δορυφορικη και πριζες

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
Καλησπερα παιδες,εκανα ανακαινιση στο σπιτικο μου και ειμαι σε φαση που ψαχνω για πριζες.
Ο ηλεκτρολογος μου μου περασε ενα χοντρο ασπρο καλωδιο τηλεορασης.
Μουπε οτι εχει προοπτικη και για δορυφορικη.

Επειδη παιζουν διακοπτες με σκετο TV και κατι αλλοι με TV/SAT/RADIO αναρωτιεμαι αν βαλω δορυφορικη τηλεοραση τι αλλο θα πρεπει να κανω; θα προστεθει καποιο καλωδιο το οποιο θα συνδεθει στην ενδειξη "SAT" της πριζας;
ευχαριστω!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: δορυφορικη και πριζες

φίλε μου αν βάλεις δορυφορική τότε θα χρειαστείς και αυτή την πρίζα. Με το ίδιο καλώδιο η πρίζα διαχωρίζει τα σήματα και αντίστοιχα υπάρχει ένα άλλο εξάρτημα που λέγεται "combiner", το οποίο θα εγκατασταθεί κοντά στις κεραίες σου και θα "μιξάρει' τις δύο κεραίες, δορυφορική και επίγεια σε ένα καλώδιο.
Μπορείς να βάλεις και τώρα βέβαια τέτοια πρίζα, αλλά το μόνο που θα κερδίσεις είναι απώλεια επίγειου σήματος...

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203

Ναι αλλα επειδη τωρα θα παω που θα παω να παρω πριζες, δε με συμφερει να παρω αυτη πουναι TV/SAT/RADIΟ? και ας τη συνδεσω τωρα μονο στο TV Kαι ετσι οποτε βαλω δορυφορικη απλα ξεβιδωνω τη πριζα και συνδεω απο μεσα το καλωδιο,χωρις να χρειαστει ναγορασω καινουργια πριζα.
σωστα;

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

μπορείς να το κάνεις , απλώς πρέπει να υπολογίσεις αν χρειάζεσαι πρίζες διελεύσεως ή τερματικές. Σε περίπτωση που έρχεται το καλώδιο και συνεχίζει για την επόμενη πρίζα χρειάζεσαι διελεύσεως, ενώ αν είναι μόνο ενα καλώδιο χρειάζεσαι τερματική.
Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι κάθε μια πρίζα έχει απώλειες 4db.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.116
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead