εγκατασταση σε καινουργιο μαγαζι

Reaction score
0
Γεια σας
Ανοιγω ενα μαγαζι το οποιο θα ειναι κατι σαν sport cafe...
θα ηθελα την βοηθεια σας σε πολλα θεματα.
στο μαγαζι θα εχω περιπου 8 τηλεορασεις συνδεση στο connx και στη nova.
1)θα ηθελα να μ πειτε πως μπορω σε αυτες τις 8 τηλεορασεις πως γινεται να μπορουν να παιζουν connx, nova (2 ή περισσοτερα καναλια),και οτι εχει εκεινη την στιγμη ο κεντρικος υπολογιστης.
(δεν ειμαι σιγουρος αν γινεται αυτο για αυτο περιμενω την γνωμη σας)

2)οι τηλεορασεις θα ειναι 2-3(48'), 2(28'), 2(21'),2(32') θα μπορω να τις εχω συνδεμενες με τα παραπανω?Τι μαρκα μ προτείνεται κατα προτιμηση δικια σας να ειναι αυτες?

3)διαβασα πως το pvr της nova δεν ειναι καλο και βγαζει καποια προβληματα..

Επισης θα εχω συνδεση με το hd της nova.
θα ηθελα να μου απαντησετε στα παραπανω θεματα αν μπορειτε να μ πειτε και πως θα γινει αυτο και τι καλωδια χρειαζοντε..
τα βασικα περι hdmi και τετοια τα γνωριζω

ευχαριστω πολυ.

Reaction score
384
Απάντηση: εγκατασταση σε καινουργιο μαγαζι

Εχεις δηλαδη 3 πηγες και 8 displays, ισως στο μελλον βαλεις και κανενα player. Ας πουμε 4 πηγες.
Βαζεις ενα 4χ8 η 8χ8 matrix και τελειωνεις. Αποφασισε σε τι μορφη θελεις να στειλεις τα σηματα, HDMI, component, κλπ, και αγορασε την αντιστοιχη συσκευη. Εαν τωρα εχεις μεγαλο χωρο και χρειαζεσαι για παραδειγμα να ανοιγεις-κλεινεις τις τηλεορασεις απο το γραφειο του μαγαζιου, η να κανεις τιποτα πιο elegant οσον αφορα το χειρισμο, θα χρειαστεις και ενα control system να κανει τη δουλεια για σενα.

Reaction score
0

μπορεις να γινεισ λιγο πιο συγκεκριμενος..
η nova θελω να ειναι pvr hd δλδ να δειχνω 2 ή περισσοτερα καναλια(αν γινεται) αρα θα χρεισιμοποιησω hdmi τωρα το connx δεν εχει hdmi ακομα αν δεν κανω λαθος και το pc θελω να συνδεθει με hdmi και αυτο.
Με το control system θα μπορω να ελεγχω ολες της tv απο το ιδιο σημειο...οι τηλεορασεις θα ειναι μαλλον LG επειδη εχω ακουσει ειναι αν οχι οι καλυτερες απο τις καλυτερες..

Reaction score
384

Καταρχας για να ελεγχονται οι τηλεορασεις θα βολευε να εχουν θυρα RS232. Mε ενα matrix 8χ8 μπορεις να εχεις 8 πηγες και 8 τηλεορασεις, και καθε τηλεοραση να δειχνει οποιο σημα θελεις εσυ, και φυσικα ολες το ιδιο, κλπ.
Συνηθως ενας HDMI matrix εχει μονο HDMI εισοδους-εξοδους. Ενας composite, δουλευει σε composite, κλπ.
Εαν δε σε πειραζει να ανοιγεις τις τηλεορασεις με το ''μαμα'' χειριστηριο, ξεχνα το control system. Χρειαζεσαι γυρω στα 2-3 χιλιαρικα μαλλον μονο γι'αυτο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εσυ μην ακουσεις καφε :142:

Reaction score
0

επειδη μπερδευτικα τελειως τωρα να τα παρω απο την αρχη εγω και αν μπορεις να μ λυνεις τα θεματα ενα ενα...
ειναι ενα μαγαζι σε μια επαρχιακη πολη(τα εσοδα δεν θα ειναι μεγαλα δλδ και τα εξοδα για κατι τετοιο δεν θελω να ειναι και παρα πολλα αλλα θελω να κανω την καλυτερη δυνατη δουλεια που μπορω.)

Εγω θα εχω 8 τηλεορασεις 2-3(48'), 2(28'), 2(21'),2(32') αυτες θα ειναι μαλλον.Οι 28' θα ειναι συνδεμενες με playstation.Tωρα εγω θα εχω connx kai nova(το Nova σου παρεχει το pvr αλλα διαβασα πως δεν ειναι καλο)
1)εγω αυτες η 8 τηλεορασεις θελω να μπορουν να παιζουν connx,nova,και οτι εχει ο κεντρικος υπολογιστης.
2)θελω το να παιζω πανω απο ενα καναλια της nova στις τηλεορασεις μ
3)θελω να εχω την καλυτερη συνδεση(δλδ το nova επειδη θα ειναι hd φυσιολογικα θα συνδεθει με hdmi.Tο connx επειδη δεν ξερω την συνδεση εχει θελω να εχει την καλυτερη
επισης πιστευω και για τον υπολογιστη καλυτερη συνδεση για τωρα ειναι το hdmi(αν κανω λαθος διορθωσαιμε.)
4)θελω να μπορω να παιζω ηχο απο τις κονσολες(nova,connx,pc) και οχι απο καθε τηλεοραση ξεχωριστα.

πως θα μπορεσω να τα κανω ολα αυτα?

να πως θα ειναι καπως το μαγαζι στο περιπου.
αν δεν μπορεις να απαντησεις σε ολα τα θεματα απαντησε μου σε οτι μπορεις γτ θελω απο καπου να αρχισω και με αυτο το θεμα.

ευχαριστω πολυ

Reaction score
384

Οι 2 τηλεορασες που θα παιζουν μονο παιχνιδια δε μας αφορουν αυτη τη στιγμη, αφου θα δουλευουν ανεξαρτητα με τις κονσολες.
Μια ερωτηση που αφορα τις αλλες 6 τωρα. Θελεις η καθε τηλεοραση να μπορει να παιζει και τα 3 σηματα? (PC, connx, Nova), η για παραδειγμα η 46'' θα παιζει Nova, η 32'' θα δειχνει Connx, κλπ?
Επειδη δεν εχω Nova αλλα ουτε Connx, δεν ξερω τι εξοδους παρεχουν στην πισω μερια.

Με τον ηχο δεν καταλαβα τι εννοεις.

Reaction score
0

πρωτον θελω να ειναι και οι δυο τηλεορασεις μαζι με τις αλλες συνδεδεμενες γτ αμα δεν παιζουν να δειχνουν και αυτες οτι και οι αλλες...
τωρα θελω το πρωτο απο αυτα τα 2 που με ρωτησες ανα πασα στιγμη να βαζω οτι θελω απο τα τρια σε οποια τηλεοραση θελω.

τωρα με τον ηχο
στο μαγαζι δεν θελω να ακουγεται ο ηχος απο την tv(θα ειναι στο mute αυτες)θελω να παιζει ειτε απο το κουτι της nova η της connx η απο το pc)

Reaction score
384

Δηλαδη θα εχεις ηχεια και ενισχυτη για τον ηχο. Σωστα?
Πρεπει επισης να ξερουμε τι εξοδους εχουν τα μηχανηματα σου, HDMI, κλπ, οπως και τι εισοδους διαθετουν οι τηλεορασεις.

Reaction score
0

ναι για τον ηχο..

connx
8. Μπορώ να συνδέσω τον αποκωδικοποιητή μου (STB) ταυτόχρονα με 2 τηλεοράσεις;
Ο αποκωδικοποιητής μπορεί να συνδεθεί και να λειτουργεί σωστά μόνο με μία τηλεόραση.
9. Με τι είδους καλώδιο μπορώ να συνδέσω τον αποκωδικοποιητή μου (STB) ταυτόχρονα με την τηλεόρασή μου;

Ο αποκωδικοποιητής μπορεί να συνδεθεί με την τηλεόραση είτε μέσω της εξόδου SCART, είτε μέσω της εξόδου HDMI για υψηλή ευκρίνεια. Ανάλογα με το μοντέλο, ο αποκωδικοποιητής μπορεί να διαθέτει 2 εξόδους ή μία έξοδο SCART. Η δεύτερη έξοδος SCART μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση του αποκωδικοποιητή με DVD Player.

nova
Συνδεσιμότητα: 1 x HDMI, 2 x Satellite in, 1 x TV SCART, 1 x RCA, 1 x RJ45 - Ethernet (για μελλοντική χρήση), 1 x RF in, 1 x RF out, 1 x USB 2.0 (για μελλοντική χρήση).

Reaction score
342

προσοχη στο HDMI MATRIX!!!θα πρεπει να εχει EDID, διαφορετικα θα εχεις προβληματα.
τον ηχο καθε συσκευης καλο ειναι να τον βαλεις σε κονσολα ηχου (εαν εχεις και dj set),ετσι θα βγαζεις στα ηχεια οπια πηγη ηχου θελεις εσυ ασχετα με το τι παιζουν οι τηλεορασεις.

Reaction score
384

Οριστε μια λυση για παραδειγμα . Θεμα με το EDID δεν θα εχεις με αυτα τα προιοντα. Απλα να προσεξες τι τηλεορασεις θα εχεις στο συστημα. Εαν εχεις μιξη 720 και 1080, τοτε θα δουλευει στη χαμηλοτερη αναλυση.
Οριστε και μια δευτερη λυση.

Reaction score
10
να κανω 3 πονηρες ερωτησεις :

1. ποσα σκοπευεις να δωσεις

2. ποιος θα κανει την εγκατασταση

3. ποιος θα το χειριζεται

αντε και μια 4η : διαστασεις του χωρου Μ-Π-Υ

Reaction score
0

1.δεν θελω να ξεφυγει η τιμη παρα πολυ αλλα ενταξει ενα καινουργιο μαγαζι ανοιγω δεν ξερω ποσα χρειαζοντε για αυτα....

2.αν δεν ειναι δυσκολο θα περασει τα καλωδια που χρειαζοντε ο ηλεκτρολογος και τις τελικες συνδεσεις εγω...αν ειναι δυσκολο θα παρω καποιον τεχνικο...(αν βρω εδω στα μεροι μας)

3.εγω και οποιος δουλευει στο μαγαζι αν χρειαστει να απουσιαζω..Τοσο δυσκολο θα ειναι?

4.περιπου 20-10-3.2

Reaction score
384

Η λυση που σου προτεινα κανει ο,τι ακριβως χρειαζεσαι και οχι μονο. Μπορεις να παιζεις playstation σε οποια τηλεοραση θελεις η και σε ολες, να κανεις συνδυασμους αναλογα με το κεφι σου.
Το σιγουρο και ισως καλυτερο θα ηταν η χρηση component για κατι τετοιο αλλα οι περισσοτερες πηγες σου εχουν hdmi και οχι component.

Reaction score
10
Το μαγαζι ειναι μεγαλο, σου ευχομαι να ειναι καλοριζικο και να εχεις πολλη δουλεια.

Αλλα το μεγαλο μαγαζι θελει και πολλα μετρα καλωδιο.
Και πολλα μετρα καλωδιο HDMI πρεπει να κανει τη δουλεια του σωστα, αλλιως θα εχεις βαζε βγαζε.
Μονο τα καλωδια HDMI λοιπον κοστιζουν πολλα.

Το component, οπως λεει κι ο Μητσος ειναι πιο φτηνο, τρεχει πιο πολλα μετρα, εχει και φτηνα ενισχυτακια.

Εγκατασταση : αν γινει καποια μικρη μελετη, μπορει να γλυτωσεις αρκετα, οπως πχ. μετρα καλωδιων.

Το switcher θα ειναι το κεντρο του συστηματος και οχι απλα ενα παθητικο μηχανημα.
Αυτο θα κανει ολη τη δουλεια, με δυο τροπους :
α. αυτοματα : δηλ. με τηλεχειριστηριο, δηλ. παμε σε αυτοματισμους, δηλ. πες αντιο στο προυπολογισμο
Διορθωστε με οι ειδικοτεροι επι του θεματος.
β. χειροκινητο : δηλ. presentation swither . Oλα συνδεονται επανω του , εικονα και ηχος και εσυ απο το μπροστινο μερος που εχει φωτιζομενα κουμπακια, επιλεγεις που θα στειλεις τι.

Αυτα, λοιπον θελουν ενα ατομο τουλαχιστον, να μαθει 2 πραγματα. Κι αν εχεις σκοπο να αλλαζεις πραγματα κατα τη διαρκεια που το μαγαζι δουλευει, πρεπει να ειναι καποιος απο πανω, οπως ο dj με τη μουσικη.
Το ενα ατομο πρεπει να εισαι εσυ. Πιστευεις οτι μια κοπελλα που θα σερβιρει καφεδες μπορει να κανει και αυτη τη δουλεια ? εγω οχι.

Αυτα τα ολιγα μπορω να σου πω, για να μη χαλαω και τη δουλεια των εγκαταστατων.

Με 2 λογια για να τελειωσω, οι επιλογες σου ειναι δυο :
- αν θες οπωσδηποτε να κανεις αυτα που ανεφερες, θες μελετη και εγκατασταση απο τους ειδικους

- αν τα αλλαξεις και το κανεις πιο απλο, μπορει να γινει και πιο οικονομικο
δηλ τα παιχνιδια με τα ps3 να εχουν τις tv τους και τιποτε αλλο,
αντι για πολλες tv, ενα προβολεα με μεγαλη οθονη που ειναι και εντυπωσιακη,
και εναν ηχο για ολο το μαγαζι.
Εδω, ισως να τα καταφερεις και μονος σου, με τη σχετικη βοηθεια παντα.

παντως και στις 2 περιπτωσεις , ετσι θεωρητικα μιλωντας, το νουμερο ειναι 5-ψηφιο....

Reaction score
0

Το θέμα είναι οτι το 5ψήφιο ποσό μπορεί να ξεκινάει απο τις 15.000 και να φτάνει και τις 35-40.000 μαζί με τα τεχνικά του εγκαταστάτη,έτσι;Γιατί όσο πιο πολύπλοκα πράγματα ζητάει ο φίλος, τόσο μεγάλο θα είναι και το ποσό που θα του ζητήσει!!

Reaction score
0

γεια σας ...ειναι το πρωτο μου ποστ μιας και το θεμα αυτο με εκανε να γινω μελος στο φορουμ.
συγχαρητηρια για αυτην την ωραια δουλεια.
θελω και εγω κατι παρομοιο.
δηλαδη:
θα υπαρχουν 3 τηλεορασεις οι οποιες θελω να μπορουν να παιξουν και το νοβα και το οτε τιβι αλλα και απο τον υπολογιστη.θελω ολες να παιζουν ταυτοχρονα νοβα ή οτε ή υπολογιστη αλλα και στην καθε μια ξεχωριστα να μπορω να παιζω οποιο θελω.
πχ
στην 1η=>νοβα
στην 2η=>οτε
στην 3η=>τον υπολογιστη.

εννοειτε οτι και στις τρεις θελω και απλη επιγεια τηλεοραση.και η ποιοτητα δεν με ενοχλει τοσο πολυ.
η μεταφορα της εικονας αν γινετε θα ηθελα να ειναι με το απλο καλωδιο της κεραιας και αυτο λογο μεγαλης αποστασης δεν θελω να ανεβασω πολυ το κοστος με καλωδια

και με τον ηχο να μπορω να επιλεξω ποια απο τις παραπανω πηγες θελω να ακουω απο τα ηχεια του μαγαζιου

ευχαριστω

Reaction score
384

Με μια γρηγορη σκεψη, χρειαζεσαι ενα matrix composite (ειναι η φτηνοτερη λυση, αλλα δινει τη χειροτερη ποιοτητα). Χρησιμοποιει καλωδιο κεραιας οπως θελεις. Φανταζομαι τις 3 πηγες θα τις περασεις στον ενισχυτη οσον αφορα το ηχο και θα στειλεις μονο εικονα στις τηλεορασεις.
Δυνατες μαρκες ειναι οι Extron, Kramer, etc. Βεβαια μονο και μονο που κινεισαι σε τετοιες μαρκες μην περιμενεις να τη βγαλεις με 30 ευρο!
Νομιζω οτι εχω ενα 4x4 της Extron που ειχα παρει για μια εγκατασταση για κατι καμερες, αλλα τελικα βαλαμε καμερες IP. Εαν το εχω θα σου πω.

Reaction score
0

δηλαδη γιατι κοστος μιλαμε στο περιπου?για να συνδεθει το μηχανημα αυτο με το λαπτοπ θελει επιπλεον τι???

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.064
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp