δι - ενίσχυση

Reaction score
239
καλησπέρα, χρειάζομαι για άλλη μια φορά τις πολύτιμες συμβουλές των μελών του φόρουμ!

ξέρει κανείς αν μπορώ στον προενισχυτή απο το pre out του κεντρικού καναλιού με Υ-καλώδιο
να πάρω το σήμα και να το στείλω σε δύο κανάλια ενός τελικού και απο εκεί να το στείλω
στα HF & LF binding posts του κεντρικού μου ηχείου για να βελτιώσω την ποιότητα
της ενισχυσής του? μάλλον απαιτεί περισσότερα βάττ/ρεύμα και θέλω να το τσεκάρω με αυτόν τον τρόπο μιας και δεν έχω κάποιον δυνατοτερο ενισχυτή για να μάθω αν παίζει σωστά το ηχείο.
επίσης αν έχει ένας τελικός bridge mode είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθεί;έχω διαβάσει
οτι δεν είναι "πολύ καλή" η ποιότητα με bridge mode για κάποιο λογο αλλά
δε θυμάμαι το γιατί και πιθανώς να μην ισχύει καν αυτό που διάβασα κάποιο φορουμ μάλλον.
ευχαριστώ

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.971
Νομιζω οτι γινεται ,εγω το εχω κανει για να οδηγησω δυο κεντρικα για δοκιμη και τωρα ετσι στελνω σημα σε δυο sub
απο ενα preout .

Reaction score
239
αυτο με τα σάμπ σίγουρα γίνεται και υποθέτω και για δύο κεντρικά, εγώ εννοώ να ενισχύσω με δύο κανάλια ένα κεντρικο και αυτο που με ενδιαφέρει έιναι 1ον να μη κάνω καμια ζημιά στο ηχείο/ενισχυτή και 2ον αν θα έχει κάποιο κέρδος...δε περιμενω πχ να είναι σαν κανονική ενίσχυση 125χ2 = 250βάττ αλλά να γίνει κάτι του στύλ 180-200βάττ?

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.971
Εχει προφανως σχεση με τι ενισχυτη και τι ηχειο εχεις........

Reaction score
5.672
Εάν ειναι 125 βατ θα γίνει 125 βατ στα χαμηλά και 125 στα ψηλά στο ηχείο .
Στην ουσία δεν ανεβάζεις βατ αλλα τα ρεύματα που δέχεται το ηχείο ...

Reaction score
239
πρίν πώς ηταν άραγε, το κροσόβερ του ηχείου χώριζε τα βάττ: 125 /2 ? ή κάποια αναλογία π.χ: 50 tweeter & 75 woofer ή ηταν /2 και χανοταν κατι στο tweeter που λογικά δε θα ήθελε τόσα?

αλλά και αυτό που λες να γινεται καλό είναι γιατι βάττ θέλει 120 μαξ λέει (htm4s)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut