ερώτηση για UPS

Reaction score
0
σκέφτομαι ν' αγοράσω ένα UPS (παρόμοιο με αυτό που έχω για τον υπολογιστή [APC RS800]) για να προστατέψω από τη ΔΕΗ όσο μπορώ τα μηχανήματα και τον projector. σκέφτομαι σωστά ή χρειάζομαι άλλου τύπου UPS?

τα μηχανήματα που θέλω να βάλω σε UPS είναι:
ο projector
2 δορυφορικούς αποκωδηκοποιητές nova & sky digital
o dvd εγγραφέας
ο ενισχυτής & τα ηχεία μου
το xbox

πως μπορώ να υπολογίσω τι UPS χρειάζομαι?
ψάχνω για μια σχετικά φτηνή λύση

thanks

Reaction score
7
Πίσω από κάθε συσκευή αναφέρει την ισχύ σε watt. Κάνε μία σούμα και υπολόγισε έναν συντέλεστή 1,3 τουλάχιστον. Μήπως τελικά θέλεις κάποιον σταθεροποιητή και όχι UPS;; Σχετικά είναι πιο φθηνά.

Reaction score
3
Re: ερώτηση για UPS

Εγώ πάντως βολεύτηκα με ένα Mustek (800Watt αν θυμάμαι καλά) χωρίς κανένα πρόβλημα.
Διάβσε και αυτό εδώ: http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=9650.0
αλλά και το sticky στην κατηγορία projectors: http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=13557.0
To UPS πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτει AVR (Auto Voltage Regulator) αυτόματο σταθεροποιητή τάσης.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.543
nocturne said:
σκέφτομαι ν' αγοράσω ένα UPS (παρόμοιο με αυτό που έχω για τον υπολογιστή [APC RS800]) για να προστατέψω από τη ΔΕΗ όσο μπορώ τα μηχανήματα και τον projector. σκέφτομαι σωστά ή χρειάζομαι άλλου τύπου UPS?

τα μηχανήματα που θέλω να βάλω σε UPS είναι:
ο projector
2 δορυφορικούς αποκωδηκοποιητές nova & sky digital
o dvd εγγραφέας
ο ενισχυτής & τα ηχεία μου
το xbox

πως μπορώ να υπολογίσω τι UPS χρειάζομαι?
ψάχνω για μια σχετικά φτηνή λύση

thanks
Με τόσα μηχανήματα θέλεις τουλάχιστον 1200watt καθαρά. Βάλε κάτι ακόμα, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για μερικά χρόνια... Άρα προτείνω 1600 watt.

Επιδή θα βάλεις και ενισχυτή, θέλεις οπωσδήποτε sine wave. Αυτό γενικά είναι καλύτερο για όλες τις συσκευές.

Η λύση για να είναι φτηνή θα είναι Line interactive, κι όχι On Line, η οποία πάει στο διπλάσιο κοστολόγιο.

Η πιο φτηνή καλή λύση που ξέρω είναι Powerware 5125 στα 470 ευρώ.
Είναι 2200VA 1600Watt , sine wave, regulation, noise filtering.
Πολύ ποιοτική κατασκευή, με αυτόματο έλεγχο καλής λειτουργίας.
Μπορείς να προσθέσεις κι άλλο κουτί με μπαταρίες μόνο, και να τετραπλασιάσεις το χρόνο που κρατάει. Αν προσθέσεις 4 εξωτερικά κουτιά με μπαταρίες αντέχει 17 φορές περισσότερο χρόνο....
Επίσης ανεβαίνουν τα χρήσιμα αμπέρ...
Τζάμπα για αυτά που προσφέρει. Συνιστάται ανεπιφύλακτα.

ΥΓ. Μειονέκτημα: (ε, τι νομίζατε, δεν έχει? :lol: :lol: :lol: δυνατός ανεμιστήρας με κάποια φασαρία, όχι φοβερά πράγματα αλλά αν θες απόλυτη ησυχία δε κάνει, και απαιτεί γερή μέση για να το σηκώσεις, 30 κιλά και κάτι.... ξεμεσιάστηκα....) :lol: :lol: :lol:

Reaction score
0
ρε πως μαθαμε ολοι τα powerware και στην αρχη μου γραφανε καποιοι οτι εγω τα εισαγω.................
ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ.............................

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.543
Γιατί βρε? Σταμάτησες να τα εισάγεις? Να μη τα προτείνω τότε.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.543
Κάποιος στην Αθήνα είναι ο αντιπρόσωπος, αλλά δε θυμάμαι περισσότερες λεπτομέρειες, ψάξε κι αν δε τον βρεις το ξανασυζητάμε. Τον είχα βρεί μέσω internet όταν έψαχνα για ένα φίλο.

Reaction score
0
επειδη η κουβεντα ξεκινησε απο μενα ια τα εν λογω ups οποιος μου βρει μια ελληνικη διαφημηση δωρο ενα καλωδιο αναμονη ως το βραδυ γιατι αυριο ανοιγουν και μπορειτε να μαθετε που διαφημιζονται

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Και γιατί να μην πάρεις 3-4 μικρότερα και να τα μοιράσεις? Πολύ λιγότερο κόστος, ίδιο (μην πω καλύτερο) αποτέλεσμα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.006
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos