ενισχυτής δικάναλος ή πολυκάναλος??

Reaction score
0
καλησπέρα:happy_4: ,
θέλω να πάρω ενισχυτή και 2 ηχεία για μουσική κυρίως, αλλά σκέφτομαι ότι μπορεί αργότερα να θελήσω να προσθέσω κι άλλα ηχεία είτε για home cinema είτε για μεγαλύτερη κάλυψη για κάποιο πάρτυ. Οπότε το δίλημμα είναι ενισχυτής δικάναλος ή πολυκάναλος?

Reaction score
0
Πάρε έναν δικάναλο που να έχει και είσοδο για main in ή bypass ή όπως αλλιώς την ονομάζει ο κάθε κατασκευαστής. Με αυτόν τον τρόπο έχεις καλό στερεοφωνικό ήχο, και όταν αποφασίσεις να πας και σε πολυκάναλο τον συνδέεις στην εν λόγω σύνδεση έτσι ώστε με τον πολυκάναλο να οδηγείς το κεντρικό και τα πίσω και με τον δικάναλο στερεοφωνικό τα μπροστά. Επιπλέον όλες τις υπόλοιπες πηγές σου (cd, ράδιο, πικαπ Κλπ) τα έχεις στον δικάναλο και όλα καλά ....

Ενισχυτές δικάναλοι με αυτή την δυνατότητα πολλοί.

τι budget έχεις ??

Reaction score
0
καταρχήν νομίζω οτι πρέπει να κοιτάξεις στην κατηγορία HIFI και όχι στην hi end.

1500 για ενισχυτή και ηχεία μαζί ???

Reaction score
0
Απάντηση: ενισχυτής δικάναλος ή πολυκάναλος??

ναι, σκεφτόμουν 2 ηχεία γύρω στα 1000 (έχω ακούσει τα klipsch F-2 και μου άρεσαν) και ενισχυτή 500-600

Reaction score
0
κοίτα τον Audiolab 8000S, με μεγάλη ευελιξία στο θέμα των συνδέσεων, αξιόπιστο ήχο και λογική τιμή (περίπου 650 €)

Reaction score
0
Απάντηση: ενισχυτής δικάναλος ή πολυκάναλος??

για να καταλάβω, αργότερα αν θέλω να συνδέσω και άλλα ηχεία θα πρέπει να πάρω κι άλλον ενισχυτή πολυκάναλο?

Reaction score
10
Καλησπερα και καλως ηρθες στη παρεα μας.

Η απαντηση ειναι μια, στη περιπτωση που θα χρησιμοποιησεις τον ενισχυτη για home cinema....πολυκαναλος ενισχυτης. Γιατι ?
Γιατι ο πολυκαναλος δεν εχει μονο τα 5.1 η 7.1 καναλια, αλλα και το κυκλωμα που κανει την διανομη του ηχου σε καθε καναλι, την αποκωδικοποιηση. Τα Dolby Digital, DTS κλπ που βλεπεις σε εναν τετοιο ενισχυτη ειναι τα απαραιτητα εργαλεια για να λειτουργησει ο πολυκαναλος ηχος του home cinema. Επισης πολλοι ενισχυτες εχουν και μια επιλογη, τυπου παρτυ, που παιζουν ολα τα ηχεια το ιδιο και ετσι , εντος παρενθεσεως μπορεις να κανεις παρτυ.
Ηχεια μπορεις να παρεις για αρχη μονο τα δυο, αριστερο-δεξι και αργοτερα να ολοκληρωσεις το σετακι. Να προσεχεις μονο το ποσο αργοτερα , γιατι πολλες εταιριες καταργουν μετα απο ενα διαστημα τις σειρες τους και ετσι θα πρεπει να κανεις αλλο ταιριασμα, πραγμα που δεν ειναι και το καλυτερο.

Στη περιπτωση που αποκλεισουμε το home cinema, τοτε ενας στερεο ενισχυτης που μπορει να παρει 2 ζευγαρια ηχεια μπορει να σου δωσει τη λυση , του να παιζουν 4 ηχεια σε ενα παρτυ.

Το παρτυ ομως λιγο με φοβιζει, γιατι αν το συστημα ειναι μικρο και το ζορισεις , μαλλον θα σας αφησει στη μεση του παρτυ και τη δευτερα το πρωι θα ψαχνεις για tweeter, για να μη πω και αλλα που ισως σου φανουν αγνωστοι οροι πχ crossover. Εχω καψει απο δαυτα ............
Επισης ενας μικρος σε ισχυ ενισχυτης, μπορει ευκολα αμα ζοριστει πολυ ωρα, να θεσει το κυκλωμα προστασιας σε λειτουργια και να σβησει για μερικα δευτερολεπτα η λεπτα. Εκει που χορευετε λοιπον ξαφνικα μουγκα....και οταν ξαναπαρει μπροστα αν δεν εχεις κατεβασει την ενταση θα δωσει τη σφαλιαρα στα ηχεια.

Γιαυτο λοιπον αμα θες να κανεις παρτυ να φερει καποιος απο τη παρεα εναν μεγαλο ενισχυτη και μεγαλα ηχεια , για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp