ηρθε η ωρα του 7.1....

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206
Καλησπερα φιλοι μου. Υστερα απο πολυ ιδρωτα,χρημα και κουραση γενικοτερα ανακαινισα το καινουργιο μου σπιτικο (προικα της γυναικας,ενα 2αρακι,καλα ειναι δε βαριεσαι!)...
Αφου τελειωσα τα ηλεκτρολογικα μου με ολα τα καλωδια στους τοιχους, τωρα βαφουμε και μεσα στη βδομαδα θα μπουν και προτζεκτορες,ηχοσυστηματα κτλ
Οταν τελειωσω θα δημοσιευσω και φωτος!

Τελικα εβαλα καλωδια και για 7.1 συστημα οποτε τωρα εχω δυο πολυ βασικες ερωτησεις.
Καταρχας να υπενθυμισω εχω τον Marantz sr 6006 και b&w 684, asw610, htm62 και surounds τα b&w 686.
ερωτησεις...
1)Ο φιλος gstriftos μουχε προτεινει αν παω σε 7.1 να βαλω πισω κατι μικρο κατι σαν τα b&w M1 και αυτα ακριβως θα βαλω. αποτι ειδα κανουν περιπου 150 ευρω το τεμαχιο!!!! αρα για δυο θελω 300 ευρω γαμωτο! Εξακολουθουμε να πιστευουμε οτι ειναι καλα για back surounds σωστα;

2) η τοποθετηση των ηχειων μου ειναι η εξης. Τα δυο μπροστινα ηχεια μπροστα δεξια-αριστερα μου λιγο γυρισμενα να κοιτανε το κεντρο της θεσης ακροασης, στη μεσα subwoofer και κεντρικο ηχειο.
Δεξια-αριστερα απτη θεση ακροασης τα surounds και λιγο μπροστα μαλιστα.
Πισω δεξια-αριστερα τα back surounds.
Τα side surounds και back surounds σε τι υψος πρεπει να ειναι;
επισης πρεπει και αυτα να κοιτανε την θεση ακροασης σαν τα δυο μπροστινα;

Reaction score
152
Απάντηση: ηρθε η ωρα του 7.1....

Για καποιους θα γινω κουραστικος,αλλα τα αγαπημενα μου Μιραζ ειναι μανουλες για surround χρηση,ειτε ειναι σε σταντ,ειτε σε τοιχο στο υψος του αυτιου ενος καθημενου ατομου,ειτε αναποδογυρισμενα και τοποθετημενα στο ταβανι οταν το υψος ξεπερνα στην τοποθετηση τους τα 2μ....
θα τα βρεις εδω.

με λιγη υπομονη και καρτερι,θα πετυχεις πολυ καλα κομματια....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ειδικα για <κοντινη> τοποθετηση

Reaction score
152

χτυπα αυτη την πενταδα και σου μενει και ενα για παγκο,καλου-κακου.....

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

Aααα ξεχασα να υπενθυμισω οτι η αποσταση θεσης ακροασης με τα back surounds θα ειναι πολυ πολυ κοντινη, οποτε θελω αναλογη απαντηση για προτασεις ηχειων οπως επισης θα ηθελα να μου απαντησετε και στη δευτερη ερωτηση περι τοποθετησης.
ευχαριστω πολυ παιδια

Reaction score
152

Oταν λες πολυ κοντινη;
Η Μιραζ προτεινει οτι η ορθη γωνια που σχηματιζουν τα δυο πισινα σε καθε πλευρα να απεχουν 1+1 μετρο... σε κανει;
διαφορετικα ποιος ο λογος να πας σε 7.1?

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

Οταν λεω πολυ κοντινη εννοω οτι θα ειναι στον πισω τοιχο και ο καναπες ακουμπαει τοιχο. εχω ομως δυνατοτητα να τον βαλω 20εκ. μπροστα.
Οποτε θαναι 20εκ πιστω και οσο ψηλα χρειαζεται να μπουν...

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.433

Μην ασχολεισε με τα back ,ειναι για πιο μεγαλους χωρους, 5.1 πιο καλα και πιο δυνατα!

Reaction score
152

τι διαστασεις εχει το δωματιο;
αποσταση των μπροστινων απο τα πισω;
καναπες απο οθονη;

δωσε λιγο φως...

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

αποσταση καναπε απο πανι ειναι 4μετρα.
ο καναπες εχει 1 μετρο βαθος και ακουμπαει τοιχο. οποτε απο τοιχο ως το πανι ειναι 5 μετρα.

Τα μπροστινα μου ταχω στις πλευρες του πανιου.
Τα side surounds ελεγα να τα λιγο πιο μπροστα (30 εκ) απτον καναπε μου δεξια και αριστερα.

και ελεγα να σπρωξω και τον καναπε μπροστα μεχρι 20εκ που με περνει και ναβαζα και δυο μικρα στον τοιχο και λιγο ψηλα αν ειναι ορθο.

σχεδιο προχειρο. ετσι ειναι και ελεγα ναρθει λιγο μπροστα ο καναπες να βαλω πισω τοιχο και ισως ψηλα αν ειναι πρεπον τα back surounds.

Reaction score
152

μπορεις να τα βαλεις ταβανι,καπως ετσι,

με τον καναπε κατω και αναμεσα στα δυο πισινα;

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

Eιναι ορθη αυτη η τοποθετηση για 7.1?
το υψος των side surounds ποιο πρεπει να ειναι ομως αν τα back surounds πανε τοσο ψηλα;

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

Ζizik, καμια ιδεα;

Reaction score
152

αυτο που σου δειχνω ειναι οπως το εχω κανει εγω.....
με τη διαφορα οτι πισω απο τον καναπε εχω αερα 2 μετρα....
και τα 7 τα δικα μου ειναι ταβανι.
μια χαρα τοποθετηση ειναι και εχει γινει παρομοια και απο αλλους κατοχους Μιραζ.

τα side surounds μπορεις να τα βαλεις μπροστα απο τον καναπε σου, 80-100 ποντους σε σταντ ή τραπεζακι....
και τα πισω πανω απο το κεφαλι σου,πανω απο τα 2 μετρα αλλα να τους δωσεις μια χρονοκαθυστερηση...

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

Παιδια πειτε μας τις αποψεις σας,μη ντρεπεστε!

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.789
Αφού υπάρχουν τα 686, και θα μπουν στο ύψος περίπου της θέσης ακρόασης ή λίγο ψηλότερα, θα δοκίμαζα κατ' αρχήν χωρίς SB.
Αν δεν υπάρχει μετά από δοκιμές θέσης πλήρης περιφερειακή αίσθηση, να πάρεις αυτά που είπε ο gstriftos, και να τα βάλεις λίγο ψηλότερα.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.789
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ηρθε η ωρα του 7.1....

:136::136:
Έχει surround, και του λες να βάλει στο ταβάνι Mirage γιά S και SB.
Τι θέλεις να πω, ναι? :126:

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206
Απάντηση: Re: ηρθε η ωρα του 7.1....

Αφού υπάρχουν τα 686, και θα μπουν στο ύψος περίπου της θέσης ακρόασης ή λίγο ψηλότερα, θα δοκίμαζα κατ' αρχήν χωρίς SB.
Αν δεν υπάρχει μετά από δοκιμές θέσης πλήρης περιφερειακή αίσθηση, να πάρεις αυτά που είπε ο gstriftos, και να τα βάλεις λίγο ψηλότερα.
Roger!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.523
Members
38.710
Νεότερο μέλος
stavros.vatistas