ενισχυτης και ηχεια για μικρο δωματιο

Reaction score
0
καλημερα,θελω να αλλαξω τα ηχεια του υπολογιστη(logitech z2300) για κατι καλυτερο.ειμαι a little bit noob απο ηχεια και ενισχυτες και θελω λιγη βοηθεια.με ενδιαφερει η ποιοτητα του ηχου και οχι η ενταση

το δωματιο ειναι περιπου 12τμ,ακουω σχεδον τα παντα απο μουσικη(rock,metal,trance,απο loreena mckennit μεχρι λιγα καλα rap,βιολια,πιανα κτλ) και εχω μονο flac και μερικα dvda.απο τιμες δεν ξερω οποτε δεν μπορω να βαλω ευκολα ορια,απλα δεν θελω να ακουω ενα σκετο μπασο(logitech) και να μην καταλαβαινω τι τραγουδι ακουω. κοιταξα λιγο απο ενισχυτες και ειδα οτι ξεκινανε απο 250 με 40w που μου φαινονται καλα για την ενταση που θα τα εχω(την τιμη δεν την αναφερω ως το bugdet,αμα κανει ενας τετοιος ενισχυτης καλως...,αλλιως προτεινετε οτι πιστευετε οτι θα ειναι καλυτερο...σε λογικα πλαισια βεβαια).απο ηχεια δεν ξερω καθολου.

και κατι τελευταιο.πως θα συνδεσω το pc με τον ενισχυτη?(μην γελατε ειμαι Noob).καρτα ηχου εχω μια απλη audigy4.θα χρειαστει αλλαγη?

οποιος μπορει ας βοηθησει γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλω αλλιως ακρη.

ευχαριστω:)

Reaction score
655
Απάντηση: ενισχυτης και ηχεια για μικρο δωματιο

Αν η κάρτα ήχου σου έχει line out, παίρνεις από εκεί
με καρφάκι 3.5 mm σε 2 RCA.

Προϋπολογισμός περίπου;

Μπορείς να δεις και στις αγγελίες.

Reaction score
2

Επίσης πες τι χώρο έχεις για ηχεία.
Αρκετά ηχεία βάσης είναι κάπως ογκώδη για πάνω στο γραφείο.

Reaction score
0

:118:τελικα το δωματιο ειναι περιπου 16-17τμ

Αν η κάρτα ήχου σου έχει line out, παίρνεις από εκεί
με καρφάκι 3.5 mm σε 2 RCA.

Προϋπολογισμός περίπου;
μεχρι 700περιπου υπολογιζω,και πιο κατω να ειναι δεν πειραζει:105: αλλα αμα αξιζει να δωσω κατι παραπανω για κατι καλο θα το σκεφτομουν

Επίσης πες τι χώρο έχεις για ηχεία.
Αρκετά ηχεία βάσης είναι κάπως ογκώδη για πάνω στο γραφείο.
βασεις δεν εχω προς το παρον,το γραφειο ειναι 1,80m στο πλατος οποτε λογικα χωρανε.θα επιρεαζεται ο ηχος αμα ειναι πανω στο γραφειο και οχι σε βασεις?

θα συνδεσω τα ηχεια με το pc που εχω εκει ολη τη μουσικη αλλα δεν θα ειμαι απαραιτητα μπροστα ακριβως στο γραφειο,οποτε μηπως ηχεια δαπεδου ειναι καλυτερα?(αμα βγαινει με τα χρηματα που ειπα πιο πανω,αν και μου φαινεται απιθανο)

ευχαριστω

Reaction score
0

να ρωτησω και κατι ακομα!στον ενισχυτη που θα παρω,αμα συνδεσω πανω ενα παλιο marantz cd63se(πρεπει να ναι 14χρονων:S) θα εχει διαφορα ο ηχος απο το να παιζει ενα cd απο το Pc?

Reaction score
2

βασεις δεν εχω προς το παρον,το γραφειο ειναι 1,80m στο πλατος οποτε λογικα χωρανε.θα επιρεαζεται ο ηχος αμα ειναι πανω στο γραφειο και οχι σε βασεις?

θα συνδεσω τα ηχεια με το pc που εχω εκει ολη τη μουσικη αλλα δεν θα ειμαι απαραιτητα μπροστα ακριβως στο γραφειο,οποτε μηπως ηχεια δαπεδου ειναι καλυτερα?(αμα βγαινει με τα χρηματα που ειπα πιο πανω,αν και μου φαινεται απιθανο)
Υπολόγιζε ότι τα ηχεία βάσης (αν έχουν το bass reflex πίσω) θέλουν (κανονικά) 10 εκατοστά τουλάχιστον από τον τοίχο πίσω τους για σωστότερο αποτέλεσμα. (όπως φυσικά και τα δαπέδου)
Καλό είναι η θέση ακρόασης να κάνει ισοσκελές τρίγωνο με τα ηχεία, αλλά όταν υπάρχουν προβλήματα κατανομής χώρου μπλέκεις.

να ρωτησω και κατι ακομα!στον ενισχυτη που θα παρω,αμα συνδεσω πανω ενα παλιο marantz cd63se(πρεπει να ναι 14χρονων:S) θα εχει διαφορα ο ηχος απο το να παιζει ενα cd απο το Pc?
Διαφορά προφανώς θα υπάρχει. Προς τα καλύτερο ή όχι, εμπιστεύσου το αυτί σου. Καλό είναι πάντως να υπάρχει και ένα αυτόνομο cd για να ακούς χωρίς τον υπολογιστή.

Τώρα ως προς τη σύνθεση μπορείς να ανέβεις και σε ηχεία δαπέδου σε αυτή την τιμή...π.χ. Heco Victa 500 ή Roister Emphasis 25 παρέα με τον Yamaha RX-797

Reaction score
0

antonis_sp στα λινκ με τα ηχεια που μου εδωσες περιλαμβανεται φπα?ρωταω γιατι ολα τα αλλα site εχουν υψηλοτερες τιμες.
ενισχυτες denon,marantz(μου ειπαν καποιοι οτι ειναι καλοι), γιατι εχουν τοσο λιγοτερα watt στις ιδιες τιμες?εχουν καλυτερη ποιοτητα ηχουν η απλα ο συγκεκριμενος yamaha εχει πολυ καλη αποδοση τιμη?
sorry αν γινομαι κουραστικος

Ισως να κοιταζες και μια τετοια λυση ? (στα 330-350 Ε νομιζω )

http://www.m-audio.com/products/en_us/StudiophileBX8aDeluxe.html

(φυσικα καλο ειναι να τα ακουσεις πρωτα )
ξερετε κανενα μαγαζι που να μπορω να τα ακουσω?
σε σχεση με την προταση του antonis_sp ειναι πολυ χειροτερα?

Reaction score
1.213

ξερετε κανενα μαγαζι που να μπορω να τα ακουσω?
σε σχεση με την προταση του antonis_sp ειναι πολυ χειροτερα?

Δεν γνωριζω , αν γκουκλαρεις θα βρεις μερικα μαγαζια , που ισως σου δινουν την δυνατοτητα ακροασης .Ισως σε βοηθησει και καποιος αλλος σε αυτο.Μια χαρα ειναι και οι προτασεις του antonis_sp , προτεινα αυτα σαν εναλλακτικη προταση , μια και ειναι ενεργα και δεν απαιτειται αγορα ενισχυτη.Και απο οτι εχω διαβασει ειναι εξιοπρεπεστατα .Αλλα δεν ξερω αν ταιριαζουν στα δικα σου ακουσματα , κλπ...οποτε θεωρω επιβεβλημενη μια ακροαση πρωτα. (με δικο σου υλικο αν γινεται) :137:

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Φίλε Kosta, είχα το ιδιο δηλημα με εσενα, και πλέον απολαμβάνω και εκτιμώ κάθε μέρα ακρόασης και περισσότερο τα Fostex PM.04. Που πραγματικά για τα λεφτά που έδωσα είναι απίστευτα. Τα έχω συνδέση με μία εξωτερική USB κάρτα ήχου και είναι απολαυστικά.

Γνώμη μου, για ένα δωμάτιο 12 τετ. δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω!!
Και κράτα τα λεφτά σου να πάρεις κάτι καλύτερο για το σαλόνι σου!!

Καλές αγορές.

Reaction score
47
+1 για τα φοστεξάκια, τα έχω κι εγώ και παίζουν καταπληκτικά. Μάλιστα, αν έχει πραγματικά πολύ χώρο επάνω στο γραφείο πάς και για το 5ιντσο, και πάλι σου περισσεύουν χρήματα.
Όσο για το 8ιντσο ΜAudio που προτάθηκε παραπάνω, νομίζω οτι είναι υπερβολή να τοποθετηθούν επάνω στο γραφείο, είναι γαϊδούρια σε μέγεθος.

Γενικά αν είναι να τοποθετηθούν τα ηχεία πάνω στο γραφείο και να παίζει αποκλειστικά PC, νομίζω η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι ενεργά (που σημαίνει έχουν δικό τους εσωτερικό ενισχυτή). Ψάξε αν θέλεις κάποια πρόσφατα νήματα που τιτλοφορούνται "ενεργά monitors", "ενεργά ηχεία" και τα συναφή, όπου υπάρχουν αρκετές αξιόλογες προτάσεις από συνφορουμίτες.

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: ενισχυτης και ηχεια για μικρο δωματιο

Όσο για το 8ιντσο ΜAudio που προτάθηκε παραπάνω, νομίζω οτι είναι υπερβολή να τοποθετηθούν επάνω στο γραφείο, είναι γαϊδούρια σε μέγεθος.
Yπαρχει και το 5'' . :137:Ειπα αυτο λογω των ακουσματων του (κατι metal ,trance διαβαζω ) μηπως του φανει λιγο το μπασο..ξερω γω.Επισης μια αλλη επιλογη ειναι αυτα : E-MU PM-5 .Mα απο τις πολλες βασικα...
Καλη συνεχεια στο ψαξιμο.

Reaction score
0

με μπερδεψατε.ειμαι εκτος αθηνας και περιμενω μεχρι να παω για να βρω κανα μαγαζι να ακουσω οτι μου προτεινατε.τελικα κολωνες ή τα αλλα θα βγαζουν καλυτερο ηχο?(οχι αναγκαια για μπροστα απο το pc αλλα για κανα δυο μετρα πισω)

Reaction score
0

Tα παλια ηχεια τα Logitech τα εχεις η τα εχεισ πουλισει??

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.596
Members
38.472
Νεότερο μέλος
nickger