ερωτηση για αναλυση βιντεοκαμερας

Reaction score
0
χαιρετω τα μελη του avsite

θελω να ρωτησω σχετικα με την εγγραφη των βιντεο που εχει τραβηξει με την ψηφιακη μου SONY καμερα (ειναι απο τις πρωτες - γραφουν σε μικρη κασετα).
οταν παιζει το βιντεο συνδεοντας την βιντεοκαμερα απευθειας με μια CRT philips που εχω παιζει πολυ καλα. Οταν "περναω" το βιντεο μεσω βιντεοκαρτας η απευθειας μεσω λογισμικου της καμερας και USB στο pc μου και επειτα με το pinnacle εγγραφη σε DVD η αναλυση, αν και 720Χ576, ειναι χαλια. Πιξελαρει αρκετα και σε γρηγορες σκηνες κολλαει.
Η μεταφορα απο εξωτερικη καρτα βιντεο που εχω αγορασει βελτιωνει λιγο τα πραγματα αλλα καμια σχεση με την αναλυση που περνω συνδεοντας απευθειας καμερα με TV.
Τι φταιει στην προκειμενη περιπτωση? Πρεπει να προμηθειτω καλυτερη καρτα video? καποιο καλωδιο? η τελοσπαντων ειναι καλοδεχουμενες οποιες προτασεις

ευχαριστω

Reaction score
1
Είναι θέμα decoder/deinterlacer.

Όταν συνδέεις την κάμερα με τη CRT το decoding αναλαμβάνει η κάμερα, η δε CRT κάνει άριστο deinterlacing καθώς είναι γεννημένη για τέτοιο σήμα.

Στην περίπτωση της σύνδεσης με τον υπολογιστή, αν μεν είναι ψηφιακή (μέσω DV/firewire) το καταγεγραμμένο υλικό περνάει αυτούσιο αν είναι αναλογική, τότε η κάρτα που κάνει capturing (κάρτα video ή tv) κάνει τη δουλειά της CRT.

Τέτοιες καταστάσεις καλείται να αντιμετωπίσει το dscaler. Εάν είναι συμβατό με την κάρτα σου τότε θα έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

Επίσης, το πρόγραμμα εγγραφής σε DVD μπορεί να κάνει κάποιου είδους recoding, και να χειροτερεύει τα πράγματα. Προσπάθησε να δοκιμάσεις με άλλο software από το pinnacle, καθώς μόνο άσχημα λόγια έχουν ακουστεί γι αυτό.

Reaction score
3
Απάντηση: ερωτηση για αναλυση βιντεοκαμερας

xcad, πρέπει να ξέρεις ότι η τελική εικόνα που θα πάρεις στο DVD σου, θα είναι σίγουρα κατώτερη από αυτή της κάμεράς σου. Όχι βέβαια τόσο όσο μας περιγράφεις. Η μικρή διαφορά είναι δικαιολογημένη λόγω της συμπίεσης του mpeg-2. Άσε το pinnacle στην άκρη και δοκίμασε κάποιο άλλο πρόγραμμα (Vegas, Adobe Premiere κλπ).
Θα δεις μεγάλη διαφορά !

Reaction score
164
χαιρετω τα μελη του avsite
Οταν "περναω" το βιντεο μεσω βιντεοκαρτας η απευθειας μεσω λογισμικου της καμερας και USB
Αυτή είναι η μαγική "λεπτομέρεια". Συνήθως μέσω USB περνάει video μικρής ανάλυσης. Από σύνδεση composite/svideo μην περιμένεις πολλά. εκτός αν η κάρτα είναι πολύ ακριβή. Και πάλι δεν θα έχεις τη μέγιστη ποιότητα. Πρέπει να κάνεις τη σύνδεση με firewire για να πάρεις το video σε πλήρη ανάλυση.

Reaction score
1
Απο προσωπικη μικρη εμπειρια με καμερα εξαδελφου τον οποιο τον ειχα σταυρωσει προ διετιας που πηρε το φορητο του και την καμερα, να εχουν οπωσδηποτε Firewire, θα υποστηριζα την αποψη του Unforgiven, χωρις αυτο να σημαινει οτι μπορει να ειναι και το μοναδικο προβλημα.
Τοτε που τα πηρε, δοκιμασαμε και με τις δυο συνδεσεις, καθως η καμερα Sony και αυτη, τις ειχε και τις δυο.
Απο USB 2 υποτιθεται, η εικονα εκανα πιξελιασματα (blocks) πολλων τετραγωνικων μετρων (που λεει ο λογος) ενω το Firewire ηταν κλασεις ανωτερο.
Firewire! Το λεει και μονο του. :happy_6:
Αν εχει S-Video η καμερα θα προτεινα να δοκιμασεις και αυτο για να δεις διαφορα.

Reaction score
5
Παίδες, σχετικά με το USB και Firewire: Μια παλιά Sony miniDV που έχω, κατεβάζει video από την κασέτα ΜΟΝΟ από το Firewire. Από το USB κατεβάζει video που έχω γράψει στο Memory Stick ΜΟΝΟ.
Τι γίνεται στις δικές σας;

Reaction score
0
καλημερα ...

τι να πει κανεις για τα μελη του forum
χιλια ευχαριστω για τις απαντησεις σας

Reaction score
1
Σχετικα με την απορια του Ακη, η δικια μου ειναι παμπαλαια και το καλυτερο που δινει ειναι S-Video.
Παντως πιστευω πως μπορεις να θεωρεις τον εαυτο σου τυχερο που δεν συμβαινει το αντιστροφο. :happy_5:

Reaction score
3
Απάντηση: ερωτηση για αναλυση βιντεοκαμερας

ak1s, και στη δικιά μου ισχύει αυτό που λες (DCR-HC90).

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.275
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale