 cm (μέτρηση χάρακας πλαστικός). Μπορεί εύκολα να το κατασκευάσεις με κλωστή και ένα οποιοδήποτε βαριδάκι. Έτσι ο φίλος σου δεν θα μείνει χωρίς μουσική.

ΥΓ1. Και ακριβώς το βαριδάκι να μην βρεις (σε βάρος) κάτι κοντινό κάνει. Και βέβαια δεν το βάζουμε στην εγκοπή που προτείνει ο κατασκευαστής (ανάλογα με το βάρος ανάγνωσης) αλλά εμπιστευόμαστε τα αυτιά μας. Το κέντρο της ηχογράφησης να βρίσκεται στο μέσο των ηχείων μας.

ΥΓ2. Τα ROKSAN κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι από τα πιο μουσικά (sic) πικάπ. Παίζουν πολύ πάνω από την κατηγορία τιμής τους. Και που να ακούσει κάποιος τον Ξέρξη 20 plus.

Reaction score
325
το http://www.3345rpm.gr/ τα έχει στα 10 ευρώ αν και δεν βλέπω καποιο με 1.5g αλλά μερικές φορές τα έχουν διαθέσιμα αλλά δεν τα έχουν στην σελίδα τους δλδ δεν χάνεις τίποτα να κάνεις ένα τηλέφωνο

Reaction score
4.250
το http://www.3345rpm.gr/ τα έχει στα 10 ευρώ αν και δεν βλέπω καποιο με 1.5g αλλά μερικές φορές τα έχουν διαθέσιμα αλλά δεν τα έχουν στην σελίδα τους δλδ δεν χάνεις τίποτα να κάνεις ένα τηλέφωνο
Σιγουρα το δικο μας ειναι στο 1,5 γραμμαριο? Πηρα τηλεφωνο στο καταστημα, πολυ εξυπηρετικος ο κυριος, μου προτεινε να το λιμαρω για κατεβασω τα γραμμαρια του.

Reaction score
4.250
Αγαπητέ vastsar relax! Το βαρίδι του anti skating είναι 1,5 gr (ζυγαριά μέτρησης Shure sfg-2 - 1/10 gr accuracy). Το μήκος του νήματος από τη βάση του βαριδιού μέχρι το τέλος του βρόγχου 5 cm (μέτρηση χάρακας πλαστικός). Μπορεί εύκολα να το κατασκευάσεις με κλωστή και ένα οποιοδήποτε βαριδάκι. Έτσι ο φίλος σου δεν θα μείνει χωρίς μουσική.

ΥΓ1. Και ακριβώς το βαριδάκι να μην βρεις (σε βάρος) κάτι κοντινό κάνει. Και βέβαια δεν το βάζουμε στην εγκοπή που προτείνει ο κατασκευαστής (ανάλογα με το βάρος ανάγνωσης) αλλά εμπιστευόμαστε τα αυτιά μας. Το κέντρο της ηχογράφησης να βρίσκεται στο μέσο των ηχείων μας.

ΥΓ2. Τα ROKSAN κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι από τα πιο μουσικά (sic) πικάπ. Παίζουν πολύ πάνω από την κατηγορία τιμής τους. Και που να ακούσει κάποιος τον Ξέρξη 20 plus.
Εμενα μ αρεσει ν ακουω απο το πικαπ, αλλα πανω απ ολα να το βλεπω να παιζει!! Ειναι και ο λογος που προτιμω το Radius 5 απο τον Ξερξη. Το δευτερο υστερει κατα πολυ στο ματι!

Σ ευχαριστω για ολες τις πληροφοριες. Σκεφτομαι να παρω πλαστικη κλωστη. Εισαι σιγουρος οτι θ ακουσω διαφορα αναλογα με την τοποθετηση στην εγκοπη, η θα νομιζω οτι ακουω διαφορα? :( Εμενα μου ειπαν να μετρησω ως το 3 τις εγκοπες κι εκει να το βαλω κι ετσι το ειχα τοσα χρονια.

Reaction score
1.173
Εάν δεν βγάλεις άκρη με την αντιπροσωπεία και το original part, με ένα test record
και με ένα βαριδάκι που θα κατασκευάσεις μπορείς να έχεις άριστα αποτελέσματα μετρώντας το antiskating.
Πάντα με το test record η ρύθμιση.

Reaction score
325
για 1.5g έγραψε ο vinylforever. Δεν το έχω ζυγίσει για να το επιβεβαιώσω.
[DOUBLEPOST=1456499841][/DOUBLEPOST]Πάντως στα προτεινόμενα βαρύδια έχει από 1.5 μέχρι 3.5 απλά αν βάλεις μεγαλύτερο θα πρέπει να ρυθμίσεις ξανά και τον βραχίωνα νομίζω

http://www.roksan.co.uk/assets/nima-user-manual.pdf

Reaction score
4.250
Εχω καλα νεα (για μενα :gamer:). Βρηκα το βαριδιακι !!
Ηταν απιστευτο το που βρεθηκε. Το υποπλατω (αυτο που γυρναει) ειναι πανω απο το πλατω. Στο πλατω υπαρχουν κατι τρυπες καπως βαθουλες που εντος αυτων ειναι οι βιδες για να μην φαινονται. Χτες λοιπον ξανακοιταξα για μια ακομη φορα μηπως κατι βρω, και ναι! Προεξειχε κατω απο το πλατω μια μαυρη κλωστιτσα. Απιστευτο. Σηκωνω το υποπλατω και βλεπω μεσα στην τρυπα που ηταν για την βιδα, να βρισκεται το βαριδιακι. Δεν το πιστευα. Νομιζω οτι επιτηδες εγινε για να καταλαβω την αξια του. Συνδρομο στερησης.

Τωρα μου μενει κατι αλλο. Ειχα αγορασει απο τον εδω αντιπροσωπο οπως εγραψα πιο πανω, ενα κορδονι (δεν ξερω πως αλιως να το γραψω) που περιστρεφει το υποπλατω. Ομως μαλλον ηταν για το MKII και κολυμπουσε. Οποτε το εστειλα πισω με την ελπιδα να βρεθει για το δικο μου μοντελο. Ελπιζω να βρω για το δικο μου συντομα και ν αρχισει να περιστρεφεται το βινυλιο.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.509
Τέλος καλό όλα καλά! Μιας και το βρήκες, κάνε έναν κόπο και ζύγισέ το, έτσι ώστε εάν συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο (με όχι και τόσο ευτυχή κατάληξη) να ξέρεις ποιες εναλλακτικές έχεις.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.518
Νεότερο μέλος
gperdik