ζητω τη βοηθεια σας

J

JORDANELLI

Guest
Αγαπητοι συμφορουμιτες ειμαι νεος στο βινυλιο και θα ηθελα να με πληροφορησετε γιατι εχοντας το volume του ενισχυτη σταθερο σε αλλαγη α/β το πικαπ ακουγεται πιο σιγα αισθητα.Υπ οψιν το phono ειναι ενσωματωμενο.Αυτο ειναι μειονεκτημα;

Reaction score
578
Όχι δεν είναι μειονέκτημα, γενικώς το πικ απ παίζει ασθενέστερα από τις άλλες πηγές....
Welcome to the club

ika

News
Reaction score
16.777
Το phono έχει μια συγκεκριμένη ευαισθησία εισόδου σήματος (μV). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όταν η κεφαλή δίνει σήμα ίσο με την ευαισθησία του phono, με το volume στο τέρμα ο ενισχυτής δίνει την πλήρη ισχύ του. Αν η κεφαλή έχει χαμηλότερη έξοδο από την ευαισθησία του phono, λογικά ακούγεται πιο σιγά και θεωρητικά δεν θα πάρετε ποτέ την πλήρη ισχύ από το πικάπ.
Τώρα αν το (β) είναι πχ ένα tuner και αυτό έχει υψηλότερη στάθμη εξόδου από την αντίστοιχη ευασθησία εισόδου του ενισχυτή, θα ακούγεται πιο δυνατά από το αναμενόμενο και θα παίρνετε την πλήρη ισχύ του ενισχυτή χωρίς το volume να είναι στο τέρμα του.

Άρα το α/β έχει να κάνει με την ευαισθησία εισόδου και την στάθμη εξόδου της συνδεδεμένης συσκευής και δεν είναι μειονέκτημα, αλλά εκνευριστικό μερικές φορές.

Reaction score
1.831
Ρε συ Jordan τώρα που όλοι ψαχνόμαστε με τα άυλα εσύ ξεκίνησες το βινύλιο???

Είσαι αρχηγός, πάει και τελείωσε!

(Πως τη λέγανε την ταινία που όσο γερνούσε ο τύπος γινότανε πιο νέος?)

ΥΓ:Χαιρετίσματα φιλαράκιιιιι

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
Καλως τον....ετσι ακριβως οπως τα λεει ο Στεργιος το φιλαρακι...

Μη μασας ομως, ειμαστε πολλοι οι ασθενεις κ πειραγμενοι, join the club...

J

JORDANELLI

Guest
Σας ευχαριστω ολους παιδια.Στεργιο οταν αρχισα το χομπυ το 1979 αρχισα με βυνιλιο ομως το 1988 εξ αιτιας μιας φωτιας στο σπιτι μου καηκαν ολα τα βυνιλια και εκτοτε ασχοληθηκα με ασημενια δισκακια και τελευταια με υπολογιστη.Με κουρντισαν καποιοι φιλοι και σιγα σιγα αρχισα.Χαιρετισματα στην ομορφη θεσσαλονικη καθοτι και εγω βορειος

Reaction score
118
Πάντα είναι μια καλή στιγμή να ξεκινήσεις τη "βινυλιακή" ενασχόληση .. φαντάσου το κάνουν ήδη οι κόρες μου :welcome:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.949
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm