ενισχυτης+ηχεια

Reaction score
0
γεια σας.....σαν απαιτητικος χρηστης στην μουσικη αποφασισα να φτιαξω ενα συστηματακι για τα παρτι σπιτι μου και για τις ωρες χαλαρωσης:107:
budget εχω 600 ευρω περιπου και χρειαζομαι ηχεια και ενισχυτη....
επισης στον ενισχυτη μπορω να βαλω οποιαδηποτε συσκευη για εισοδου??
(σταθερος,λαπτοπ,mp3)
ευχαριστω πολυ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.902
Απάντηση: ενισχυτης+ηχεια

λοιπόν, προτείνω τις εξής επιλογές:

1. για συνδυασμό σαμπ-ηχείων-ενισχυτών, στα 569 ευρώπουλα όλα μαζί:

FOSTEX PM-0.5-SUB BUNDLE

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.902

για ηχεία-ενισχυτές πακέτο:

1. M-Audio Studiophile BX8A Deluxe - 8" active nearfield monitors στα 269 ευρώ το ζεγάρι! με 8" γούφερ! τέλεια τιμή, ε?

2. Fostex PM-2 MKII Active Speaker – 8" woofer στα 277 ευρώ το τεμάχιο.

3. Samson Resolv A8 – two-way active studio reference monitors with 8" με απόκριση 30Hz-30kHz στα 299 ευρώπουλα το ζεύγος! ε, πάρε 2 ζεύγη!

4. KRK RP8 ROKIT G2 BUNDLE 8' στα 499 ευρώπουλα με βασούλες ραφιού, αντικραδασμικές και τέτοια κόλπα, όμορφα.

5. YAMAHA HS80M STATIV SET 8' στα 525 ευρώπουλα το πακέτο με βασούλες, άριστο!

όλα είναι με 8' γούφερ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.902

ξαναλάθος δικό σου.

όλα αυτά που σου είπα είναι ηχεία και ενισχυτής μαζί. λέγονται ενεργά ηχεία.

δηλαδή όλα αυτά τα ηχεία έχουν ενισχυτές μέσα τους. πολλούς ενισχυτές.

τα συνδέεις κατευθείαν με ένα cd-player ή με το πισί, ή με οτιδήποτε κάνει "λαλα" και παίζουν.

Reaction score
0
βασικα ψαχνωμαι σε σετακι που σας εδειξα...οπως και να το κανεις εχει την ομορφια του τετοια συσκευη αναμεσα απο ηχεια
εχετε να προτεινετε κατι τετοιο?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.902

για ομορφιά, γλάστρα με τουλίπες ή άλλα άνθη της αρεσκείας σας, ή και πράσινα φυτά όπως ο μπέντζαμιν ο φίκος.

δεν ομορφαίνει το χώρο μια συσκευή, όπως ένας ενισχυτής σε ένα ρακ, βρες άλλους τρόπους να αναβαθμίσεις την αισθητική του χώρου σου. ρώτα μια γυναίκα καλύτερα, με καλό γούστο.

για μουσική, για "απαιτητικό χρήστη", για "πάρτι" και "απόλαυση" ηχητική, νομίζω πως είπα την ταπεινή μου γνώμη.

και είμαι απόλυτα βέβαιος πως για τη μουσική, αυτά που πρότεινα παίζουν απείρως καλύτερα από αυτά που έχεις στο μυαλό σου.

φιλικά, Κώστας.

Reaction score
0
φιλαρακι μου μηπως ξερω καλυτερα τι ψαχνω???αλλωστε χρειαζομαι και τον equalizer αλλα και το περιθωριο να συνδεω παραπανω ηχεια...
υπαρχει καποιος να μου προτεινει κατι σε αυτα που ψαχνω>?????

Reaction score
0
φιλε μου πιθανως να εχεις δικιο για ολα αυτα δεν διαφωνω δεν ειναι ο τομεας μου και πιθανως να διαφωνω αδικα....
αλλα παρολα αυτα επιμενω.....
θελω ενισχυτη +ηχεια.....οχι ενεργα ηχεια...ειχα ποιο παλια και τηνμ πατησα......μπορεις να μου προτεινεις σε αυτο που σιου λεω?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.902

δηλαδή? τι εννοείς "την πάτησες"? τι έγινε?

Reaction score
0
εννοω ακουγα τα καλυτερα για ενα σετακι στα 600 ευρω πηγα τοπηρα και σε ενα παρτυ στις 3 ωρες αρχισαν να μπασσαρουν μεχρι που ακουγοταν ενα βουητο....τα πηγα για servise και μ λενε οτι καηκε ενα κυκλωμα(δεν θυμαμαι πως το λενε)και ενω τα ηχεια τα ειχα ενα μηνα δεν μου τα πηραν για εγγυηση...γι αυτο λεω....μπορεις να μου δωσεις σετ σε αυτα που ζηταω??

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Αααα,πολύ ωραία..
Πάλι η κόντρα ενεργά vs παθητικά..
Τέλος πάντων..

Να κάνεις και κανα παρτάκι ε;
Klipsch.Mόνο.Τέλος.
Θα παίξουν δυνατά χωρίς να κουράσουν τον ενισχυτή σου(ευαίσθητα γαρ).
Από θέμα ηχού απλά μην τα αγοράσεις αν δεν τα ακούσεις.Όχι γιατί είναι κακά,αλλά μπορεί να μην σου αρέσουν.
Επίσης είναι δύσκολο να παίζουν πιο ουδέτερα απ αυτά που σου έδειξε ο Κώστας(βέβαια γούστα του καθενώς είναι αυτά),μπορεί να παίξουν λίγο πιό δυνατα απ τα ενεργά(αν βάλεις δυνατό ενισχυτή) αλλά κατά 99% δεν θα αντέξουν τόσο όσο τα ενεργά.
Γιατί;Πολύ απλά οι ενισχυτές που έχουν μέσα τα ενεργά είναι διαλεγμένοι για τα μεγάφωνα τους οπότε είναι πολύ πιό δύσκολο να βγουν εκτός προδιαγραφών(λέγε με παραμόρφωση) και να τα πάρεις στο χέρι.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.666
Απάντηση: Re: ενισχυτης+ηχεια

εννοω ακουγα τα καλυτερα για ενα σετακι στα 600 ευρω πηγα τοπηρα και σε ενα παρτυ στις 3 ωρες αρχισαν να μπασσαρουν μεχρι που ακουγοταν ενα βουητο....τα πηγα για servise και μ λενε οτι καηκε ενα κυκλωμα(δεν θυμαμαι πως το λενε)και ενω τα ηχεια τα ειχα ενα μηνα δεν μου τα πηραν για εγγυηση...γι αυτο λεω....μπορεις να μου δωσεις σετ σε αυτα που ζηταω??
Αυτό που έπαθαν τα ηχεία και ο ενισχυτής λέγεται θερμική κατστροφή, κοινώς κάψιμο. Δεν φταίνε αυτά, αφού δεν προορίζονται για τέτοια χρήση, δηλαδή είχες υπςρβολικές απαιτήσεις απ' αυτά. Ό,τι ηχείο και να πάρεις σ΄αυτή την τιμή, το τουητεράκι του θα είναι χαμηλής ισχύος, καμιά 20ριά βατ, λόγω κόστους. Το αντίστοιχο συμβαίνει και με τους κλασικούς τρανζιστοράτους ενισχυτές, που καίνε το στάδιο εξόδου λόγω υπερθέρμανσης, εκτός αν κάποιος είναι εξοπλισμένος με ολοκληρωμένο κύκλωμα ισχύος, που περιέχει θερμικό κύκλωμα αυτοπροστασίας. Ζητάς πολλά, για λίγα λεφτά.

Reaction score
0
τελικα εχω καταληξει σε ηχεια...σε αυτα εδω
http://www.homecinema.gr/details.php?prid=1951
περασα απο ενα καταστημα με μουσικα ειδη και τα ακουσα...πραγματι παρα πολυ ωραιος και δυναμικος ηχος
για τον ενισχυτη τελικα εχω μπερδευτει...
να κοιταξω προς ραδιοενισχυτη η προς ενισχυτη ???
να σημειωθει οτι συσκευη εισοδου θα ειναι Mp3 player και το desktop
καμια βοηθεια?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.902

αυτό είναι απαράδεκτο. ποιά ακριβώς ήταν? ποιό μοντέλο ποιάς μάρκας? ποιό το σέρβις που δε τα αντικατέστησε εντός εγγύησης?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.902

Αυτό που έπαθαν τα ηχεία και ο ενισχυτής λέγεται θερμική κατστροφή, κοινώς κάψιμο. Δεν φταίνε αυτά, αφού δεν προορίζονται για τέτοια χρήση, δηλαδή είχες υπςρβολικές απαιτήσεις απ' αυτά. Ό,τι ηχείο και να πάρεις σ΄αυτή την τιμή, το τουητεράκι του θα είναι χαμηλής ισχύος, καμιά 20ριά βατ, λόγω κόστους. Το αντίστοιχο συμβαίνει και με τους κλασικούς τρανζιστοράτους ενισχυτές, που καίνε το στάδιο εξόδου λόγω υπερθέρμανσης, εκτός αν κάποιος είναι εξοπλισμένος με ολοκληρωμένο κύκλωμα ισχύος, που περιέχει θερμικό κύκλωμα αυτοπροστασίας. Ζητάς πολλά, για λίγα λεφτά.
Κώστα μου αυτή η τιμή (600 ευρώ) δεν είναι πια και φραγκοδίφραγκα.

Είναι ένα μηνιάτικο ενός υπαλλήλου πωλητή σε μαγαζί ρούχων που δουλεύει όλη μέρα, ή ενός υπαλλήλου στα έξπερτ που κουβαλάει και ψυγεία και επίσης δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ.

Σε αυτή την τιμή πχ τα γιαμάχα είναι 120watt bi-amped, τα φόστεξ έχουν 240W of bi-amp power με μια μπαμπάτσικια ψύκτρα στην πλάτη, που τέτοιου μεγέθους (χ2) δε θα βρεις σε κανένα φτηνό ολοκληρωμένο δικάναλο ενισχυτή, κλπ κλπ κλπ.

Δηλαδή τι πα να πει δεν αντέχουν να παίζουν δυνατά για 3 και 5 και 8 ώρες? Δε κατάλαβα...

Και σε 1 μήνα από την αγορά τους να μη τα αντικαθιστά ως ελαττωματικά η αντιπροσωπεία.

Αυτό χωράει καταγγελία. Οι νόμοι πλέον είναι σαφής για αυτά τα θέματα.

Reaction score
0

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Εφόσον τα ηχεία είναι δεδομένα καλό είναι να ξέρεις οτι παίζουν διαφορετικά μεταξύ τους. Ανάλογα το στυλ μουσικής που σου αρέσει θα επιλέξεις και τον αντίστοιχο ενισχυτή.

Reaction score
0
και πως θα επιλεξω ενισχυτη???
δεν ακουω κατι συγκεκριμενο..καποιες στιγμες θα παιξουν κλαμπαδικα...καποιες ροκιες αλλα και μπαλαντες ενω δεν λειπει το μεταλ....ποιον θα προτεινατε για all around ενισχυτη?
και κατι αλλο...σε πολυκαναλους ενισχυτες...οπως οι παραπανω...τα 2 ηχεια θα παιζουν ολους τους ηχους ενος surroud ???

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.619
Members
38.471
Νεότερο μέλος
nickger