ενισχυτής & ηχεία

Reaction score
0
Γεια σας,

με ενδιαφέρει η αγορά δικάναλου συστήματος για μουσική (ενισχυτής-ηχεία).
Χρηματικός περιορισμός δεν υπάρχει (στα πλαίσια του audio και όχι του hi-end).
Ο μόνος περιορισμός είναι πως το 95% της μουσικής που ήδη υπάρχει είναι σε mp3 160kbps. Κατά πόσο είναι σημαντικό στον περιορισμό των ειδών που θα πρέπει να κοιτάω? Δεν υπάρχει λόγος δηλαδή να αγοράσω κάτι πολύ καλό με το οποίο όμως δεν θα έχω διαφορά ποιότητας ήχου λόγω του mp3.

Ευχαριστώ.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Αν θες ένα καλό σύστημα θα πρέπει να αρχίσεις να ξεχνάς τα mp3 σιγά-σιγά.
Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις ένα πολύ καλό σύστημα μόνο για να ακούς mp3.

Τώρα δεν βοηθάς καθόλου με το χρηματικό γιατί αν μας πεις που μπορείς να κινηθείς θα μπορούν θα μπορούν τα μέλη του forum να σε βοηθήσουν.

Προσωπικά θεωρώ τον συνδιασμό του oλοκληρωμένου ενισχυτή AVI S21 MI LABORATORY με τα ηχεία Monitor Audio Silver S8 ασυναγώνιστο για τα λεφτά του...

δες κι εδώ

Εκτός από αυτό τον συνδιασμό πολύ καλό είναι και το σετ Creek 5350SE με τα ηχεία EPOS M15.2 , όπως και το σετ Unison Research Unico με τα ηχεία της EPOS.

Όλα αυτά όμως ξεπερνάνε τα 2000€.

Αν θες να κινηθείς σε πιο οικονομικά πλαίσια καλό είναι να διευκρινίσεις το πάνω όριοό σου...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αν θες να ακούς mp3, γούστο σου και καπέλο σου και συμφωνώ κι εγώ μαζί σου!
Κανόνισε όμως να τα βρίσκεις σε καλύτερες συμπιέσεις (πάνω από 300kbps), για να έχεις όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.

- Ειδικά αν πάρεις ένα καλό σύστημα, η διαφορά θα φαίνεται και θα δεις ότι είναι τεράστια.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
- Αν είναι πολύ καλό το mp3 μην είστε 100% σίγουροι ότι θα καταλάβετε την διαφορά. :wink:

Σε ένα φυσιολογικό σύστημα...

Reaction score
0
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Ίσως δεν έγινα απόλυτα κατανοητός. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αγοράσω ένα σύστημα ενισχυτή-ηχείων για μουσική mp3 (160kbps). Απλά επειδή δεν γνωρίζω σε ποιά κατεύθυνση πρέπει να προσανατολιστώ λόγω του ότι δεν ξέρω κατά πόσο θα έχω διαφορά στον ήχο λόγω του mp3.

Παράδειγμα.
Ένα σετ ηχείων που έχω υπόψιν μου είναι τα audiovector mkII (περίπου 900 ευρώ αν δεν κάνω λάθος) με κάποιον ανάλογο ενισχυτή. Δεν γνωρίζω όμως αν θα τα πάρω "τσάμπα" και αυτό διότι δεν θα ακούσω καλύτεο ήχο από το να πάρω δυο ας πούμε b&w 303.

Ευχαριστώ και πάλι.

Reaction score
0
Ποιό είναι δηλαδή το ποιοτικό όριο που μπορεί να βάλει κάποιος για να ακούει mp3 στα 160kbps? Αυτό με ενδιαφέρει για να αγοράσω αναλόγως.
Ή μήπως τελικά η συγκεκριμένη συμπίεση είναι τέτοια που ότι ηχεία-ενισχυτή κι αν πάρω δεν θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα.

Επειδή ρωτήσατε χρηματικό ποσό, μπορώ να πω πως 2000 ευρώ για ηχεία-ενισχυτή είναι εντάξει.

Reaction score
51
Εχω την εντύπωση ότι σε όσο καλύτερο σύστημα ήχου άκούσει κανείς mp3 τόσο ποιό πολύ θα αποκαλυφτούν οι ατέλειες τους.
Η διαφορά του ήχου έχει να κάνει με την συμπίεση (160 στα mp3) και 1000... στα CD.

Πρόσφατα απέκτησα B&W Nautilus 802 και προσπαθώντας να ακούσω τα 000.. mp3 που έχω, αποφάσισα να μην τα ξανακούσω εκεί!!! :cry: :cry: :cry:

Πάντως υπάρχουν και προβλήματα στα mp3 που κυκλοφορούν (εκτός αν έχουν ριπαριστεί από σενα) π.χ. clipping, διαφορά έντασης κλπ.

Καλό θα είναι να κάνεις έναν έλεγχο και διόρθωση των κομματιών σου πρίν τα βάλεις σε καλό σύστημα. Ενα καλό πρόγραμμα είναι το mp3gain. http://mp3gain.sourceforge.net/

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Εχω την εντύπωση ότι σε όσο καλύτερο σύστημα ήχου άκούσει κανείς mp3 τόσο ποιό πολύ θα αποκαλυφτούν οι ατέλειες τους.
Πολύ σωστά...

Αν είναι μόνο για mp3 τότε δεν αξίζει ο κόπος να αγοράσεις καλό σύστημα. Μπορείς και με ένα entry level να κάνεις την δουλειά σου. Όμωως είμαι σίγουρος ότι με ένα καλό σύστημα θα σου "ανοίξει" η όρεξη για καλύτερης ποιότητας μουσική. Γι' αυτό άκου την πρότασή μου.

Αγοράζεις έναν μέτριο προς καλό οικονομικό ενισχυτή, μαζί με ένα ζευγάρι ηχεία και κόστος γύρω στο χιλιάρικό. Με τα υπόλοιπα χρήματα αγοράζεις σιγά-σιγά CD και φτιάχνεις μία αξιόλογη δισκοθήκη. Τέλος δεν διευκρινίζεις αν σε ενδιαφέρουν ηχεία βάσης ή δαπέδου γι' αυτό σου αναφέερω και τα δύο. Αν ο χώρος σου είναι μικρός (δηλ. κοντα στα 20τμ) προτίμησε τα ηχεία βάσης.

Συνδιασμοί ενισχυτή - ηχείων αρκετοί αλλά θα σου αναφέρω τα καλύτερα κατά την προσωπική μου άποψη:

Ολοκληρωμένοι Ενισχυτές
ROTEL RA03
ΝAD C352
THULE AUDIO SPIRIT IA 60
AUDIO ANALOGUE PRIMO

Ηχεία Δαπέδου
B&W DM 602.5
B&W DM 309
Wharfedale Diamond 9.5
Roister Status 6

Ηχεία Bάσης
B&W DM 602
Epos ELS3
Mission Volare V61

Φυσικά για χρήση μόνο με mp3 τα παραπάνω μηχανήματα θα αδικηθούν, οπότε καλύτερα δες τα Epos ELS3 με ενισχυτή ή τον ROTEL RA02 ή τον ΝAD C320ΒΒΕ.

Reaction score
0
Ευχαριστώ και πάλι.

Αν καταλαβαίνω σωστά τότε καλύτερα να μείνω με τα Tannoy Mercury mx2m και τον Marantz 6300 που χρησιμοποιώ για home cinema και αργότερα στήνω ένα καλό σύστημα στο οποίο ΔΕΝ θα βάζω τα παλιά μου mp3.
Έτσι δεν είναι?

Reaction score
0
Πάντως αν καταλήξω (τώρα ή κάποια στιγμή στο μέλλον) για αγορά καλού συστήματος δεν πέφτω κάτω από Audiovector mkII μια και στο παρελθόν που τα είχα ακόούσει για λίγο ήταν πάρα πολύ καλά. Δεν θυμάμαι βέβαια σε τι ενισχυτή έπαιζαν. Αλλά επειδή θα είναι μέσα στον προυπολογισμό μου δεν θα με ενδιέφερε να πάρω κάτι λιγότερο ποιοτικό από πλευράς ήχου.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Πιστεύω ότι το σύστημά σου είναι καλό για την χρήση που λες. Αργότερα και αν σε ενδιαφέρει ο πολυκάναλος ήχος μπορείς να προσθέσεις μερικούς τελικούς στον A/V ολοκληρωμένο σου και να προσθέσεις καλύτερα ηχεία...

Τα Audiovector στα οποία αναφέρεσε προφανώς ανήκουν στην προηγούμενη σειρά C, η οποία προσφάτως αντικαταστήθηκε από την σειρά K, τα οποία όμως είναι πιο "λαμπρά".

Εκτός από τα Audiovector υπάρχουν καιάλλες αξιόλογες προτάσεις για ηχεία στην αγορά, που όταν αποφασίσδεις να κάνεις την αλλαγή μπορείς να τις ελέγξεις πιο διεξοδικά...

Reaction score
0
ΟΚ. Σας ευχαριστώ πολύ.
Για την ώρα αποφάσισα να μείνω στο υπάρχον σύστημα.
Όταν στο μέλλον αποφασίσω για ποιοτικό σύστημα θα σας ξαναενοχλήσω.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524