ερωτηση για διαμορφωση χωρου με προβολεα

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Καλησπερα παιδια. σας παραθετω σενα προχειο σχεδιακι το σαλονι μου.
Σε αυτο το σχεδιο, υπολογιστε οτι θα βαλω εναν προτζεκτορα ακριβως πανω απτον καναπε και μια ηλεκτρικη οθονη προβολης που θα κατεβαινει απτο ταβανι ακριβως μπροστα απτην τηλεοραση.

Αυτο που με προβληματιζει τωρα ειναι πως να ενωσω τον προτζεκτορα με τον ενισχυτη για να βγαινει απο κει ο ηχος καθως και με το bluray player για να βαζω εκει τις ταινιες μου. Που να βαλω τα ρημαδια τα καλωδια....;

Uploaded with ImageShack.us

Reaction score
0
Re: Απάντηση: ερωτηση για διαμορφωση χωρου με προβολεα

φιλε hamurabi τι εννοείς πως θα τα ενώσεις? για το που θα περάσεις τα καλώδια όπως λέει ο gstriftos?
με καναλια από κάθε συσκευή προς τον ενισχυτή.
αν ενοείς πως θα κάνεις τις συνδέσεις τότε....
εχουν όλες οι συσκευές σου HDMI ? έχει ο ενισχυτής σου 2 εξόδους HDMI ?
αν ισχύουν αυτά τότε θες
i. καλώδιο από HDMI προβολέα προς HDMI 2η εξοδο ενισχυτή,
ii. καλώδιο απο HDMI τηλεόρασης σε HDMI 1η εξοδο ενισχυτή
iii. καλώδιο απο HDMI bluray προς HDMI ενισχυτή κάποιας εισόδου συνηθως και μαρκαρισμένη ως BD IN

αν ομως ο ενισχυτής σου δεν έχει 2 εξόδους και θες να έχεις συνδεμένη και την TV + Προβολέα γιατί βαριέσε να χωνεσε καθε φορά να αλλάζεις τα καλώδια της TV με τον προβολέα τότε θες και ένα HDMI Splitter (μιας εισόδου σε 2 εξόδους).
και τότε η συνδεση έχει ως εξής.
i. καλώδιο από HDMI προβολέα προς 1η ή 2η εξοδο HDMI spliter,
ii. καλώδιο απο HDMI τηλεόρασης σε 1η ή 2η εξοδο HDMI spliter (αυτη που έχει απομείνει)
iii. καλώδιο απο HDMI bluray προς HDMI ενισχυτή κάποιας εισόδου συνηθως και μαρκαρισμένη ως BD IN
iv. καλώδιο HDMI από HDMI εξοδο ενισχυτή σε HDMI IN του Splitter.
προσοχή στο καλώδιο του καλωδίου του προβολέα να είναι καλούτσικης ποιότητας γιατί λόγω μεγάλου μηκους αν είναι από τα φτηνιάρικα δεν θα κλειδώνει εύκολά στα 1080p (αν ο προβολέας είναι full HD) και μπορεί να εχεις κανα θεματακι...οπως επίσης και το Splitter να είναι καλούτσικο.
απλά μια μικρή σημείωση προς ενημέρωση πως αν πχ ο προβολέας είναι 720p και είναι μονιμα συνδεδεμένος στο splitter τοτε αν βαλεις ταινια πχ. και θες να την δεις στην TV και παρόλο που η ταινία θα είναι πχ 1080p η TV θα κλειδώνει στα 720p (δεν ξέρω αν με πολύ καλής ποιότητας splitter αυτο μπορεί να μην ισχύει) αν βγαλεις το HDMI του προβολέα εκείνη τη στιγμη που θες σώνει καλά 1080p στην TV θα είσαι οκ.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: ερωτηση για διαμορφωση χωρου με προβολεα

O ενισχυτης είναι με 2 hdmi out.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: ερωτηση για διαμορφωση χωρου με προβολεα

O ενισχυτης είναι με 2 hdmi out.
τώρα είδα οτι αλλού αναφερει οτι είναι ο 6006 ...Πως τους ζηλεύω αυτούς που έχουν 2πλή έξοδο...εγώ δυστηχώς :) βλέπεις όταν έψαχνα να άλλαξω ενισχυτή απο τον ΗΚ στον Marantz οι μακακες είχαν κόψει την δευτερη έξοδο που είχε ο 6004 και στον 6005 είχαν μόνο μια...ο 7005 ήταν αρκετά πάνω από το budget μου και έτσι έμεινα στον 5005 μιας δεν εβρισκα ετοιμοπαραδοτο 6005 εκείνες τις μέρες... τώρα ξαναβγαλανε τον 6006 με διπλή εξοδο...ασε που μου είπανε λαλακια τότε οτι και ο 5005 είχε γραφικα στο μενου...και άυτός είναι ενα χαλι και μισο στο μενού του.... αυτή ήταν η μόνη ενσταση μου για τον ενισχυτή....

ο 6006 θα με καλυπτε απόλυτα ....τυχερός ο φίλος που τον έχει

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201

Παιδια συνεχιζω μια καινουργια ερωτηση... επειδη στο σπιτι θα γινει ετσι κι αλλιως βαψιματακι στους τοιχους ηθελα να μου πειτε τι μπορω να κανω ωστε να καλυτερευσω οσο το δυνατον περισσοτερο την ποιοτητα εικονας του προβολεα μου.
Π.χ. αν αντι για ασπρους τους τοιχους τους κανω καφε/σιελ ή κατι τετοιο θα υπαρξει αισθητη διαφορα στην εικονα ή ειναι υπερβολη;
γενικα καποια αλλα tips?
Λαβετε υποψη βεβαια οτι οποτε βλεπω ταινια θα κλεινω πατζουρια αρα θαχω απολυτο σκοταδι.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.633

Γκρι, σχετικά σκούρο, είναι το καλύτερο χρώμα για τοίχο.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201

Και κανει οντος διαφορα στην ποιοτητα της εικονας; διαφορα που βλεπεις με το ματι; ή φαινεται μονο με οργανα ;

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201

παιδια αλλη μια ερωτησουλα....
αν υποθεσουμε οτι για καποιο λογο δεν γινεται να εχουν τα δυο μπροστινα ηχεια ιδια αποσταση απτο πανι. Π.χ. ειναι ετσι
[].....[------].........[]

[] = ηχειο
[------]= πανι

τοτε γινεται με αυτο το μικροφωνακι πουχει μεσα ο ενισχυτης και ρυθμιζει την ενταση των ηχειων αναλογα με τη θεση ακροασης να λυθει το προβλημα;

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

ο τοίχος ; με το ματι ! καλυτερη αντιθεση

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

παιδια αλλη μια ερωτησουλα....
αν υποθεσουμε οτι για καποιο λογο δεν γινεται να εχουν τα δυο μπροστινα ηχεια ιδια αποσταση απτο πανι. Π.χ. ειναι ετσι
[].....[------].........[]

[] = ηχειο
[------]= πανι

τοτε γινεται με αυτο το μικροφωνακι πουχει μεσα ο ενισχυτης και ρυθμιζει την ενταση των ηχειων αναλογα με τη θεση ακροασης να λυθει το προβλημα;
NAI!

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

Παιδια συνεχιζω μια καινουργια ερωτηση... επειδη στο σπιτι θα γινει ετσι κι αλλιως βαψιματακι στους τοιχους ηθελα να μου πειτε τι μπορω να κανω ωστε να καλυτερευσω οσο το δυνατον περισσοτερο την ποιοτητα εικονας του προβολεα μου.
Γκρι, σχετικά σκούρο, είναι το καλύτερο χρώμα για τοίχο.
..και το 'after dark' skin του avsite σε όλες του τις αποχρώσεις super είναι για home cinema:137:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis