εγκατασταση κεραιας...

Reaction score
0
γεια σας...με την αγορα μιας 32" lcd θα προχωρησω και στην αγορα μιας εξωτερικης κεραιας..θα ηθελα να ρωτηαω καποια πραγματα..μενω ηλιουπολη και απο την ταρατσα βλεπω τις κεραιες στον υμηττο (ειναι σε καποια αποσταση απλα δεν παρεμβαλονται ψηλες πολυκατοικιες)... πρεπει να επιλεξω καποιον συγκεκριμενο τυπο κεραιας για να μην εχω παρασιτα/χιονια??...ρωτησα για καλωδιο (θα χρειαστω περιπου 17 μετρα) και μου ειπαν 4 διαφορετικες τιμες για το μετρο (απο 0.70 εως 1.20 ευρω το μετρο)..χρειαζεται να ρωτησω καποια χαρακτηριστικα και αναλογως να επιλεξω??
ευχαριστω προκαταβολικα (καλα χριστουγεννα :) )

Reaction score
1.294
Βασικά απο όσο κατάλαβα είσαι "κοντά" στις κεραίες !

Έχεις αντανακλάσεις απο άλλα κτήρια ? έχεις δεξιά αριστερά άλλες ψηλές πολυκατοικίες ?

Εγώ στην θέση σου θα αγόραζα μια ΚΑΛΗ κεραία UHF τύπου ταψιού !

Αν βάλεις κατευθυντική τύπου χελιδόνας με πολλά στοιχεία , θα έχεις στενό λοβό λήψης και ίσως δεν λαμβάνεις κάποιους σταθμούς ...

Το καλώδιο δεν είναι ανάγκη να είναι και το ΚΑΛΥΤΕΡΟ αρκεί να το δρομολογήσεις ΣΩΣΤΑ ! Μακρυά από καλώδια ρεύματος , ΟΧΙ απότομες στροφές και όχι εκτεθειμένο στον ήλιο !

Βέβαια έχεις μπροστά σου μια πρώτης τάξης ευκαιρία να αγοράσεις ένα βιβλίο για να μάθεις για την σωστή εγκατάσταση κεραίας ! ( Αυτό έκανα και εγώ 15 χρόνια πρίν...)
Το είχα αγοράσει απο ένα βιβλιοπολείο τεχνικών εκδόσεων στο περιστέρι !

Όταν παώ στο πατρικό μου , θα σου στείλω τον τίτλο και εκδόσεις !

Έχει μπροστά σου μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να ΜΑΘΕΙΣ ...

EDIT ! ! !

Το βιβλίο λέγεται " ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΕΡΑΙΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΣ απλών και δορυφορικών " Χ. Παπακωνσταντίνου β' έκδοση εκδόσεις ΙΩΝ τηλ 2105747729

Reaction score
0
Απάντηση: εγκατασταση κεραιας...

ευχαριστω για την απαντηση...εβγαλα φωτο απο την ταρατσα..αυτη η τυπου ταψιου που λες εχεις καποιο λινκ ή φωτο να δω πως ειναι??

Reaction score
1.294
Λοιπόν υπάρχουν απο ότι βλέπω στην φωτό σου 3 μεγάλες πολυκατοικιες και εσύ ΠΡΕΠΕΙ να πάρεις το σήμα απο ανάμεσα τους ( Απέναντι κεραίες του βουνού ) ΧΩΡΙΣ να πάρεις τις αντανακλάσεις απο τις πολυκατοικίες !
Η κατάστασή σου είναι δίκοπο μαχαίρι καθώς αν βάλεις μια τέτοια

http://www.techmarket.gr/eshop/images/UHF-40L.jpg

θα "στοχευσεις" ανάμεσα αλλά δεν θα έχει το ίδιο σήμα απο τους πομπούς !

Αν βάλεις μια τέτοια

http://www.adigitalife.com.au/products/org_254.jpg

Θα πιάνεις το ίδιο σήμα απο όλους τους πομπούς αλλά ΚΑΙ τις αντανακλάσεις ! ! !

Βασικά αν πιάνεις τις αντανακλάσεις , θα έχεις διπλό είδωλο ( το βλέπεις στο σήμα του σταθμού ) ! Τώρα το πόσο έντονες θα είναι εξαρτάται απο το μέγεθος της αντανάκλασης ...

Απο την φωτό σου καταλαβαίνω ότι είσαι ΧΑΜΗΛΑ σε σχέση με τα άλλα κτήρια και αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ! ! !

Ελπίζω να σε βοήθησα ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ !
Μια μικρή εμπειρία έχω και μπορώ να σου δώσω μια άποψη-γνώμη !

Καλή σου χρονιά !

Reaction score
1
Απάντηση: εγκατασταση κεραιας...

γεια σας...με την αγορα μιας 32" lcd θα προχωρησω και στην αγορα μιας εξωτερικης κεραιας..θα ηθελα να ρωτηαω καποια πραγματα..μενω ηλιουπολη και απο την ταρατσα βλεπω τις κεραιες στον υμηττο (ειναι σε καποια αποσταση απλα δεν παρεμβαλονται ψηλες πολυκατοικιες)... πρεπει να επιλεξω καποιον συγκεκριμενο τυπο κεραιας για να μην εχω παρασιτα/χιονια??...ρωτησα για καλωδιο (θα χρειαστω περιπου 17 μετρα) και μου ειπαν 4 διαφορετικες τιμες για το μετρο (απο 0.70 εως 1.20 ευρω το μετρο)..χρειαζεται να ρωτησω καποια χαρακτηριστικα και αναλογως να επιλεξω??
ευχαριστω προκαταβολικα (καλα χριστουγεννα :) )

κανε υπομονη για λιγο διαστημα μεχρι να αρχισει η Digea την ψηφιακη εκπομπη... μετα δεν θα εχεις κανενα προβλημα ....

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.245
Members
38.542
Νεότερο μέλος
v.angelos