βοήθεια για Dreambox 7000 και ορίτζιναλ ΝΟΒΑ κάρτα

Reaction score
14
Παίδες επανέφερα τον Dreambox μου και εχω βάλει ενα image της Gemini το 4.50.

Ολα καλά και όλα όμορφα.

Ομως εχω κάρτα της ΝΟΒΑ κανονική και σωστή. Την εχω στον Panasat και παίζει αριστα.

Θέλω να μπορώ να την βάζω όταν θέλω στον Dreambox για να κάνω χρήση του 200άρη σκληρού που εχω ώστε να μπορώ εν τη απουσία μου να προγραμματίζω και να γράφω στον σκληρό προγράμματα που δεν προλαβαίνω να δω Live.

Εχω βάλει στο CI SLOT μια κάρτα CA CAM IRDETO και εκεί βάζω την κάρτα της ΝΟΒΑ, αλλά δεν την βλέπει. Την εβαλα επίσης στο Softcam Slot 1 και 2 και πάλι κανένα αποτέλεσμα.

Δεν την διαβάζει ή τουλάχιστον δεν εχω βρεί τρόπο. Εχει κανείς κανένα Hint? Με ποιό softcam μπορώ να διαβάσω την ορίτζιναλ κάρτα μου αν αυτό δεν είναι εφικτό από το irdeto cam?

Ευχαριστώ γιατι εχω σπάσει το κεφάλι μου γιατί να μην παίζει?

Reaction score
385
Απάντηση: βοήθεια για Dreambox 7000 και ορίτζιναλ ΝΟΒΑ κάρτα

Αν μας έλεγες τι έκδοση είναι η κάρτα ίσως μπορούσαμε να σε βοηθήσουμε.

Reaction score
1

Αν χρησιμοποιείς cccam χρειάζεται μία μικρή επέμβαση στο cccam.cfg, η οποία διαφέρει ανάλογα με την έκδοση της κάρτας της νόβα.

Reaction score
14
Re: Απάντηση: βοήθεια για Dreambox 7000 και ορίτζιναλ ΝΟΒΑ κάρτα

Αν χρησιμοποιείς cccam χρειάζεται μία μικρή επέμβαση στο cccam.cfg, η οποία διαφέρει ανάλογα με την έκδοση της κάρτας της νόβα.
παιδες thanks αλλά πώς βλέπω την εκδοση της κάρτας είναι γραμμένη πάνω στην κάρτα? Η απο το μενού του Panasat ή κάποιου άλλου???? Η κάρτα είναι πανάρχαια, την είχα πάρει με τον 720 τον Πανασατ πρίν 6-7 χρονια

Reaction score
1

Η δική μου, είνει περσινή και γράφει επάνω της version zeta.

Reaction score
385

H δική μου αρκετά παλιά ,από την πλευρά που είναι το chip έχει serial μορφής 4005 χχχχ χχχ ,και γράφει πάνω version 4.
Την δική σου την κόβω για v2, δες τι στοιχεία σου βγάζει βάζοντας την μέσα σε ένα cam μέσα από τα μενού κάποιου δέκτη.
Ο panasat δεν διαβάζει τα στοιχεία της κάρτας (για να τα δεις από το μενού του ? )

Reaction score
173

Γιαννη ελπιζω το τσιπακι να μην το βαζεις αναποδα.Το CA CAM IRDETO γιατι το βαζεις;

Reaction score
0
@dream_GR

γειά σου μετά απο πολύ καιρό !!!

όπου έχεις κάνει τόσα έξοδα για τα hobby σου κάνε και άλλο ένα μικρό και αγόρασε ένα ενσύρματο irdeto card spliter με καμμιά 2 ή 3 slave cards και βάλε εκεί την κάρτα σου και θα την έχεις ταυτόχρονα και άμεσα χωρίς προβήματα σε αντίστοιχους δεκτες (εντός του σπιτιού σου εννοείτε .. ) με ανεξάρτητη λήψη ο καθένας (προϋποθέτει twin ή quad LNB ).
Αναφορικά με τον DM7000 με Gemini εξαρτάται απο το emu που θα χρησιμοποιήσεις ....

Υ.Γ : με την προτασή μου εννοείται πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε κάποιο emu με την κάρτα σε κάποιο slot του Dream, είτε κάποιο cam ( irdeto κατα προτίμηση, με την version της κάρτας σου παίζει και το παλιό freecam αν έχεις κανένα τέτοιο απο παλιά ). Είναι όμως πλεονασμός στον DM7000 να βάζεις cam ... είναι σαν έχεις μία Ferrari και να την κινείς με κινητήρα FIAT UNO .....

Reaction score
14
λοιπόν ανακεφαλάιωση

η κάρτα είναι 1.2 παλαιά

Είναι μέσα στον Panasat 720 με ενσύρματο card splitter 2-1

Η άλλη κάρτα πράσινη με το τσιπακι είναι στον dreambox και μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα να ανοίξει τα κανάλια σωστά.

Η ίδια κάρτα μόλις την βγάλω και την βάλω στον ΝΟΚΙΑ 9200 παίζει αμέσως με το DVB2000

Στο Dreambox 7000 εχω βάλει μια εκδοση της Pli την pli-Jade-dm7000-20081002-5635.img και cams τα CCcam 2.0.10 και το NewCS Cardserver 1.62

απο εδώ και ύστερα χάος...

Βοηθήστε καλέ.....

Reaction score
1
Απάντηση: Re: βοήθεια για Dreambox 7000 και ορίτζιναλ ΝΟΒΑ κάρτα

λοιπόν ανακεφαλάιωση

η κάρτα είναι 1.2 παλαιά

Είναι μέσα στον Panasat 720 με ενσύρματο card splitter 2-1

Η άλλη κάρτα πράσινη με το τσιπακι είναι στον dreambox και μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα να ανοίξει τα κανάλια σωστά.

Η ίδια κάρτα μόλις την βγάλω και την βάλω στον ΝΟΚΙΑ 9200 παίζει αμέσως με το DVB2000

Στο Dreambox 7000 εχω βάλει μια εκδοση της Pli την pli-Jade-dm7000-20081002-5635.img και cams τα CCcam 2.0.10 και το NewCS Cardserver 1.62

απο εδώ και ύστερα χάος...

Βοηθήστε καλέ.....
Θα σου επισυνάψω ένα αρχείο, αν μου πεις πως να το κάνω ή ένα e-mail να σου το στείλω.
Δες και τις οδηγίες:
Στο αρχείο θα βρείς 5 αρχεία

Το cardserv.cfg θα το ρήξεις στο /var/tuxbox/config/newcamd
Αν δεν υπάρχει ο φάκελος newcamd θα τον δημιουργήσεις
Το αρχείο cardserver θα το ρήξεις στο /var/bin
Το αρχείο Cardserver_CCcam_cam.sh στο /var/script
Το CCcam.cfg στο /var/etc (εγκατέστησε αυτό που έχεις)
Το libcamdio.so.0 στον φάκελο /lib

Στα αρχεία cardserver και Cardserver_CCcam_cam.sh θα δώσεις attributes (δικαιώματα) 755 Μπορείς να το κανεις με τον ftp client software που χρησιμοποιείς για να κανεις connect στον dream

Μετά reboot στον dream και εκκίνηση του CCcam/Cardserve

Reaction score
4.237
Την καρτα την αφηνεις στον dream για καποια ωρα ετσι ωστε να λαβει τα κλειδια στο καναλι novacinema1?

Reaction score
14
τελικά κάτι τρέχει με compatibility των 2 card slots του dreambox και του card splitter Που εχει firmware ACS v2.2 οπότε απο εκεί ήταν το πρόβλημα. Με το που εβαλα το card splitter στο smartmouse και αυτό με σύνδεση σειριακή στο Ντρημποξ όλα ΟΚ.

Thanks σε όλους όσους βοήθησαν και ειδικά στον Yiannis-Larissa που εφαγε ωρες και με πολύ κέφι το φτιάξαμε μαζί!!

Να είσαι καλά φίλε Γιάννη

Reaction score
0
Η περίπτωση μου είναι περίπου ίδια .. δηλαδή έχω:CardSplitter Pro v2 αυτό με τα καλώδια ,και dream 7000 ,Panasat .

Η πράσινες κάρτες με τα καλώδια πηγαίνουν στα 2 μηχανήματα αλλα παίζει μονο το Panasat.To Dream φοράει Gemini 4.50 kai ccccam 2.0.11 , αλλα δεν ξέρω τι
ρυθμίσεις να βάλω στο cccam.cfg για να παίξει ,η τουλάχιστον έβαλα ότι βρήκα στο net για cccam αλλα χωρίς αποτέλασμα.

Παιδιά υπάρχει περιπτώσει να παίξει με cccam ?και αν ναι γνωρίζει κανεις πως ?

Thanks

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.955
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa