επιλογη ηχοσυστημα αυτοκινητου

Reaction score
403
καλησπερα

με ενδιαφερει να αγορασω ενα ηχοσυστημα αυτοκινητου και θα ηθελα μια γνωμη.

Ολη μου η μουσικη συλλογη ειναι σε αρχεια FLAC, υπαρχει ενα πολυ παλιο 120gb ipod classic, ενω θα με βολευε αν μπορω να συνδεσω φορητο σκληρο δισκο 1-2TB & το iphone για streaming μεσω spotify.. δεν υπαρχει θεμα data plan και δεν κανω μεγαλα ταξιδια.

Επισης δεν με ενδιαφερει αν δεν εχει cd, η ραδιοφωνικο δεκτη.. θα ακουω αποκλειστικα μεσω του εξωτερικου δισκου, (αν γινεται) ipod και streaming υπηρεσιων οπως spotify.

Δεν επιθυμω να δωσω πανω απο 200ε εκτος και αν ειναι κατι πραγματικα αξιολογο.
και αν γινεται να μην ειναι υπερβολικο με τα φωτακια που εχουν ωστε να ενοχλει στην οδηγηση το βραδυ. θα μου αρεσε ενα με λιτο και διακριτικο σχεδιασμο αλλα δεν ειναι και deal breaker αν ειναι ποιοτικο..

ευχαριστω

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Δυστυχώς ma3stro δεν υπάρχει κάποια πηγή που να αναπαράγει αρχεία flac.

Reaction score
25.571
και αυτή που θα υπάρξει (audison bit play hd) δε θα έχει 200 ευρω μόνο
πήγες για iphone/ipod/ipad πάρα πολλές, (θα πρέπει να κάνεις τα αρχεία σου alac όμως) όπως επίσης και για δίσκους. το πρόβλημα είναι ότι μέχρι να δημιουργήσει index σε μεγάλους δίσκους αργείς να αποκτήσεις πρόσβαση σε όλα τα αρχεία του δίσκου (κάνα λεπτό ίσως). με iphone/ipod κανένα τέτοιο πρόβλημα

Reaction score
403
ο δίσκος θα ειναι 2,5".
Το να μετατρεψω τα flac σε mp3/Alac κτλ δεν υπαρχει σαν επιλογη.. Γιατι με τον 2tb 2,5" θελω να εχω back up τα flac αρχεία που εχω στο nas..

Αν δεν υπαρχει καποιο που να υποστηρίζει flac (το 2014!!!) τότε θα αρκεστώ στην χρηςη spotify μεςω iPhone και το παλιό iPod που εχω (εχει να συνδεθεί σε υπολογιστή (iTunes) για ανανέωση 4-5 χρονια)..

πλέον τα εχω ολα σε flac που δυςτυχως δεν υποστηρίζει εγγενώς το 120gb iPod (μεγάλο μειονέκτημα) οπως επισης το οτι δεν βγάλανε iPod Classic 1-2 TB να βάλουμε ολα μας τα flac και να ησυχάσουμε..

Γενικά μεχρι 200€ (250€ ταβάνι) ποιο θεωρείτε ποιοτικό ηχητικά;

Άρα παμε για καποιο ποιοτικό με αποκλειστική χρηςη spotify μεςω iPhone και χρηςη του παλιού 120gb iPod Classic..
Θα ήθελα να εχει ομως και καποιο USB μπροςτα να βάζω κανένα νεο album (που δεν εχει το spotify) σε ενα verbatim v3 max 64gb USB 3 stick που λέω να αγοράσω με 30€ απο ebay..

Reaction score
25.571
εναλλακτικά δοκιμάζεις ipod touch με wifi σκληρό και την εφαρμογή flac player
δεν το έχω δοκιμάσει αλλα λένε ότι δουλεύει.

δυστυχώς το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ. αναγκαστικά χρησιμοποιώ ipod classic 160gb και μετατροπή σε alac.

υπήρξε μόνο μία πηγή με υποστήριξη flac αλλά το interface είναι λίγο περίεργο
ήταν μια συσκευή της ural που είχε και ένα στοιχειώδες dsp πάνω της άλλα δε θα τη βρείς καινούρια πουθενά.
μια τέτοια έχει ο κουμπάρος μου (ανάμεσα στο πολλά) αλλά δεν ξέρω αν την δίνει.

τίποτα άλλο δεν παίζει flac αυτή τη στιγμή.

Reaction score
403
εναλλακτικά δοκιμάζεις ipod touch με wifi σκληρό και την εφαρμογή flac player
δεν το έχω δοκιμάσει αλλα λένε ότι δουλεύει.

δυστυχώς το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ. αναγκαστικά χρησιμοποιώ ipod classic 160gb και μετατροπή σε alac.

υπήρξε μόνο μία πηγή με υποστήριξη flac αλλά το interface είναι λίγο περίεργο
ήταν μια συσκευή της ural που είχε και ένα στοιχειώδες dsp πάνω της άλλα δε θα τη βρείς καινούρια πουθενά.
μια τέτοια έχει ο κουμπάρος μου (ανάμεσα στο πολλά) αλλά δεν ξέρω αν την δίνει.

τίποτα άλλο δεν παίζει flac αυτή τη στιγμή.
Νομιζω οτι μπορω να κανω το παραπάνω σκεπτικό (iPod touch + flac player + wifi σκληρό) και με iPhone αντι για το iPod touch.. Εκτος και αν μου διαφεύγει κατι...

Υπαρχουν 2 app FLAC player στο App Store.
1) FLAC Player (κοστίζει 8,99€)
2) FLAC Player+ (δωρεάν)

Στο παρελθόν, ειχα δοκιμάσει (οταν ακομα ηταν δωρεάν) το FLAC Player και δούλευε άψογα, μαλιστα έδειχνε και τα εξώφυλλα των άλμπουμ.

Για wifi σκληρο διςκο 1-2tb δεν γνωρίζω αν θα τελειώνει γρήγορα η μπαταρία (πρεπει να κρατάει 2-3 ώρες με συνεχόμενη χρηςη για ταξίδι) και αν θα ειναι σε λογικά επίπεδα η τιμη τους.

Ποια μάρκα και ποιο μοντέλο ήχοσυστήματος ομως να κοιτάξω..;
Ευχαριστω

Reaction score
25.571
ναι λογικα μπορείς και με iphone αφού το έχεις ήδη.
το τί θα βάλεις , κάτι σε pioneer / alpine θα παίζει καλά, αλλά καλό είναι να πας με το iphone και τον δίσκο αγκαλιά και να δοκιμάσεις επιτόπου σε κάποιο κατάστημα να δείς αν σε βολεύει ο χειρισμός.
ο δίσκος μπορεί να βρίσκεται και στην στην πρίζα όσο είσαι στο αυτοκίνητο από είτε είναι 12V είτε 5V και φορτίζει απο usb.

εναλλακτικά υπάρχουν wifi usb hubs (ομοίως στη πρίζα) που παίρνουν και sd αμα λάχει.
έχει και το πλαίσιο τέτοιο σε turbo x

Reaction score
403
απο οτι το εψαξα δεν βλεπω να γινεται να συνδεθει σκληρος δισκος usb3 και συγκεκριμενα ο wd mypassport ultra 2TB
σε ξενο φορουμ διαβασα οτι δεν υποστηριζονται ακομα usb3 δισκοι αλλα μονο usb2, αν και μπορει να μην ειναι εγκυρο αυτο..

επισης υπαρχει περιορισμος στο οτι ολες οι πηγες διαβαζουν FAT 12/16/32 και δεν νομιζω οτι γινεται να εχω 2tb σε FAT.
εκτος και αν εχω partition οπου και εκει δεν ξερουμε ποιο και αν θα το διαβασει η πηγη..

οπου και αν εψαξα δεν βρηκα πουθενα ποσα mA χρειαζεται απο την usb3 θυρα ο wd ultra για να του παρεχεται ρευμα (τροφοδοτειται ρευμα μονο απο την usb θυρα του).
οι πιο πολλες πηγες, δινουν 500mA και 1000mA απο την θυρα usb που διαθετουν.
το crutchfield παρεχει μεγαλη πληροφορηση για καθε πηγη.

αλλα απο οτι ειδα δεν χωρανε ολες οι απλες πηγες (οχι τα navigation/multimedia με τις μεγαλες οθονες) σε ολα τα αυτοκινητα.. τι πρεπει να προσεξω;

μαλλον καταληγω για offline playback (online οποτε χρειαστει) με premium subscription στο spotify και το 160 gb ipod classic.

υπαρχει καποιο ποιοτικο ηχητικα (χωρις ενισχυτη κτλ) που να πληρει και τα παραπανω;

Reaction score
25.571
σε τι αυτοκίνητο?

στην πλειοψηφεία τους όλα τα αυτοκίνητα χωράνε 1din πηγή είτε απευθείας είτε με πλαίσιο/ανταπτορα.

θα σου πρότεινα να δεις είτε alpine είτε pioneer καθώς έχουν αξιοπρεπή κομμάτια και σε λίγα λεφτά.

τον μεγάλο δίσκο με τα flac μόνο αν τον κάνεις ασύρματο θα τον δει , όχι η πηγή αλλά το iphone (και αυτό με δοκιμή)

Reaction score
403
ενα παλιο golf, το 3 νομιζω.

πολυ φοβαμαι οτι οτι και να παρω δεν θα εχει τον ηχο που ειχε το προηγουμενο καθως απο οτι διαβαζω τωρα στο ιντερνετ ηταν κορυφαιο.. επαιζε πολυ καθαρα και σε πολυ καλη ενταση. τωρα απο οτι βλεπω τα καινουργια εχουν λιγοτερα RMS watt.. λογικα το continuous power output (22W x 4) ειναι τα RMS watt.

θα παω και σε ενα μαγαζι να δοκιμασω αν παιζει ο usb3 σκληρος αν και δεν νομιζω.
απο το καινουργιο θα ηθελα αν γινεται να ειναι το ιδιο ποιοτικο και να παιζει λιγο πιο δυνατα..
αν δεν εχει cd και radio (που δεν τα χρειαζομαι) λογικα θα ειναι και πιο οικονομικο.

το pioneer KEH P8200RDS που ειχα ηταν απο τα καλυτερα αλλα και αρκετα ακριβο για την εποχη του. αν ειχε και καποιο τροπο να συνδεω iphone, ipod χωρις την αθλια κασετα με το καλωδιο που χρησιμοποιουσα θα το ξαναγοραζα απο ebay που το εχουν.

http://s29.postimg.org/z779pi6kn/pioneer_8200rds.jpg

Attachments

Last edited:

Reaction score
25.571
στο γκολφακι μπαίνουν τα πάντα από single din χωρις μετατροπές

το 8200 ναι καλό ήταν αλλά και τα καινούρια είναι αξιοπρεπέστατα σε οδήγηση.

δίσκο για μένα τον ξεχνάς - εκτός από το ότι δεν θα παίξει κανένα flac θα αργεί και πάρα πολύ να τον δεί ολόκληρο.

σου προτείνω να δείς απο κοντά πηγές και να προσπαθήσεις να χειριστείς το ipod/iphone για να δεις αν σε βολεύει.

πχ μπορείς να δείς και την παλιά σειρά ida της alpine που δεν έχει cdp αλλά μόνο σύνδεση ipod/usb και έχουν δώσει σημασία στον εύκολο χειρισμό των εξωτερικών πηγών.

Reaction score
403
πχ μπορείς να δείς και την παλιά σειρά ida της alpine που δεν έχει cdp αλλά μόνο σύνδεση ipod/usb και έχουν δώσει σημασία στον εύκολο χειρισμό των εξωτερικών πηγών.
ακριβως αυτο ψαχνω!
ευκολο χειρισμο απο εξωτερικες πηγες (ipod/iphone/usb) και πολυ καλη ποιοτητα οδηγησης.

θα κοιταξω την σειρα που προτεινεις.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Maestro επειδή το θέμα των flac στο αυτ/το σε συνδυασμό με το ipod classic (160gb εχω) με έχει απογοητεύσει, βρήκα στο νέο "ΗΧΟ" δύο καλές (ακριβουτσικες:()) λυσεις: Audison bit play hd (500€) και κυρίως, λόγω οθόνης, FiioX5 (γι αυτό έχει τεστ και μάλλον πιο κατάλληλο -369€). Βάζω αγγελία το ipod και χτυπάω το fiio:)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Νομίζω ότι και το X3 μας κάνει, πολύ πιο οικονομικό (200€) αλλά με λιγότερες δυνατότητες, κυρίως του dac usb, που δεν με απασχολεί. Μόνον που λόγω απόστασης δεν μπορώ να το δοκιμάσω, αν εσύ μπορείς κάνε το (Audioline)

Reaction score
25.571
δεν μπορείς να κάνεις χρήση στο αυτοκίνητο με αυτά εκτός αν δεν είσαι ο οδηγός.

η λύση του bit play είναι ιδανική αλλά 500 ευρά αφενώς, χρειάζεσαι και μια οθόνη αφετέρου για να ειναι χρηστικό.

τα ipod/iphone δεν είναι του γούστου μου αλλά το interface τους και η υποστήριξη που λαμβάνουν από τους κατασκευαστές τα κάνουν ασυναγώνιστα στο θέμα του χειρισμού.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Γιατί δεν μπο ρείς, ενα ένα τραγούδι θα ακους? Δημιουργείς λίστες τραγουδιων, ή επιλέγεις άλμπουμ το βάζεις στη line και πας τραγουδώντας! Το έκανα στο ipod και είναι μια χαρά! Και το ipod θέλει βοηθό επίσης και η οθόνη του δεν εξυπηρετεί τον οδηγό επισης

Reaction score
403
πολυ καλες λυσεις τα παραπανω και φυσικα ειναι μεγαλο μειον που τα apple products δεν υποστηριζουν αναπαραγωγη FLAC.

λογο ομως αυτον που αναφερει και ο φιλος pankrok ( interface και υποστήριξη ) τα κανει οντως ασυναγωνιστα.
με 220ε παιρνεις ενα wifi 2ΤΒ δισκο (Lacie fuel ή seagate wifi τον ιδιο δισκο εχουν) και εχεις πολυ περισσοτερη μουσικη μαζι σου και με σιγουρα καλυτερη υποστηριξη στα car systems μεσω iphone. Αναπαραγωγη με το Flac player app (εχει και αλλα που ειναι δωρεαν)

μαλλον σε αυτη την λυση προσανατολιζομαι αλλα η αγορα του δισκου wifi θα γινει αρκετα αργοτερα οπου θα παρουσιαστουν περισσοτερες λυσεις και θα πεσει αισθητα η τιμη του.

Reaction score
403
ειδα καποια βιντεο για τον fuel και βλεπω χρησιμοποιει ειδικο προγραμμα για την διαχειρηση αρχειων. Δεν γνωριζω αν μπορει να δει τον δισκο το FLAC player και να αναπαραγει τα αρχεια flac. Ο seagate wifi χρησιμοποιει και αυτος το ιδιο προγραμμα, αφου η lacie αγοραστηκε απο την seagate.

Reaction score
25.571
λάκη η διαφορά των ipod ΚΛπ με έναν δίσκο είναι οτι το ipod με το που ανοίγεις την πηγή έχει όλο το περιεχόμενο του διαθέσιμο άμεσα και μάλιστα συνεχίζει από το τελευταίο σημείο που είχε σταματήσει πριν το σβήσεις.
αντίθετα ο σκληρός σε usb δεν έχει Index που να μπορεί να χρησιμοποιήσει μια πηγή συνεπώς με έναν μεγάλο σκληρό η πηγή ψάχνει να βρεί τον κατάλογο των αρχείων και μέχρι να δημιουργηθεί αυτός δεν είναι όλα διαθέσιμα.
τα έχω δοκιμάσει όλα αυτά και κατέληξα σε ipod classic το οποίο αναγκάστηκα να αγοράσω και να μετατρέψω τα αρχεία μου σε alac. με τον σκληρό ενώ έπαιζε κάποιο κομμάτι με το καλημέρα ήθελε πάνω απο 2 λεπτα για να βρεί όλα τα αρχεία.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas