επιλογή ενισχυτή για mk2

Reaction score
0
χαίρετε. είμαι καινούργιος στο site και θέλω τα φώτα σας.
έχω ένα πικάπ technics sl 1200 και ηχεία Energy C-100C-1.
Το θέμα είναι ότι θέλω να αγοράσω και έναν ενισχυτή και δεν ξέρω ποιον να διαλέξω.
Είμαι ενδιάμεσα στον Marantz pm 7003 και στον κινεζικό λαμπατο Yaqin MC-10L.
Το ποσό που διαθέτω είναι 400-500 ευρώ.
Ο ήχος που ακούω είναι μόνο rock των 60'ς.
Θέλω την γνώμη σας,να μου προτείνετε κάτι καλό.
ευχαριστω!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: επιλογή ενισχυτή για mk2

Για rock μην πάρεις λάμπα.
Θέλεις βατ και σφιχτό ήχο
Τι κεφαλή έχεις στο πικάπ ?
Χρειάζεται να έχει ο ενισχυτής phono είσοδο.ΜΜ & MC καλύτερα ακόμη.
Κοίτα και Yamaha S-700,καλός και ο Marantz

Reaction score
0

η κεφαλή που έχω πάνω είναι ortofon omb 10.
αλλά δεν είναι απολυτό,στο μέλλον πιθανών να την αλλάξω.

Reaction score
51
Στα λεφτά του ο MARANTZ 7003 καινούργιος είναι μάλλον ότι καλύτερο. Κοίτα όμως και για κάποιον μεταχειρισμένο NAIM 5 ή AUDIOLAB 8000 ή 8200.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

στα συγκεκριμμενα λεφτα που δινεις , ο Harman Kardon HK-980 ειναι η πιο ολοκληρωμενη αγορα μιας και συνδyαζει ηχο αλλα και τiς καλυτερες δυνατοτητες οδηγησης. Σου περισσευουν και χρηματα για ενα καλυτερο εξωτερικο phono stage οπως το Nad pp2

Reaction score
0

παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. δηλαδή ανάμεσα στον marantz 7003 και στον harman hk-980 προτείνετε τον harman? επαναλαμβάνω ότι μονο για πικαπ με ενδιαφέρει να συνδέσω.
εάν πάρω και προενισχυση phono πχ το nad pp22 σε πια είσοδο θα το συνδέσω? πάλι στην phono του ενισχυτή?εγω νόμιζα οτι η προενισχυση phono είναι μόνο για ενισχυτές που δεν έχουν phono είσοδο...
εάν πάρω τον marantz και αργότερα μια προενισχυση phono θα έχει καλύτερα αποτελέσματα από να το συνδέσω απευθείας στον ενισχυτή?
επίσης θα ήταν καλύτερα η προενισχυση να ήταν λαμπατη?ή δεν υπάρχει λόγος?
ευχαριστώ

Reaction score
5.879

Eιχα τον Harman HK-970 με το ΜΚ2,και κεφαλη την Οrtofon 2m red.
Aξιοπρεπεστατος ηχος! Αν θα προβεις μετα σε εξωτερικο phono stage,θα το συνδεσεις στην AUX.
Eνα πολυ καλο phono που περασε απο τα χερια μου ειναι αυτο....http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=29

Η επιλογη για αγορα του ΗΚ-980 ειναι αριστη!!
Πολυ καλος ηχος και πολυ καλη οδηγηση.

Reaction score
0

δηλαδή για να μην σας παιδεύω και πολύ. ανάμεσα σε αυτούς τους τρεις ενισχυτές ποιος είναι καλύτερος πιστεύετε?
marantz pm7003?
Nad C326BEE?
ή Harman HK-980?
Και εάν βάλω στο μέλλων εξωτερικό phono θα βελτιωθεί αρκετά ο ήχος?προενισχυση phono λαμπατη θα έχει καλά αποτελέσματα?
ευχαριστώ και πάλι!

Reaction score
5.879

Επεσες στην περιπτωση τωρα...περασε και ο Nad απο τα χερια μου για λιγο. Εκπληκτικο μηχανακι!!
Καποια στιγμη θα παρω εναν,για δευτερο:116:Τον Marantz δεν τον εχω ακουσει,αλλα εχω ακουσει μικροτερα μοντελα.
Εγω στην θεση σου θα διαλεγα αναμεσα σε Harman & Nad

Reaction score
2.248

Προσπάθησε να βρεις προς ακρόαση τον Cambridge audio azur 650 ή τον παλιό 640 Σε συνδυασμό με τα ομόσταυλα phone stages της Cambridge (azur 540 για ΜΜ και 640 για ΜΜ/ΜC) IMHO θα έχεις ότι ποιό καλό και οικονομικό για το αναλογικό σου κομμάτι.

Τα βινύλια rock sixties που έχεις είναι γραμμένα flat χωρίς τονισμένα άκρα και λίγο σκληρά στην μεσαία τους περιοχή. Ο Cambridge μπορεί να αποδώσει το ρετρό καθώς δεν είναι τονισμένος στα άκρα και με πολύ καλό ελεγχο στην χαμηλομεσαία.

PS Τα ηχεία σου με αλουμινένιο θόλο χαλάνε όλη την ατμόσφαιρα των sixties :122:
να έβρισκες δίδρομα βάσης με χάρτινο?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Η δικη μου εμπειρια με Cambridge ειναι οτι στις υψηλες ειναι λαμπροι σε σχεση με Nad, Harman. Μarantz δεν θα επαιρνα, ειχαν παντα θεματα οδηγησης. Μεταξυ nad, harman θα διαλεγα, ειχα κ τον 325BEE και εχει ζεστο ηχοχρωμα με μαζεμενες υψηλες, και πανω απ ολα τερας αξιοπιστιας. Ειχα δοκιμασει τοτε εναν Cambridge 540A V2 και ηταν πολυ λαμπρος σε σχεση με τον 325ΒΕΕ. Ο Harman ειναι κι αυτος αρκετα ουδετερος ενισχυτης.

Reaction score
0

δύσκολα να αλλάξω και ηχεία τώρα...
άρχισα να μπερδεύομαι παιδιά.
δηλαδή με έναν nad c 326 σε συνδυασμό με τα ηχεία energy δεν θα είμαι κομπλέ?
Αλήθεια,ο nad έχει phono είσοδο?
Μελλοντικά εαν τοποθετήσω και έναν προενισχυτη phono θα έχω καλύτερη απόδοση από το να συνδέσω το πικάπ απευθείας στο phono του ενισχυτή? επίσης εάν η προενισχυση phono είναι λαμπα θα έχω καλύτερα αποτελέσματα?
με απλά λόγια nad c326-marantz pm 7003 ή Harman HK-980?
κάτι σε αυτά τα 3 λεω....

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ο 326 δεν εχει phono και δεν παιρνει πικαπ αρα αν τον προτιμησεις πρεπει να παρεις εξωτερικο, για τον Μαrantz εχω εκφραστει παραπανω, ο Harman εχει και phono stage και ειναι σε πολυ καλη τιμη (στην Αγγλια ειναι ακριβοτερος του 326)

Συνηθως τα εξωτερικα phono ειναι πιο ποιοτικα απο τα ενσωματωμενα των εισαγωγικων ενισχυτων, ξεκινα μονο με τον ενισχυτη, συνδεσε το πικαπ, ακου μουσικη και αργοτερα βλεπεις.

Reaction score
0

δηλαδή παιδιά πάω κατευθείαν για Harman HK-980?
και στο μέλλον παίρνω και ένα καλό εξωτερικό phono για να βελτιώσω τον ήχο?
εάν πάμε σε αυτήν την περίπτωση η προενισχυση θα είναι καλύτερα να είναι λαμπατη?
ευχαριστώ και πάλι!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

δηλαδή παιδιά πάω κατευθείαν για Harman HK-980?
και στο μέλλον παίρνω και ένα καλό εξωτερικό phono για να βελτιώσω τον ήχο?
εάν πάμε σε αυτήν την περίπτωση η προενισχυση θα είναι καλύτερα να είναι λαμπατη?
ευχαριστώ και πάλι!
η προενισχυση επιλεγεται αναλογα με το πως θες να ακους, δεν ειναι καποια απο τις δυο καλυτερη. Κανε τηλεφωνα σε καταστηματα, σιγουρα θα βρεις ενισχυτες σε demo, και κανονισε να πας με τα ηχεια σου να τους ακουσεις. Να εχεις μια ιδεα τι αγοραζεις, πριν αγορασεις.

Reaction score
0

δυστυχώς για την προκείμενη περίπτωση μένω επαρχεία,και είναι αδύνατον αυτό.
τελικά λέω να πάρω τον Harman HK-980, νομίζω ότι είναι καλύτερος από τους άλλους που σκεφτόμουν σύμφωνα με τις γνώμες σας.
τώρα για προενισχυση phono λέω μήπως είναι καλύτερα λαμπατη γιατί θα παίζει μόνο δίσκους 60ς ροκ και η λάμπα σκέφτομαι ίσως δώσει καλύτερο ήχο για το συγκεκριμένο είδος....?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

μπορει το μαλακο ηχοχρωμα της λαμπας να ταιριαζει καλυτερα. Εγω πιστευω οτι θα ικανοποιηθεις απο το τελικο αποτελεσμα και με το ενσωματωμενο του Harman.

Reaction score
2.248

Σου λεω για τα ηχεία επειδή και εγώ ήθελα αυτό το άκουσμα sixties μέσα από βινύλιο και μπορώ να σε καταλάβω. Το άκουσμα που θες είναι αρκετά ιδιαίτερο και προσπάθησε να ακούσεις αρκετούς ενισχυτές για μεταφέρεις το κλίμα σωστά.

Reaction score
0

φιλε geovaz καταλαβαίνω τι μου λες, αλλά δεν έχω την δυνατότητα , γιαυτό και απευθυνομαι σε εσάς που ξέρετε κάτι παραπάνω. δηλαδή μια κινέζικη phono προενισχυση λαμπας(γυρο στα 130 ευρω βγαίνει) στο harman θα το δώσει καλύτερο ήχο για 60ς ροκ?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης