ερωτηση για επιμηκυνση καλωδιου προτζεκτορα και οθονης προβολης

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
Καλησπερα παιδια. Ηθελα να ρωτησω τα εξης.
1) θα μπει ο προτζεκτορας μου σε ταβανι. Επειδη ομως θα του βαλω UPS ηθελα το καλωδιο ρευματος του προτζεκτορα να πηγαινει μεσω καναλιων κατω στο UPS που σημαινει οτι χρειαζομαι μερικα μετρα. Μπορω καπου να βρω τετοιο πολλα μετρα;
2)σχετικα με την οθονη προβολης,εχω τη lumene embasy 2, θα την νβαλω επισης σε ταβανι (προφανως!) αλλα δεν εχω πριζα ρευματος κοντα. ειναι λιγο μακρυα. Δεν τοχω ανοιξει ακομα να δω (το εχω σε κουτι σε υπογειο) αν το καλωδιο ρευματος του ειναι αποσπωμενο ή κολημενο πανω σε αυτο. Στη δευτερη περιπτωση τι κανω για να το παω μακρυα που θελω;
Συγνωμη αν ειναι χαζη καποια ερωτηση αλλα ειναι η πρωτη μου επαφη με τετοια.
ευχαριστω

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Απάντηση: ερωτηση για επιμικυνση καλωδιου προτζεκτορα και οθονης προβολης

1)Σε μαγαζί με ηλεκτρολογικό υλικό.
2)Κατά 99,99& είναι ενσωματωμένο.Αν δεν θες να κόψεις το καλώδιο και το ξαναενώσεις πάρε μια προέκταση σούκο(κάτι το οποιό μπορείς να κάνεις και με το προτζέκτορα).

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203

Την πρωτη ερωτηση την καλυψαμε,κομπλε.
Οσονα φορα τη δευυτερη... υπολογιζα ομως να το βαλω σε καναλακι το καλωδιο. Με την προεκταση σουκο δεν θαναι πολυ χοντρο στην ενωση ωστε να μην μπαινει σε καναλακι;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

Τύλιξε το καλώδιο κάπου που να μην φαίνεται(πίσω απ την οθόνη πχ) και την είσοδο την προέκτασης φέρε την και αυτή πίσω απ την οθόνη να βγεί έξω απ το κανάλι.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203

Kαλη ιδεα ευχαριστω.
Τελικα σκεφτηκα το αλλο.
Ο προτζεκτορας να περνει ρευμα απο πριζα κατω χαμηλα οπου θα παρω μεγαλο καλωδιο να πηγαινει εκει με καναλι και το πανι να περνει ρευμα απτο φωτιστικο!
Εχει φωτιστικο εκει στο ταβανι το οποιο δουλευει με δυο διακοπτες. Ο ενας ανοιγει τα μισα φωτα ο αλλος τα αλλα μισα. Θα το βγαλω αυτο το φωτιστικο και θα βαλω φωτιστικο με σποτακια.
Πιστευω πως γινεται να κανω τον ενα διακοπτη να ανοιγει το φωτιστικο-σποτακια και ο αλλοςνα δινει ρευμα για το πανι. Πως ακουγεται αυτο σαν ιδεα?
δεν ειμαι σιγουρος οτι γινετε.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.375

Ωραία ιδέα!

Γίνεται ακόμη και χωρίς να αλλάξεις φωτιστικό.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203

Παιδια να ρωτησω κατι αλλο τωρα... επειδη καποιος που ρωτησα θελει αρκετα λεφτα για να μου τα φτιαξει με καναλια κτλ.
Μπορει καποιος αρχαριος να βαλει μονος του ΚΑΛΑ καναλια;

εννοω καναλια που να κολλανε μονιμα σε τοιχο(με ουπα ή κατι τετοιο) και με γωνιες,κανονικα.
Επισης καναλια με ωραιες γωνιες κτλ μπορουμε να βρουμε καπου με λογικες τιμες ή αναγαστικα χρυσοπληρωνουμε legrand?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.993

Επισης καναλια με ωραιες γωνιες κτλ μπορουμε να βρουμε καπου με λογικες τιμες ή αναγαστικα χρυσοπληρωνουμε legrand?
Πόσο ακριβά μπορεί να είναι τα κανάλια?

Δες εδώ.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
Απάντηση: ερωτηση για επιμηκυνση καλωδιου προτζεκτορα και οθονης προβολης

Βασικα μου ειπαν οτι παιζουν καναλια που με ουπα τα κολλας κυριολεκτικα στον τοιχο ωστε να μην ξεκολησουν ποτε. Στο σαιτ βλεπω καποια αλλα δε βλεπω πουθενα να γραφει κατι τετοιο.
Αν καποιος ξερει ας μας πει.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Απάντηση: ερωτηση για επιμηκυνση καλωδιου προτζεκτορα και οθονης προβολης

Και τα απλά κανάλια με ταινία επικόλλησης δεν παθαίνουν κάτι αν πιεστούν σωστά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.159
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound