δορυφορικος δεκτης με hdmi

Reaction score
0
Γεια σας!! ειμαι καινουργιος στο forum κ αρχικα σας χαιρετιζω! θα θαι να μαθω αν υπαρχει δορυφορικος δεκτης με δυνατοτητα συνδεσης με ενισχυτη a/v μεσω hdmi ! αν ναι , αξιζει να κανω κατι τετοιο? θα βλεπω καλυτερη εικονα ? πιο πολυ για nova με ενδιαφερει ! ποια μοντελα υπαρχουν , απο δεκτες εννοω! τωρα εχω εναν necobox κ η συνδεση γινεται μεσω composite rsa! Σας ευχαριστω προκαταβολικα!:102::102:

Reaction score
0
Φίλε μου εγώ έχω τον kathrein ufs 910 και χρησιμοποιώ hdmi . Η βελτίωση στην εικόνα της νοβα (αν υπάρχει ) είναι ανεπαίσθητη και μόλις παρακολουθήσεις κάποιο κανάλι υψηλής ανάλυσης , θα σου φανεί ακόμα χειρότερη. Αυτό πάντα είναι υποκειμενικό και εγώ μπορώ να συγκρίνω με mvision 9085 ,premiumx, skystar2 και dm7020 και dm 800 που τους έχω δει σε δράση αρκετές ώρες. Από όλους αυτούς μόνο ο mvision είχε εφάμιλλη εικόνα στη νόβα με την κατερίνα αλλά όπως είπα η διαφορά είναι ανεπαίσθητη .

Υ.Γ. Καλωσήρθες!

Reaction score
0
Απάντηση: δορυφορικος δεκτης με hdmi

καταλαβα! να ρωτησω κατι αλλο τωρα, οι δεκτες με αποκωδικοποιητες dolby σημαινει οτι δινουν τετοιον ηχο αν το προγραμμα εκπεμπεται ετσι? η nova εκμπεμπει τετοια προγραμματα η ειναι απλα stereo ο ηχος!

Reaction score
4.909
Re: Απάντηση: δορυφορικος δεκτης με hdmi

καταλαβα! να ρωτησω κατι αλλο τωρα, οι δεκτες με αποκωδικοποιητες dolby σημαινει οτι δινουν τετοιον ηχο αν το προγραμμα εκπεμπεται ετσι? η nova εκμπεμπει τετοια προγραμματα η ειναι απλα stereo ο ηχος!
H Nova εκπέμπει συνήθως απλό στερεο ή στην καλύτερη περίπτωση σε κάποιες ταινίες dolby prologic (όχι D.D.). Οταν υπάρχει σε ξενο κανάλι σήμα Dolby Digital και εφόσον συνδεθεί σωστα ο δεκτης με τον ενισχυτή και σετταριστει και απο τα μενού σωστά, τότε θα ακούσεις και ήχο Dolby Digital (πάντως...δεν θα βρεις σε ελεύθερα κανάλια τετοιον)

Reaction score
2
θα θαι να μαθω αν υπαρχει δορυφορικος δεκτης με δυνατοτητα συνδεσης με ενισχυτη a/v μεσω hdmi
Εχω την εντυπωση οτι ολοι οι High definition δεκτες πρεπει να εχουν hdmi. Νομιζω ειναι πιο δυσκολο να βρεθει ενισχυτης με hdmi (ή εχω μεινει πολυ πισω?)

Reaction score
0
Απάντηση: Re: δορυφορικος δεκτης με hdmi

Εχω την εντυπωση οτι ολοι οι High definition δεκτες πρεπει να εχουν hdmi. Νομιζω ειναι πιο δυσκολο να βρεθει ενισχυτης με hdmi (ή εχω μεινει πολυ πισω?)
ΝΑΙ εισαι πολυ πισω ! ηδη υπαρχουν κ φθηνοι ενισχυτες απο 400Ε που εχoυν hdmi! κ δν μιλαμε για καλους κα ακριβους , αυτοι εχουν απο 5ετιας περιπου!

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Re: δορυφορικος δεκτης με hdmi

ΝΑΙ εισαι πολυ πισω ! ηδη υπαρχουν κ φθηνοι ενισχυτες απο 400Ε που εχoυν hdmi! κ δν μιλαμε για καλους κα ακριβους , αυτοι εχουν απο 5ετιας περιπου!
Ενδιαφερον! Και πως ακριβως γινεται η συνδεσμολογια απο μια συσκευη (δορυφορικος δεκτης) με εξοδο hdmi σε ενισχυτη και προβολεα ή τηλεόραση? (εννοω, δε θα πρεπε ο ενισχυτης τοτε να εχει και εξοδο hdmi?) Ευχαριστω

Reaction score
4.909
Μα έχουν και έξοδο hdmi αυτοί οι ενισχυτές (και τα ακριβά μοντελα έχουν 2 εξόδους)!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: δορυφορικος δεκτης με hdmi

πολύ απλά θα συνδέσεις το δορυφορικό δέκτη σου με τον ενισχυτη και τον ενισχυτή με την TV ή τον projector σου.

Ολα αυτά με καλώδια HDMI -> HDMI.

Ετσι θα έχεις καθαρό ψηφιακό σήμα (data) να περνάει μέχρι το τελικό στάδιο της τηλεόρασης.

Παράλληλα μπορείς να συνδέσεις και άλλες συσκευές, όπως φαίνεται στο παρακάτω σχεδιάγραμμα, είτε μέσω HDMI είτε σε άλλες εισόδους. Ο ενισχυτής θα αναλάβει να τα περάσει όλα μέσα απο το HDMI, να καλυτερέψει την ποιότητα εικόνας , αλλά και να αποδώσει τον DD ήχο.

Πλέον δορυφορικοί δέκτες HD με HDMI, ξεκινάνε απο 200 ευρώ και ενισχυτές πολυκάναλοι με HDMI απο 400 , ίσως και πιο φθηνά.
Καλό θα ηταν να προσέξεις το HDMI να είναι version 1.3 τουλάχιστον.

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Re: δορυφορικος δεκτης με hdmi

ηδη υπαρχουν κ φθηνοι ενισχυτες απο 400Ε που εχoυν hdmi!
Ξεκινησα ηδη ερευνα αγορας, γιατι αγνοουσα την υπαρξη τετοιων ενισχυτων. Λοιπον, γνωστο πολυκαταστημα ηλεκτρονικων ειδων εχει τετοιους ενισχυτες (5.1) που ξεκινουν απο 252 ευρω!! Αναφερομαι σε μαρκες Yamaha και Sony!! Τρεχωωω...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.013
Members
38.521
Νεότερο μέλος
seos