ηχεία για electronica

Reaction score
455
Καλημέρα, θέλω να σας μεταφέρω κάποιες απορίες του συγκάτοικού μου που ψάχνεται για ηχεία και θα ήθελα τη συμβούλη σας.

το σύστημά του περιλαμβάνει τα εξής:
1) τελικός: KODA KD 266B (200W/8Ω)
2)ηχεία: KODA KD123
3)μείκτης: gemini umx-7
4)cd player: pioneer cdj 100s (2)

τα χαρακτηριστικά των συσκευών φαίνονται παρακάτω"
ΗΧΕΙΑ
Model : KD-123
System Type: Two Way Two Speakers
Impedance (ohm) : 8
Frequency Response (Hz): 45 - 20K
SPL (dB): 94 ± 2
Power (W): 25 ~ 200
Driver (Tweeter + Woofer): horn + 12"
Magnet Weight (oz): 43
Al, Voics Coil (mm): Ø338
Carton Size (cm): 68 x 47 x 41.5
G.W. (kg): 21.4

ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ
Stereo Output Power: 200w x 2 (8ohm) / 400w x 2 (4ohm)
Frequency Response: 10Hz ~ 20KHz (±11dB)
Harmonic Distortion: ³00.2% (1KHz, 120w)
Sound Channel Separation: ³557dB
Signal Input Sensitivity: £8800mv / 20Kohm
Power Source: AC220V / 50Hz
Carton Size: 58 x 56.9 x 20 cm / PC
Gross Weight: 23.5 (kg)
Item CodeKODA KD266 FEATURES: 2 stereo channels 3 phono/line convertible 1 line and 1 mic input Adjustable assing switches Channel slide curve control switch Crossfader with rotary curve control Crossfader reverse (hamster) switch State of the art cue section with split Cut feature for low , mid and high for each chanel Gain , high , mid and low tone controls for each channel Talkover Balanced and unbalanced master outputs Zone and record outputs Dual mode metering

ΜΙΚΤΗΣ
SPECIFICATIONS: Low ......... +12 dB / - 32 dB Mid .......... +12 dB / - 32 dB High...........+12 dB / - 32 dB Gain ................ 0 to -20 dB Frequency Response .. 20 Hz - 20 Khz +/- 2 dB Distortion ................0.08 % S/N Ratio .....better than 80 dB Talkover Attenuation ......-16 dB Headphone impedance .... 16 Ohm Power source .........115/18V AC 0.75A ............................230/18V AC 0.75A Dimension 10''W x 14''H x 4.33''D (254 x 335 x 110 mm ) Weight....................6.5 lbs (3kg) FEATURES: 2 stereo channels 3 phono/line convertible 1 line and 1 mic input Adjustable assing switches Channel slide curve control switch Crossfader with rotary curve control Crossfader reverse (hamster) switch State of the art cue section with split Cut feature for low , mid and high for each chanel Gain , high , mid and low tone controls for each channel Talkover Balanced and unbalanced master outputs Zone and record outputs Dual mode metering

ΑΠΟΡΙΕΣ

1)Ενδιαφέρεται να αγοράσει ηχεία.μπορείτε να του προτείνετε κάποια ώστε να τα έχει υπόψη του και να τ'ακουσει?
ακούει κατά βάση ηλεκτρονική μουσική (κατά 99.99999%, ξερά ηλεκτρονική δηλαδή :lol: ) και το δωμάτιο ειναι 5χ3μ, ενώ και ο χωρος του στην αθήνα είναι πάνω κάτω 12-15m2.
2)έχει παρουσιαστεί καποιο πρόβλημα στα monitor που τώρα διαθέτει.
συγκεκριμένα το δεξί βγάζει πολυ πιο κάλα τα πρίμα από το αριστερό στο οποίο τα πριμα ειναι σα να μην υπαρχουν.
σημείωση : τα ηχεία δεν είναι και ιδανικά τοποθετημένα.βρισκονται στις γωνίες της μικρής πλευράς του δωματίου και το αριστερό κοιτάει προς το κέντρο του δωματίου, ενώ το δεξί κοιτά προς το αριστερό ηχείο. πάντως το προβλημα με τα πρίμα υπηρχε και πριν, όταν δηλαδή τα ηχεία σχημάτιζαν ένα νοητό τριγωνο με τη θέση ακρόασης στο κέντρο του δωματίου.
τι μπορεί να συμβαίνει και τι του προτείνετε να κάνει?
3)και κάτι άσχετο. θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα αν συνδεσω τα spendor sp2/3 (power handling 100 watt) sto παραπάνω σύστημα (200watt ο τελικος)?
ευχαριστώ

Reaction score
7
Για το 2) να ελεγξει την κορνα γιατι μπορει να εχει καει ή και να μην ειναι και συνδεμενη ή καμμενη ασφαλεια ή να μην παταει καλα η ασφαλεια (αν εχει βεβαια).

Για το 3) αν δεν υπεροδηγησεις το ηχειο δεν υπαρχει προβλημα. Τα Watt που βγαζει ο ενισχυτης τα βγαζει ανεβαζοντας το volume...

Reaction score
2
Άσχετα αν δεν συμπαθώ τον ήχο της εταιρίας, πιστεύω ότι ένα ζευγάρι B&W θα ήταν ιδανικό για το φίλο σου.
Ψοφάει για γκάζι και ρεύμα, έχει το καλύτερο punch για την κατηγορία της ηλεκτρονικής μουσική, αν καταφέρεις και ηρεμήσεις την μεσαιουψηλή που μπορεί να βγει λίγο επιθετική, θα είσαι άρχοντας.

Το 2/3 διαχειρίζεται άνετα ενισχυτικά μέχρι 110w, η ισχύ που λέει ο κατασκευαστής είναι 80w, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κολλήσει το μεγάφωνο των μεσοχαμηλών, αν και πρώτα θα σε ειδοποιήσει με το χαρακτηριστικό ήχο που κάνει η ανάρτηση όταν τελειώσει η διαδρομή της.
Με μεγαλύτερη ισχύ, αρχίζει και συμπιέζει έντονα την εικόνα του και φωνάζει, πράγμα που για το 2/3 είναι σπάνιο.
Επίσης θα σε απογοητεύσει ως προς την ένταση του κτυπήματος στις χαμηλές, αλλά θα καταλάβεις τι εννοώ όταν λέω «ηρεμήσεις την μεσαιουψηλή στα B&W».
Οι υπόλοιποι ήχοι που θα βγουν από το μεσοχαμηλό και άνω, απλά νόμιζες ότι δεν υπήρχαν στον όγκο και αρμονικές τόσα χρόνια που τους ακούς.

Είμαι Spendor-άκιας, τι να κάνουμε….

Reaction score
0
B&W φτιαγμένα για αυτό το είδος, δεν διεκδικούν δάφνες ποιότητας (ποτέ δεν έιχαν άλλωστε) και θα γκρεμίσουν ότι θέλεις vrooom.

Reaction score
239
An prwti fora agora mikti, prepei na paiksei ligo mazi tou. Dld na dokimasei ta fader kata poso einai sklira i malaka, i metria. Px egw gia to eidos mousikis pou epeza xrisimopoiousa metria. An mporei kai exei ti dinatota na min paei se gemini. Egw sistinw Allen & Heath gia liga poiotika kanalia afto to modello px Allen and Heath Xone 02 2-Channel DJ Mixer. Episis tromera einai ta vestax. Na pw oti ipraxoun kai behringer ta opoia prosferoun para polles dinatotites kai einai paftina alla den ta exw doulepsei.

Gia Hxeia tha sinistousa kati se powered jbl, mackie...

Ta cd players an kai to mikro modello einai korifi, exei twra 8-10 i pionner einai o apolitos arxontas se professional cd players

Reaction score
498
Το ηχείο που κατά την γνώμη μου είναι κορυφαίο για αυτή την μουσική είναι το B&W.

Συμφωνώ 1000% με τον Αντώνη. Βέβαια το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί κάποιος

να δώσει τόσα λεφτά εάν ακούει μόνο αυτή την μουσική? Αλλά αυτό είναι ένα άλλο

θέμα..

Reaction score
313
Καλημέρα, θέλω να σας μεταφέρω κάποιες απορίες του συγκάτοικού μου που ψάχνεται για ηχεία και θα ήθελα τη συμβούλη σας.

το σύστημά του περιλαμβάνει τα εξής:
1) τελικός: KODA KD 266B (200W/8Ω)
2)ηχεία: KODA KD123
3)μείκτης: gemini umx-7
4)cd player: pioneer cdj 100s (2)

1)Ενδιαφέρεται να αγοράσει ηχεία.μπορείτε να του προτείνετε κάποια ώστε να τα έχει υπόψη του και να τ'ακουσει?
ακούει κατά βάση ηλεκτρονική μουσική (κατά 99.99999%, ξερά ηλεκτρονική δηλαδή :lol: ) και το δωμάτιο ειναι 5χ3μ, ενώ και ο χωρος του στην αθήνα είναι πάνω κάτω 12-15m2.
2)έχει παρουσιαστεί καποιο πρόβλημα στα monitor που τώρα διαθέτει.
συγκεκριμένα το δεξί βγάζει πολυ πιο κάλα τα πρίμα από το αριστερό στο οποίο τα πριμα ειναι σα να μην υπαρχουν.
σημείωση : τα ηχεία δεν είναι και ιδανικά τοποθετημένα.βρισκονται στις γωνίες της μικρής πλευράς του δωματίου και το αριστερό κοιτάει προς το κέντρο του δωματίου, ενώ το δεξί κοιτά προς το αριστερό ηχείο. πάντως το προβλημα με τα πρίμα υπηρχε και πριν, όταν δηλαδή τα ηχεία σχημάτιζαν ένα νοητό τριγωνο με τη θέση ακρόασης στο κέντρο του δωματίου.
τι μπορεί να συμβαίνει και τι του προτείνετε να κάνει?
3)και κάτι άσχετο. θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα αν συνδεσω τα spendor sp2/3 (power handling 100 watt) sto παραπάνω σύστημα (200watt ο τελικος)?
ευχαριστώ
Πρώτα από όλα, ο συγκεκριμένος τελικός ΔΕΝ είναι ιδιαίτερα καλός (το αναφέρω "κομψά"). Με αλλαγή αυτού με έναν π.χ. Behringer EP1500, θα υπάρξει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ βελτίωση (μιλώ, εκ πείρας). Επίσης, ΔΥΟ διαφορετικά κομμάτια αυτού του ενισχυτή, παρουσίασαν πρόβλημα αξιοπιστίας (ενώ, δύο άλλα κομμάτια, δεν παρουσίασαν κανένα πρόβλημα). Άρα, καλύτερα να υπολογίζει την αγορά και ενός πιο ποιοτικού τελικού.

Τα συγκεκριμένα ηχεία ΔΕΝ τα έχω χρησιμοποιήσει. Ωστόσο, κάποια άλλα επαγγελματικά ηχεία KODA, στο κροσόβερ τους έχουν 3 μικρές λάμπες για την προστασία της κόρνας. Αυτές οι λάμπες, συχνά, ΞΕΚΟΛΛΑΝΕ από τη βάση τους και δεν κάνουν καλή (ή καθόλου) επαφή. Σε αυτήν την περίπτωση, τις...ξανακολλάς! Αν ΔΕΝ φταίει αυτό, πιθανόν να χρειάζεται αλλαγή του διαφράγματος στο πηνίο της κόρνας. Έσχατη λύση, η αλλαγή της κεφαλής της κόρνας...

Τα Spendor μπορείς να τα συνδέσεις στον τελικό, όσον αφορά την παροχή και πρόσληψη ισχύος. Όσον αφορά τον ήχο, μάλλον θα απογοητευτείς (και δε θα φταίνε τα ηχεία). Πάντως, αν το κάνεις, απέφυγε τις πολύωρες μεγάλες εντάσεις...

Για την πρόταση για ηχεία, δεν αναφέρεις τον προϋπολογισμό...

Υ.Γ. Έχω αγοράσει πολλά προϊόντα της Koda. Ο εν λόγω ενισχυτής, είναι από τα ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ προϊόντα της, που ΔΕ συστήνω...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Συμφωνώ για τα b&w. Νομίζω ότι και κάποια πιο φθηνά jbl ή infinity μπορούν να κάνουν την δουλειά άψογα. Σε κάθε περίπτωση όμως και ειδικά με τα b&w θα δυσκολευτείς με τα ενισχυτικά μια και ο έλεγχος είναι το παν σε αυτό το είδος μουσικής.

Φυσικά αν το budget είναι λίγο μεγαλύτερο, ενεργά στουντιακά monitor θα ήταν η καλύτερη λύση.

Reaction score
455
Καλημέρα.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Για τα Β&W που αναφέρετε, συμφωνεί και ο ίδιος. τα'χει ακούσει παλιότερα και του'χαν αρέσει πολύ (σύρμα λέει :) ).

Όσο για το budget, υπολογίζει γύρω στα 500 ευρώ.

του έχω προτείνει ηχεία βάσης (λόγω χώρου, 15μ2 περίπου) και όχι δαπέδου.
συμφωνείτε ή μηπως να ψάξει και για δαπέδου της ίδιας εταιρείας?
Απο΄τα βάσης της εταιρίας αν θυμαμαι καλά απο τη σειρα 6, υπαρχει το 602s3, ενώ κάπου είχε πάρει και το μάτι μου και το C1MD SE (αν το γράφω σωστά. πρεπει να είχε παρει και το eisa to 1997).

Νομίζω ότι και κάποια πιο φθηνά jbl ή infinity μπορούν να κάνουν την δουλειά άψογα
θυμαστε τα μοντέλα?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Εδω ειμαι να βοηθησω ,αλλα δεν εχω καταλαβει αν θελει ο φιλος ηχεια pro η ηχεια home.Aς μας το ξεκαθαρισει γιατι αν εχει συνηθισει να ακουει με 12'' και κορνα ,ενα 8'' με tweeter θα του φαινεται πολυ φτωχο.

Reaction score
455
ΔΥΟ διαφορετικά κομμάτια αυτού του ενισχυτή, παρουσίασαν πρόβλημα αξιοπιστίας (ενώ, δύο άλλα κομμάτια, δεν παρουσίασαν κανένα πρόβλημα).
.

σχετικά με την αξιοπιστία τους δεν μπορω να σας πω κάτι. ο ίδιος ειναι πιο αρμόδιος για να απαντήσει. πάντως τα'χει 4 χρόνια τα μηχανήματα και τα γκαζώνει αρκετα συχνά (δυστυχώς :lol: :lol: ), ενώ 2 φορέσ τα'παιζε τέρμα και όλο το βράδυ.

τώρα αφού με 500ευρώ (ενισχυτή και ηχεία) έχει αυτο το αποτέλεσμα είναι ευχαριστημένος. όσο για την behringer του την είχα αναφέρει παλιότερα και μου΄χε πει ότι άτομα που΄χαν αγοράσει (ηχεία)δεν έμειναν ευχαριστημένοι (από ποιότητα και απόδοση στο χρόνο).

γνωρίζετε μηπως την ιστοσελίδα της koda,γιατί εχουμε μια διαφωνία για τα watt toy telikoy (και δεν μπορουμε να βρούμε το manual)?

Reaction score
455
[/quote]
Εδω ειμαι να βοηθησω ,αλλα δεν εχω καταλαβει αν θελει ο φιλος ηχεια pro η ηχεια home.Aς μας το ξεκαθαρισει γιατι αν εχει συνηθισει να ακουει με 12'' και κορνα ,ενα 8'' με tweeter θα του φαινεται πολυ φτωχο.
αυτό ο ίδιος μόνο μπορεί να τ'απαντήσει. προς το παρόν κοιμάται (και η τύχη του δουλεύει :mrgreen: :mrgreen: ). θα μάθω και θα σας πω νεότερα τ'απόγευμα ή αυριο.

Reaction score
455
μάλλον τα'χει βαρέθει τα ντουλάπια του :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

και θέλει κάτι μικρό για το σπίτι, ενω τα ντουλάπια :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
σκέφτεται να τα κρατησει για τα πάρτυ (dj γαρ).θα τον ρωτήσω πάντως και θα σας πω.

Reaction score
455
Είμαι Spendor-άκιας, τι να κάνουμε….
Καταχράζομαι λίγο το χώρο του συγκεκριμένου θέματος για να ρωτήσω κάτι σχετικά με τα 2/3 (στην πραγματικότητα αυτό ήθελα να κάνω από την αρχή :D :D )

χτες είχα την "φαεινή" ιδέα να γεμίσω τις βάσεις των ηχείων με σκάγια.

φαεινή γιατί υπήρξε βελτίωση και "φαεινή" γιατί 25 kgr σκάγια στα χέρια και για 1,5 km ποδαρόδρομο είχαν σαν αποτέλεσμα να είμαι διπλωμένος σήμερα.

Έβαλα 12,5κγρ στην καθεμία βάση, αλλα ΔΕΝ έχουν γεμίσει εντελώς (θέλουν μάλλον ακόμη). να προσθεσω και αλλη ποσότητα και πόσο ακόμα ή να τ'αφησω όπως είναι?
(τα ηχεία είναι 14,3 kgr)

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Ωραια!! Παμε λοιπον.

JBL E 60 floorstanding
1X 8''woofer
1x4'' mid
1x 19mm tweeter
8 Ohms
90db
Τιμη καταλογου 714 ευρω, στα καταστηματα μετρητοις γυρω στα 530ευρω.

JBL E50 bookshelf/ mirror image
Ιδια χαρακτηριστικα με το Ε 60.
Τιμη καταλογου 618 ευρω ,μετρητοις περιπου 460 ευρω.

JBL E 30 ηχειο βασεως
1χ6,5''woofer
1x19mm tweeter
8 ohms
88db
Τιμη καταλογου 416 ευρω ,μετρητοις καπου 310 ευρω.

JBL Studio L 820 Bookshelf/mirror image
1x8''woofer
1x4'' mid
1x1''titanium tweeter
1x0.5''mylar supertweeter
8ohms
90db
Tιμη καταλογου 642ευρω ,μετρητοις 480 ευρω.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab