ηχομονωση σε διαμερισμα

Reaction score
0
Καλησπερα σας , ηθελα να ρωτησω ποσο εφικτο ειναι να γινει ηχομωση για home cinema σε ενα ηδη ετοιμο διαμερισμα πολυκατοικιας! ειναι μεγαλο το κοστος κ για ποσα μιλαμε? κ οταν λεμε ηχομονωση οχι τιποτα το xtreme απλα να μν πολυενοχλουντται οι γειτονες δν λεω να μπορει να κοιμαται ησυχα η γυναικα στο διπλανο δωματιο!!:121:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.028
Απάντηση: ηχομονωση σε διαμερισμα

είναι ακριβό.
το πιο "φτηνό" μοντέλο είναι ηχοαπορροφητική γυψοσανίδα σε όλους τους τοίχους (αυτή με τις μικρούτσικες τρύπες) με κάποιο υλικό από πίσω, συνήθως υαλοβάμβακα. Επίσης πόρτες ηχομόνωσης και τζάμια ηχομόνωσης στα παράθυρα. Και πάλι μένει το ταβάνι και το πάτωμα.

Reaction score
384

είναι ακριβό.
το πιο "φτηνό" μοντέλο είναι ηχοαπορροφητική γυψοσανίδα σε όλους τους τοίχους (αυτή με τις μικρούτσικες τρύπες) με κάποιο υλικό από πίσω, συνήθως υαλοβάμβακα. Επίσης πόρτες ηχομόνωσης και τζάμια ηχομόνωσης στα παράθυρα. Και πάλι μένει το ταβάνι και το πάτωμα.
Σαν ενυδρειο χωρις πατωμα δηλαδη :137:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Υπάρχουν υλικά, ακριβά εως πολύ ακριβά αλλά είναι αποτελσματικά εφόσον εγκατασταθούν σωστά.
Υπολόγιζε μόνο το υλικό 70 ευρω + ΦΠΑ το τετραγωνικό.

Κάντο Greekway όπως οι περισσότεροι....
"Ζαλίζουμε τα" του διπλανού μας αφού αν οχι εμείς θα του τα ζαλίζει η γυναίκα του!!! :142::142::142:

Reaction score
281

Το υλικο των 70 (φπα) ανα τετραγωνικο, ειναι "εμφανισιμο", ή χρειαζεται και κατι ακομα, πχ γυψοσανιδα για να κρυφτει ?

Reaction score
150
Πρόσεχε μην ξοδέψεις λεφτά και δεν πάρεις το αποτέλεσμα που περιμένεις. Κανονικά αυτά γίνονται κατά τη διάρκεια της κατασκευής όπου και πιο έυκολα είναι και πιο φθηνά. Το να μπλαστρώσεις όλους τους τοίχους μετά είναι μια λύση αλλά θα σου κοστίσει.

Επίσης έχεις και το πάτωμα και το ταβάνι όπου πάλι ανάλογα με το πόσο ριζικά θα επέμβεις εξαρτάται και το τελικό αποτέλεσμα.

Εγώ θα σου έλεγα να σκεφτείς μήπως να έρθει κάποιος ειδικό π.χ. όπως ο Βαγγέλης ο Λάμπρου να σου μετρήσει πέντε πράγματα? Επίσης στη θέση σου θα μιλούσα με τους γείτονες και θα μετρούσα το θόρυβο που λαμβάνουν αυτή τη στιγμή στις διάφορες επιθυμητές στάθμες που παίζεις. Νομίζω πως αν τους εξηγήσεις γιατί το κάνεις (για να μην τους ενοχλείς) δεν θα έχουν κανένα προβλημα.

Υποθέτω πως θες να επέμβεις σε ένα δωμάτιο γιατί αν είναι για όλο το σπίτι.....

Και να ξέρεις ότι κάτι ξεσπάσματα του Subwoofer που δημιουργούν "κτυπογενή" ήχο ό οποίος μεταφέρετε μέσω ύλης δύσκολα θα τα δαμάσεις. Εννοώ κραδασμούς που ο μόνος τρόπος να τους αποφύγεις είναι λύση Room in a Room.

Έτυχε και τα συζήτησα πρόσφατα για λογαριασμό πελάτη μου με (Ντραμς και Κιθάρα (μπάσα) τον Μηχανολογο μου και για τέτοιο θόρυβο τα πράγματα είναι δύσκολα!

Εσύ βέβαια δεν νομίζω να κοπανάς τόσο οπότε κάτι μπορείς να κάνεις.

Τι πάτωμα έχεις? Πλακάκι, Ξύλο πλωτό, ξύλο καρφωτό με διάκενο, μάρμαρο?

Επίσης πιο δωμάτιο του σπιτιού είναι και πόσο μπορείς να επέμβεις? Τέλος οι πόρτες που σου λέει ο Κώστας καθώς και τα τζάμια δεν είναι φθηνά μιας και για τα τζάμια χρειάζεται να τα αλλάξεις (καταλαβείνεις) και αν τα παίρνουν τα κουφώματα σου (διπλά, τριπλά) και οι πόρτες αν θέλεις και αισθητική τότε....

Μην με παρεξηγείς που τα κάνω δύσκολα, στο λέω μόνο για να μην πετάξεις λεφτά κει δεν κάνεις τίποτα.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Ο Σωτήρης στο ανέλυσε πολύ ωραία.
Η ηχομόνωση σε μια τελειωμενη οικία είναι πολύ δύσκολη γιατι αφενός δεν έχουν προβλεθεί πολλά πραγματα απο κατασκευής αφετέρου εφόσον είναι ουσιαστικής αποδοσης θα σου μικρίνει τις εσωτερικές διαστάσεις του χώρου.

Οχι, όλα τα υλικά ηχομόνωσης κρύβονται. Χρειάζεται εξωτερικά γυψοσανίδα. Το υλικό έχει την υφή του λάστιχου με μεγάλη μάζα και μετατρέπει την ακουστική ενεργεια των χαμηλών συχνοτήτων που διαφεύγουν του χώρου (μεσαίες και υψηλές αντιμετωπίζονται πολύ εύκολα) σε θερμική.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.028

ο πιο φτηνός τρόπος είναι να καλύψεις όλο το ταβάνι κι όλους τους τοίχους με γυψοσανίδα, οπότε χάνεις το λιγότερο ~5cm. Σε αυτά τα 5 cm περιλαμβάνονται οι γυψοσανίδες με τις βάσεις τους και ο υαλοβάμβακας (επίσης το πιο φτηνό υλικό). Πετροβάμβακας είναι η επόμενη επιλογή.

Υπάρχει ειδικής ποιότητας γυψοσανίδα, ειδική για ηχοαπορρόφηση. Αλλά και απλή γυψοσανίδα να βάλεις, πάλι θα κάνεις δουλειά.

Στο δάπεδο στρώνεις μια χοντρή μοκέτα.

Με το παραπάνω μοντέλο μπορείς να επιτύχεις σημαντική ηχομόνωση σε όλο το ακουστικό φάσμα, πλην των πολύ χαμηλών συχνοτήτων.

Για τις πολύ χαμηλές συχνότητες η μόνη απόλυτη λύση είναι φύλλα μολύβδου, τα οποία είναι πάρα πολύ φτηνά, αλλά το βάρος τους είναι τεράστιο και η τοποθέτηση πολύ επίπονη.

Αλλά μετά θα είσαι προστατευμένος και από πυρηνικά...

Υπάρχει πάντως και γυψοσανίδα με ενσωματωμένο φύλλο μολύβδου (το δίνουν σε ακτινολογικά εργαστήρια). ίσως αξίζει τον κόπο να το ψάξεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.028

Η KNAUF έχει προϊόντα (απλές γυψοσανίδες) με πάχος από 6.5 ως 18mm, αλλά και ειδικές ηχομονωτικές με τιμή περίπου διπλάσια των απλών.

Υπάρχουν επίσης ειδικοί ορθοστάτες για τον σκελετό και μπαίνει ανάμεσα και η μόνωση. Για καλύτερα αποτελέσματα η γυψοσανίδα μπαίνει διπλή. Βέβαια αυτό ανεβάζει το κόστος. Προτιμότερο ΙΜΗΟ είναι διπλάσιο πάχος πετροβάμβακα.

Για το δάπεδο η λύση είναι το πλωτό πάτωμα με διπλό επάλληλο MDF, δοκαράκι 5x5 και πετροβάμβακα.

Χρησιμοποιείται και μια λωρίδα από νεοπρένιο (ζιλομερ) εκεί που πατάει ο σκελετός η οποία θα έχει πλάτος 70 mm, πάχος 25 mm και θα είναι χρώματος μπλέ. Πάρε σε ειδικό κατάστημα, πχ στην Εργοακουστική για να σου πουν τι χρώμα και εμβαδον ζιλομερ θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις.

Μια πόρτα ηχομόνωσης, με ενσωματωμένο πετροβάμβακα, δεν κοστίζει πάνω από 400 ευρώ. Αν όμως μπεί και φύλλο μολύβδου, αλλάζει αρκετά το κοστολόγιο.
Εκτιμώ πως δε χρειάζεται.

Τα ηχομονωτικά τζάμια (για παράθυρα) είναι διπλά με μικρό κενό. Δυστυχώς τα θερμομονωτικά διπλά τζάμια δε προσφέρουν καλή ηχομόνωση, ενώ τα ηχομονωτικά διπλά τζάμια δε προσφέρουν καλή θερμομόνωση. Τα θερμομόνωσης σπάνε και πιο δύσκολα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.028

Τέλος πάντων, αν βάλεις το χέρι στην τσέπη θα γίνει δουλειά. Αν δε το βάλεις όμως αρκετά "βαθειά", ή αν δεν εμπιστευτείς επαγγελματίες και πας να κάνεις "του κεφαλιού σου" μπορεί να μη μείνεις ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Μπορεί όμως και να σου κάτσει... Εξαρτάται από το πόσες εργατοώρες θα αφιερώσεις σε διάβασμα για να μάθεις ώστε να μη κάνεις πατάτα...

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

....Εξαρτάται από το πόσες εργατοώρες θα αφιερώσεις σε διάβασμα για να μάθεις ώστε να μη κάνεις πατάτα...
Σωστός.
Σύντομος και περιεκτικός.

Reaction score
150
Τα τζάμια είναι απαραίτητο να τα αλλάξει σε πρώτη φάση? Εκτός κι αν ο δίπλα κοιμάτε ανοιχτά τα παράθυρα και είναι στα 3 μέτρα.

Το καλύτερο πάντως είναι να μην έχεις γείτονες ή να είναι καμπόσα μέτρα μακριά και για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα να μην έχεις ούτε οικογένεια. Αν παντρευτείς και κάνεις παιδί......μόνο τρελή υπόγα σε σώζει.

Βαγγέλη εσύ που έχεις δει το σπίτι μου εγώ ούτε για αστείο να μην σκέφτομαι ηχομόνοση ε?. Και το αστειο είναι ότι δεν έχω προβλημα με τους γείτονες γιατί είναι μακριά (στα 110db και απ'εξω cool), μέσα είναι το πρόβλημα όταν κοιμούνται γυναικα και παιδί. Έβαλα άλλη μια πόρτα πριν τα υπνοδωμάτια κάτω αλλά αν γίνεται καμιά έκρηξη και ξεχαστώ τον πουλ.....

Reaction score
1.082

Τα ακουστικά πάντως βγαίνουν πιό φτηνά... και ας είναι ακριβά:137:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Απάντηση: Re: ηχομονωση σε διαμερισμα

Βαγγέλη εσύ που έχεις δει το σπίτι μου εγώ ούτε για αστείο να μην σκέφτομαι ηχομόνοση ε?. Και το αστειο είναι ότι δεν έχω προβλημα με τους γείτονες γιατί είναι μακριά (στα 110db και απ'εξω cool), μέσα είναι το πρόβλημα όταν κοιμούνται γυναικα και παιδί. Έβαλα άλλη μια πόρτα πριν τα υπνοδωμάτια κάτω αλλά αν γίνεται καμιά έκρηξη και ξεχαστώ τον πουλ.....
Σωτήρη, εκεί που είναι το home cinema σου ΤΙ να ηχομονώσεις;
Ουσιαστική ηχομόνωση ισχύει σε χώρους που "κάπου" σφραγίζουν....εσένα είναι ενιαίος!

Reaction score
0

Καλησπέρα,
Είμαι Αρχιτέκτονας εσ.χώρων και κατά την κατασκευή ενός εκθεσιακού χώρου (ο οποίος είναι σε πολυκατοικία)
πρέπει να ηχομονώσουμε μία μεσοτοιχία και το ταβάνι λόγω των χωνευτών ηχείων της γυψοσανίδας που το επικαλύπτει.
'Εχετε να προτείνετε καμιά καλή λύση γιατί όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για επαγγελματικό χώρο και ο ένοικος του πάνω ορόφου θα ενοχλείται λογικά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut