βιντεοκάμερα 1080p

Reaction score
0
Λοιπον
1.Ειμαι ασχετος με καμερες
2.θέλω μια 1080p camera που να μην pixeliaζει το video απο το compression.Έχω δει καποια video στο youtube αλλα μαλλον τα επανασυμπιέζει και δεν μπορώ να βγάλω ακρη
3.Προφανως στις επαγγελματικες δεν pixelιαζει. Aπο τις φτηνές υπάρχει καμια με καλή ποιότητα;
4.πόσο χώρο mb/λεπτο πιανει το 1080p video (και στα ποσα fps ειναι συνήθως);

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785
Απάντηση: βιντεοκάμερα 1080p

Μήπως το πιξέλιασμα είναι από το ίδιο το Υoutube;
Το οποίο έχει χάλια ποιότητα στα περισσότερα βιντεάκια που ανεβάζει.

Reaction score
0
δεν ξερω...ασχετος ειμαι!!! γι αυτο ρωτησα. δειτε και τα αλλα ερωτηματα και πειτε μου

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.242
τι κοστολογιο ?

το πιξελιασμα, συνηθως δεν εχει να κανει (τοσο ) με την καμερα.

Ειναι θεμα αναλυσης, συμπιεσης και βεβαια προβολης.
το youtube δεν ειναι οτι καλυτερο...

τι εχεις στο νου σου να κανεις?

Reaction score
0
βασικα κανω 3d
αλλα θελω να χρησιμοποιησω την καμερα για να φτιαχνω effects σε live video στα after effects+max+αλλα παρομοια προγραμματα
ψαχνω καποια στην καλυτερη ποιοτητα (οσο δυνατον να μην πixeliazei λογω συμπίεσης) και στη δυνατοτερο χαμηλιοτερη τιμη. Ξέρω οτι αυτά τα δυο δεν πανε μαζι αλλα...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.242
3d κ σε χαμηλο κοστος....λιγο δυσκολο , ετσι δεν ειναι?

εχεις δει τις διπλες gopro με το λογισμικο τους?

συγγνωμη, σε τετοιο ανεβασμενο επιπεδο οπως το δικο σου, νομιζω πως καταλαβαινεις ποτε πιξελιαζει κ ποτε οχι..

μετα σε dedicated 3d camera...περιπου απ το 800 αρι κ πανω?

Reaction score
0
ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ: Δεν θελώ 3d camera. θελω να προσθέτω 3d effects απο max+after effects κτλ ( 3d εννοω κανονικα effects δηλαδη οχι για προβολη + χρηση με 3d γυαλια κοκ)

Ναι καταλαβαίνω ποτε pixeliazei αλλα δεν θελω να την αγορασω και να το δω εκ των υστέρων. γι αυτο ρώτησα μηπως καποιος εχει να μου πει

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.242
σορρυ καταλαβα λαθος τοτε..

βοηθησε με λιγο....θες με κασσετα? με δισκο? με καρτες?
κοστος?

Reaction score
0
με καρτα καλυτερα . Κοστος οσο χαμηλοτερο γινεται. εχω δει καμερες με 250 ευρω κατι sony cx 190. αλλα απο youtube τα video ειναι μαπα.
Το ξερω ότι τοσο φτηνες δεν μπορει να ειναι και καλες. Ήξερα οτι πριν 5-6 χρόνια οι καλες sd κοστιζαν 2000+ ευρώ. Απλως δεν ξερω κατα ποσο σε HD η τεχνολογια εχει γινει φτηνη η οχι σε καλη ποιοτητα

Reaction score
0
ειδα οτι σώζει σε AVCHD και στην wikipedia λέει οτι το AVCHD http://en.wikipedia.org/wiki/AVCHD μπορεί να θεωρηθεί επαγγελματικο φορματ. Το θεμα ειναι ποσο συμπιεζει (bitrate)

πήγα να κανω edit στο προηγούμενο message αλλα ειχαν περάσει 15 λεπτα.Οποτε σε νεο εγραψα τα παραπανω

Η αλλη που ειδα ειναι η
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...onic-Digital-Videocamera-HDC-SD40EG-White.htm

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785
Απάντηση: βιντεοκάμερα 1080p

Αυτές που πριν 4 -5 χρόνια κόστιζαν 2000 € σήμερα κοστίζουν 250 ευρώ και είναι και καλύτερες.
Που είναι το περίεργο;
Η τεχνολογία προχωράει με πολύ γοργό ρυθμό.
Καλό για όποιον εν δυνάμει αγοραστή θέλει να πάρει κάτι καινούργιο, αλλά κακό για όποιον θέλει να πουλήσει αυτό που πήρε τότε και τόσο.

Reaction score
0
οχι βρε αλλο λεω.
Με 250 ευρω τώρα παίρνω μια Full HD Camera που να μην pixeliaζει;
για δες αυτες τις δυο στα παραπανω ποστ μηπως τις ξερεις.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.242
δεν μπορω να σκεφτω, το τι ειναι αυτο που εχεις στο νου σου ως "καλη εικονα".

Δηλαδη το οριο του ποσο ανεκτη ειναι η οχι ειναι μια εικονα.

Να προτεινω μια καλη τυπου mirrorless η 4/3 φωτογραφικη μηχανη Sony-Olympus-Panasonic κλπ ?
Με κοστος απο 250 ε μτχ εως και 800 ευρω καινουρια, που εχουν φοβερη εικονα, εναλλαξιμους φακους αν χρειαστει απλα εχουν περιορισμους σε σχεση με μια καμερα, ΑΛΛΑ πολυ καλυτερη εικονα ?

Reaction score
0
αυτη που λες τραβαει βίντεο;
Οταν λεω καλη εικονα εννοώ να εχει τετοια συμπίεση ωστε να μην βλεπεις τετραγωνακια οπως σε divx ταινιες των 700mb. Να ειναι οσο πιο κοντά γινεται σε ποιοτητα εικονας blu ray απο το video club

για να μην γινει παρανοηση : ποιοτητα εικονας=εννοω κινούμενης οχι στατικης (video δηλαδη)

Reaction score
31
οι περισσότερες καμερες σημερα τραβανε μια χαρα οταν εχεις φως. Στο σκοταδι εχεις προβλημα...
εχω δει φτηνες καμερες των 200-300 ευρω μερα σε εξωτερικο χωρο και ηταν σχετικα καλη η εικονα.

ψαξε καλυτερα να βρεις υλικο οχι απο youtube. Ας ανεβασει κανενας που εχει καμερα hd σε κανενα rapidshare ενα βιντεακι του λεπτου για να το δει ο φίλος μας...

Reaction score
0
ναι αν δεν βαριεται κανεις.
Μενω ανω πετραλωνα. Αν ειναι κανεις κοντα να του δωσω ενα rewritable dvd να μου γραψει τιποτα ν δω.αλλιως rapidshare

Reaction score
0
Βασικα ψαχνω για full hd 1920x1080p οχι 1080i στα 24 και 30fps.
Αλλα βρήκα μονο μια sony στα 800 euro. Ποιο φτηνες δεν υπάρχουν;

Reaction score
0
Τελικα πηρα μια canon legria hf200 μεταχειρισμενη στα 150 ευρώ.Pal 1920x1080@25p or 50i

Μια χαρα ειναι η ποιοτητα. Δεν pixelιαζει.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.255
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale