εναλακτικη πηγή μουσικής για hi end συστημα!

Reaction score
0
Καλημερα θα ηθελα γνωμες απο τους φίλους τι av site για το εξης θέμα.
Εχω ενα hi end συστημα το οποιο και πουλαω αν και κατα βαθος δεν το θελω.. αν τελικα δεν φυγει και το κρατησω θελω να το συμπληρωσω με μια πηγη που να εχει μεγαλυτερη ευελιξια οσον αφορα τα νεα φορμα Ηχου σε σχεση με το cd player και το πικ απ που εχω αλλα να ειναι αξιοπρεπες στην ποιοτητα ηχου σε σχεση με τα συνοδα του!

Reaction score
3.755
Raspberry Pι2
Για χρήση ως ψηφιακή πηγή (transport only).
Στη συνέχεια θα χρειαστείς ένα καλό DAC (USB or i2S interface).
Λογισμικό: κάποια διανομή Linux, όπως OpenElec, Moode, Archphile.
Εχουν γραφτεί τα πάντα στο internet για το RPi2 και είναι πρακτικά αδύνατον να τα παρουσιάσω εν συντομία.

Ισως η καλύτερη και η πιο οικονομική λύση για αναπαραγωγή μουσικής και ταινιών.
Η τελική ποιότητα αναπαραγωγής εξαρτάται από το DAC μας, γιατί ως ψηφιακό transport το Raspberry Pi2 είναι near perfect.

Reaction score
25.995
Raspberry Pι2
Λογισμικό: κάποια διανομή Linux, όπως OpenElec, Moode, Archphile.
Εχουν γραφτεί τα πάντα στο internet για το RPi2 και είναι πρακτικά αδύνατον να τα παρουσιάσω εν συντομία.

Ισως η καλύτερη και η πιο οικονομική λύση για αναπαραγωγή μουσικής και ταινιών.
Η τελική ποιότητα αναπαραγωγής εξαρτάται από το DAC μας, γιατί ως ψηφιακό transport το Raspberry Pi2 είναι near perfect.
G.kar (πατέρα) κάτι πολύ πρακτικό, αυτά τα ρημάδια τα rpi2 πόσο γρήγορα εκκινουν να παίζουν μουσική με το που τους δώσεις ρεύμα;

ryk

Reaction score
925
Raspberry Pι2
Tα dac που έχουν κυκλοφορήσει για το pi δε λένε τίποτα;
https://www.indiegogo.com/projects/mamboberry-dxd-hd-audiophile-dac-for-raspberry-pi#/
http://www.iqaudio.co.uk/home/8-pi-dac-0712411999650.html
https://volumio.org/raspberry-pi-i2s-dac-sounds-so-good/

Reaction score
3.755
ryk, το Rpi2 είναι συμβατό με πολλά DAC.
To Mamboberry είναι Ελληνικό και συστήνεται ανεπιφύλακτα.
Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μετατροπέα USB to SPD/IF o οποίος συνδεόμενος σε μια USB θύρα του RPi2 θα μπορεί να διασυνδεθεί στη συνέχεια με οποιοδήποτε dac της αγοράς, εφόσον αυτό διαθέτει την αντίστοιχη SPD/IF ψηφιακή είσοδο.
Δες τα USB ανταπτοράκια του DIYINHK που είναι κορυφαία , αλλά κυρίως αυτα που υποστηριζουν και native DSD.

Reaction score
3.755
G.kar (πατέρα) κάτι πολύ πρακτικό, αυτά τα ρημάδια τα rpi2 πόσο γρήγορα εκκινουν να παίζουν μουσική με το που τους δώσεις ρεύμα;
Παναγιώτη, το δικό μου RPi2 ξεκινάει σε 20'' από τη στιγμή που θα το τροφοδοτήσω με ρεύμα.
Στη συνέχεια έχω δύο NAS servers οι οποίοι εξυπηρετούν μέσω δικτυου LAN τις ανάγκες των τερματικών συσκευών, μεταξύ αυτών και το RPi2 για ακρόαση μουσικής αλλά και για προβολή ταινιών. Το RPi2 είναι συνδεδεμένο και στο internet, με τα γνωστά πλεονεκτήματα και τις ευκολίες που μπορεί αυτή η λύση να μας παρέχει 24 x 7 x 365 ...

ryk

Reaction score
925
ryk, το Rpi2 είναι συμβατό με πολλά DAC.
To Mamboberry είναι Ελληνικό και συστήνεται ανεπιφύλακτα.
Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μετατροπέα USB to SPD/IF o οποίος συνδεόμενος σε μια USB θύρα του RPi2 θα μπορεί να διασυνδεθεί στη συνέχεια με οποιοδήποτε dac της αγοράς, εφόσον αυτό διαθέτει την αντίστοιχη SPD/IF ψηφιακή είσοδο.
Δες τα USB ανταπτοράκια του DIYINHK που είναι κορυφαία , αλλά κυρίως αυτα που υποστηριζουν και native DSD.
Στο μυαλό μου είχα την όλα-σε-ένα συσκευή. Οθόνη-Rpi2-dac-wifi (και ενίοτε ποντίκι/πληκτρολόγιο για ρυθμίσεις κτλ.)
http://raspi.tv/2015/new-official-raspberry-pi-dsi-screen-launches

Reaction score
3.755
Rune audio ή volumio προτιμάμε;
Για μουσική εγώ προτιμώ το moode και το Archphile. To τελευταίο το έχει δημιουργήσει ο Μιχάλης (tuxx) και θεωρείται το πιο high End και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Αναπαράγει και DSD iso.
Για ταινίες αλλά και για μουσική μόνο το OpenELEC 6.0.0

Reaction score
3.755
Στο μυαλό μου είχα την όλα-σε-ένα συσκευή. Οθόνη-Rpi2-dac-wifi (και ενίοτε ποντίκι/πληκτρολόγιο για ρυθμίσεις κτλ.)
http://raspi.tv/2015/new-official-raspberry-pi-dsi-screen-launches
Για ακρόαση μουσικης δεν χρειάζεσαι οθόνη, αφού όλα ελέγχονται απο το κινητο ή το tablet.
Μόνο το τροφοδοτικό παίζει ρόλο γιατί μόνο αυτό επηρρεάζει την ποιότητα της μουσικής. Ένα κοινό παλμοτροφοδοτικό (φοριστής κινητού 5v) απλώς λειτουργεί ικανοποιητικα με το Rpi2 αλλά δεν θα είναι ό.τι καλύτερο από ηχητικης άποψης.
Προτείνω τροφοδοσία ιδιοκατασκευής 5 vols DC γραμμικης σχεδίασης, ισχύος 2Α ή μεγαλύτερης. To καλώδιο τροφοδοσίας θα πρέπει να είναι μικρού μήκους ( <=1μ.) και ικανής διατομής ώστε να μην υπάρχει σημαντική πτώση τάσης μεταξύ του τροφοδοτικού και του RPi2.

Reaction score
25.995
εγω μια φορα παρήγγειλα και ερχεται
μεχρι το αλλο σκ θα γελαμε και θα κλαιμε

Reaction score
25.995
εγω μια φορα παρήγγειλα και ερχεται
μεχρι το αλλο σκ θα γελαμε και θα κλαιμε
Ήρθε το εγκατέστησα και πήγα για δοκιμή στο αυτοκίνητο.
Με hifiberry digi+ και οπτική στον επεξεργαστή.
Αποκαλυπτικό
Μείναμε παγωτό με την λεπτομέρεια και την γλύκα.
Χαμηλό αντε γειά, ξεκούραστο αναλυτικό τα πάντα όλα.
Μάλλον θα μείνει εκεί για πάντα.

Reaction score
3.609
Καλημέρα σε όλους

Εχω και εγώ το raspberry pi 2 με το dac+ της Hiffiberry. Κάνω την ερώτηση εδώ για να μην ανοίγω νέο thread. Μπορεί κανείς στην ίδια SD να βάλει δύο η περισσότερες εκδόσεις (volumio, moode etc.) ώστε να τις δοκιμάσει χωρίς να χριεάζεται να δημιουργεί απο την αρχή την SD για κάθε έκδοση και με αρχικό menu να μπαίνει σε όποια έκδοση θέλει;

Φιλικά Κωνσταντίνος

Reaction score
8
Ενα καλο PC με δευτερο σκληρο η εξωτερικο για files ειναι η καλυτερη λυση.
Ακομα και τα CD μου τα κανω rip και παιζουν μεσω USB DAC η μεσω μιας LYNX TWO studio card.

Reaction score
25.995
Καλημέρα σε όλους

Εχω και εγώ το raspberry pi 2 με το dac+ της Hiffiberry. Κάνω την ερώτηση εδώ για να μην ανοίγω νέο thread. Μπορεί κανείς στην ίδια SD να βάλει δύο η περισσότερες εκδόσεις (volumio, moode etc.) ώστε να τις δοκιμάσει χωρίς να χριεάζεται να δημιουργεί απο την αρχή την SD για κάθε έκδοση και με αρχικό menu να μπαίνει σε όποια έκδοση θέλει;

Φιλικά Κωνσταντίνος
Γιατί να μην φλασαρεις απλά δύο κάρτες; έτσι και αλλιώς θα πρέπει να κάνεις τερματισμό για να πας στο άλλο λογισμικό.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.599
Members
38.578
Νεότερο μέλος
margaret50