ηχεία και ενισχυτής, 500€

Reaction score
0
Αρχικά ζητώ συγνώμη εάν βρίσκομαι σε λάθος κατηγορία.
Μετά από λίγο διαβασματάκι που έχω ρίξει τις τελευταίες μέρες εδώ μέσα, και μην έχοντας κατανοήσει και πολλά, μάλλον λόγω υπερβολικής ποσότητας πληροφοριών:109:, θα παραθέσω τις ερωτήσεις μου άμεσα σε αυτό εδώ το τόπικ...

Λοιπόν, το Πάσχα που πέρασε, είχα ξηλώσει τον ξεχωριστώ ενισχυτάκο που έχουν τα 5,1 ηχεία του πισιού μου (δεν είναι μέσα στο σαμπ), και τον είχα συνδέσει με τα ηχεία του καμένου και παρακμιακού ηχοσυστήματος που έχουμε (με πηγή την έξοδο των ακουστικών της κάρτας ήχου του πισιού), ώστε να καλύψω τις όποιες ηχιτικές απαιτήσεις των ημερών.....

Κάποια στιγμή, ρίχνει ο πατέρας μου την ιδέα να πάρουμε λίγο μεγαλύτερα ηχεία για έξω, να έχουμε μόνιμα έτοιμη την καλωδίωση και όποτε θέλουμε τα συνδέουμε και βάζουμε τα "κλαρίνα" να παίζουν...

Τέλος πάντων για να μην πολυλογό (κιάλλο:116:), θέλω με μέγιστο όριο τα 500€ δύο ηχειάκια για ανοιχτό χώρο, ίσως να παίξουν και μέσα καμιά φορά και έναν ενισχυτή για να τα οδηγήσει.
Ως πηγή κατά κύριο λόγω θα χρησιμοποιηθεί το (πολυαναφερθεν) πισι, ή και κανά mp3-cd player.

Reaction score
0
Απάντηση: ηχεία και ενισχυτής, 500€

Ευχαριστώ φίλε Κώστα για την απάντησή σου.
Παρατήρησα ότι όλα τα ηχεία που μου προτίνεις είναι ενεργά.
Άρα δεν χρειάζεται ενισχυτής.
Ή μήπως δεν χρειάζεται τελικός ενισχυτής και χρειάζεται προενισχυτής, ώστε να συνδέσω και την όποια πηγή χρησιμοποιώ???

Η έξοδος της πηγής θα γίνετε με το κλασικό mini-jack που καταλήγει σε RCA...

Απ'ότι είδα στα ηχεία που μου προτίνεις, το καλώδιο που χρειάζονται είναι XLR...
Άρα μάλλον κάτι λείπει.

Επίσης μία ακόμα παρατήρηση. Τα ηχεία αυτά είναι studio monitors και όχι PA. Αυτή δλδ είναι η κατηγορία που μου κάνει? Τα monitors?

Για πάμε παίδες, κάποιος άλλος πρόταση... Ο βασικός άξονας παραμένει ο ίδιος, δύο ηχεία κατα κύριο λόγω για εξωτερικό χώρο μαζί με ...ενισχυτή (εφόσον και εάν χρειάζεται), με κόστος όχι πάνω από μισό χιλιάρικο...

Reaction score
1.379

Δε χρειαζεσαι PA δεδομενου οτι τα ηχεια θα χρησιμοποιηθουν περιστασιακα σε εξωτερικο χωρο για καποιο γλεντι και οχι για συναυλια. Εφοσον τα συνδεσεις μονο με μια πηγη (οποια και να ειναι αυτη) δε χρειαζεσαι μικτη ή προενισχυτη. Θα συνδεσεις την πηγη κατευθειαν στα ηχεια και θα ρυθμισεις το volume απο τα ηχεια. Ειτε θα φτιαξεις καλωδια απο XLR σε οτιδηποτε χρειαζεσαι ή θα παρεις XLR-XLR και στην ακρη της πηγης θα χρησιμοποιησεις ανταπτορα.

Ολα αυτα τα ηχεια ειναι ποιοτικα και τον περισσοτερο χρονο που θα βρισκονται μεσα στο σπιτι μπορεις να τα χρησιμοποιησεις και οπου αλλου θες. Εγω εχω τα Tascam VL-X5 μονιμα συνδεδεμενα στην καρτα ηχου. Τα εχω χρησιμοποιησει και για την περιπτωση που θες εσυ, με laptop σε συγκεντρωση (εσωτερικου χωρου) οταν χρειαστηκε μεγαλυτερη ενταση απο μινι συστημα.

Reaction score
0

Μάλιστα.
Τα τύπου monitor που μου προτείνεις, σε σχέση με τα PA, ποιά θα είναι η διαφορά τους (η πιο κύρια τουλάχιστον...)???
Τα PA θα παίζουν πιο δυνατά και το monitor πιο ποιοτικά?

Επίσης έχει πάρει το μάτι μου και κάτι ηχεία που τα λένε βάσης, δαπέδου κτλ..
Συγκεκριμένα είχα δει τα Tannoy Sensys 1.
Αυτού του τύπου τα ηχεία τι διαφορές έχουν από τα παραπάνω?

Α, θα ήθελα να μου προτείνετε και μία λύση με 2 ηχεία και δικάναλο ραδιοενισχυτή.

Υ.Γ. Με έναν τέτοιο αντάπτορα, ή με έναν τέτοιο, είμαι καλυμένος ε?

Reaction score
1.379

Μάλιστα.
Τα PA θα παίζουν πιο δυνατά και το monitor πιο ποιοτικά?
Το PA ειναι για ομιλια, συναυλια κτλ. Δε πιστευω οτι σου χρειαζεται για ενα γλεντι εκτος και μιλαμε για συναθροιση 100 και βαλε ατομων. Αν μιλαμε για παρεα τα monitors θα σε καλυψουν ανετα σε θεμα εντασης.

Τα δαπεδου στη μεγαλη πλειοψηφεια τους αλλα και στο ποσο που θα κινηθεις ειναι παθητικα και θα χρειαστεις και ενισχυτη. Με 500 ευρω δε θα βρεις ηχεια δαπεδου + ενισχυτη της ποιοτητας των monitors που σου προτεινα. Επισης ειναι πιο δυσκολα στο κουβαλημα.

Και ο ραδιοενισχυτης ειναι περιττος για μενα. Εφοσον εχεις PC μπορεις να εχεις αρκετους σταθμους μεσω internet και να μην ανησυχεις για προβληματα ληψης.

Οι ανταπτορες δεν ειναι προβλημα. Αναλογως τις επιλογες σου θα δεις τι θα χρειαστεις και ειτε θα το φτιαξεις ή θα το αγορασεις ετοιμο. Υπαρχουν ανταπτορες για τα παντα.

Reaction score
0

Θα ηθελα και εγω την γνωμή - γνωση των ειδικών του ηχου για ενα συστημα ενισχυτη - ηχεια στην ιδια κατηγοριας τιμής .Θα προτιμουσα
ξεχωριστα ηχεια και ενισχυτή ωστε σε κάποια μελοντική αναβαθμιση να γινει σταδιακα . η χρηση θα ειναι παρτυ σε σπιτι της παρεας ωστε να μην μου φορτώνονται ολοι να τους δώσω το συστημα μου .
Οι απαιτήσεις ειναι ενας ενισχυτής και 2 ηχεια που θα μπορουσαν να γεμισουν καλα 80 - 100 τμ .δλδ απο τα λίγα που ξέρω 2 Χ 250.
Υπαρχει κατι σε αυτο το μικρο μπατζετ . Η να ξεχασω την ιδεα.Καταλαβαινω οτι η ποιοτητα σε τοσα λιγα χρήματα ειναι δυσκολο - ακατορθοτο .Το μπατζετ δεν υπαρχει διαθεση να ανέβει ιδιαίτερα .
Ευχαριστώ πολύ

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: ηχεία και ενισχυτής, 500€

T.AMP 1050 και BEHRINGER B2031P TRUTH με κλειστά μάτια.
Επειδή με ενδιαφέρουν κι εμένα παθητικά near field monitors θα ήθελα να ρωτήσω ποιά είναι η γνώμη σας για τα Behringer Β2031P Truth ή για τα Β2030P ???

Τα έχετε ακούσει; Τι λένε;

Ποια από τα δύο να προτιμήσω; Δεν τίθεται θέμα χρημάτων αλλά χώρου. Θα μπορούσα να στριμώξω και τα 2031 αλλά θα προτιμούσα τα 2030. Εχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους;

Reaction score
1.187

Και αν υπάρχει κάτι άλλο εναλλακτικό παθητικό monitor σε αυτό το μέγεθος πάντα με γνώμονα την ποιότητα ήχου.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.879
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis