ενισχυτης για 8 ηχεια

Reaction score
0
καλησπερα, θελω στο εξοχικο μου να συνδεσω 4 ζευγαρια ηχειων τα οποια βρισκονται σε εξωτερικο χωρο. εχω τοποθετησει τα ηχεια και εχω τραβηξει καλωδια απο το καθε ηχειο σε ενα κεντρικοο σημειο που θα μπει ο ενισχυτης. θελω το καθε ζευγαρι να μπορω να το χειριστω ανεξαρτητα, (ενταση και on/off) τι μου προτεινετε να κανω? δεν θελω τιποτα hi-end λυσεις απλα πραγματα. πηγη θα ειναι κυριως το pc αλλα μπορει και κανα cd player. σκεφτομουνα να παρω 4 μικρους ενισχυτες να τους συνδεσω με ταφ (οσον αφορα την εισοδο). τι εχετε να προτεινετε? ευχαριστω

Reaction score
5.880
Απάντηση: ενισχυτης για 8 ηχεια

θα παρειs ενα κατανομεα ηχου για 4 ζευγαρια ηχεια.
θα το συνδεσειs στιs εξοδουs του ενισχυτη για τα ηχεια,και πανω στον κατανεμητη θα βαλειs
τα ηχεια σου.
ο κατανεμητηs εχει επανω διακοπτεs οπου θα μπορειs να επιλεγειs τα ηχεια που θελειs να παιζουν,
και την ενταση απο τον ενισχυτη σου.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: ενισχυτης για 8 ηχεια

Χμμμ. μιλάμε για 4 ξεχωριστές ζώνες, που θες να χειρίζεσαι ανεξάρτητα. Καλό θα ήταν αν επισκεφθείς έναν επαγγελματία εγκαταστάτη γιατί μόνο έτσι μπορείς να βγάλεις εύκολα άκρη...

Reaction score
0
Με τέτοιους κατανεμητές που προτείνετε μπορεί ο χρήστης που άνοιξε το topic να παίζει και από τα 8 ηχεία ταυτόχρονα? Αν όχι τότε μάλλον αυτό έχω την αίσθηση ότι ήθελε να κάνει...

Reaction score
5.880
Απάντηση: Re: ενισχυτης για 8 ηχεια

Με τέτοιους κατανεμητές που προτείνετε μπορεί ο χρήστης που άνοιξε το topic να παίζει και από τα 8 ηχεία ταυτόχρονα? Αν όχι τότε μάλλον αυτό έχω την αίσθηση ότι ήθελε να κάνει...

μπορει να επιλεξει να παιζουν ολα μαζι,αλλα και καθε ζευγοs ξεχωριστα!!

Reaction score
1.153
Δε νομιζω οτι μπορεί να γίνει με το ΗΑΜΑ.Τέτοιου τύπου switchers απλώς παραλληλίζουν την έξοδο με αποτέλεσμα ναι μεν να παίζουν όλα τα ζεύγη των ηχείων αλλά ρίχνουν την αντίσταση που "βλέπει" ο ενισχυτής στην έξοδο του.Δηλαδή αν τα ηχεία είναι 8ωμα,όταν παίζουν όλα,ο ενισχυτής θα βλέπει 2ohm ανά κανάλι οπότε έχουμε πρόβλημα.Κάτι τέτοιο χρειάζεσαι
http://www.russound.com/speaker_selectors.htm
μοντέλο SDB-4.1

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas