είναι εκνευριστικά τέλειες οι LCD

Reaction score
0
Βρε παιδιά είχα πάει στο Saturn και έβλεπα τις τηλεοράσεις live, στις ίδιες ταινίες, οπότε υπήρχε ένα μέτρο σύγκρισης. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το θέμα απεικόνηση και ευκρίνεια ανάμεσα σε Plasma και LCD. Πραγματικά οι Plasma έχουν ρεαλιστικότατη απόδοση, ενώ οι LCD ακόμα και οι led που όλοι περιμέναμε τα θαυμαστά δείχνουν τις ταινίες να φαίνονται σαν ψεύτικες, ειδικά οι τηλεοράσεις με υψηλές συχνότητες σάρωσης 100-200 hz κλπ. Έχοντας δίπλα μια plasma με μια lcd, πρέπει να πώ πως απογοητεύτικα από τις LCD, η κίνηση φαινόταν ναι ομαλή αλλά όχι ρεαλιστική, όχι κινηματογραφική, μου θύμισε ποιότητα B movies, σα να έβλεπα "βιντεοκασέτας" ποιότητα ταινία... απογοητεύτικα, να ήταν μήπως κάποια ρύθμιση?

Reaction score
0
Απάντηση: είναι εκνευριστικά τέλειες οι LCD

αν σου εκανε "κλικ" η τεχνολογια πλασμα,πηγαινε σε αυτην.εγω προτιμω lcd,γιατι εχουν καλυτερη ευκρινεια

Reaction score
0

Ok άψογη η τεχνολογία lcd αλλά πολύ ψέμα ρε γαμώτο, ειδικά στις ταινίες δεν είναι σα να βλέπεις έργα ποιότητας low budjet κ όχι σα να έχουν τον αέρα των κινηματογραφικών ταινιών, με λίγο κόκο κλπ. δεν ξέρω εάν μ πιάνεις!

Reaction score
20.677

Αν η ίδια η ταινία έχει κόκκο, γιατί όχι; Το θέμα είναι η τηλεόραση να μην προσθέτει ή αφαιρεί στοιχεία από την εικόνα...

Reaction score
0

Το θέμα του κόκου ίσως δεν είναι αντιπροσωπευτικό γιαυτό που θέλω να πω. Όμως υπάρχουν μερικές σκηνές, όχι σε ταινίες με εφέ κλπ. αλλά απλές ταινίες, όπου ακόμα κ η κίνηση των ηθοποιών παραείναι ομαλή, σαν ψεύτικη κ επιμένω μου θυμίζει χαμηλού budget ταινίες. Πλαστικές φάτσες και ρομποτικά ομαλή κίνηση δε νομίζω πως τη χρειαζόμαστε στις ταινίες, εκτός από τς ταινίες που έχουν εφέ, διαστημόπλοια κλπ.

Reaction score
20.677

Συμφωνώ απολύτως, αυτά έβλεπα κι εγώ (ειδικά τις πλαστικές - σαν να είναι από πλαστελίνη - φάτσες) και πήρα plasma τελικά...

GTX

Reaction score
39
ειδικά οι τηλεοράσεις με υψηλές συχνότητες σάρωσης 100-200 hz κλπ. Έχοντας δίπλα μια plasma με μια lcd, πρέπει να πώ πως απογοητεύτικα από τις LCD, η κίνηση φαινόταν ναι ομαλή αλλά όχι ρεαλιστική, όχι κινηματογραφική, μου θύμισε ποιότητα B movies, σα να έβλεπα "βιντεοκασέτας" ποιότητα ταινία... απογοητεύτικα, να ήταν μήπως κάποια ρύθμιση?
Αυτό που περιγράφεις είναι τα τεχνάσματα των εταιρειών για να βελτιώσουν την κίνηση, είτε λέγονται αυξημένα Hz είτε το κάθε όνομα που δίνει η κάθε εταιρεία κοινώς το frame interpolation. Κάποιοι το λατρεύουν, εγώ σαν κι εσένα το βρίσκω ψεύτικο και δε το αντέχω καθόλου, ευτυχώς μπορείς να το απενεργοποιήσεις σε όσες TV το έχω δει!! :126: Πήγαινε και σε αυτές που είδες στο μαγαζί, παίξε με το μενού και θα δεις!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Ειναι γεγονος οτι η ψηφιακιλα των LCD, ιδιως με λιιιγο χαμηλο τηλεοπτικο σημα, ειναι ΧΑΛΙΑ! Λες και ειναι κακοβαμμενες ζωγραφιες με νερομπογιες χωρις λεπτομερειες, ενα απαραδεκτο πραγμα (αχ που εισαι CRT!). Αντιθετα με γερο σημα (ή καλο dvd) η ποιοτητα απογειωνεται - δεν ξερω απο πλασμα ομως... Η κινηση παντως (με τα ατου της Φιλιπς των 100ΗΖ) θα ελεγα οτι ειναι καλη, αλλα η μπαλα οταν κλωτσιεται ψηλα και μακρια, αρα "τρεχει", μου βγαζει "αυτακια" (=ειδωλα) εμπρος και πισω της κυριας εικονας!!!

Reaction score
786
Απάντηση: Re: είναι εκνευριστικά τέλειες οι LCD

Αυτό που περιγράφεις είναι τα τεχνάσματα των εταιρειών για να βελτιώσουν την κίνηση, είτε λέγονται αυξημένα Hz είτε το κάθε όνομα που δίνει η κάθε εταιρεία κοινώς το frame interpolation. Κάποιοι το λατρεύουν, εγώ σαν κι εσένα το βρίσκω ψεύτικο και δε το αντέχω καθόλου, ευτυχώς μπορείς να το απενεργοποιήσεις σε όσες TV το έχω δει!! :126: Πήγαινε και σε αυτές που είδες στο μαγαζί, παίξε με το μενού και θα δεις!
Ακριβως. 24fps (BluRay + MKV) + 100/200 Hz = κινηση νερο

Στην αρχη μου φαινοταν περιεργο και ψευτικο το αποτελεσμα. Μετα απο μια μικρη περιοδο προσαρμογης ομως, αρχισα να μπαινω "μεσα" στην ταινια! Τωρα αν δω ταινια στο παλιο καλο "κινηματογραφικο" στυλ, νομιζω οτι χανει frames. :135:

Reaction score
1.844

Ειναι γεγονος οτι η ψηφιακιλα των LCD, ιδιως με λιιιγο χαμηλο τηλεοπτικο σημα, ειναι ΧΑΛΙΑ! Λες και ειναι κακοβαμμενες ζωγραφιες με νερομπογιες χωρις λεπτομερειες, ενα απαραδεκτο πραγμα ...
Είναι γεγονός. Οι LCD δεν αμβλύνουν τις ατέλειες, αντίθετα τις αναδεικνύουν. Έχει πολλές φορές γραφτεί εδώ μέσα, πως για θέαση καναλιών είναι πολύ καλύτερη η επιλογή Plasma. Δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει μόλις μετακομίσουν τα κανάλια στη ψηφιακή πλατφόρμα (DVB-T). Αν και δεν ελπίζω θεαματική βελτίωση εικόνας. Να δούμε.

Reaction score
1

Βρε παιδιά είχα πάει στο Saturn και έβλεπα τις τηλεοράσεις live, στις ίδιες ταινίες, οπότε υπήρχε ένα μέτρο σύγκρισης. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το θέμα απεικόνηση και ευκρίνεια ανάμεσα σε Plasma και LCD. Πραγματικά οι Plasma έχουν ρεαλιστικότατη απόδοση, ενώ οι LCD ακόμα και οι led που όλοι περιμέναμε τα θαυμαστά δείχνουν τις ταινίες να φαίνονται σαν ψεύτικες, ειδικά οι τηλεοράσεις με υψηλές συχνότητες σάρωσης 100-200 hz κλπ. Έχοντας δίπλα μια plasma με μια lcd, πρέπει να πώ πως απογοητεύτικα από τις LCD, η κίνηση φαινόταν ναι ομαλή αλλά όχι ρεαλιστική, όχι κινηματογραφική, μου θύμισε ποιότητα B movies, σα να έβλεπα "βιντεοκασέτας" ποιότητα ταινία... απογοητεύτικα, να ήταν μήπως κάποια ρύθμιση?
Μην περιμένεις να βγάλεις άκρη για το αν μια τηλεόραση είναι καλή, από αυτό που βλέπεις στα καταστήματα.
Η τηλεοράσεις για να "δείξουν" πρέπει να είναι ρυθμισμένες σωστά, και αυτές που βλέπεις στα καταστήματα ΔΕΝ είναι!

Reaction score
0

Οκ σωστά όλα αυτά αλλά εάν πάω τί να τους πω να βγάλουν από τις ρυθμίσεις για να μπορώ να καταλάβω το τί θα δώ;
Ενδιαφέρομαι για SONY, PHILIPS και SAMSUNG τηλεοράσεις, ξέρει κανείς να μου πεί τί πρέπει να απενεργοποιήσω σε κάθε περίπτωση ώστε να δώ πραγματικά το τί θα πάρω;

Reaction score
0

μπορεις να ρυθμισεις τα παντα,το θεμα ειναι αν θα δεχτουν απο το καταστημα.υπαρχει ομως ενα ζητημα.τι θα ηταν προτιμοτερο,να εμπιστευθεις τα ιδια σου τα ματια για τα ελαχιστα λεπτα που θα τη δεις,με το προγραμμα που θα τη δεις,η' θα εμπιστευθεις καποιους εμπειρους reviewers που θα την εχουν ισως και εβδομαδες στο εργαστηριο τους?το ιδανικο θα ηταν να τη δοκιμασεις στο χωρο σου για μερικες μερες,αλλα αυτο μαλλον δεν γινεται.εγω δεν αγοραζω ιδιοις ομμασι.αλλα αυτο που με ενδιαφερει θα το ψαξω διεξοδικα σε ελληνικο και διεθνη τυπο και σε εκατονταδες σελιδες στο νετ.και αφου το κανω φυλλο και φτερο,αναλυσω και σταθμισω οτι εχω βρει,τοτε θα αποφασισω αν θα προχωρησω στην αγορα του,η' οχι.(tip:ενα UPS και ενα καλο πολυπριζο,εκτος απο ασφαλεια,θα βοηθησουν την TV σου να αποδωσει καλυτερα).

GTX

Reaction score
39
Re: Απάντηση: είναι εκνευριστικά τέλειες οι LCD

(tip:ενα UPS και ενα καλο πολυπριζο,εκτος απο ασφαλεια,θα βοηθησουν την TV σου να αποδωσει καλυτερα).
Ώπα αυτό το θα αποδώσει καλύτερα από που προκύπτει?? Τι ακριβώς εννοείς??

Reaction score
73

...(tip:ενα UPS και ενα καλο πολυπριζο,εκτος απο ασφαλεια,θα βοηθησουν την TV σου να αποδωσει καλυτερα).
Eδω εχεις λαθος... Ποτε UPS στην TV.. Δυσκολο να βρεις UPS που να βγαζει σωστό ημιτονοειδες εναλλασσομενο ρευμα.
Τα περισσοτερα βγαζουν πριονωτό η τετραγωνικό παλμό καθοσον ο ρολος τους ειναι να υποστηριξουν Η/Υ
με αναισθητα τροφοδοτικά που δεν νοιαζονται για το σωστό ρευμα.

Τα συστηματα AUDIO VIDEO χρειαζονται καλα σταθεροποιητικά συστηματα που να εξασφαλιζουν
απο υπερτασεις της ΔΕΗ και ενιοτε τους κεραυνους και οχι UPS.

Reaction score
0

υπαρχει ομως ενα ζητημα.τι θα ηταν προτιμοτερο,να εμπιστευθεις τα ιδια σου τα ματια για τα ελαχιστα λεπτα που θα τη δεις,με το προγραμμα που θα τη δεις,η' θα εμπιστευθεις καποιους εμπειρους reviewers που θα την εχουν ισως και εβδομαδες στο εργαστηριο τους?το ιδανικο θα ηταν να τη δοκιμασεις στο χωρο σου για μερικες
νομίζω πως επειδή είναι υποκειμενικό το θέμα κ όχι κάτι που πρέπει να ανάγεται στη σκληρή γλώσσα των αριθμών (όπως κάνουν τα περιοδικά) μάλλον θα προτιμούσα τα λίγα λεπτά που λες!
Το ups, ούτε εγώ το κατάλαβα τί εννοείς στο θέμα της απόδοσης!

Reaction score
1.070

Eδω εχεις λαθος... Ποτε UPS στην TV.. Δυσκολο να βρεις UPS που να βγαζει σωστό ημιτονοειδες εναλλασσομενο ρευμα....Τα συστηματα AUDIO VIDEO χρειαζονται καλα σταθεροποιητικά συστηματα που να εξασφαλιζουν
απο υπερτασεις της ΔΕΗ και ενιοτε τους κεραυνους και οχι UPS.
Όλα τα τροφοδοτικά των τηλεοράσεων είναι παλμικά και δεν απαιτούν ημίτονο. Δεν υπάρχει πρόβλημα χρήσης UPS με TV (μια προσοχη χρειάζεται στην επιλογή του ups να παίζει με Active PFC τροφοδοτικά ώστε να μην έχουμε ασυμβατότητες).

ΥΓ. φυσικά δεν θα αποδόσει καλύτερα η TV με UPS (και ούτε είναι απαραίτητο το ups). Ένα OverVoltage/UnderVoltage protection είναι φυσικά χρησιμο (όπως σε όλες τις συσκευές), δηλαδή να κόβει την tv όταν η τάση πέσει κάτω απο ένα όριο (περίπου 100V στα PFC τροφοδοτικά, 200V στα άλλα) ή όταν συμβεί υπέρταση. Και φυσικά να μην επιτρέπει τα αναβοσβησίματα της ΔΕΗ να περνάνε...

Reaction score
1

μπορεις να ρυθμισεις τα παντα,το θεμα ειναι αν θα δεχτουν απο το καταστημα.
Σωστός! Τυπικά να αναφέρω πως καλύτερα θα καταλάβεις μια τηλεόραση που τις περισσότερες λειτουργίες τις έχει "χαμηλά" ή "OFF", παρά όταν είναι όλα στο τέρμα.
Αν έχεις καταλήξει σε μοντέλο και δεν γίνεται κάτι στα καταστήματα... οι εταιρίες δεν έχουν κάποιο Show Room που βλέπεις κάποια μοντέλα ή κάνω λάθος?

υπαρχει ομως ενα ζητημα.τι θα ηταν προτιμοτερο,να εμπιστευθεις τα ιδια σου τα ματια για τα ελαχιστα λεπτα που θα τη δεις,με το προγραμμα που θα τη δεις η' θα εμπιστευθεις καποιους εμπειρους reviewers που θα την εχουν ισως και εβδομαδες στο εργαστηριο τους?
Το να παίξει με τις ρυθμίσεις στο κατάστημα και δει εικόνα με τα δικά του μάτια, είναι καλύτερα από το να μη δει τίποτα.
Πρώτα μπορεί να κοιτάξει το δεύτερο, από το ίντερνετ, φόρουμ και περιοδικά, για να πάρει την πρώτη ιδέα και μετά να τη δει και από κοντά.
το ιδανικο θα ηταν να τη δοκιμασεις στο χωρο σου για μερικες μερες,αλλα αυτο μαλλον δεν γινεται.
Εννοείται.

εγω δεν αγοραζω ιδιοις ομμασι.αλλα αυτο που με ενδιαφερει θα το ψαξω διεξοδικα σε ελληνικο και διεθνη τυπο και σε εκατονταδες σελιδες στο νετ.και αφου το κανω φυλλο και φτερο,αναλυσω και σταθμισω οτι εχω βρει,τοτε θα αποφασισω αν θα προχωρησω στην αγορα του,η' οχι.
Αυτό κάνουμε οι περισσότεροι.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος