βοήθεια-γνώμες για επιλογή ηχείων 5,1

Reaction score
0
Θα ήθελα την βοήθεια σας για την τελική επιλογή ανάμεσα σε κάποια σετ ηχείων 5,1 που έχω καταλήξει:

1. Β&W M1 + PV1 sub
2. KEF KHT3005SE-W
3. B&W 684 Theatre
4. Roister Status 8.2 + 4.2 + C2.2 + sub B&W ASW610XP
5. Anthony Gallo A’Diva Ti + B&W PV1 sub

θα τα οδηγήσει ο DENON AVR-3310

Η διαφορά χρημάτων σε κάποια συστήματα είναι αρκετά μεγάλη αλλά είμαι διατεθιμένος να την πληρώσω φτάνει να υπάρχει πραγματικός λόγος.

Οι ακροάσεις μου είναι μοιρασμένες ως εξής: 60% ήχος - 40% ταινίες.

Ο χώρος μου είναι 3Χ6μ αλλά τα κύρια ηχεία θα τοποθετηθούν στην πλευρά των τριων μέτρων. Βέβαια υπάρχει μια σχετικά κοντινή προοπτική να μεταφερθώ σ ενα χωρο σαφώς μεγαλύτερο άρα πρέπει να το λάβω σοβαρά υποψιν από τώρα για να αποφύγω μελλοντικά έξοδα αναβάθμισης.

Σας ευχαριστώ για τις γνώμες και την βοήθεια σας.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Απάντηση: βοήθεια-γνώμες για επιλογή ηχείων 5,1

Αν σε ενδιαφέρει κυρίως ο ήχος τότε καλό είναι να αποκλείσεις ηχεία τύπου Β&W M1, KEF KHT3005SE και Anthony Gallo.

Οι πιο "μουσικές" επιλογές είναι τα 684 και τα Roister. Προσωπικά θα πήγαινα για τα Roister.

Reaction score
0

Αν σε ενδιαφέρει κυρίως ο ήχος τότε καλό είναι να αποκλείσεις ηχεία τύπου Β&W M1, KEF KHT3005SE και Anthony Gallo.

Οι πιο "μουσικές" επιλογές είναι τα 684 και τα Roister. Προσωπικά θα πήγαινα για τα Roister.
ευχαριστώ για την απαντηση. Να υποθέσω οτι έχει να κάνει με την καμπίνα και τον όγκο του ήχου; εχω σκεφτεί ακόμα και την επιλογή δορυφόρων για homecinema αποκλειστικά και ίσως για ένα ζευγάρι Roister μόνο για ήχο. Σ αυτην την περίπτωση ποιούς δορυφόρους θα πρότεινες απ τους παραπάνω;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ο προσανατολισμος κ κατα συνεπεια και ο σχεδιασμος των ηχειων που σου προτεινει ο Σπυρος ειναι και προς το audio κομματι

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

εχω σκεφτεί ακόμα και την επιλογή δορυφόρων για homecinema αποκλειστικά και ίσως για ένα ζευγάρι Roister μόνο για ήχο. Σ αυτην την περίπτωση ποιούς δορυφόρους θα πρότεινες απ τους παραπάνω;

Μην κάνεις την ζωή σου δύσκολη. Μια χαρά θα είναι τα Roister και για τον ήχο και για τις ταινίες.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Αν σε πέρνει οικονομικά τα roister + pv1.(όχι το 610 sp).
Το pv1 είναι ένα εκπληκτικό sub σε μουσική,υστερόντας λίγο σε απόλυτο βάθος χαμηλού.
Αν και το έχω ακούσει να καλύπτει χώρους των 30 και τ.μ. με άνεση και στο home cinema.
Οπότε στα 18τμ θα τσακίζει.
Πάντως σε τέτοιου μεγέθους χώρο θα πρέπει να πέσουν και πολλά λεφτά μετά για να έχεις απροβλημάτιστο και πολύ βαθύ χαμηλό(κάτω απο τα 25-30Hz).
Κοίτα πρώτα για τα ηχεία και άσε το sub για το τέλος.
Για τα roister τα είπε και ο Σπύρος και τα έχει πεί αναλυτικότατα και ο Τσαντουλής

Reaction score
0
Απάντηση: Re: βοήθεια-γνώμες για επιλογή ηχείων 5,1

"Πάντως σε τέτοιου μεγέθους χώρο θα πρέπει να πέσουν και πολλά λεφτά μετά για να έχεις απροβλημάτιστο και πολύ βαθύ χαμηλό(κάτω απο τα 25-30Hz)."

Τι εννοείς με το παραπάνω; Σέβομαι και εκτιμώ ιδιαίτερα τις γνώμες των προλαλησάντων και είμαι με την μεζούρα στο χέρι για να βολέψω στον παρόντα χώρο τα πίσω status 4.2. To μόνο κακό με τον συνδυασμό που μου προτείνεις είναι το αισθητικό κομμάτι. Η μασίφ υλοποίση σε κερασιά η wenge των Status με το metal look του Pv1 δύσκολα θα ταιριάξουν στον χώρο και την αισθητική μου. Κακά τα ψέματα όλα παίζουν τον ρόλο τους στην ζωή μας. Κάποια άλλη επιλογή σε sub που να δένουν με τα Status και από αισθητικής πλευράς αλλά σαφώς και ακουστικής;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Re: Απάντηση: Re: βοήθεια-γνώμες για επιλογή ηχείων 5,1

"Πάντως σε τέτοιου μεγέθους χώρο θα πρέπει να πέσουν και πολλά λεφτά μετά για να έχεις απροβλημάτιστο και πολύ βαθύ χαμηλό(κάτω απο τα 25-30Hz)."

Τι εννοείς με το παραπάνω;
Ότι όσο πιό μικρός είναι ένας χώρος τόσο μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζει στις χαμηλές συχνότητες.Και μιας και σε βλέπω ότι σ απασχολεί η αισθητική πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα αυτό το κομμάτι γιατί αν αρχίσει και μπουμάρει το χαμηλό θα κλαίς τα λεφτά σου.
Γιατί μετά για να συνέλθει είτε θα πρέπει να το διακοσμήσεις με μπασοπαγίδες ή και diffusors(που για να βρείς κάτι αποδεκτό αισθητικά πρέπει να ξηλωθείς χοντρα...:117:).Άλλη λύση είναι η ψηφιακή ισοστάθμιση πιθανον με την αυτόνομη μονάδα της audyssey

Reaction score
0

Καταλαβαίνω τι εννοείς. Και αν τελικά και προκειιμένου να έχω και την πίτα και τον σκύλο εκεί που θέλω (δυσκολεύομαι με τα πίσω 4,2), επέλεγα ένα σύστημα 5,1 στυλ δορυφόρων [οπότε θα ήθελα την γνώμη σας για πιο απ τα 3: Μ1+pv1 - kef 5003 - Antony Galo a'diva +pv1] και για τις μουσικές ακροάσεις μου ενα ζευγάρι 8,2....???? Ξέρω, ανεβαίνει το κόστος αλλά μάλλον είναι μέσα στα όρια μου.

Reaction score
6
Υπάρχει ένα μικρό θεματάκι με το κεντρικό. Αυτό στο λέω όντας κάτοχος τέτοιου συνδυασμού, δηλαδή 2 floorstander ηχεία για L-R και τα υπόλοιπα δορυφόροι.
Το κεντρικό δεν κολλάει με τίποτα ηχητικά με τα δύο μεγάλα αριστερά και δεξιά.
Βέβαια στη δική μου περίπτωση είναι διαφορετικοί οι κατασκευαστές και δεν ξέρω πως θα συμπεριφερόταν για παράδειγμα τα 684 με ένα κεντρικό όπως το Μ1.
Αργά ή γρήγορα πάντως θα συνειδητοποιήσεις πως ένα μεγάλο κεντρικό είναι αναντικατάστατο. Αυτά για τις ταινίες.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: βοήθεια-γνώμες για επιλογή ηχείων 5,1

Υπάρχει ένα μικρό θεματάκι με το κεντρικό. Αυτό στο λέω όντας κάτοχος τέτοιου συνδυασμού, δηλαδή 2 floorstander ηχεία για L-R και τα υπόλοιπα δορυφόροι.
Το κεντρικό δεν κολλάει με τίποτα ηχητικά με τα δύο μεγάλα αριστερά και δεξιά.
Βέβαια στη δική μου περίπτωση είναι διαφορετικοί οι κατασκευαστές και δεν ξέρω πως θα συμπεριφερόταν για παράδειγμα τα 684 με ένα κεντρικό όπως το Μ1.
Αργά ή γρήγορα πάντως θα συνειδητοποιήσεις πως ένα μεγάλο κεντρικό είναι αναντικατάστατο. Αυτά για τις ταινίες.
Παραπάνω εννούσα να ειναι πλήρες το σύστημα 5,1 και να υπάρχουν τελείως ξεχωριστά τα Status. Οπότε δεν υπάρχει θέμα ταιριάσματος. Ενα σετ home theater πχ 5 δορυφόροι Μ1 + pv1 sub και τελείως εξτρά τα 8.2 μόνο για τον ήχο. Ετσι τα βολεύω σχεδόν όλα. Με μόνη εξαίρεση τα επιπλέον χρήματα για το 'ακουστικό' ζευγάρι.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Re: Απάντηση: βοήθεια-γνώμες για επιλογή ηχείων 5,1

Καταλαβαίνω τι εννοείς. Και αν τελικά και προκειιμένου να έχω και την πίτα και τον σκύλο εκεί που θέλω (δυσκολεύομαι με τα πίσω 4,2), επέλεγα ένα σύστημα 5,1 στυλ δορυφόρων [οπότε θα ήθελα την γνώμη σας για πιο απ τα 3: Μ1+pv1 - kef 5003 - Antony Galo a'diva +pv1] και για τις μουσικές ακροάσεις μου ενα ζευγάρι 8,2....???? Ξέρω, ανεβαίνει το κόστος αλλά μάλλον είναι μέσα στα όρια μου.
Πεταμένα λεφτά.
Σόρρυ αν είμαι τόσο απόλυτος αλλά θωρώ χαζούς τέτοιους διαχωρισμού όταν δεν συνοδεύονται και από το αντίστοιχο δικάναλο hardware πέραν των ηχείων(ένας καλός ολοκληρωμένος πχ).Εξάλλου πως θα τα συνδέσεις όλα στον 3310;Θα το γονατίσεις το μηχάνημα τσάμπα και άδικα.Καλύτερα να πάρεις τα roister και τον ισοσταθμιστή που σου έδειξα παρά ξεχωριστά ηχεία.
Όσον αφορά τα περιφεριακά δεν είναι ανάγκη να είναι τις ίδιας εταιρίας:126:Το κεντρικό και τα main πρέπει να είναι όσο το δυνατόν παρόμοια(ιδανικά ίδια).

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: βοήθεια-γνώμες για επιλογή ηχείων 5,1

Παραπάνω εννούσα να ειναι πλήρες το σύστημα 5,1 και να υπάρχουν τελείως ξεχωριστά τα Status. Οπότε δεν υπάρχει θέμα ταιριάσματος. Ενα σετ home theater πχ 5 δορυφόροι Μ1 + pv1 sub και τελείως εξτρά τα 8.2 μόνο για τον ήχο. Ετσι τα βολεύω σχεδόν όλα. Με μόνη εξαίρεση τα επιπλέον χρήματα για το 'ακουστικό' ζευγάρι.
Τότε αλλάζει το πράγμα.
Εννοείς να χρησιμοποιήσεις το amp assign των surround back μόνο γι' αυτή τη δουλειά. Αυτό δε λες;

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: βοήθεια-γνώμες για επιλογή ηχείων 5,1

Πεταμένα λεφτά.
Σόρρυ αν είμαι τόσο απόλυτος αλλά θωρώ χαζούς τέτοιους διαχωρισμού όταν δεν συνοδεύονται και από το αντίστοιχο δικάναλο hardware πέραν των ηχείων(ένας καλός ολοκληρωμένος πχ).Εξάλλου πως θα τα συνδέσεις όλα στον 3310;Θα το γονατίσεις το μηχάνημα τσάμπα και άδικα.Καλύτερα να πάρεις τα roister και τον ισοσταθμιστή που σου έδειξα παρά ξεχωριστά ηχεία.
Όσον αφορά τα περιφεριακά δεν είναι ανάγκη να είναι τις ίδιας εταιρίας:126:Το κεντρικό και τα main πρέπει να είναι όσο το δυνατόν παρόμοια(ιδανικά ίδια).
ok, το πιασα.. άρα το ΄προβλημα΄με τον όγκο των πίσω ηχείων (status 4.2) λύνετε χρησιμοποιώντας μικρούς δορυφόρους και άλλης εταιρίας. Θεωρητικά πάντως έλεγα να τα συνδέσω σαν Α + Β. Και εννοείται οτι δεν θα έπαιζαν ποτέ ταυτόχρονα.

Εχεις ιδέα πόσο κοστίζει και που μπορώ να βρω το audyssey που μου είπες?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: βοήθεια-γνώμες για επιλογή ηχείων 5,1

Τότε αλλάζει το πράγμα.
Εννοείς να χρησιμοποιήσεις το amp assign των surround back μόνο γι' αυτή τη δουλειά. Αυτό δε λες;
σκέφτομαι και μετά τις συμβουλες του gstriftos να προχωρήσω σε L+R Roister 8.2 + center Roister C2.2 και για rear δορυφόρους τα M1 + PV1 sub.

Μοιάζει παράδοξο το όλο στήσιμο; Πως σας φαίνεται?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Eμένα μια χαρά μου φαίνετε.
Όσον αφορά το audyssey στείλε ένα email στην εταιρία για παιρετέρω πληροφορίες γιατί δεν ξέρω τι γίνετε με την Ελλάδα.
Πάντως το έχει ο Argi,οπότε ξέρει κάτι παραπάνω απο εμάς.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Εδω ειμαι και εγω.περιεμνω να σταμτησουν να μισοβλεπουν τα ματια μου για να μπορω να το διαβασω.Σορυ .Θα επανελθω

Reaction score
0

Το μόνο που αναρωτιέμαι είναι αν είναι καλύτερα να προτιμήσω το όλο σετ να είναι της ίδιας εταιρίας, όπως:

B&W
------
L+R: 683 (προτιμότερα απ τα 684 αλλά συγκριτικά με τα Status?)
center: HTM61
rear: δορυφόροι Μ1
sub: PV1

ελπίζω να μην σας μπερδεύω απλά θέλω να 'σιγουρέψω' την τελική μου απόφαση.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

στειλε ενα τηλ με pm

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: βοήθεια-γνώμες για επιλογή ηχείων 5,1

σκέφτομαι και μετά τις συμβουλες του gstriftos να προχωρήσω σε L+R Roister 8.2 + center Roister C2.2 και για rear δορυφόρους τα M1 + PV1 sub.

Μοιάζει παράδοξο το όλο στήσιμο; Πως σας φαίνεται?
Όπως σου είπε και ο Γιώργος, η ομοιομορφία των surround είναι λιγότερο σημαντική από την ομοιομορφία της μπροστινής τριάδας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.301
Members
38.539
Νεότερο μέλος
James.z.2007