ηχεία desktop

Reaction score
263
Η ερώτηση που θα ηθελα να θεσω ειναι η εξης:

Ποια desktop (ή nearfield) ηχεία θεωρείτε αξιόλογα για μουσικα άκουσματα στον υπολογιστή στον οποιο περνάμε ουκ ολίγες ώρες;

Φιλικά
Βασίλης

Reaction score
7.069
Απάντηση: ηχεία desktop

Aπο καθαροαιμα ηχεια για υπολογιστη κανενα. Μια καλη λυση ειναι η αγορα ενος docking station για ipod με εισοδο line και χρηση του σαν ηχειο υπολογιστη,εχουν καλο ηχο (μιλαω για επιλογες πανω απο 150 ευρω),τηλεχειρισμο,γλυτωνεις τα καλωδια και τις δυο καμπινες πανω στο μικρο χωρο του γραφειου και φυσικα αν εχεις ipod το χρησιμοποιεις και γι αυτο.
Αλλη λυση ειναι η αγορα ηχειων βασης μικρου μεγεθους σε συνδυασμο με ενα tripath ενισχυτακο,σιγουρα πιο καλος ηχος αλλα και ενα κοστος γυρω στα 300 ευρω.

Αλλη λυση καποιο ραδιοφωνο της tivoli και να στειλεις σημα στην υποδοχη aux απο την καρτα ηχου.Oλα τα μοντελα της εχουν αυτη την επιλογη και τα μοντελα 2,3 και τα πιο ακριβα και την επιλογη mix (χρησιμη).

H yamaha εχει το τελευταιο καιρο μια αναλογη επιλογη desktop radio-system το TSX-120.

Αλλη επιλογη η αγορα ενος micro system με υποδοχη line,απλα θα σου πιασει πολυ χωρο στο γραφειο.

Η καλυτερη λυση ειναι βεβαια η αγορα ενος καλου ενεργου ηχειο αλλα εκει ανεβαινεις πολυ σε κοστος αλλα και σε ογκο

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

φιλε μου, μια καλη λυση στα 120Ε, ειναι τα Behringer MS-40, τα οποια εχουν ενσωματωμενο ενισχυτη 2*20W, καθως και DAC 24/192 για τηνη αναβαθμιση της ψηφιακης σου πηγης!

οριστε

DIGITAL MONITOR SPEAKERS MS40
24-Bit/192 kHz Digital 40-Watt Stereo Near Field Monitors

* 2-way active studio monitors ideally suited for computer studios, audio and multimedia workstations and keyboard monitoring
* Built-in powerful 2 x 20-Watt amplifiers with immense headroom
* Powerful woofers and high-resolution tweeters provide an ultra-linear frequency response
* Ultra-high resolution 24-bit/192 kHz D/A converters for an incredible dynamic range
* Optical and coaxial inputs to directly connect digital audio sources by S/PDIF interface
* Two stereo analog inputs featuring ⅛' TRS and stereo RCA connectors can be used simultaneously or mixed with a digital stereo source
* Individual Volume controls for both Line inputs plus Bass and Treble EQ controls
* ¼' TRS headphone connector with auto-mute loudspeaker function easily accessible on the front panel
* Magnetically shielded for placement near computer monitors
* High-quality components and exceptionally rugged construction ensure long life
* Conceived and designed by BEHRINGER Germany

http://www.skroutz.gr/c/570/epaggelmatika-hxeia.html?keyphrase=behringer+ms+40

Reaction score
263
Με πόσα μπικικινια?

κατ'αρχας να σας ευχαριστησω ολους για τις αμεσες απαντησεις.

Το πόσο να κοστιζει παρ' ολο που ξερωτο ποσο σημαντικο ειναι στην επιλογη δεν το εθεσα σαν κριτηριο ωστε να μπορεσουμε να δουμε ποσα καλα ηχεια για μουσικη (desktop/nearfield) κυκλοφορουν ωστε μετα αναλογως να μπορει ο καθενας να καταληξει.

Εγω τωρα χρησιμοποιω τα audioengine 2, ενεργα ηχειακια που τα ειχα φερει απο Γερμανια και για τα οποια ειχα διαβασει πολυ θετικα σχολια στο stereophile. Τελευταια ομως επειδη ειχαν καποια προβληματακια σκεφτομουν ισως καποια αλλαγη / αναβαθμιση.

Επειδη υπαρχουν πολλες μερες που ακουω περισσοτερη μουσικη στον υπολογιστη παρα απο το συστημα μου αναρωτιομουν τι κυκλοφορει αραγε σε ποιοτικα (ακουστικως) ηχεια γι αυτη τη χρηση.

φιλικα
Βασιλης

Reaction score
0

Γεια σου φίλε μου.
Λοιπόν, για αρχή θα σου πρότεινα αυτά για κάπως οικονομικά και με πολύ καλύτερη απόδοση απο τα κοινά ηχεια για υπολογιστές.
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...peakers/Fostex-Monitors-Pm0-4-11-47-PM0-4.htm

Εγώ βασικά λόγω του οτι ασχολούμαι και με κάποια προγραμματα μουσικηw και software synthesizers, έχω πάρει αυτά (KRK RP6 πρώτης γενιάς) http://www.zzounds.com/item--KRKRP6 εδώ και 2 χρόνια και είμαι πανευτυχής με την απόδοση τους. Βέβαια είναι αρκετα πιο ακριβά απο τα παραπάνω (600 ευρω τότε).

Reaction score
140

Το καλύτερο που έχω ακούσει
Nuforce
Ο φίλος μου που τα έχει τα πήρε από Αμερική δεν ξέρω αν έρχονται στην Ελλάδα
Ρίξε ένα τηλ στην MUSICLOVER

Reaction score
7.069

Εξαιρετικα δειχνουν και θα ακουγονται πολυ καλα,αλλα κατι μου λεει πως θα παιζουν γυρω στο πεντακοσαρικο δυστυχως.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

τα iQ παιζουν πραγματικα πολυ καλα, αισθητικα ειναι σουπερ και ακουγονται πραγματικα μεγαλα χαρις στον ενσωματωμενο ενισχυτη 2x60W. Το μονο ανησυχητικο ειναι οτι εχουν εκφραστει παραπονα αξιοπιστιας οσον αφορα βλαβες που παρουσιαζει ο ψηφιακος ενισχυτης.. Κατα τ'αλλα, τα 200Ε ειναι ενα πολυ μικρο κοστος για αυτα που προσφερει το συγκεκριμμενο μοντελο. Επισης να αναφερουμε οτι δεν εχουν volume, ο Η/Υ πρεπει να λειτουργει και σαν προ.

Tυπος Ραφιού/Βάσης, Δύο δρόμων, Bass-reflex

Mεγάφωνα 1x140 mm woofer με κώνο από πλαστικοποιημένο χαρτί
1x25 mm tweeter νεοδυμίου με μεταλλικό θόλο

Απόκριση Συχνότητας 54 Hz-25 kHz

Ισχύς Εξόδου 60 WRMS

Απόκριση Συχνότητας 5 Hz - 70 kHz

THD <0.01% at half power

S/N ratio >95 dB

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik