βοήθεια για συνδεσμολογία ενισχυτή και Cd-player

Reaction score
1
Φίλοι συμφορουμίτες θα ήθελα μια μικρή βοήθεια σχετικά με τη συνδεσμολογία ενισχυτή και cd-player.
Ο ενισχυτής είναι o ADVANCE ACOUSTIC 305 DA (με το ενσωματωμένο DAC) http://www.advance-acoustic.com/en-product.php?id=25 και το Cd-player το HARMAN KARDON HD 970 http://www.harmankardon.com/product...&Language=ENG&cat=CDP&prod=HD 970/230&sType=C

- Απορία πρώτη: πώς θα συνδέσω το cd-player ούτως ώστε να εκμεταλλευτώ το DAC του ενισχυτή;
Αν δεν κάνω λάθος, από την ψηφιακή ομοαξονική έξοδο του cd-player (1 στην συνημμένη εικόνα) σε μια από τις ψηφιακές ομοαξονικές εισόδους του ενισχυτή (2 στην συνημμένη εικόνα).Είναι έτσι;

- Απορία δεύτερη: Τι καλώδιο θα χρησιμοποιήσω; Υπάρχουν ειδικά καλωδια για τη σύνδεση αυτή; Πώς θα το ζητήσω; Οι υποδοχές μοιάζουν για RCA πάντως.

- Απορία τρίτη: Για να συνδέσω μια οποιαδήποτε πηγή (πχ ένα dvd-player) στις ψηφιακές ομοαξονικές εισόδους του ενισχυτή (2) πρέπει αυτή η πηγή να έχει ψηφιακές εξόδους; Είτε ομοαξονικές είτε οπτικής ίνας; Πηγή που διαθέτει μόνο αναλογικές εξόδους δεν μπορώ να την συνδέσω; Δεν θα έχω ήχο ή είναι επικίνδυνο για τις συσκευές;

Οι απορίες μου σίγουρα θα φανούν παιδαριώδεις αλλά πρέπει να μάθω κι εγώ κάποια στιγμή.
Ευχαριστώ

Attachments

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: βοήθεια για συνδεσμολογία ενισχυτή και Cd-player

- Απορία πρώτη: πώς θα συνδέσω το cd-player ούτως ώστε να εκμεταλλευτώ το DAC του ενισχυτή;
Αν δεν κάνω λάθος, από την ψηφιακή ομοαξονική έξοδο του cd-player (1 στην συνημμένη εικόνα) σε μια από τις ψηφιακές ομοαξονικές εισόδους του ενισχυτή (2 στην συνημμένη εικόνα).Είναι έτσι;
Πρώτα πειραματίσου αν αξίζει τον κόπο να χρησιμοποιήσεις το Dac του ενισχυτή. Μπορεί από το cd player Να πάρεις καλύτερο ήχο. Τώρα για την σύνδεση θα συνδέσεις όπως λες την coaxial έξοδο του cd με την coaxial (ομοαξονική) είσοδο στον ενισχυτή.

- Απορία δεύτερη: Τι καλώδιο θα χρησιμοποιήσω; Υπάρχουν ειδικά καλωδια για τη σύνδεση αυτή; Πώς θα το ζητήσω; Οι υποδοχές μοιάζουν για RCA πάντως.
Θα χρειαστείς ένα coaxial (ομοαξονικό) ψηφιακό καλώδιο. Θα βρεις εύκολα απλά μην υπερβάλλεις με την τιμή. Πλέον τα πουλάει και το e-shop

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751760

- Απορία τρίτη: Για να συνδέσω μια οποιαδήποτε πηγή (πχ ένα dvd-player) στις ψηφιακές ομοαξονικές εισόδους του ενισχυτή (2) πρέπει αυτή η πηγή να έχει ψηφιακές εξόδους; Είτε ομοαξονικές είτε οπτικής ίνας; Πηγή που διαθέτει μόνο αναλογικές εξόδους δεν μπορώ να την συνδέσω; Δεν θα έχω ήχο ή είναι επικίνδυνο για τις συσκευές;
Πηγή με μόνο αναλογικές εξόδους μπορεί να συνδεθεί μόνο αναλογικά...

Reaction score
1
Μάλλον είναι βλακώδης η ερώτηση αλλά μπορώ να έχω συνδεδεμένο το cd player ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και με τους δύο τρόπους (από την αναλογική του έξοδο στην αναλογική είσοδο του ενισχυτή ΚΑΙ από την ψηφιακή του έξοδο στην ψηφιακή είσοδο του ενισχυτή ) για να συγκρίνω ακουστικά τις διαφορές;
Απλώς δηλαδή να παίζει το cd και εγώ μόνο πατάω τα ανάλογα κουμπιά στον ενισχυτή για να συγκρίνω χωρίς να συνδέω ξεσυνδέω βύσματα.
Ή θα γίνει καμμιά ζημιά στο μηχάνημα;

Reaction score
1
Re: Απάντηση: βοήθεια για συνδεσμολογία ενισχυτή και Cd-player

Θα χρειαστείς ένα coaxial (ομοαξονικό) ψηφιακό καλώδιο. Θα βρεις εύκολα απλά μην υπερβάλλεις με την τιμή.
Πήρα αυτό το Ultralink Matrix 2.
Πιστεύω να είναι αξιοπρεπές για τα 40 ευρώ.

Attachments

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.969
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas