επιλογή κεφαλής ortofon

Reaction score
174
χαιρετώ το forum
έχει κανείς άποψη για τις εξής κεφαλές ortofon?
OM 30
Concorde Gold

αυτή τη στιγμή έχω την OM 30 αλλά επειδή η βελόνα είχε ένα ατύχημα και πρέπει να την αντικαταστήσω, μόλις είδα την τιμή της 250€ σκεφτόμουν μήπως βάλω την Concorde gold που έχει "μόνο" 150€ μιά που το πικάπ μου είναι το mk2 το χρυσό.
έχει λοιπόν κανείς άποψη για το πόση διαφορά θα έχουν στον ήχο?
επίσης μήπως γνωρίζει κάποιος κατά πόσον μπορώ να χρησιμοποιήσω στην υπάρχουσα κεφαλή άλλη βελόνα (φτηνότερη) της σειράς ΟΜ, γαι παράδειγμα την ΟΜ 5Ε?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Αναμφιβολα η ΟΜ30 ειναι καλυτερη κεφαλη.Στην θεση σου θα προσπαθουσα να σπρωξω το μπατζετ και να παρω την βελονα της.
Αν αυτο δεν ειναι δυνατον,μπορεις να παρεις πιο φθηνες βελονες για την ΟΜ,οπως την 20 που ειναι πολυ καλη,ενα μονο "σκαλι" κατω απο την 30.Φυσικα μπορεις να βαλεις και την 10 και την 5Ε.

Reaction score
715
Καλημέρα!
Συμφωνώ με το αγαπητό Puretone, Aν προτίθεσαι να φτάσεις τα 150€ έχω την αίσθηση πως πρέπει να μείνεις στη σειρά ΟΜ. Μια ΟΜ20 βελόνα έχει 169€. Λίγο κάτω από την ΟΜ30 και καλύτερα από την gold.
Κατά τη άποψή μου η ΟΜ20 είναι vfm.

Reaction score
174
Αναμφιβολα η ΟΜ30 ειναι καλυτερη κεφαλη.Στην θεση σου θα προσπαθουσα να σπρωξω το μπατζετ και να παρω την βελονα της.
Αν αυτο δεν ειναι δυνατον,μπορεις να παρεις πιο φθηνες βελονες για την ΟΜ,οπως την 20 που ειναι πολυ καλη,ενα μονο "σκαλι" κατω απο την 30.Φυσικα μπορεις να βαλεις και την 10 και την 5Ε.
σίγουρα η ΟΜ 30 θα είναι καλύτερη αφού έχει και τα διπλά λεφτά, αλλά δεν έχω ιδέα πόσο καλύτερη.
πόση διαφορά ας πούμε μπορεί να έχει η gold με την ΟΜ-20 δεδομένου ότι έχουν ΄σχεδόν την ίδια τιμή?

από την άλλη αφού λες ότι είναι συμβατές και οι άλλες βελόνες με την κεφαλή που έχω θα μπορούσα να πάρω μια φτηνή προσορινά και στο μέλλον να την αλλάξω. θα το σκεφτώ
ευχαριστώ πάντως

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
σίγουρα η ΟΜ 30 θα είναι καλύτερη αφού έχει και τα διπλά λεφτά, αλλά δεν έχω ιδέα πόσο καλύτερη.
πόση διαφορά ας πούμε μπορεί να έχει η gold με την ΟΜ-20 δεδομένου ότι έχουν ΄σχεδόν την ίδια τιμή?
Και η 30 και η 20 ειναι πολυ καλυτερες σε ηχο αλλα και ποιοτητα απο την gold.H gold σχεδιαστηκε για αλλους λογους.Οι ακιδες 30 & 20 καθως και οι αναρτησεις τους ειναι πολυ πιο σωστες με στοχο παντα την σωστοτερη πιστοτητα ηχου.

Reaction score
174
Καλημέρα!
Συμφωνώ με το αγαπητό Puretone, Aν προτίθεσαι να φτάσεις τα 150€ έχω την αίσθηση πως πρέπει να μείνεις στη σειρά ΟΜ. Μια ΟΜ20 βελόνα έχει 169€. Λίγο κάτω από την ΟΜ30 και καλύτερα από την gold.
Κατά τη άποψή μου η ΟΜ20 είναι vfm.
με πρόλαβες
το είδα αφού πάτησα post στο προηγούμενο.
πιθανότατα έχεις δίκιο για την ΟΜ 20, κρίμα μόνο για τη gold γιατί είναι και όμορφη

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988