βοηθεια για αγορα βιντεοκαμερας

Reaction score
0
Παιδια μπορει καποιος να με βοηθησει στο να παρω μια αποφαση για το ποιοα βιντεοκαμερα να αγορασω;Ειμαι μεταξυ τον παρακατω 2 jvc gz-mg730ex και jvcgz-hd5ex.Καμμια ιδεα ;Υποψην οτι αγοραζω για πρωτη μου φορα βιντεοκαμερα.Πληροφοριες για τις ποιο πανω καμερες θα βρειτε εδω http://www.jvc.gr/product.php?id=GZ-MG730EX&catid=100022 και http://www.jvc.gr/product.php?id=GZ-HD5EX .Βεβαια αν εχει κανεις και κατι αλλο να μου προτεινει πολυ ευχαριστως να το ακουσω.Τα χρηματα που διαθετω ειναι γυρω στα 500ευρω.Τις παραπανω τις βρισκω τη1η 440ε και την αλλη την hd με 506ε.Πρεπει να σας πω οτι η χρηση που θα κανω ειναι καθαρα ερασιτεχνικη.Επισης για δικους μου λογους θελω σκληρο δισκο ομως αν ξερει κανεις ας μου πει κατα ποσο ειναι ευκολο να επεξεργαστω τα βιντεο και να τα γραψω σε μορφη divx σε dvd για να μπορω να τα αναπαραγω απο το divx player home cinema που διαθετω. Ευχαριστω πολυ

Reaction score
0
Κανενας δεν ξερει κατι;
Παιδια μπορει καποιος να με βοηθησει στο να παρω μια αποφαση για το ποιοα βιντεοκαμερα να αγορασω;Ειμαι μεταξυ τον παρακατω 2 jvc gz-mg730ex και jvcgz-hd5ex.Καμμια ιδεα ;Υποψην οτι αγοραζω για πρωτη μου φορα βιντεοκαμερα.Πληροφοριες για τις ποιο πανω καμερες θα βρειτε εδω http://www.jvc.gr/product.php?id=GZ-MG730EX&catid=100022 και http://www.jvc.gr/product.php?id=GZ-HD5EX .Βεβαια αν εχει κανεις και κατι αλλο να μου προτεινει πολυ ευχαριστως να το ακουσω.Τα χρηματα που διαθετω ειναι γυρω στα 500ευρω.Τις παραπανω τις βρισκω τη1η 440ε και την αλλη την hd με 506ε.Πρεπει να σας πω οτι η χρηση που θα κανω ειναι καθαρα ερασιτεχνικη.Επισης για δικους μου λογους θελω σκληρο δισκο ομως αν ξερει κανεις ας μου πει κατα ποσο ειναι ευκολο να επεξεργαστω τα βιντεο και να τα γραψω σε μορφη divx σε dvd για να μπορω να τα αναπαραγω απο το divx player home cinema που διαθετω. Ευχαριστω πολυ

Reaction score
14
υπό Κάππα Σίγμα... θα σου ελεγα με κλειστά μάτια την full HD

Ομως και οι δυό είναι αξιόλογες προτάσεις και με δεδομένο ότι είσαι "πρωτάρης" ίσως η επιλογή της πολύ καλής SD να είναι προτιμότερη λόγω του οτι θές να δείς και να παιζεις τις εγγραφές σου απο DVD/Divx player.

Τώρα τα οφέλη για την εγγραφή σε full HD είναι:
1) αψογη εικόνα εγγραφής,
2) διαθέτεις την τελειώτερη "μήτρα" εγγραφης και φυσικά εχεις συλλάβει οσο καλύτερα ότι εγγραψες στην/με την κάμερα σου.
3) Είσαι μέσα στο νέο φορματ και φυσικα ακολουθείς την εξέλιξη της τεχνλογιίας
4) Πολύ καλή δυνατότητα μοντάζ και φυσικά πολύ καλύτερο τελικό αποτέλεσμα

Ντισαβαντάζ
1) Απαιτέι μεγάλο χώρο στον υπολογιστή σου για μοντάζ,
2) Δεν είναι τόσο ευκολο οτι γραφεις να το πάιζεις μετά στην τηλεόραση σου όσο είναι με τις SD κάμερες.
3) Θές απαραίτητα εναν υπολογιστή να συνοδευει το σετάπ σου και να σε βοηθάει τόσο στην επεξεργασία όσο στην αποθήκευση και φυσικά στην αναπαραγωγή.
4) Οι HD κάμερες όσο ανεβάζουν τα πίξελς τους μειώνουν το ζουμ στους φακούς καθώς η παραπάνω ευκρίνεια απαιτεί καλύτερης ποιότητας φακούς που μόνο σε περιορισμένου ζούμ παίζουν καλά. Δηλαδή αντικαθιστούν τους ζούμ25, 30 ή 40Χ με 10Χ γιατί απλά είναι ποιοτικότεροι και σωστότεροι.

Στο δίλλημα σου τώρα. Εγώ θα αγόραζα την φούλ HD γιατί εχει 3CCD και φυσικά ανάλυση 1920 x 1080i που για εμένα είναι μονόδρομος... δεν θέλω να εχω χάσει εγγραφές όταν μπορώ να τις εχω στην μεγιστη ανάλυση εστω και αν αυτό που θέλω να παράγω θα παίζει σε 14άρα CRT...!!! ΠΡοτιμώ να γυρνάω όλα στην μέγιστη ποιότητα που η τεχνολογία μου επιτρεπει..

Εσύ τι θα πάρεις είναι υποκειμενικό θέμα φίλε μου...

Καλή αγορά και καλές λήψεις!!!

Reaction score
0
Καταρχην ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου θελω αν ξερεις να μου πεις οταν λεμε 3ccd των 570.000pixel ειναι σαν να λεμε 3*570=1,71mp σε ληψη βιντεο τελικα η κανω λαθος και επισης λες οτι αφου ειμαι πρωταρης θα ειναι καλυτερα να παρω τη sd .Ποια η παραπανω δυσκολια στη hd δεδομενου οτι το φορμα του βιντεο και στις 2 περιπτωσεις ειναι το ιδιο;Προβλημα ελευθερου χωρου δεν υπαρχει (2*640gb)
Eπισης στην hd δεν θα μπορω να βλεπω τις εγγραφες μου σε divx και για ποιο λογο;

Reaction score
14
δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, οπότε θέλει λίγο διάλογο...

Επειδή πάω να παίξω μπάσκετ τώρα θα τα πούμε μετά τις 22:00 οπότε σορρυ θα επανέλθω γιατί πρέπει να δούμε τι ακριβως θές απο την κάμερα σου. Το δίλημμα είναι ευκολο αν μου δώσεις μερικές απαντήσεις σε:

Θές να γυρνάς νυκτερινές σκηνές ?
Θές να βγάζει και φωτογραφίες η βιντεοκάμερα?
Θές να μοντάρεις και να σώζεις στο Πισί τις εγγραφές σου?

Reaction score
0
Με ενδιαφερει ελαχιστα η νυχτερινη ληψη ,εχω καλη φωτογραφικη μηχανη οποτε δεν με πολυενδιαφερει η φωτογραφια και η βασικη χρηση της βιντεοκαμερας θα ειναι να τραβαω ποδοσφαιρικους αγωνες του γιου μου και μετα να τους σωζω ,μετα απο μικρη επεξεργασια(προσθηκη replay φασεων) σε dvd ουτως ωστε να μπορω να δινω και σε αλλους γονεις.Η αποθηκευση λοιπον θα ειναι σε dvd μετα απο λιγο μονταζ
δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, οπότε θέλει λίγο διάλογο...

Επειδή πάω να παίξω μπάσκετ τώρα θα τα πούμε μετά τις 22:00 οπότε σορρυ θα επανέλθω γιατί πρέπει να δούμε τι ακριβως θές απο την κάμερα σου. Το δίλημμα είναι ευκολο αν μου δώσεις μερικές απαντήσεις σε:

Θές να γυρνάς νυκτερινές σκηνές ?
Θές να βγάζει και φωτογραφίες η βιντεοκάμερα?
Θές να μοντάρεις και να σώζεις στο Πισί τις εγγραφές σου?

Reaction score
14
OK τοτε πάς για την full HD...!!!

Χωρίς καθόλου ψάξιμο...

Επίσης Καλώς ήρθες φίλε!!! Ξεχάσαμε και να σε προυπαντήσουμε!!! Σορρυ!

Οτι αλλο θές μετά για μοντάζ επεξεργασία κλπ κλπ εδω ειμαστε και ξανά σόρρυ για την αργοπορημένη απάντηση αλλά με τον χαμό που γίνεται εξω στην Αθήνα και στην Ελλάδα μας γενικά... χάσαμε τον μπούσουλα|!!!

Reaction score
0
Τελικα οσο ψαχνεις τοσο ποιο πολυ δυσκολευεσε να αποφασισεις
Εγω παντως αφου τελικα παω για hd καμερα θα ηθελα την γνωμη σας για τις 2 ποιο κατω καμερες http://www.jvc.gr/product.php?id=GZ-HD30EX&catid=100021 και http://www.jvc.gr/product.php?id=GZ-HD5EX&catid=100021 ελπιζοντας οτι μια απο τις 2 θα γινει συντομα δικια μου Για να εχετε και μια ιδεα τιμης των 2 ειναι 570 για τηn gz-hd5 και 620 για την gz-hd30.Eυχαριστω

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.760
Members
38.493
Νεότερο μέλος
Mili