ηχεια+ενισχυτης μεχρι 500 ευρω

Reaction score
0
καλησπερα σε ολους,,

παιδια ειμαι φοιτητης και αποφασισα επιτελους να χτισω το δικο μου συστημα ηχου..με κατι οικονομιες εφτασα κοντα στα 500 ευρω..μετα απο αρκετη μελετη και επισκεψεις σε κεντρα ηχου κατεληξα στα wharfedale diamond 9.1 + και στον yamaha rx497.πως σας φενεται ο παραπανω συνδιασμος?ΝΑ σημειωσω οτι ειμαι λατρης του ζωντανου ,ομως σωστου ηχου χωρις υπερβολες και εντυπωσιασμους..ακουω περισοτερω εντεχνη μουσικη και μου αρεσουν βεβαια μερικα ροκ κοματακια..ακουω αποψεις..

http://www.yamaha.ca/av/stereocomp/RX497.jsp
http://www.wharfedale.co.uk/model.php?model_id=11&finish=40

Reaction score
25.503
ιδεα:
φανταζομαι θα σε ενδιεφερε να ξεκινησεις να χρησιμοποιεις σαν πηγη τον υπολογιστη σου (σαν καλος φοιτητης!) και μιας και ο προυπολογισμος ειναι σφικτος μηπως να σκεφτοσουν την λυση των ενεργων?
πχ
http://www.thomann.de/gr/cat.html?gf=active_nearfield_monitors&ls=100&oa=ala

για ριξτε ιδεες

Reaction score
0
απο την αρχη δεν συμπαθουσα τα ενεργα ηχεια..εχω την εντυπωση οτι δεν εχουν φυσικο ηχο κ γι' αυτο προτιμησα παραδοσιακες λυσεις..

Reaction score
1
Έχω το μεγαλύτερο μοντέλο, τα Wharfedale Diamond 9.2 και δεν έχω κανένα παράπονο, παρά μόνο ότι έχουν χαμηλή ευαισθησία, 86db, όπως επίσης και τα Diamond 9.1, και πρέπει να έχεις αρκετή ισχύ για να παίξουν δυνατά. Είναι πολύ αξιότιμα ηχεία, και δεν θα σε απογοητεύσουν πιστεύω, πάντα στα πλαίσια της τιμής τους.

Όμως θα σου πρότεινα ένα πιο ευαίσθητο ηχείο, θα πρέπει να ακούσεις καλύτερα για να διαλέξεις.

Επίσης, με τα 500 ευρώ για ηχεία και ενισχυτή μπορείς να βρεις νομίζω ηχεία μεγαλύτερα σε όγκο άρα και σε ένταση, ίσως και σε ποιότητα, π.χ. diamond 9.2, JBL ES20 ή ES30 (αγαπημένα μου), Dali Concept 1 ή 2, Infinity Beta 10 ή 20, Crystal Audio TX-B1, κ.α. βέβαια το μέγεθός τους θα εξαρτηθεί από το χώρο σου...

Αν είσαι Αθήνα μπορείς να βρεις σε πολλά μαγαζιά πολύ καλές τιμές, αλλά και επαρχία στέλνουν με πολύ λίγα μεταφορικά, περισσότερα με pm!

Reaction score
2
Φαντάζομαι πως τον συνδιασμό τον άκουσες κάπου και σου άρεσε. Οπότε αφού σου άρεσε η επιλογή σου είναι σωστή. Ούτως ή άλλως σε αυτά τα χρήματα δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλές επιλογές και πάνω κάτω όλα τα μηχανήματα είναι περίπου ίδια. Οπότε μην τρελένεσε. Αν σου άρεσαν χτύπα τα και ευχαριστήσου τη μουσική σου. Αν βέβαια σε τρώει ο κ.... σου ψάξου και για μεταχειρισμένα. Εκεί μπορεί να σου κάτσει κάτι πραγματικά καλό.:107:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Ο ενισχυτής σε καλύπτει μια χαρά για πρώτο σύστημα και κατά τη γνώμη μου έχει κορυφαίο value for money. Για ηχεία πρέπει να ακούσεις εσύ και όχι να σου προτείνουν άλλοι.
Αρκέσου σε κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες, σαν συμβουλές, του τι να προσέξεις και ξεκίνα ακροάσεις.
Σε τι χώρο θα τοποθετηθούν (διαστάσεις και σημείο), αν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης μακρυά από τοίχους και άλλα τέτοια θα βοηθούσαν.

Reaction score
0
θα τοποθετηθουν σε χωρο 6χ4=24 τμ περιπου.. τα ηχεια θα τοποθετηθουν ακριβως μπροστα απο τοιχο σε βασεις της gemini(αν παμε σε ηχεια ραφιου)..απλα παρατηρω μια παροτρινση να παω σε κατι πιο ακριβο σε ηχεια αλλα δν ξερω αν αξιζει τον κοπο..τα συγκεκριμενα ηχεια μ ακουγονταν πολυ πιο ζωντανα απο τα klipsh b3 που φερνει το saturn αξιας 340 ευρω αλλα κ τα roister emphasis 5.jbl δν εχω ακουσει ακομα αλλα μ αρεσει περισοτερο ο αγγλικος ηχος(καθαρα ,ζωντανα μεσαια) παρα ο αμερικανικος..

Reaction score
6
Τότε αν ψάξεις λίγο θα βρεις αυτά κάτω από 300
http://www.tannoy-speakers.com/s.php?product=125

Αυτά λίγο κάτω από τα 400
http://www.tannoy-speakers.com/s.php?product=126

Και ίσως αυτά πάλι κάτω από 300
http://www.tannoy-speakers.com/s.php?product=121

Και αυτά πάλι κάτω από 400
http://www.tannoy-speakers.com/s.php?product=122

Οι πρώτες δύο επιλογές καλύτερες από τις 3 και 4 αλλά με καθαρά και γλυκά μεσαία ala Tannoy.

Reaction score
0
το πιασα το μηνυμα..tannoy sensys 1 πολυ καλυτερα απο wharfedale diamond 9.1..ετσι?
ανυπομονω να τα ακουσω αυτα τα tannoy..ειναι καποιος που εχει ακουσει και τα 2..?

Reaction score
6
Ω, ναι.
Είναι ευκαιρία όσο υπάρχει στοκ διαθέσιμο.
Γιατί η Tannoy σε αυτά τα χρήματα πλέον έχει πολύ μικρά ηχεία.

7άρι γούφερ, super tweeter, 88dB ευαισθησία και πάνω απ' όλα εγγλέζικες μεσαίες.
Τα sensys 2 έχουν και τον όγκο του μπάσου που χρειάζεται σε ροκιές. Το καλό είναι ότι παρ' όλο που είναι οικονομικά δαπέδου, το μπάσο δεν είναι ποτέ υπερβολικό και ούτε χαλάει την ισοροπία του ηχείου όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες οικονομικές περιπτώσεις.
Κυριολεκτικά, εάν δεν το 'χει, δεν το βγάζει.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Συμφωνώ απόλυτα με το συνδυασμό του YAMAHA με τα TANNOY. Αν μπορείς να ανέβεις λίγο στα χρήματα για τα ηχεία ρίξε μια ματιά στα CHARIO Premium 2000 ή και τα 1000 ακόμα.
Κατά τη γνώμη μου είναι προτιμότερο να ακούς από ένα σωστό (για τα δεδομένα της κατηγορίας) ηχείο που του λείπει μιάμιση οκτάβα από μια ατσούμπαλη κατασκευή πλήρους φάσματος.

Reaction score
0
Συμφωνώ απόλυτα με το συνδυασμό του YAMAHA με τα TANNOY. Αν μπορείς να ανέβεις λίγο στα χρήματα για τα ηχεία ρίξε μια ματιά στα CHARIO Premium 2000 ή και τα 1000 ακόμα.
Κατά τη γνώμη μου είναι προτιμότερο να ακούς από ένα σωστό (για τα δεδομένα της κατηγορίας) ηχείο που του λείπει μιάμιση οκτάβα από μια ατσούμπαλη κατασκευή πλήρους φάσματος.
τι εννοεις με το ατσουμπαλη κατασκευη ?

Reaction score
6
τι εννοεις με το ατσουμπαλη κατασκευη ?
Εννοεί ότι οι φτηνές κατασκευές συνήθως δεν έχουν σπουδαίο κούρδισμα.

Ένα ηχείο δαπέδου των 1000 ευρώ και ένα των 250.
όπως και να 'χει ο κατασκευαστής παίρνει από τα ράφια του ό,τι φτηνότερο έχει και το βάζει σε μια καμπίνα και προσπαθεί να φτιάξει ήχο στη δεύτερη περίπτωση..

Βέβαια καμιά φορά πετυχαίνει η σούπα, αλλά συνήθως ό,τι πληρώνεις παίρνεις.

Γι' αυτό και κοιτάμε καμιά ευκαιρία μοντέλων που ενώ έχουν σταματήσει να παράγονται, λόγω ξεστοκαρίσματος είναι σε τιμή χώμα.

Αρκεί να σου πω ότι το sensys2 είχε τιμή 790 ευρώ και το sensys1 486 ευρώ.

Τώρα κάτω από 400 το sensys2 και κάτω από 300 το sensys1.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
πάντως το acoustic energy aegis one των 198Ε το ζεύγος κάθε άλλο παρά "ατσούμπαλη κατασκευή" μπορεί να χαρακτηριστεί

αν μη τι άλλο, με βάση αυτό http://stereophile.com/standloudspeakers/239/
Μια χαρά τίμια κατασκευή είναι. Άλλωστε ανήκει στη κατηγορία των ηχείων που τους λείπει μιάμιση οκτάβα χαμηλά.
Το θέμα βέβαια είναι και το ταίριασμα του ηχείου με τον ενισχυτή καθότι θεωρώ δεδομένη την αναζήτηση ζεστού και ξεκούραστου ηχείου κατάλληλου για ενισχυτικά της κατηγορία που θέλει να κινηθεί ο φίλος μας.

Reaction score
5
Πολύ καλές οι προτάσεις των προλαλησάντων αλλά επειδή βρέθηκα στη θέση σου, φίλε μου, πριν από 4 περίπου χρόνια θα κοίταζα στα μεταχειρισμένα για καμιά καλή ευκαιρία.

Είχα χτυπήσει τότε ενισχυτή NAD C370 στα 400 Ε (αρχική περίπου 900Ε) και ηχεία QLN 122 με 200 Ε (αρχική λίγο κάτω από 600). Τα μηχανήματα με συντροφεύουν ακόμα ενώ από πλευράς απόδοσης προσωπικά με ικανοποιούν υπέρ το δέον για τα λ7 που έδωσα.

Η μόνη συμβουλή που θα σου επισημάνω κι εγώ είναι να κινηθείς σε δίδρομο ηχείο δύο μεγαφώνων ,ανεξάρτητα αν θα είναι βάσης ή δαπέδου, όπου το κροσόβερ έχει και την απλούστερη σχεδίαση για ασφαλές αποτέλεσμα γιατί σε πολύπλοκο πολύδρομο καταλαβαίνεις τι θα γίνεται αν βάλεις τα φθηνότερα υλικά...

Reaction score
0
παιδια καλησπερα ,ερχομενος στην αθηνα σε ενα καταστημα κοντα στο σπιτι μ ακουσα τα advance acoustic um20..εντυπωσιαστηκα.αντιθετα τα jbl es30 δν με ικανοποιησαν καθολου..βεβαια δεν ξερω αν παιζει ρολο το γεγονος οτι κ τα 2 σετ ηταν συνδεδεμενα σε εναν ενισχυτη advance acoustics map-305..ποτε υπηρχε τελεια σημβατοτητα με τα advance acoustic ηχεια..τι λετε?εχει ακουσει καποιος αλλος τα advance acoustic με αλλο ενισχυτη για να μ πει εντυπωσεις;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.895
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster