ηχεία βιβλιοθήκης ή κανονικά?

Reaction score
0
γειά και χαρά!
ειμαι καινουριος στο χωρο και ήθελα να ακούσω μερικές πιο έμπειρες απόψεις πάνω στα ηχοσυστήματα.
ο χώρος που ακούω μουσική ειναι περίπου 4x4.5m (το υπνοδωμάτιο) θελώ να στήσω ενα καλό ηχοσυστημα ωστε να ευχαριστιεμαι τη μουσικη που ακούω.
η βάση απ οτι μαθαίνω είναι τα ηχεία και μετα ο ενισχυτής οπότε εχουμε και λέμε..τα ηχεία θα πρεπει να μπούν πολύ κοντά στον τοιχο και απέχουν απο εμένα περίπου 3μ.θα πρέπει να πάρω ηχεία βάσης η κολώνες?σε καποιο μαγαζί που άκουσα τα monitor audio rx1 και τα αντίστοιχα κολώνες προτιμώ τα δεύτερα γιατι ακούγονται πολυ καλύτερα στα μεσαια και μπασα.το θεμα ειναι αν τα μεγαλύτερα ηχεία θα δουλευουν σωστα στο μικρό δωματιο και κοντα στον τοιχο ή θα ακουγονται υπερβολικά τα μπάσα?
ελπίζω να μην σας κούρασα και ευχαριστώ για το χρόνο σας...:121:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: ηχεία βιβλιοθήκης ή κανονικά?

αν παρεις δαπεδου, κοιταξε να εχουν ενα μεγαφωνο mid woofer και να εχουν μικρο ογκο γιατι αλλιως στα 18 τμ θα πνιγεται ο ηχος στο υποερβολικο μπασσο

Reaction score
0

ευχαριστώ για την απάντηση εσύ τι προτείνεις?

Reaction score
3

Μέχρι πόσα χρήματα σκοπεύεις να διαθέσεις?

Πάντως προτείνω βάσης. Εκτός αν θέλεις πολύ μπάσο, αλλά από την άλλη υπάρχει κίνδυνος να βουίζει στον χώρο.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

αν θελεις δαπεδου, στο χωρο σου μπαινουν ανετα τα Wharfedale 10.3 και τα Mordaunt Short 914i. Αν ειναι για βασης, ενα ζευγαρι Kef iq30 ή Focal JMLab 706V πανω σε ενα ζευγαρι βασεις TELE των 60 ευρω ειναι μια χαρα

Reaction score
0

απ'οτι καταλαβαίνω καλυτερα να πάρω βάσης.απο χρήματα έλεγα μεχρι 500ευρω το πολυ.εχετε κάποιο κατάστημα με καλές τιμές και καλη εξυπηρέτηση να παω να ψαχτώ λιγακι να δω και αυτα που μου προτεινατε?(Αθήνα μένω)
κατι ακόμη μου πρότειναν για τα ηχεία monitor audio rx1 τον ενισχυτή marantz pm6003 ειναι καλο αυτο το σετ?
μηπως υπάρχει κατι καλύτερο σε ενισχυτή και ηχεια στα χρήματα αυτα?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

τα καταστηματα θα τα βρεις ψαχνωντας τα μοντελα ηχειων και ενισχυτων στο www.skroutz.gr. Τα RX1 ειναι μικρουτσικα για αυτο το χωρο. Αυτα που σου εδειξα παραπανω μαζι με καποιες βασεις ειναι μια χαρα για το χωρο σου. Ο ενισχυτης ειναι απο τα καλα μοντελα στην τιμη του. Αν δεν σε ενδιαφερει ο τηλεχειρισμος κοιτα και τον Audiolab 8000SE στα 380 ευρω.

Αν μπορεις να πας για δαπεδου (θα γλιτωσεις τις βασεις), υπαρχει ενα μοντελο ιδανικο για το χωρο με παρα πολυ καλο ηχο και αξιζει τον κοπο να πας στα 570 ευρω. Kef iq50

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=416

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.805
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός