επεξεργασία AVCHD video

Reaction score
2.387
Παιδιά θέλω τη βοήθειά σας, όσον αφορά την επεξεργασία AVCHD video από καινούρια βιντεοκάμερα Sony.

Να πω ότι αν και ασχολούμαι πολλά χρόνια με υπολογιστές κα αρκετά με ψηφιακή φωτογραφία, είμαι άσχετος από βίντεο. Και εκτός από άσχετος, το θέμα με αφήνει αδιάφορο σε αντίθεση με τους υπολογιστές ή τη μουσική ή τη φωτογραφία.

Απλά θέλω τα λίγα βίντεο που έχω (από σχολικές γιορτές, εκδρομές κλπ) να μπορώ να τα επεξεργαστώ και ταξινομήσω στοιχειδώς για να τα βλέπω-βλέπουμε.

Η μόνη επεξεργασία που θέλω είναι να μπορώ να ενώσω κομμάτια σε μεγαλύτερα και να κόβω άχρηστα κομμάτια. Θα τα βλέπω είτε μέσω υπολογιστή είτε με media player στο άμεσο μέλλον. Θέλω να μην χάνω κάτι από την αρχική ποιότητα.

Ποιο πρόγραμμα προτείνετε; Δε με πειράζει να δώσω 50-80 ευρώ αν είναι να γίνει η ζωή μου πιο εύκολη.

Και επίσης σε ποιο φορμά να είναι το τελικό βίντεο;

Πρόβλημα χωρητικότητας δεν υπάρχει καθώς τα βίντεο είναι λίγα και αυξάνονται με αργό ρυθμό.

Υπάρχουν win7, mac και linux.

Όποιος έχει προσωπική εμπειρία ας βοηθήσει γιατί ψάχνοντας στο ίντερνετ δεν έβγαλα άκρη...

Reaction score
3
Απάντηση: επεξεργασία AVCHD video

Τώρα άμα σου πω ότι ούτε εγώ έχω βγάλει άκρη, θα με πιστέψεις;
Και μιας και έχω ρωτήσει εδώ αλλά απάντηση δεν πήρα, θα σου πω τι συμπεράσματα έχω βγάλει μέχρι στιγμής.
Τα βίντεο της κάμερας (Panasοnic TM700) που έχω είναι σε 1080p με ταχύτητα στα 24-28Mbps στα 50 καρέ και ήχο 5.1.
Προγράματα υπάρχουν αρκετά, με καλύτερα λόγια για τα AVCHCoder, MultiAVCHD & Cyberlink Power Director.
Βέβαια υπάρχουν και τα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο.
Με καλά λόγια για Vegas Movie Studio, Magix Movie edit pro, Adobe premiere Elements.
Με το vegas π.χ. μπορείς να τα ενώσεις σε ένα αρχείο και να κάνες ένα αρχείο για το βίντεο (avc) και ένα ac3 για τον ήχο. Αυτά τα 2 (avc & ac3) μπορείς να τα εισάγεις στο TSMuxer και να κάνεις είτε ένα αρχείο ts, είτε σε μορφή AVCHD ή και Blu ray.
Αν όμως κάνεις αρχείο .mp4 τότε πρέπει ωποσδήποτε να κάνεις ένα αρχείο (βίντεο και ήχο μαζί), γιατί το TSMuxer δεν δέχεται αρχείο .mp4 χωρίς ήχο ! !
Αλλά, το πρόβλημα υπάρχει στο να κρατήσεις την ταχύτητα των 24-28Mbps και τα 50 καρέ, καθώς και ότι τα 50 καρέ είναι ασύμβατα με τα Blu ray players!
To Vegas π.χ. δεν σου δίνει την δυνατότητα για πάνω από 20Mbps αλλά δέχεται τα 50 καρέ.
Αν όμως διαπιστώσεις ότι σε καλύπτει η εγγραφή από την κάμερα σε χαμηλότερη ταχύτητα πχ. 17Mbps και 25 καρέ, τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, αφού και απόλυτη συμβατότητα θα έχεις με τα Blu ray players και σε δισκάκι DVD θα μπορείς να γράψεις το τελικό σου βίντεο, αφού πρώτα το μετατρέψεις σε μορφή AVCHD με το TSMuxer.
Τέλος, μιας και είναι καινούργια η βιντεοκάμερά σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το πρόγραμμα της Sony.

Βέβαια καλό θα ήταν να κρατάς και τα πρωτότπυπα σε σκληρό δίσκο ή σε δισκάκι DVD (εφόσον χωράνε), όπως κάνω κι εγώ προς το παρόν μέχρι να βρεθεί λύση με απόλυτη συμβατότητα.
Αυτά προς το παρόν. Ότι άλλο θέλεις ρώτα ελεύθερα.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.242
Παντως θα προτεινα αφου υπαρχει κ ο μακ να δοκιμαζες το ευκολο, γρηγορο κ αξιοπιστο movie maker.
To εχεις υπ οψιν σου?

Reaction score
2.387

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

@Kotsidis John
ο Mac υπάρχει αλλά με έχει απογοητεύσει στο θέμα αυτό. Τα αρχεία AVCHD δεν τα παίζει καθόλου, τη στιγμή που στο "δύσκολο" LInux παίζουν έστω με σπασίματα και στα 7αρια πάιζουν κανονικά.
Επίσης στο σιτε του movie maker δε βλέπω σαφώς υποστήριξη για AVCHD.
Υπέρ των Win 7 είναι και το γεγονός ότι ενδεχόμενη μελλοντοκή αναβάθμιση κάρτας οθόνης ή μνήμης είναι πιο εύκολη και πιθανή από ότι στο Macbook pro που έχω.

Οπότε το βίντεο πάει για τα 7αρια

@kosdion

Μάλλον θα κρατάω τα πρωτότυπα κάπου, αλλά θα ήθελα ένα απλό πρόγραμμα για να ξεδιαλέγω σκηνές και να κόβω άχρηστα κομμάτια.

Δοκιμάζω την trial έκδοση του Sony Vegas HD, μοθυ φαίνεται αρκετά καλό για αυτό που θέλω και ίσως δώσω τα 49 $ που ζητάει.

Ακόμη μου τη σπάει που δεν μπορώ να βρω σε τι format θα κάνω το save μετά την επεξεργασία.

Για blu ray δε με πολυενδιαφέρει. Θέλω τα αρχεία να πηγαίνουν σε ένα σκληρό (nas ή usb) και θα τα βλέπω είτε στον υπολογιστή είτε με κάποιο φθηνό media player που θα αοράσω σύντομα.

Reaction score
3

Όπως είπα και πιο πάνω, κράτα τα πρωτότυπα και με το Vegas που λες κάνε τα κοψίματα-ραψίματα και πρόσεξε μόνο να δίνεις στις ρυθμίσεις του render την ίδια ταχύτητα με αυτή του βίντεο της κάμερας (π.χ. 20Mbps) και τον ίδιο αριθμό καρέ (50 ή 25).

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.255
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale