εγκατασταση σε γυψοσανιδα

Reaction score
0
χτιζω ενα καινουριο σπιτι και στο σαλόνι θα βαλω γυψοσανιδα που θα κρεμάσω ενα βιντεοπροβολεα.
Επειδή ειμαι ασχετος θέλω να ρωτήσω τι καλώδια (λιγο αναλυτικα) να στειλω να περιμένουν τον βιντεοπροβολέα ωστε να μπορω να δω τα πάντα?

πχ dvd, blueray, σήμα απο υπολογιστή κτλ?

Βοηθήστε με γιατι πρέπει να παρω τα καλώδια να τα δωσω σύντομα στον ηλεκτρολόγο για την προεγκατάσταση

Reaction score
4
Χωρίς να είμαι και ειδικός, το σίγουρο είναι ότι θα περάσεις το ρεύμα του προβολέα και ένα HDMI.
Απο εκεί και πέρα, εγώ θα έβαζα αυτό που έχω τώρα δηλαδή ένα χοντρό καλώδιο της Oelbach που περνάει Component, Composite, S-Video και σου μένουν και άλλο ένα καλώδιο ελεύθερο (μπορεί να χρειαστεί σε κάποιο triger για ηλεκτρικό πανί.)

Ετσι τα έχεις όλα με 2 + το ρεύμα, καλώδια.

Reaction score
1
Να περάσεις κανάλι ή σωλήνα, με τις κατάλληλες αναμονές. Τα καλώδια θα μπουν όταν έρθει η ώρα τους.

Reaction score
239
να περασεις μια σωληνα τουλαχιστον επιπροσθετη, εστω και αν δεν την χρησιμοποιησεις. ποτε δεν ξερεις τι θα βγει στο μελλον

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.951
Απάντηση: Re: εγκατασταση σε γυψοσανιδα

να περασεις μια σωληνα τουλαχιστον επιπροσθετη, εστω και αν δεν την χρησιμοποιησεις. ποτε δεν ξερεις τι θα βγει στο μελλον
Πολύ σωστό!

Reaction score
38
Απάντηση: εγκατασταση σε γυψοσανιδα

στις εγκαταστάσεις που κάνουμε εδώ (Αυστραλία) για τον προβολέα συνήθως περνάμε τα εξής καλώδια :

- 2 HDMI ώστε αμα πάθει το ένα ζημιά κατα την εγκατάσταση να υπάρχει άλλο ένα..

- 1 ή 2 καλώδια cat5 (UTP) τα οποία είναι χρήσιμα για IR control, δήλαδη αμα χρησιμοποιήσεις κάποιο unversal remote control τύπου NEVO-Phillips pronto.

- 3 (RGB) καλώδια για video component και άμα θές και άλλο ένα για composite.

το cat5(UTP) καλώδιο μπορεί να χρισημοποιηθεί επίσεις και σαν back up σε περίπτωση που πάθει ζημιά το HDMI καλώδιο, το οποίο ονομάζεται HDMI μέσω CAT5.. το τονίζω αυτό γιατί αμα πάθει κατι το HDMI είναι άχρηστο και θα ειναι κρίμα αμα μέτα δεν μπορείς να το αλλάξεις..

πρίν 3-4 μήνες σε ένα σπίτι ένα ποντίκη δάκγωσε και έκοπσε το κάλωδιο HDMI και ευτυχώς είχαμε την εναλλακτική του CAT5..

αυτα.. :)

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas