δωμάτιο αποκλειστικά για home cinema

Reaction score
205
καλησπέρα σας.

επειδή είμαι στην διαδικασία του χτισίματος του νέου μου σπιτιού, αποφασησα να αφιερώσω έναν χωρο αποκλειστικά για home cinema.

Αυτο θα ειναι λοιπόν στο υπόγειο και οι διαστάσεις του είναι 6m x 4x.
θέλω να ελπίζω ότι οι διαστάσεις αυτές θα είναι εστω στο ελαχιστο ικανοποιητικές.

Αυτό που θέλω να πετύχω είναι την αίσθηση τις κινηματογραφικής αίθουσας, βεβαια προσαρμοσμένη στις διαστάσεις ενός δωματίου. το αποτελεσμα θα ηθελα να μοιαζει με την φωτογραφια που εβαλα..
οποτε οι απορίες μου είναι αρκετές για να μην κάνω κάποιο λάθος θα ήθελα να τα προβλέψω όλα από την αρχή.

1. με περιορίζουν οι διαστάσεις του δωματίου για προβολή στις 150 ίντσες

2. οι τοιχοι και το ταβάνι τι χρώματα είναι καλο να βαφτούν? μάλλον κάποιο σκούρο μπλε ?

3. τι υλικό να βάλω στον τοιχο για να έχω καλή ηχομόνωση?

4.τι καλώδια πρέπει απαραίτητα να περάσω που να φεύγουν από τον ενισχυτή στον προβολεα? εκτος απο HDMI 1.4 ?

Αυτην την στιγμη δεν μου ερχεται καπια αλλη ερωτηση. Οποτε αυτα για αρχη.

ευχαριστω πολυ!
stunning-ultra-geeky-home-cinemas6.jpg

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Απάντηση: δωμάτιο αποκλειστικά για home cinema

4.Ρεύμα και δικτύου.Επίσης κάποιο εξτρα ρεύματος αν είναι να μπεί σε lift ο προβολέας

3.Δεν το έχω ψάξει.Περίμενε να το δεί και κάποιος άλλος.

2.Ναι.Κυρίως όμως να είναι μη ανακλαστικό το χρώμα.Ενδεχομένως και κάποιο σκούρο γκρι.

1.Καλά είναι 150'' βρε.Μην είσαι πλεονέκτης:116:

Κάτι στι οποίο πρέπει να δώσεις βάση:Ο τοίχος που θα είναι η οθόνη να είναι όσο το δυνατόν πιό μαύρος.

Reaction score
205

Ευχαριστω για την απαντηση, δηλαδη τον τοιχο που θα μπει η οθονη τον βαφω μαυρο οποσδηποτε ε?

παιζει και η λυση να προβαλω στον τοιχο, και να βαψω το ολογυρα μαυρο? αλα δεν ξερω πως θα ειναι απο αισθητικης αποψης αλλα και απο θεμα αποδοσης...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

Αν είναι να προβάλεις στον τοίχο τότε η επιφάνεια που θα χρησιμοποιηθεί για οθόνη πρέπει να βαφτεί με ειδική μπογία σαν την Goo Paint.

Προκειμένου να αποφύγεις την μπογιά καλό είναι να φτιάξεις κάποια τελάρα που θα ντυθούν με καλό μαύρο βελούδο μεγάλης αποροφητικότητας.Παρόμοια κατασκευή έχει κάνει ο roseathens αλλά δεν βρίσκω το θέμα τώρα..

Reaction score
15.548

Θα κοιταξω να σου πω 2-3 πραγματα ποιο μετα(τωρα τρεχω..!!!!!)

..ποιο ειναι το υψος του δωματιου.?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

καλησπέρα σας.

επειδή είμαι στην διαδικασία του χτισίματος του νέου μου σπιτιού, αποφασησα να αφιερώσω έναν χωρο αποκλειστικά για home cinema.

Αυτο θα ειναι λοιπόν στο υπόγειο και οι διαστάσεις του είναι 6m x 4x.
θέλω να ελπίζω ότι οι διαστάσεις αυτές θα είναι εστω στο ελαχιστο ικανοποιητικές.
υψος ?

Αυτό που θέλω να πετύχω είναι την αίσθηση τις κινηματογραφικής αίθουσας, βεβαια προσαρμοσμένη στις διαστάσεις ενός δωματίου. το αποτελεσμα θα ηθελα να μοιαζει με την φωτογραφια που εβαλα..
οποτε οι απορίες μου είναι αρκετές για να μην κάνω κάποιο λάθος θα ήθελα να τα προβλέψω όλα από την αρχή.

1. με περιορίζουν οι διαστάσεις του δωματίου για προβολή στις 150 ίντσες
πολλες ιντσες ......-κακες ιντσες......130 μαξ

2. οι τοιχοι και το ταβάνι τι χρώματα είναι καλο να βαφτούν? μάλλον κάποιο σκούρο μπλε ?
αν μπορεις τοιχο πανιου και 1 μετρο προς αυτο τον τοιχο ολα μαυρα, μετα κανα μπορντο ειναι μια χαρα-ιδιανικο

3. τι υλικό να βάλω στον τοιχο για να έχω καλή ηχομόνωση?
υπαρχει λογος για αυτο ?

4.τι καλώδια πρέπει απαραίτητα να περάσω που να φεύγουν από τον ενισχυτή στον προβολεα? εκτος απο HDMI 1.4 ?
φροντισε να εχεις ενα χοντρο καναλι ωστε να περνα αερα το hdmi....αν στο μελλον χρειαστεις κατι αλλο τα κανεις γαιτανακι και φευγοντας το hdmi περνα το νεο καλωδιο......

Αυτην την στιγμη δεν μου ερχεται καπια αλλη ερωτηση. Οποτε αυτα για αρχη.

ευχαριστω πολυ!
View attachment 19486
εδω ειμεθα

Reaction score
205

Θα κοιταξω να σου πω 2-3 πραγματα ποιο μετα(τωρα τρεχω..!!!!!)

..ποιο ειναι το υψος του δωματιου.?

ευχαριστω για τις απατησεις,

το υψος του δωματιου ειναι 2.75

Reaction score
205

εδω ειμεθα
αν ειναι γυρο γυρο οι τοιχοι βαμενοι σε μπορντο χρωμα μηπως ομως θα αντανακλαται το φως απο τον προβολεα και θα φωτιζεται το δωματιο?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

οχι ιδιατερα, την μεγαλη<ζημια> την κανει ο μπροστα τοιχος και λιγο ο πλαινος,
αλλιως ολο μαυρο, ή μισο μισο.......

Reaction score
15.548

Οσον αφορα την ηχομονωση θα πρεπει να απευθυνθεις σε επαγγελματια εαν θελεις σοβαρο αποτελεσμα μιας και εισαι στα χτισιματα οπως λες......

Αυτο που μπορεις να κανεις για να εχεις ωραιο οπτικοακουστικο αποτελεσμα ειναι κατι αναλογο σαν αυτο
.....(δεν εννοω τα σχηματα με τις αποχρωσεις που εχει κανει )

Καδρακια κ.λ.π. βλεπεις αν θα βαλεις..

2 θεσεις τετοιες η εναν 3θεσιο καναπε...
Ετσι θα μπορεις να εχεις ιδιες αποστασεις ηχειων περιφεριακου ηχου δεξια-αριστερα και πισω.

Αρα μιλαμε για αποσταση θεασης 4.8μ. περιπου.

Η αποσταση αυτη μας επιτρεπει να εχουμε 2 επιλογες οθονης
1) 16/9 με διαγωνιο 130" (2.9μ. πλατος)
2) 235/1 με διαγωνιο 160" (3.7μ. πλατος)

η 2 επιλογη ειναι πιο ακριβη αλλα και πιο κινηματογραφικη.

Θα ελεγα να μην βαψεις κομματι λευκου τοιχου για να εχεις εικονα...
Υπαρχουν οικονομικες λυσεις σταθερης οθονης δλδ υφασμα.

Οσον αφορα την αποχρωση του χωρου,χρειαζεται κατι ουδετερο και αυτο ειναι το γκρι....δλδ ολες οι αποχρωσεις του.....εως μαυρο.
Συνιστατε κατι σε σκουρο τονο.....
Και εννοειτε οχι γυαλιστερο αλλα ματ..

Reaction score
205

Οσον αφορα την ηχομονωση θα πρεπει να απευθυνθεις σε επαγγελματια εαν θελεις σοβαρο αποτελεσμα μιας και εισαι στα χτισιματα οπως λες......

Αυτο που μπορεις να κανεις για να εχεις ωραιο οπτικοακουστικο αποτελεσμα ειναι κατι αναλογο σαν αυτο
.....(δεν εννοω τα σχηματα με τις αποχρωσεις που εχει κανει )

Καδρακια κ.λ.π. βλεπεις αν θα βαλεις..

2 θεσεις τετοιες η εναν 3θεσιο καναπε...
Ετσι θα μπορεις να εχεις ιδιες αποστασεις ηχειων περιφεριακου ηχου δεξια-αριστερα και πισω.

Αρα μιλαμε για αποσταση θεασης 4.8μ. περιπου.

Η αποσταση αυτη μας επιτρεπει να εχουμε 2 επιλογες οθονης
1) 16/9 με διαγωνιο 130" (2.9μ. πλατος)
2) 235/1 με διαγωνιο 160" (3.7μ. πλατος)

η 2 επιλογη ειναι πιο ακριβη αλλα και πιο κινηματογραφικη.

Θα ελεγα να μην βαψεις κομματι λευκου τοιχου για να εχεις εικονα...
Υπαρχουν οικονομικες λυσεις σταθερης οθονης δλδ υφασμα.

Οσον αφορα την αποχρωση του χωρου,χρειαζεται κατι ουδετερο και αυτο ειναι το γκρι....δλδ ολες οι αποχρωσεις του.....εως μαυρο.
Συνιστατε κατι σε σκουρο τονο.....
Και εννοειτε οχι γυαλιστερο αλλα ματ..

Ευχαριστω για την απαντηση.
Το home cinema της φωτογραφιας ειναι κοντα στις διαστασεις με το δικο μου? γιατι καποως ετσι το θελω και εγω, ισως οχι με τοσο πανακριβες πολυθρονες αλλα καπως ετσι... δεν θα θελκα να ξεπερνανε δηλαδη τα 800 ευρω η μια...
Για οθονη σταθερη εχεις καπια συγκεκριμενη για να κοιταξω ? καποια μοντελα τιμη κλπ?
Τελος αν ξερεις καπια σαιτ που να εχουν φωτογραφιες απο τετοιες αιθουσες για να παρω ιδεες, για διακοσμηση χρωματα και κλπ

Reaction score
15.548

ειναι σχεδον ιδιο...

ΕΔΩ θα βρεις σχεδον τα παντα..

Και εδω παιρνεις μια ιδεα ηχομονωσης.

γισ οθονη θα το κοιταξω...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.122

Η ηχομόνωση είναι ένα δύσκολο κομμάτι της ιστορίας.

Η ευκολότερη λύση είναι η τοποθέτηση μιας ηχομονωτικής πόρτας, όπως αυτή, αλλά με λίγο ψάξιμο θα βρεις κι άλλες. Δυστυχώς δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα από τα μπάσα, των οποίων ο ήχος μεταδίδεται από τον φέροντα οπλισμό σε όλο το σπίτι. Αν μπορείς να συμβιβαστείς με αυτό προχωράς.

Αν όχι, η λύση είναι η κατασκευή room-in-room, λύση δύσκολη και πολυέξοδη. Πρέπει να γίνει από κάποιον με γνώσεις σε τέτοιες κατασκευές, αφού δει και μετρήσει τον χώρο σου.

Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το θέμα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

o χωρος φτιαχνεται με <χρυσες > διαστασεις , και μετα μετριεται , και ντυνεται..........
αν το κανεις πριν τσαμπα μετρας...αφου μετα οι διαστασεις θα ειναι αλλες......

Reaction score
205

σε καποιες φωτογραφιες απο διαφορα home cinema, βλεπω οτι στον τοιχο εχουν βαλει κατι σαν επενδυση απο βελουδο. αυτο πως ακριβως γινεται και ποσο κοστιζει?

Reaction score
15.548

Aπο οθονες,καλη περιπτωση ειναι αυτες
....δεν εχουν κερδος,μιας και στον ειδικο χωρο που φτιαχνεις δεν χρειαζεται.....ειναι και οικονομικες.

Εγω στην θεση σου θα πηγαινα σε 235/1 με masking
Με αυτη την οθονη μπορεις να βλεπεις ολα τα καδρα 16/9-4/3-235/1 ομορφα και ωραια.

Και φυσικα εχει και χωρις masking αν θες....

Να ξερεις οτι το masking ειναι απαραιτητο,οποτε και αν δεν το παρεις ετοιμο,θα χρειστει να φτιαξεις εσυ για να παρεις τα μεγιστα στην εικονα σου...
Και πιστεψεμε...η διαφορα ειναι σημαντικη στο τελικο αποτελεσμα..

Αποτι ειδα εχει και κοιλες οθονες οι οποιες ειναι για χρηση με αναμορφικο φακο........δεν πιστευω να φτασεις εκει...εεεε...!!:403:

Ψαξε για τιμες.....

Reaction score
19
Οσον αφορα την ηχομονωση αρχικα οριζεις ενα στοχο ηχομειωσης σε συγκεκριμενες συχνοτητες. Επειδη το σοβαροτερο θεμα εχουν οι χαμηλες συχνοτητες ψαχνεις να βρεις μεσω των προδιαγραφων (σχεδιαγραμματων) του εκαστοτε υλικου ποια προσφερουν τη μεγαλυτερη ηχομειωση χαμηλα. Σε συνδυασμο με το κοστος τους ανα μ2 αξιολογεις ποσα δινεις και τι παιρνεις.

Ιδιαιτερη προσοχη πρεπει να δοθει στο πως θα εφαρμοσθουν αυτα τα υλικα, δηλαδη το βαθμο δυσκολιας στερεωσης τους με τετοιο τροπο ωστε να μην αφηνουν ελευθερους διοδους διαφυγης των ηχητικων σηματων. Επικρατει η αποψη οτι οι χαμηλες συχνοτητες διαπερνουν μια χαραμαδα σα να ηταν μια μπαλκονοπορτα!

Ειτε αναλαβεις μονος σου την υλοποιηση ή την αναθεσεις σε επαγγελματια του χωρου αξιολογησε την με τα παραπανω κριτηρια.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.245
Members
38.542