ενισχυτης αλλαζει μονος του inputs

Reaction score
256
καλησπερα..
μερικες φορες ο ενισχυτης μου denon pma 700ae αλλαζει μονος του απο aux σε phono απο phono σε tape , tuner ,cd και τα σχετικα... σπανια αλλα το κανει.. αλλαζει για 1 δευτερολεπτο και ξαναεπιστρεφει εκει που το εχω.. εχει κανενα δυμηνο που το κανει και επειδη το κανει πολυ σπανια ακομα δεν ασχοληθικα.. τι μπορει να φταιει?

Reaction score
198
καλησπερα..
μερικες φορες ο ενισχυτης μου denon pma 700ae αλλαζει μονος του απο aux σε phono απο phono σε tape , tuner ,cd και τα σχετικα... σπανια αλλα το κανει.. αλλαζει για 1 δευτερολεπτο και ξαναεπιστρεφει εκει που το εχω.. εχει κανενα δυμηνο που το κανει και επειδη το κανει πολυ σπανια ακομα δεν ασχοληθικα.. τι μπορει να φταιει?
Μηπως εχει να κανει με το remote; πχ αν βγαλεις απο το remote τις μπαταριες το κανει;

Reaction score
204
Ο διακόπτης input των πηγών , αν είναι περιστρεφόμενος, πιθανόν έχει πιάσει σκόνη και δημιουργείται πρόβλημα στις επαφές. Δοκίμασε να τον περιστρέψεις πολλές φορές και γρήγορα, αφού πρώτα ρίξεις λίγο σπρέι επαφών (χωρίς λάδι) εσωτερικά στο ποτενσιόμετρο.

Reaction score
256
Δεν ειναι απτο control.
Περιστρεφομενος ειναι ναι..οταν λες ποτενσιομετρο;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.787
Εννοεί επιλογέα, δεν είναι ποτενσιόμετρο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.436
Στον ενισχυτή σου η επιλογή εισόδου γίνεται μέσω ολοκληρωμένων, που παίρνουν εντολή από τον περιστροφικό επιλογέα στη πρόσοψη ή το ασύρματο χειριστήριο.
Έχεις θέμα ή με ψυχρή κόλληση ή το ολοκληρωμένο είναι στα τελευταία του και θα παρουσιάζει τη βλάβη όλο και συχνότερα.

Reaction score
256
Αν ειναι ψυχρη κοληση η ολοκληρομενο, ειναι βλαβες που φτιαχνονται ευκολα κ οικονομικα η ειναι πακετο;

Reaction score
11.792
Πέτρο, άσε να ρίξει πρώτα σπρέι και μπορεί να φτιάξει. Το έχω ξαναδεί το έργο.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Στον συγκεκριμενο ενισχυτη παιζει να ειναι και θεμα τροφοδοσιας Εχουν εμφανιστει περιπτωσεις που ειναι ντουφεκισμενο το τροφοδοτικο που δινει ρευμα σε αυτη την μοναδα και παρουσιαζει αυτο και πιθανον αλλες δυσλειτουργιες ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
99% το πρόβλημα θα λυθεί με ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ SPRAY ΕΠΑΦΩΝ με το σωληνάκι αρκεί με προσοχή να σκοπευτούν οι επαφές (αν μπορείς να τις δεις!!). Δεν είναι κάτι το εύκολο (πιθανόν να απαιτηθεί να λυθεί και το μπροστινό μέρος του).

Αν δεν λυθεί με το spray πρέπει να δει τεχνικός
  • Θέμα τροφοδοσίας , αν θυμάμαι καλά τα -18 V, από παρόμοιες βλάβες (όχι στον συγκεκριμένο)
  • Ηλεκτρολυτικός πυκνωτής
  • Πιθανόν κάτι ηλεκτροστατικό κοντά
  • Οξείδωση των επαφών
  • Microprocessor
  • ……………..

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.095
Members
38.528